stepar10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Πως μπορώ να κοστολογήσω ένα παλιό λαπτοπ που θέλω να πουλήσω; Πρόκειται για ένα DELL XPS l502x με τα εξής χαρακτηριστικά: Επεξεργαστής: Intel Core i7-2630QM (2.00 GHz), με 6MB L3 cache. Οθόνη: 15.6'' HD WLED, με ανάλυση 1366 x 768 pixel. Μνήμη: 6 GB DDR3 στα 1333 MHz, με δυνατότητα επέκτασης έως τα 8GB. Σκληρός Δίσκος: 500GB SATA (7200rpm). Οπτικός Δίσκος: DVD+/-RW DL. Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται. Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce GT540M με 2048MB αυτόνομης μνήμης. H αγορά του έγινε το 13 και η τιμή του τότε ήταν 950 ευρώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 παρότι είναι αρκετά αξιόλογο ακόμα και σήμερα σε καταστήματα λάπτοπ στοκατζίδικα με εγγύηση 1 έτους βρίσκεις αντίστοιχο με περίπου 200-230ευρώ. Θα έλεγα οτι για κάποιον που ξέρει που κινείται η αγορά ένα 150άρι είναι μια λογική τιμή εφόσον είσαι ιδιώτης και δεν δίνεις κάποια εγγύηση. Εγώ πάντως δε θα το έδινα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stepar10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως τόσα χρόνια έκανε ότι δουλειά χρειάστηκα αξιοπρεπέστατα. Απλά δεν είχα ιδέα πως πάνε οι αγορές τέτοιων προϊόντων. Με έβαλες σε σκέψεις. Η άλλη επιλογή είναι να του κάνω ένα ωραιότατο φορμάτ και να το δώσω στους γονείς μου για απλή χρήση. Αλλά και τα 150 η αλήθεια είναι πως δε θα με χαλούσε να τα είχα για την αγορά του επόμενου... Ίσως δοκιμάσω αγγελία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δώστο στην οικογένεια αν το 150άρι δεν είναι τόσο ζήτημα και θα βρεις λύση να το καλύψεις. Είναι laptop που για τους δικούς σου θα βγάλει καλή χρήση και με το παραπάνω. Εννοώ θα δώσεις υπεραξία σε ένα προϊόν για δική σας χρήση εύκολα και χωρίς να μπεις σε μεγάλα έξοδα. Έτσι έχω στείλει και γω στους δικούς μου ένα αντίστοιχο προ 6ετίας και μου λένε πόσο χρήσιμο τους είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, greekfragma είπε παρότι είναι αρκετά αξιόλογο ακόμα και σήμερα σε καταστήματα λάπτοπ στοκατζίδικα με εγγύηση 1 έτους βρίσκεις αντίστοιχο με περίπου 200-230ευρώ. Θα έλεγα οτι για κάποιον που ξέρει που κινείται η αγορά ένα 150άρι είναι μια λογική τιμή εφόσον είσαι ιδιώτης και δεν δίνεις κάποια εγγύηση. Εγώ πάντως δε θα το έδινα. Θελεις να μας υποδειξεις: ποια ειναι αυτα τα καταστηματα -πληθυντικος μαλιστα περισσοτερα απο 1..?! "σήμερα σε καταστήματα λάπτοπ στοκατζίδικα με εγγύηση 1 έτους βρίσκεις αντίστοιχο με περίπου 200-230ευρώ." Δεν 'ειρωνευομαι', πραγματικα θελω να παρω απο καταστημα: i7 (ακομη κι αυτης της β' γενιας) & μαζι με δευτερη Nvidia καρτα γραφικων, σε αυτη την τιμη. Ευχαριστω! 😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δε θα δώσω λινκ. Η αναζήτηση είναι εύκολη. Με μια πρόχειρη ματιά βλέπω 3ης γενιάς i7 με Intel HD διαθέσιμα τώρα που μιλάμε. Δε ξέρω αν λόγω καλοκαιριού έδωσαν αυτά με την ξεχωριστή Nvidia ή ATI AMD (κοιτάζω τώρα που μιλάμε ξανά και βλέπω μόνο intel hd) αλλά επειδή γενικά κοιτάζω την αγορά refurbished ή used stock laptops βλέπω κατά καιρούς i5 3ης γενιάς με ξεχωριστή vga στα 230-250ευρώ. Τέτοια λάπτοπ πέραν τις 6ετίας-7ετίας έχει πραγματικά διαφορά αν έχει 520-540m ή μια intel HD στα 1366x768? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Οχι, να δωσεις link!! Γιατι προσπαθουσα, στο καλοκαιρι (εχοντας -καλως η κακως- αναλαβει την <υποχρεωση>: να βρω για φιλο, κι ακριβως γι΄αυτο το λογο κοιταγα στα reburbished: να παρει καταστημα την ευθυνη και οχι εγω αν του βρω καλυτερο μα απο αγγελια, χαχα!), μεχρι εδω αρχες Αυγουστου, και δεν υπηρχε..ΤΙΠΟΤΑ στις τιμες που λες σιγουρα οχι! 😝 Και επειδη δεν θελω να δυσπιστω, θελεις να μου δειξεις: που θα τα βρουμε, αυτα ακομη κι ενα μηνα μετα? Ας πουμε & το Σεπτεβρη! Εννοω οπως το Dell: i7 και ξεχωριστη Nvidia καρτα γραφικων, η εστω υπεδειξε μεχρι 230ε: "αλλά επειδή γενικά κοιτάζω την αγορά refurbished ή used stock laptops βλέπω κατά καιρούς i5 3ης γενιάς με ξεχωριστή vga" Thanx! 😁 18 λεπτά πριν, greekfragma είπε Τέτοια λάπτοπ πέραν τις 6ετίας-7ετίας έχει πραγματικά διαφορά αν έχει 520-540m ή μια intel HD στα 1366x768? Ενοοειται: ειναι τρελη (δοκιμασμενη) διαφορα. Ακομη και σε youtube φαινεται, δυστυχως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 ρε μπρο μου...Αύγουστος είναι....γιατί με τεντώνεις έτσι... Πάρε ενδεικτικά μοντέλα που για μένα στα 1366x768 είναι αξιοπρεπή μηχανάκια στα λεφτά που ζητάνε https://www.mgmanager.gr/ανακατασκευασμενα-laptop/92007-dell-ref-latitude-e6320-i5-2520m133-hd6gb128gb-ssddvdfreedos-win-coa.html#/ανάλυση_οθόνης-1366_x_768 https://www.mgmanager.gr/ανακατασκευασμενα-laptop/92011-dell-ref-latitude-e6320-i7-2640m133-hd4gb320gb-hdddvdwebcamfreedos-win-coa.html#/ανάλυση_οθόνης-1366_x_768 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stepar10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 @TheDevilMayCare πόσο θα μπορούσα να το πουλήσω κατά τη γνώμη σου; Με γνώμονα πως είναι σε πραγματικά άριστη κατάσταση καθώς έχω τρέλα με όλον τον εξοπλισμό μου και τα προσέχω πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 9 λεπτά πριν, greekfragma είπε ρε μπρο μου...Αύγουστος είναι....γιατί με τεντώνεις έτσι... Πάρε ενδεικτικά μοντέλα που για μένα στα 1366x768 είναι αξιοπρεπή μηχανάκια στα λεφτά που ζητάνε https://www.mgmanager.gr/ανακατασκευασμενα-laptop/92007-dell-ref-latitude-e6320-i5-2520m133-hd6gb128gb-ssddvdfreedos-win-coa.html#/ανάλυση_οθόνης-1366_x_768 https://www.mgmanager.gr/ανακατασκευασμενα-laptop/92011-dell-ref-latitude-e6320-i7-2640m133-hd4gb320gb-hdddvdwebcamfreedos-win-coa.html#/ανάλυση_οθόνης-1366_x_768 Ας αφησουμε το οτι ειναι "περιοριστικα" σε 13.3" (γιατι καποιοι μπορει να το θελουν η εστω να μην τους ενοχλει), μετα ακομη κι αν αφησουμε στην ακρη οτι τον..."πινουν" επεξεργαστικα, σε σχεση με i7, και πως αλλωστε αλλιως: καθως κι οι δυο ειναι 2/4 επεξεργαστες, και οχι 4/8! Θα σε ξαναρωτησω, τους εχεις δοκιμασει αυτους εστω & σε ...youtube? Γιατι ακομη κι ο i7-2640m "παιρνει κωλοφωτια" με το που παει να παιξει 720p: εξαιτιας της hd3000! 😭 Μη μου λες λοιπον, για πραγματα που γνωριζω! Αν ξερεις ενα (1!) καταστημα, με τα δεδομενα -που εσυ ισχυριστηκες- πως βρισκονται, εδω ειμαστε: πες το πια να βοηθησεις!! Aλλιως να 'χαμε να λεγαμε τι θα θελαμε καπου να βρισκαμε..! 24 λεπτά πριν, stepar10 είπε @TheDevilMayCare πόσο θα μπορούσα να το πουλήσω κατά τη γνώμη σου; Με γνώμονα πως είναι σε πραγματικά άριστη κατάσταση καθώς έχω τρέλα με όλον τον εξοπλισμό μου και τα προσέχω πολύ. Νομιζω θα μπορεις να πας καλυτερα απο 150, πονταροντας -δικαιως η αδικως!- και στο πως ειναι Dell: https://www.insomnia.gr/classifieds/category/56-dell/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Damianus Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, stepar10 είπε Καλησπέρα σε όλους. Πως μπορώ να κοστολογήσω ένα παλιό λαπτοπ που θέλω να πουλήσω; Πρόκειται για ένα DELL XPS l502x με τα εξής χαρακτηριστικά: Με βαση το μοντελο και τα χαρακτηριστικα , βρισκεις αντιστοιχα μεταχειρισμενα στο ebay και βλεπεις ποσο κυμαινεται η τιμη τους. Ενδεικτικα https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=DELL+XPS+l502x&_sacat=0 https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=DELL+XPS+l502x&_sacat=0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stepar10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Eυχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Τελικά, ίσως πάει σε μέλος της οικογένειας καθώς η αξία του (στην κατάσταση που βρίσκεται και το είχα τόσα χρόνια) δε νομίζω να αποδοθεί στην τιμή που θα το έδινα ως μεταχειρισμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Η τιμη που θα μπορουσες να δωσεις κατι εξαρταται απο (πραγματικα) αρκετους παραγοντες..⚡ Μια απο αυτες ειναι και τι εναλλακτικες εχει (η δεν εχει, στο παραδειγμα εδω των refurbished) εκεινος που αναζητει κατι τετοιο να αγορασει. Ετσι θα μπορουσε να δωθει 190, ισως και 200 & λογικα μεχρι εκει. Τωρα αν εκει θα ειναι χαμηλοτερα απο αυτο που εχεις τωρα στο μυαλο σου? Παντως ειναι +33% καλυτερα απο το 150 και να τους...<παρακαλας> για να το σου το παρουν 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Στις 10/8/2020 στις 6:56 ΜΜ, stepar10 είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως τόσα χρόνια έκανε ότι δουλειά χρειάστηκα αξιοπρεπέστατα. Απλά δεν είχα ιδέα πως πάνε οι αγορές τέτοιων προϊόντων. Με έβαλες σε σκέψεις. Η άλλη επιλογή είναι να του κάνω ένα ωραιότατο φορμάτ και να το δώσω στους γονείς μου για απλή χρήση. Αλλά και τα 150 η αλήθεια είναι πως δε θα με χαλούσε να τα είχα για την αγορά του επόμενου... Ίσως δοκιμάσω αγγελία. Κράτησε το , του προσθέτεις και ένα σκληρό δίσκο ssd 240GB μαζί με ένα εσωτερικό καθαρισμό , πιστεύω θα καλύψει τους γονείς για τη χρήση που θέλουν το μηχάνημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stepar10 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Έχεις δίκιο. Κάπως έτσι θα γίνει τελικά αλλά θα πέσει ένα ψιλοπαραδάκι γιατί το καινούριο λαπτοπ ξέφυγε πολύ :) χιχιχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα