therock Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Θα κανω γενικη αιματος αυτες τις μερες γιατι εχω καιρο, και απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος δεικτης που μπορει να δειξει τροφικες δυσανεξιες η αν ειναι ξεχωριστη εξεταση αυτη. Θελω να ελεγξω γλουτενη, λακτοζη, αυγα, σογια, καρπους, και σιταρι. σκορδο-κρεμμυδι παντως ξερω οτι στανταρ με πειραζει
The_Judas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο τεστ δυνανεξίας.
therock Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 16 λεπτά πριν, The_Judas είπε Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο τεστ δυνανεξίας. Και πως το μαθαινεις? Εγω ας πουμε σκορδο-κρεμμυδι, αν φαω εστω και λιγο, φουσκωνω πρηζομαι και το στομαχι μου γινεται χαλια. Ξεκαθαρα και χωρις τεστ. Τωρα για τα υπολοιπα δε ξερω. Γνωστος μου παντως για λακτοζη καποιο τεστ εκανε και εμαθε οτι του λειπει το ενζυμο και δε μπορει να καταναλωνει γαλακτοκομικα
-Dimitris- Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Επισκεψη σε αλλεργιολογο για διαδερμικο τεστ με τα γνωστα αλλεργιογονα, σε καθοδηγει ο ιδιος.
saxos55 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Για αλλεργίες θες ειδικά τεστ (IgE) που δεν τα κάνει το μικροβιολογικό της γειτονιάς και που "κοστάνε". Για δυσανεξία το καλύτερο τεστ εντοπισμού το είπες και μόνος σου: αποκλεισμός. Γενικά: αλλεργιολόγος
Dante80 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, therock είπε Και πως το μαθαινεις? Αν έχεις πραγματικά δυσανεξία ή αλλεργία...το καταλαβαίνεις. Τα υπόλοιπα που λες δεν τα έχεις φάει/πιει ποτέ; Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2020 από Dante80
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Οποια τροφή σου δημιουργεί πρόβλημα την αποκλείεις και λήγει το θέμα. Εγώ έχω προβλήματα με τα γαλακτοκομικα, πιθανότατα έχω θέμα με λακτόζη, αλλά έχω και ευερεθιστο εντερο, τώρα δεν παίζει να καθομαι να τρέχω και να πληρώνω για τέτοιες εξετάσεις, εκτος κι αν είναι αναγκαίες να τις διεξάγεις βάση κρίσης από γιατρό. 1
therock Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Αποκλεισμος ρε παιδια χαιρω πολυ, αλλα πως βρισκουμε σε τι. Και στο σκορδο κατα τυχη το καταλαβα. Ετρωγα σουβλακια απο μικρος με τζατζικι και καθε φορα ενιωθα χαλια, και νομιζα οτι με φουσκωνε το σουβλακι και οτι ημουν λιγουρης. Μεχρι που καποια στιγμη καταλαβα οτι ηταν το σκορδο. Τωρα τελευταια με ενοχλουν διαφορα, ισως και γω να χω ευεραισθητο εντερο (IBS) θα κανω μια γαστροσκοπηση να δω. Απλα ειπα μηπως ηταν κατι απλο να το βαζα στις αιματος που θα κανω τωρα. Ige ειχα κανει παλιοτερα που ειχα παει σε αλλεργιολογο και ειχα κανει τα επιδερμικα. Αλλα αυτα ειχαν να κανουν με γυρες
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Αν έχεις ευερεθιστο εντερο δεν το διαπιστώνεις με μια γαστροσκοπηση, πρέπει να γίνουν πολλές εξετάσεις και ο γαστρεντερολογος κάνει την διάγνωση κατ' αποκλεισμό περιπτώσεων, εν ολίγοις, αν γίνουν όλες οι εξετάσεις και δεν βρεθεί ότι πάσχεις από κάτι άλλο θα κρίνει ο γιατρός ότι έχεις ευερεθιστο εντερο.
peiraiask Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 τοπικ με υγιεινη διατροφη δεν υπαρχει; η σουπερ κατασταση ερχεται οταν πει ο διατροφολογος λογω εντερου κλπ μειωση ψωμι , γλουτενης, κλπ με σαλατες, λαχανικα, 1 φρουτο δεκατιανο, 1 το απογευμα, 18οο θερμιδες κλπ. ζαχαρωδη μεχρι σοκολατακι. (πχ φαε μηλο λεει) αμα χτυπαει κ οσπρια κ μεγαλες μεριδες, εκει να δεις. φακη,τηγ.πατατες κ ενα λαιτ μαζι δεν προβλεπεται παντοτε. θαυμαζω βανδη ρουβα κλπ για το πως τρωνε. η κ.βανδη νομιζω δεν τρωει κρεας εδω κ αρκετα χρονια. γιαυτο δαναη λου, φιλιππος,κοσμας κλπ θα εχουν ακροατες πολλους. κ που να δεις dr.berg ,keto diet. 1εκ.ακολουθοι. 1
Bourdoulas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 36 λεπτά πριν, peiraiask είπε τοπικ με υγιεινη διατροφη δεν υπαρχει; η σουπερ κατασταση ερχεται οταν πει ο διατροφολογος λογω εντερου κλπ μειωση ψωμι , γλουτενης, κλπ με σαλατες, λαχανικα, 1 φρουτο δεκατιανο, 1 το απογευμα, 18οο θερμιδες κλπ. ζαχαρωδη μεχρι σοκολατακι. (πχ φαε μηλο λεει) αμα χτυπαει κ οσπρια κ μεγαλες μεριδες, εκει να δεις. φακη,τηγ.πατατες κ ενα λαιτ μαζι δεν προβλεπεται παντοτε. θαυμαζω βανδη ρουβα κλπ για το πως τρωνε. η κ.βανδη νομιζω δεν τρωει κρεας εδω κ αρκετα χρονια. γιαυτο δαναη λου, φιλιππος,κοσμας κλπ θα εχουν ακροατες πολλους. κ που να δεις dr.berg ,keto diet. 1εκ.ακολουθοι. 2 1
peiraiask Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 για να γινω πιο κατανοητος, οποιος εχει κανει μεγαλη κοιλια κ του πει ο γιατρος οτι πρεπει να φτιαξει το εντερο του, λογω φουσκωματων κλπ, την εβαψε.
Boubis1411 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, peiraiask είπε για να γινω πιο κατανοητος, οποιος εχει κανει μεγαλη κοιλια κ του πει ο γιατρος οτι πρεπει να φτιαξει το εντερο του, λογω φουσκωματων κλπ, την εβαψε. Γιατί;
Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 7 ώρες πριν, peiraiask είπε τοπικ με υγιεινη διατροφη δεν υπαρχει; η σουπερ κατασταση ερχεται οταν πει ο διατροφολογος λογω εντερου κλπ μειωση ψωμι , γλουτενης, κλπ με σαλατες, λαχανικα, 1 φρουτο δεκατιανο, 1 το απογευμα, 18οο θερμιδες κλπ. ζαχαρωδη μεχρι σοκολατακι. (πχ φαε μηλο λεει) αμα χτυπαει κ οσπρια κ μεγαλες μεριδες, εκει να δεις. φακη,τηγ.πατατες κ ενα λαιτ μαζι δεν προβλεπεται παντοτε. θαυμαζω βανδη ρουβα κλπ για το πως τρωνε. η κ.βανδη νομιζω δεν τρωει κρεας εδω κ αρκετα χρονια. γιαυτο δαναη λου, φιλιππος,κοσμας κλπ θα εχουν ακροατες πολλους. κ που να δεις dr.berg ,keto diet. 1εκ.ακολουθοι. Αυτό που λες είναι κάτι τελείως άλλο. Ο TS μιλάει για αυτοάνοσο νόσιμα του εντέρου. Δηλαδή άνθρωποι που κυρίως τους πειράζουν τα όσπρια, οι φυτικές ίνες (ναι και κάποια φρούτα και τα περισσότερα λαχανικά), γαλακτοκομικά. Αν κόψουν και τη γλουτένη που παραθέτεις και το κρέας θα τρώνε όλη μέρα μόνο ρύζι. Δυστυχώς trial and error TS. Ακόμα και τα ακριβά τεστ δεν ξέρω πόσα μπορούν να βρουν. Το θέμα είναι να μην κόψεις το 80% των τροφών ενώ ίσως μπορείς να φας το 60%. Η γυναίκα που έχει κάτι αντίστοιχο βρήκε μια εφαρμογή από μια κοινότητα IBS και βλέπει εκεί τι συνηθίζεται να ενοχλεί τους πάσχοντες Foodmap helped. Ωστόσο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και λειτουργεί σαν μπουσουλας η εφαρμογή και όχι σαν ιερό βιβλίο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις