Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Ειμαι φαρμακοποιος και θέλω μαζί με το φυσικό κατάστημα που διαθετω να φτιάξω ενα ηλεκτρονικό κατάστημα.Φυσικα δεν έχω τις απαραίτητες γνωσεις για να το φτιάξω μονη μου αλλά θέλω αν ξέρει κάποιος να μου πει μια σοβαρή εταιρια για να συνεργαστώ.Έχω καποια υποψιν μου αλλά που ρωτησα πόσο θα μου κοστισει αυτοί μου είπαν 20.000 ευρώ.Ξερετε αν υπάρχουν κάποιοι που μπορουν να κανουν μια καλη δουλεια με λιγότερα χρηματα? 

Ακόμα σκέφτομαι να μαθω κάποια βασικα πραγματα ωστε αφού φτιαχτεί η ιστοσελιδα απο κάποιο ειδικό να μπορώ να την χειρίζομαι και μονη μου και να μην χρειαζομαι παντα καποιον ειδικο .Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν καποια καλα εξ αποστάσεως προγράμματα που μπορώ να κάνω σχετικα με το  e-commerce ή το web design?

Σας ευχαριστω!

Δημοσ.

Πήγαινε σε μερικές εταιρείες να πάρεις και άλλες προσφορές. Πόσα προϊόντα σκοπεύεις να βάλεις το eshop? Παίζει ρόλο και αυτό στην τιμή..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Να χειρίζεσαι το site σου μπορείς να μάθεις, ίσως και αυτός που το αναλάβει δίνει τη δυνατότητα να είναι και η εκπαίδευση μέσα στην προσφορά. Απλώς για οτιδήποτε παραπάνω, όπως προσθήκη features, support, troubleshooting κλπ θα πρέπει πάλι να απευθυνθείς σε αυτόν που το έφτιαξε ή σε κάποιον άλλον ειδικό. Μπορεί στην προσφορά που θα πάρεις να συμπεριλαμβάνεται και support για 3 χρόνια πχ. Αλλά να μάθεις να το κάνεις μόνη σου δεν παίζει, όχι γιατί είναι αδύνατο, αλλά είναι πολύς κόπος και χρόνος για κάτι το οποίο δεν είναι δουλειά σου.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, melinachristou12 είπε

Γεια σας!

Ειμαι φαρμακοποιος και θέλω μαζί με το φυσικό κατάστημα που διαθετω να φτιάξω ενα ηλεκτρονικό κατάστημα.Φυσικα δεν έχω τις απαραίτητες γνωσεις για να το φτιάξω μονη μου αλλά θέλω αν ξέρει κάποιος να μου πει μια σοβαρή εταιρια για να συνεργαστώ.Έχω καποια υποψιν μου αλλά που ρωτησα πόσο θα μου κοστισει αυτοί μου είπαν 20.000 ευρώ.Ξερετε αν υπάρχουν κάποιοι που μπορουν να κανουν μια καλη δουλεια με λιγότερα χρηματα? 

Ακόμα σκέφτομαι να μαθω κάποια βασικα πραγματα ωστε αφού φτιαχτεί η ιστοσελιδα απο κάποιο ειδικό να μπορώ να την χειρίζομαι και μονη μου και να μην χρειαζομαι παντα καποιον ειδικο .Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν καποια καλα εξ αποστάσεως προγράμματα που μπορώ να κάνω σχετικα με το  e-commerce ή το web design?

Σας ευχαριστω!

Η τιμή που σου είπαν είναι ανάλογη με το τι ζήτησες. Αλλιώς είναι να ζητήσεις μία σελίδα που θα φαίνεται μόνο το φαρμακείο και άντε και ένας Google map με το που είναι, και αλλιώς είναι να ζητήσεις ένα ολοκληρωμένο website με online παραγγελίες (εάν γίνεται) κτλ.

Χωρίς να μας πεις τι ζήτησες, δεν μπορεί κανείς να σου πει εάν υπάρχουν άλλοι που θα το έκαναν με λιγότερα. Από εκεί και πέρα, ισχύουν και εδώ οι καλές πρακτικές της αγοράς. Δεν αγοράζεις από τον πρώτο, κοιτάς από πολλούς, φροντίζεις να δεις και τι αξιοπιστία έχει αυτός που θα διαλέξεις. Μπορεί ένας να σου πει Χ τιμή αλλά να δουλεύει, και ένας άλλος να σου πει Υ << Χ τιμή, αλλά να μην δουλεύει. 

Τέλος, όχι. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου. Ή μάλλον, να κάνεις μία σελίδα, ίσως μπορέσεις. Να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο website, όχι. Εκτός και εάν έχεις να επενδύσεις κάποιους (αρκετούς) μήνες, να ασχολείσαι μόνο με το να μαθαίνεις πώς να το καταφέρεις να το κάνεις μόνη σου. 

• Like 1
Δημοσ.

Πως και δεν εχουν πεταχτει οι 300ριδες ακομα; Φανταζομαι ηδη σου εχουν στειλει μηνυμα. Μακρια απο αυτους γιατι θα τους πληρωσεις 5πλους στο τελος. Οτι ειπαν τα παιδια απο πανω συν το οτι μην «παντρευτεις» custom λυση εκτος και αν ειναι εδραιωμενη εταιρια.

• Like 1
Δημοσ.

Πες μας πάνω κάτω τι ζήτησες για να δούμε αν όντως αξίζει τόσο.

Υπάρχει και η περίπτωση να ζήτησες πολλά χωρίς να τα χρειάζεσαι.

Ακόμη μια περίπτωση είναι η εταιρία να είδε οτι δεν έχεις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο οπότε είπαν μια τέτοια τιμή για να αποφύγουν την συνεργασία καθώς θα έπρεπε να κάνουν συνεδρίες για να δουν τι *ακριβώς* χρειάζεσαι πράγμα που τους τρώει χρόνο.

Δημοσ.

Κάποιες εταιρείες στην Ελλάδα τόσο χρεώνουν τα e-shops, ότι δυνατότητες και αν τους ζητήσεις. Πλην ιδιαίτερων περιπτώσεων, δεν αξίζει ένα e-shop τόσα χρήματα, αν δηλαδή δεν θέλεις πολλές custom δυνατότητες, που φαντάζομαι πως δεν χρειάζεσαι. Αν λοιπόν θες ένα e-shop για να ξεκινήσεις την online παρουσία σου και δεν έχεις εξοικείωση με τον κλάδο, σε καμία περίπτωση μην επενδύσεις για την κατασκευή πάνω από 4-5 χιλιάδες ευρώ, ποσό με το οποίο θα βρεις αρκετές αξιόπιστες εταιρείες να σου φτιάξουν ένα πλήρως λειτουργικό e-shop. Ξεκινώντας με αυτό, μακάρι να κάνεις τους τζίρους που επιθυμείς, να έχεις κέρδη και έπειτα από κάποια χρόνια που θα έχεις και εμπειρία και θα χρειαστείς κάποιες custom δυνατότητες, τότε μπορείς να σκεφτείς μια ακριβότερη λύση (και πάλι όχι τόσο ακριβή αλλά οκ).

Επίσης πιο σημαντικό από το κόστος κατασκευής του e-shop είναι τα χρήματα που σκοπεύεις να επενδύσεις σε διαφήμιση, γιατί χωρίς διαφήμιση ένα e-shop είναι λίγο-πολύ σαν να μην το έχεις, ιδίως αν είναι καινούριο. Οπότε να δώσεις 20k για την κατασκευή και μετά να δίνεις 200€/μήνα για διαφήμιση δεν θα είναι πιο αποδοτικό και θα πάνε χαμένα τα χρήματα για το e-shop ακόμα και αν τα αξίζει (που όπως είπα πάνω από 4-5k δεν τα αξίζει, εκτός αν θες ένα site με τις δυνατότητες του public που θα κοστίσει αρκετά πάνω και από 20k). Προτιμότερο να δώσεις πολύ λιγότερα για την κατασκευή του και να προβλέψεις το κόστος διαφήμισης για τουλάχιστον 1-2 έτη, ώστε να είναι βιόσιμο γενικότερα το project.

19 ώρες πριν, melinachristou12 είπε

Όποια εταιρεία σου φτιάξει το site, θα σε εκπαιδεύσει και να το διαχειριζεσαι. Σεμινάρια για να μάθεις να φτιάχνεις site δεν χρειάζονται, δεν είναι απλό να φτιάξεις ένα e-shop και είναι κάτι που θα χρειαστείς εφάπαξ. Θα φτιαχτεί και τέλος. Για e-commerce υπάρχουν πραγματικά πολλά και αρκετά δωρεάν (ιδίως αγγλόφωνα) και θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις κάποια πριν καν ξεκινήσεις τη δημιουργία του e-shop, για να πάρεις μια μυρωδιά του κλάδου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2020 στις 12:35 ΜΜ, melinachristou12 είπε

Γεια σας!

Σας ευχαριστω!

Όχι μόνο δεν είναι λογικό αλλά φαντάσου ότι από την τιμή μπορούμε να καταλάβουμε και για ποια εταιρεία μιλάς (N* S*). 1500 ευρώ χρεώνουν ένα newsletter που όλοι οι άλλοι το κάνουν δώρο. Έτσι είναι αν έχεις τα PR ώστε να σε προτείνουν όλοι, μεγάλη μαγκιά. Όλοι οι άλλοι θέλουν λιγότερα χρήματα και χοντρικά ο ένας στους 5 κάνει καλή δουλειά.

Τη διαχείριση του ηλεκτρονικού σου καταστήματος φυσικά και θα την κάνεις μόνη σου, δεν είναι δύσκολο και σχεδόν όλοι που χρεώνουν πάνω από 2000 ευρώ (σύνολο) κάνουν και training όπως σου έγραψαν ήδη.

Για εμένα το βασικό είναι να βρεις μία εταιρεία που να σε ικανοποιούν οι δουλειές που έχει κάνει ήδη και να νιώθεις ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να πάρεις τηλέφωνο και να σε εξυπηρετήσουν άμεσα χωρίς να σε χρεώνουν με το καλημέρα. Δηλαδή να υπάρχει καλή χημεία με αυτόν που θα αναλάβει να σε εξυπηρετεί.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Τζάμπα κόπος, πρέπει να διαφημιστούν και τα μαγαζιά που φτιάχνουν site άλλωστε
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zernex201 είπε

Ένα site, e-shop κοστίζει πάνω κάτω ±300-400 ευρώ το πολύ..

δηλαδη φαντάζομαι για απλό site πχ εταιρικη ταυτοτητα το max πρεπει να ειναι 100 ευρω;

κανα 5 ευρω λογοτυπο, 5-10 ευρω στον φωτογραφο, κανα 5 ευρω στα κειμενα αν θελουμε και τιποτα πολυτελειες

hosting free παντα στην ουκρανια, domain .tk ή .eu αμα εχουμε φραγκα

mail μια χαρα ειναι το gmail 15 giga που κανενα hosting δεν σου δινει

και φυσικα τρελο promo στους κολλητους insta και fb σιγα μην πληρωσουμε τιποτα διαφημιστες

θα κανουμε τσαμπα διαγωνισμους καθε μερα με τα δειγματα που στελνουν οι εταιριες και θα γεμισουμε στους followers

και μετα απλα θα μετραμε τα κέρδη :) :) :)

και περα απο τον χαβαλε

απαντηση για το ερωτημα

στον τομεα τον φαρμακειων ο ανταγωνισμος ειναι ηδη τεραστιος και μονο ανεβαινει

επισης ειναι sites που αναγκαστικα σχεδον εχουν χιλιαδες κωδικους

οποτε μονο αμα το κανεις σοβαρα εχεις πιθανοτητες επιτυχιας 

για αυτο ρωτα μαθε ψαξε οσο πιο πολυ μπορεις

παρε προσφορες απο παντου και προχωρα με σωστα βηματα

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό που διαφεύγει από πολλούς ή πιο σωστά δεν συνειδητοποιούν εύκολα στην αρχή

είναι πως ένα eshop είναι μια κανονική επιχείρηση, με ότι σημαίνει αυτό

με πάγια έξοδα και πάγιες ανάγκες σε τεχνική υποστήριξη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με ένα φυσικό κατάστημα

εμπεριέχει φυσικά ρίσκο αλλά είναι και μια μορφής επένδυση

οπότε απαιτεί πλάνο και σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα.

οπότε το ερώτημα είναι,

έχεις ένα eshop για φαρμακείο (έχει σημασία η κατηγορία) που κόστισε 1000 ευρώ με όλα τα κόστη συμπιεσμένα και αρχίζει και λειτουργεί και σου φέρνει τον πρώτο χρόνο κέρδος 3000

και ένα που κόστισε 10.000 αλλά τον πρώτο φέρνει 30.000 (πολύ μικρο νούμερο για καλό eshop φαρμακείου)

ποια από τις δυο επενδύσεις είναι λοιπόν πιο καλή;

τέλος πολύ βασικό για την κοπέλα που ρώτησε

εφόσον μιλάμε για eshop με μεγάλο αριθμό προϊόντων είναι επιτακτική ανάγκη να έχεις λύσει το θέμα της διαχείρισης της αποθήκης

με ένα erp πρόγραμμα και να υπολογίζεις και την διασύνδεση με το eshop

αυτό και μόνο βάζει ένα έξτρα μηδενικό στην τελική τιμή σε προσφορές του τύπου eshop με 400 ευρώ

μην πιάσουμε το θέμα φωτογραφίες, τράπεζες, μεταφορικές, νομικά κείμενα, γραφιστικά, διασυνδέσεις με προμηθευτές, διαφήμιση στο τέλος που είναι και το πραγματικά μεγάλο κόστος.

