geomalliv Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους Χρησιμοποιώ ένα νούμερο καρτοκινητής στη vodafone CU το οποίο όμως είναι στο όνομα ενός συγγενή. Θέλω λοιπόν να κάνω αλλαγή στο δικό μου όνομα. το θέμα ειναι οτι ο συγγενης μου δεν ειναι ευκολο να παρευρεθει μαζι μου σε καταστημα της vodafone. ετσι περασα απο εκει για να ρωτησω αν με εξουσιοδοτηση μπορω να το κανω μονος μου. στο καταστημα ηταν μια κοπελα σχετικα μικρη σε ηλικια. μου ειπε οτι ναι γινεται (όχι με πολλη σιγουρια, διοτι επικοινωνησε μετα μαζι μου τηλεφωνικα γιατι ηθελε να το επιβεβαιωσει) και επισης με ενημερωσε οτι απαιτειται εξουσιοδοτηση με σφραγιδα κτλπ. Εστιάζοντας, λοιπόν, στην εξουσιοδότηση: εγω έχω χρησιμοποιήσει εξουσιοδοτηση (για αλλο σκοπο) εκδιδόμενη απο την ιστοσελιδα gov.gr μιας και πλεον υποτιθεται μπορεις μεσα απο κει χωρις να τρεχεις σε ΚΕΠ κλπ, να εκδώσεις έγγραφα. Στην ιστοσελίδα ο εξουσιοδοτών καλέιται να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του, αφου συνδεεται με κωδικούς taxisnet ή με κωδικούς web banking και καλειται να επιβεβαιωσει τον αριθμο τηλεφωνου του συνοδευομενο απο κωδικο μιας χρησης otp. επιπλέον στο τελικό έγγραφο υπάρχει QR code που οδηγει στην ηλεκτρονική μορφή της εξουσιοδοτησης, ενώ πανω αριστερά υπάρχει κωδικός αναφοράς και σφραγίδα υπουργειου ψηφιακης διακυβερνησης συνοδευομενη απο ενα κωδικο και καποιους χαρακτηρες. όταν ενημέρωσα την κοπέλα για αυτη την επιλογη εξουσιοδοτησης μου ειπε οτι δεν γνωριζει αν θα τη δεχτουν και καλυτερα να παω στα κεπ. ο τόνος της φωνής της παρόλα αυτα έδειχνε οτι απλά είχε ανασφάλεια για "τις καινουριες τεχνολογιες και μεθόδους" και οχι οτι γνώριζε με σιγουρια αν θα δεχτόυν τέτοιου είδους έγγραφο ή οχι. Διέκρινα δηλαδή μια υποκειμενικότητα. τελικά μπορώ μεσω του gov.gr να εκδωσω εξουσιοδότηση η οποια να ειναι υποχρεωτικά δεκτή από το κατάστημα; η σελίδα συμπλήρωσης ειναι αυτη https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-exousiodoteses στη σελιδα αναφέρει οτι το εγγραφο ειναι υποχρεωτικα αποδεκτο απο δημοσια υπηρεσια και γενικοτερα δημοσιο τομεα. η vodafone ομως ειναι ιδιωτικη γι αυτο ρωταω συγκεκριμένα αναφέρεται ότι Η υπεύθυνη δήλωση που θα εκδώσετε φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, ηλεκτρονική σφραγίδα και είναι νομικά ισοδύναμη με υπεύθυνη δήλωση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής. Γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από όλους τους φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2020 από geomalliv
stark Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 10 λεπτά πριν, geomalliv είπε Καλησπέρα σε όλους Χρησιμοποιώ ένα νούμερο καρτοκινητής στη vodafone CU το οποίο όμως είναι στο όνομα ενός συγγενή. Θέλω λοιπόν να κάνω αλλαγή στο δικό μου όνομα. το θέμα ειναι οτι ο συγγενης μου δεν ειναι ευκολο να παρευρεθει μαζι μου σε καταστημα της vodafone. ετσι περασα απο εκει για να ρωτησω αν με εξουσιοδοτηση μπορω να το κανω μονος μου. στο καταστημα ηταν μια κοπελα σχετικα μικρη σε ηλικια. μου ειπε οτι ναι γινεται (όχι με πολλη σιγουρια, διοτι επικοινωνησε μετα μαζι μου τηλεφωνικα γιατι ηθελε να το επιβεβαιωσει) και επισης με ενημερωσε οτι απαιτειται εξουσιοδοτηση με σφραγιδα κτλπ. Εστιάζοντας, λοιπόν, στην εξουσιοδότηση: εγω έχω χρησιμοποιήσει εξουσιοδοτηση (για αλλο σκοπο) εκδιδόμενη απο την ιστοσελιδα gov.gr μιας και πλεον υποτιθεται μπορεις μεσα απο κει χωρις να τρεχεις σε ΚΕΠ κλπ, να εκδώσεις έγγραφα. Στην ιστοσελίδα ο εξουσιοδοτών καλέιται να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του, αφου συνδεεται με κωδικούς taxisnet ή με κωδικούς web banking και καλειται να επιβεβαιωσει τον αριθμο τηλεφωνου του συνοδευομενο απο κωδικο μιας χρησης otp. επιπλέον στο τελικό έγγραφο υπάρχει QR code που οδηγει στην ηλεκτρονική μορφή της εξουσιοδοτησης, ενώ πανω αριστερά υπάρχει κωδικός αναφοράς και σφραγίδα υπουργειου ψηφιακης διακυβερνησης συνοδευομενη απο ενα κωδικο και καποιους χαρακτηρες. όταν ενημέρωσα την κοπέλα για αυτη την επιλογη εξουσιοδοτησης μου ειπε οτι δεν γνωριζει αν θα τη δεχτουν και καλυτερα να παω στα κεπ. ο τόνος της φωνής της παρόλα αυτα έδειχνε οτι απλά είχε ανασφάλεια για "τις καινουριες τεχνολογιες και μεθόδους" και οχι οτι γνώριζε με σιγουρια αν θα δεχτόυν τέτοιου είδους έγγραφο ή οχι. Διέκρινα δηλαδή μια υποκειμενικότητα. τελικά μπορώ μεσω του gov.gr να εκδωσω εξουσιοδότηση η οποια να ειναι υποχρεωτικά δεκτή από το κατάστημα; η σελίδα συμπλήρωσης ειναι αυτη https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-exousiodoteses στη σελιδα αναφέρει οτι το εγγραφο ειναι υποχρεωτικα αποδεκτο απο δημοσια υπηρεσια και γενικοτερα δημοσιο τομεα. η vodafone ομως ειναι ιδιωτικη γι αυτο ρωταω συγκεκριμένα αναφέρεται ότι Η υπεύθυνη δήλωση που θα εκδώσετε φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, ηλεκτρονική σφραγίδα και είναι νομικά ισοδύναμη με υπεύθυνη δήλωση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής. Γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από όλους τους φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ναι. Εφόσον η διαδικασία αλλαγής ονόματος γίνεται (και) με εξουσιοδότηση, είναι η υπαλληλος της Vodafone υποχρεωμενη να δεχτεί (και) την εκδιδομενη απο το gov.gr. Είναι ακριβώς ισάξια με την παλιά που κάναμε με τις υπογραφές και το γνήσιο, κλπ.
geomalliv Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, stark είπε Ναι. Εφόσον η διαδικασία αλλαγής ονόματος γίνεται (και) με εξουσιοδότηση, είναι η υπαλληλος της Vodafone υποχρεωμενη να δεχτεί (και) την εκδιδομενη απο το gov.gr. Είναι ακριβώς ισάξια με την παλιά που κάναμε με τις υπογραφές και το γνήσιο, κλπ. άψογα. ευχαριστώ πολύ
SeNNinhA Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Η εξουσιοδοτηση απο GOV ειναι απολυτα εγκυρη. Δεν εχουν δικαιωμα να μην την δεχθουν. Αλλιως τους κανεις φασαρια. Βασικα ειναι μην μπλεξεις με ασχετο. Δικιο θα εχεις αλλα θα φας τον χρονο σου να το βρεις για να ακουσεις ενα συγνωμη δεν ηξερε ο υπαλληλος. 1
samsunglife Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Η υπάλληλος με την οποία μίλησες προφανώς αγνοεί την ύπαρξη αυτής της νέας δυνατότητας έκδοσης εξουσιοδότησης/υπεύθυνης δήλωσης. Μη δίνεις σημασία... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα