Προς το περιεχόμενο

αγορα nvme ssd ή απλου

Kotsos87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελω να αγορασω εναν επιπλεον ssd και σκεφτομαι αν αξιζει να παω σε 256 gb nvme ssd μιας και ειναι πιο γρηγορος ή σε 512 gb απλο ssd. θεωρείτε αξιζει να θυσιασω τα μισα gb για την ταχυτητα του? επισης πως σιγουρευομαι οτι η μητρικη μου τον δεχεται (νομιζω παιρνει, αλλα για να ειμαι 100% σιγουρος ρωταω)

Επεξ/σία από Kotsos87
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Kotsos87 είπε

θελω να αγορασω εναν επιπλεον ssd και σκεφτομαι αν αξιζει να παω σε 256 gb nvme ssd μιας και ειναι πιο γρηγορος ή σε 512 gb απλο ssd. θεωρείτε αξιζει να θυσιασω τα μισα gb για την ταχυτητα του? επισης πως σιγουρευομαι οτι η μητρικη μου τον δεχεται (νομιζω παιρνει, αλλα για να ειμαι 100% σιγουρος ρωταω)

Γράψε πια είναι η μητρική σου...

18 λεπτά πριν, Kotsos87 είπε

asus z170 pro gaming

Δέχεται NVMe δίσκο... Eίναι αμαρτία να το υποστηρίζει η μητρική σου και να μην βάλεις...σε εμένα ανοίγει το pc σε 5 δευτερόλεπτα με τον WD BLACK SN750 NVMe…

2141567744_.png.4973cf133734dc2eb5d0d6d6b63d91fe.png

απλα στα ιδια λεφτα περιπου (δηλαδη με 6-7 ευρω παραπανω) παιρνω nvme με 256gb, ενω απο την αλλη παιρνω 512gb απλο ssd. Αξιζει να παω σε λιγοτερη χωρητικοτητα, σε nvme αντι για παραπανω χωρο σε κανονικο?

13 λεπτά πριν, Kotsos87 είπε

απλα στα ιδια λεφτα περιπου (δηλαδη με 6-7 ευρω παραπανω) παιρνω nvme με 256gb, ενω απο την αλλη παιρνω 512gb απλο ssd. Αξιζει να παω σε λιγοτερη χωρητικοτητα, σε nvme αντι για παραπανω χωρο σε κανονικο?

Μπαίνοντας στο skroutz εγώ για 500αρι «no name» SSD βρίσκω τιμές από 48 ευρώ… και αν πεις ότι θέλεις κάτι πιο επώνυμο πας από 58 ευρώ και πάνω

Σε καλό 500αρι NVMe με 65 ευρώ είσαι καλυμμένος…

Τώρα τα βάζεις κάτω και βλέπεις αν μπορείς να διαθέσεις αυτά τα 5-10 παραπάνω ευρώ για 3-4 φορές πιο γρήγορο δίσκο…

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι διαφορες στη ταχυτητα δεν ειναι και τοσο μεγαλες.

Χρονοι φορτωσης λειτουργικου , παιχνιδιων :

SSD SATA III vs SSD NVMe PCIe 3.0 vs SSD NVMe PCIe 4.0

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 2

2 λεπτά πριν, Damianus είπε

Οι διαφορες δεν ειναι και τοσο μεγαλες.

Χρονοι φορτωσης λειτουργικου , παιχνιδιων :

Σίγουρα, αλλά αξίζει να τσιγκουνευτείς 5-10 ευρώ και να χάσεις ακόμα και αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα..;;;

6 ώρες πριν, Kotsos87 είπε

https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-p300p512gm28-p300-512gb-m2-2280-pcie-gen3-x4-p-PER.323242

αυτος λεει τιποτα? 
στα 50 βρισκω τον απλο ssd στα 512gb

Εγώ αυστηρά στα χρήματα μέχρι 60 ευρώ θα διάλεγα τον Crucial P1... στα 58,84 ευρώ μαζί με μεταφορικά...

288873758_.png.13f679704d126280d3aa831395e4041b.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Silverage είπε

Εγώ δεν είδα μεγάλες διαφορές απο απλό ssd σε nvme οπότε θα έλεγα να πας στον 500άρι.

Μα και ο nvme 500αρις θα είναι... 

Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό... 

Σήμερα οι τιμές ανάμεσα στους απλούς ssd με τους nvme είναι σχεδόν ίδιες, οπότε για 5-8 ευρώ παραπάνω, ενώ η μητρική σου υποστηρίζει nvme να πας σε απλό ssd δεν πιστεύω ότι είναι σωστό... 

Εκτός από τα λίγα δευτερόλεπτα που θα κερδίσεις σε ταχύτητα, κερδίζεις και σε λιγότερα καλόδια με αποτέλεσμα καλύτερη κυκλοφορία αέρα... 

Επεξ/σία από andreas1gr

11 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Μα και ο nvme 500αρις θα είναι... 

Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό... 

Σήμερα οι τιμές ανάμεσα στους απλούς ssd με τους nvme είναι σχεδόν ίδιες, οπότε για 5-8 ευρώ παραπάνω, ενώ η μητρική σου υποστηρίζει nvme να πας σε απλό ssd δεν πιστεύω ότι είναι σωστό... 

Εκτός από τα λίγα δευτερόλεπτα που θα κερδίσεις σε ταχύτητα, κερδίζεις και σε λιγότερα καλόδια με αποτέλεσμα καλύτερη κυκλοφορία αέρα... 

Επειδή είδα στην αρχή που έλεγε για 256GB το είπα. Αν πάρει 512GB ας προτιμήσει NVMe.

Εγώ προσωπικά προτιμώ samsung NVMes αλλά δεν ξέρω το όριο που έχει βάλει στα χρήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...