και για να πάρεις μια ιδέα, φαρμακείο που είναι στην Αθήνα, που είναι στο skroutz (στα πιο πολλά προϊόντα βγαίνει κάτω από την μέση) έχει κάνει τα τελευταία 5 χρόνια, 3 φορές ανακατασκευή την σελίδα, έχει αλλάξει 3 φορές εταιρία και έχει 5 μόνιμους υπαλλήλους που δουλεύουν μόνο για το eshop και δεν προλαβαίνουν...

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/8/2020 στις 10:08 ΜΜ, Kercyn είπε

Πόσο καιρό σου παίρνει περίπου να στήσεις ένα e-shop; Επίσης, πόσο χρόνο αφιέρωσες για να μάθεις να το κάνεις;

Αν για προηγούμενους πελάτες έχεις ήδη φτιάξει module για τη διασύνδεση με το ERP χρειάζεται 25-30 ώρες από τον dev για την υλοποίηση και το setup/performance tuning του dedicated, 6-7 ώρες από το γραφίστα και 10-20 ώρες από αυτόν που επικοινωνεί με τον πελάτη και κάνει την εκπαίδευση. Αν ο dev είναι νέος στο χώρο δύσκολα να πέσει κάτω από 60 ώρες.

Φυσικά για να τελειώσει το project θα περάσουν αρκετές παραπάνω μέρες γιατί θα περιμένεις υλικό, θα ζητάς διευκρινήσεις, θα έχεις νεκρό χρόνο όσο περιμένεις να τελειώσει το sync/import κλπ.

Τα παραπάνω είναι για ένα κορυφαίο eshop με 150.000 κωδικούς, για ένα απλό μαγαζάκι που θα μπει μαζί με άλλα site σε κάποιο server χρειάζονται περίπου 15 ώρες από τον dev.

Για να μάθεις να το κάνεις γρήγορα και χωρίς λάθη θέλεις 4-5 χρόνια σπουδές και καμιά 10ετία εμπειρίας, όσο δηλαδή θέλουν τα περισσότερα επαγγέλματα.

Στις 12/8/2020 στις 9:03 ΠΜ, xrhstosiak είπε

έχεις ένα eshop για φαρμακείο (έχει σημασία η κατηγορία) που κόστισε 1000 ευρώ με όλα τα κόστη συμπιεσμένα και αρχίζει και λειτουργεί και σου φέρνει τον πρώτο χρόνο κέρδος 3000

και ένα που κόστισε 10.000 αλλά τον πρώτο φέρνει 30.000 (πολύ μικρο νούμερο για καλό eshop φαρμακείου)

Αν το eshop δουλεύει και στις δύο περιπτώσεις με ίδιες τιμές/ποσοστό κέρδους γιατί να έχει τόσο διαφορετικό κέρδος; Δύο παράμετροι παίζουν ρόλο, η ευκολία χρήσης και το πόσο γρήγορα κάνουν load οι σελίδες. Ο ένας μπορεί να χρησιμοποιεί woocommerce και ο άλλος να το έχει φτιάξει full custom, αν ο server είναι γρήγορος και το caching καλό δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο χρόνο του load, το cpu time θα αλλάζει πολύ αλλά με 1500 ευρώ το χρόνο παίρνεις τόσο δυνατό dedicated που δεν έχει σημασία.

Στις 12/8/2020 στις 9:03 ΠΜ, xrhstosiak είπε

με ένα erp πρόγραμμα και να υπολογίζεις και την διασύνδεση με το eshop

αυτό και μόνο βάζει ένα έξτρα μηδενικό στην τελική τιμή σε προσφορές του τύπου eshop με 400 ευρώ

Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω καλά, αν πάρεις μία προσφορά μόνο για τη διασύνδεση με το ERP οι περισσότερες εταιρείες θα σου ζητήσουν περίπου 1000 ευρώ, τσιμπημένη τιμή γιατί θέλουν να πάρουν ολόκληρη τη δουλειά. Αν εσύ υπονοείς ότι θέλει 3500 για τη διασύνδεση κάπου κάνεις λάθος.

Αν είσαι ο καλύτερος ή αν ο πελάτης είναι ιδιαίτερα μεγάλος και απαιτητικός υπάρχει μία λογική πίσω από τις 5ψήφιες προσφορές, αλλιώς είναι απλά παράλογες κατά τη γνώμη μου (όπως παράλογοι είναι και αυτοί που μιλάνε για κάτω από 2000 ευρώ). Έτσι είναι όμως η αγορά, άλλοι φτιάχνουν ένα logo με 500 ευρώ και άλλοι φτιάχνουν μία αντίστοιχη "εταιρική ταυτότητα" με 20.000 ευρώ.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...