Προς το περιεχόμενο

Facebook: Εργασία από το σπίτι έως τον Ιούλιο του 2021

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, vaskor είπε

Το Facebook είπε επίσης ότι θα δώσει πρόσθετα $1000 στους υπαλλήλους για δαπάνες που αφορούν τις ανάγκες γραφείου τους στο σπίτι.

Οι εδώ εταιρείες ούτε κατά διάνοια .

Ισχύει οτι υπάρχουν έξοδα. Πρώτη φορά στην ζωή μου που σκέφτομαι αγορά TV για το σπί..εε γραφείο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχισαμε παλι με τα ψευτοσυνδικαλιστικα παραληρηματα απο τους επαναστατες του φραπε.

Τοση φαια ουσια να την αφιερωνατε σε τιποτε πιο παραγωγικο απο το να λετε οχι σε ολα και παραλληλα να παλευετε να το δικαιολογησετε με αστειες αιτιασεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειλικρινά τώρα, εσύ πιστεύεις πως το ωράριο θα τηρείται, όταν θα δουλεύεις στο σπίτι;

Επεξ/σία από _BASSstarlet_

4 λεπτά πριν, _BASSstarlet_ είπε

Ειλικρινά τώρα, εσύ πιστεύεις πως το ωράριο θα τηρείται, όταν θα δουλεύεις στο σπίτι;

Σε εμάς μια χαρά τηρείται πάντως. Υπερωρίες αν θέλεις κάνεις και πληρώνεσαι έξτρα. Αν δεν θες δεν τις κάνεις. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να εργάζεσαι τσάμπα.

• Like 6

1 ώρα πριν, _BASSstarlet_ είπε

Τέλος τα ωράρια, όλο το 24ωρο θα δουλεύουμε για την εκάστοτε εταιρεία.

Το καταλάβατε πουλάκια μου;

Ενώ πριν δεν σου ζητούσαν να στέλνεις emails κλπ μέσα στο ΣΚ ας πούμε...

Εσύ τι προνόμια έχεις που δουλεύεις από το σπίτι;

Που ΔΕΝ τα είχες πριν, όμως ε;

Γλιτώνεις ταλαιπωρία και χρόνο και χρήμα από τα πάνε-έλα στη δουλειά.

Τρως πιο ισορροπημένα.

Κάνεις διαλείμματα όταν το χρειάζεσαι κι όχι όταν "πρέπει".

Είσαι σε γενικές γραμμές πιο παραγωγικός γιατί δεν εξαντλείσαι με τα διαδικαστικά του να ετοιμάζεσαι, να πηγαίνεις να έρχεσαι κλπ, δεν νιώθεις επίσης την πίεση του γραφείου, δεν έρχεσαι σε άμεση επαφή με άτομα που δεν συνάδουν τα χνώτα σας.

Σε γενικές γραμμές, η ψυχοσύνθεση του εργαζομένου είναι σε καλύτερα επίπεδα κι αυτό του επιτρέπει να είναι πιο παραγωγικός, εφόσον δεν κωλοβαράει.

Αυτοί που κωλοβαράνε, βρίσκουν τον τρόπο να το πράττουν ακόμα και στο γραφείο τους να βρίσκονται.

ΥΓ. Δεν δουλεύω σε γραφείο, ούτε από το σπίτι, αλλά το κάνει η κοπέλα μου και βλέπω πως έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Προσωπικά είμαι της άποψης πως σε δουλειές γραφείου, δεν έχει καμία σημασία η "εργατοώρα". Δηλαδή επειδή σε πληρώνουν πχ για 8ωρο, αν εσύ βγάλεις την εργασία στις 5 ώρες ας πούμε, να κάνεις πως δουλεύεις για να συμπληρώσεις 8ωρο.

Είναι προτιμότερο πιστεύω, να έχεις απλά να διαχειριστείς τον φόρτο (σε λογικά πλαίσια) και ας πούμε τη μια μέρα να δουλέψεις 6 ώρες, την επόμενη 8ωρο, τη μεθεπόμενη 5 ώρες, κλπ. Δηλαδή να έχει να κάνει καθαρά με τον φόρτο και όχι με την πληρωμένη ώρα.

2 ώρες πριν, vaskor είπε

Το Facebook είπε επίσης ότι θα δώσει πρόσθετα $1000 στους υπαλλήλους για δαπάνες που αφορούν τις ανάγκες γραφείου τους στο σπίτι.

Οι εδώ εταιρείες ούτε κατά διάνοια .

Υπάρχει μια διαφορά!!!!
•Αμερικη=Νο1 οικονομία του πλανήτη 
•Ελλάδα=Σοσιαλιστική μπανανία που δανείζεται συνέχεια 😑

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ωραία το έθεσες, και συμφωνώ κυρίως με την προτελευταία παράγραφο.

Συνεχίζω όμως, να φοβάμαι για το ωράριο..

4 λεπτά πριν, Periphery είπε

Τρως πιο ισορροπημένα.

Είσαι σε γενικές γραμμές πιο παραγωγικός γιατί δεν εξαντλείσαι με τα διαδικαστικά του να ετοιμάζεσαι, να πηγαίνεις να έρχεσαι κλπ, δεν νιώθεις επίσης την πίεση του γραφείου, δεν έρχεσαι σε άμεση επαφή με άτομα που δεν συνάδουν τα χνώτα σας.

Σε γενικές γραμμές, η ψυχοσύνθεση του εργαζομένου είναι σε καλύτερα επίπεδα κι αυτό του επιτρέπει να είναι πιο παραγωγικός, εφόσον δεν κωλοβαράει.

Αυτοί που κωλοβαράνε, βρίσκουν τον τρόπο να το πράττουν ακόμα και στο γραφείο τους να βρίσκονται.

ΥΓ. Δεν δουλεύω σε γραφείο, ούτε από το σπίτι, αλλά το κάνει η κοπέλα μου και βλέπω πως έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Προσωπικά είμαι της άποψης πως σε δουλειές γραφείου, δεν έχει καμία σημασία η "εργατοώρα". Δηλαδή επειδή σε πληρώνουν πχ για 8ωρο, αν εσύ βγάλεις την εργασία στις 5 ώρες ας πούμε, να κάνεις πως δουλεύεις για να συμπληρώσεις 8ωρο.

Είναι προτιμότερο πιστεύω, να έχεις απλά να διαχειριστείς τον φόρτο (σε λογικά πλαίσια) και ας πούμε τη μια μέρα να δουλέψεις 6 ώρες, την επόμενη 8ωρο, τη μεθεπόμενη 5 ώρες, κλπ. Δηλαδή να έχει να κάνει καθαρά με τον φόρτο και όχι με την πληρωμένη ώρα.

Επεξ/σία από _BASSstarlet_

4 λεπτά πριν, Periphery είπε

Τρως πιο ισορροπημένα.

Και εμεις ακριβως το ιδιο, και συμφωνω με τα παραπανω!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα δεν ειναι τι πιστευω εγω.

Το θεμα ειναι πως οσοι συλλογισμοι γινανε στο παρον thread ειναι αυθαιρετοι, ανεξαρτητως του τι πιστευω. Απ'οσο γνωριζω δεν υπαρχει ελληνικη εταιρεια που να εχει οριστικοποιησει την τηλεργασια, ωστε να μπορουν να βγουν συμπερασματα. Συνεπως προτρεχετε και το κανετε και με αυθαιρετο τροπο κιολας.

Γραφτηκε οτι δε θα τηρουνται τα ωραρια λογω της τηλεργασιας. Παραδειγματα παρακαλω, απο επιχειρησεις που τηρουσανε ωραρια με την εργασια στο γραφειο και παψανε να τα τηρουνε με την τηλεργασια. Διοτι απο οσους γνωστους εχω, που εκτακτως δουλεψαν τηλεργασια λογω συνθηκων ουδεις μου ανεφερε καταπατηση ωραριων απο εταιρεια που προηγουμενως τα τηρουσε.

Γραφτηκε οτι δε θα πληρωνονται τα εξοδα εργασιας απο το σπιτι. Παραδειγμα εταιρειας που εχει επισημως καθιερωσει οριστικα την τηλεργασια (και οχι λογω covid) και δεν πληρωσε κανενα εξοδο, παρακαλω. Θεωρω αυτονοητο οτι στα παραδειγματα αυτα θα αναφερθουν εταιρειες που προηγουμενως πληρωναν αναλογα εξοδα (πχ την μετακινηση των υπαλληλων προς/απο το χωρο εργασιας τους). Διοτι διαφορετικα συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια.

Για να μιλησουμε λοιπον σοβαρα στο κατα ποσο ειμαστε υπερ ή κατα της τηλεργασιας πρεπει να εχουμε παραδειγματα εφαρμογης της κι οχι να λεμε οτι οι ελληνικες εταιρειες "κλεβουν" με την τηλεργασια, χωρις καν αυτη να εχει εφαρμοστει σε μονιμη βαση .

Τελος, οταν βλεπω ρηξικελευθα ποστς που ειναι απολυτως υπερ ή απολυτως κατα ενος θεματος που ακομα η υφηλιος προσπαθει να αντιληφθει τα συν και τα πλην του (διοτι υπαρχουν ΚΑΙ συν ΚΑΙ πλην), τοτε κι εγω με τη σειρα μου γινομαι απολυτως καχυποπτος για το ρολο του συντακτη τους.

ΥΓ. Το 95% των επιχειρηματων που εχω δει κι εχω ακουσει ολο αυτον τον καιρο ΚΑΤΑ της τηλεργασιας, προερχομενα απο την ελληνικη επικρατεια, εχουν σαν αξονα επιχειρηματολογιας οτι "οι επιχειρησεις και οι εργοδοτες μειωνουν τα κοστη τους με την τηλεργασια". Και αναρωτιεμαι ειλικρινα που ειναι το κακο σε αυτο... Αλλα σε μια χωρα που στα εργασιακα ζητηματα, το mindset των ντοπιων ειναι χειροτερο απο κατοικο Σοβιετιας, καταλαβαινω οτι ειναι αρνητικο ακομα κι αν αυτο μπορει να ειναι ωφελιμο για τον εργαζομενο. Ταμπου στη σοβιετια το να μειωνει κοστη μια επιχειρηση, ποσο δε μαλλον και με τροπο που μπορει να ειναι ωφελιμος για ολους...

Επεξ/σία από BackFromHell

2 ώρες πριν, efo355 είπε

Φίλος πάντως που δουλεύει σε εταιρία που ασχολείται με συνέδρια στην καραντίνα δούλευε τουλάχιστον 12 ώρες κάθε μέρα για να βγάλει τη δουλειά που του φορτώνανε και μάλιστα επειδή ήταν σε αναστολή ο εργοδότης τον πλήρωνε μόνο 200 ευρώ και καλά για τις έξτρα ώρες.

Δηλαδη για 200 ευρω εκατσε και δουλευε 12ωρα ? Πρεπει να ειναι πολυ ....... Χμχμχ για να το εκανε 

52 λεπτά πριν, _BASSstarlet_ είπε

Πολύ ωραία το έθεσες, και συμφωνώ κυρίως με την προτελευταία παράγραφο.

Συνεχίζω όμως, να φοβάμαι για το ωράριο..

Κοίτα, επειδή προβλέπεται μεγάλο μέρος εργαζομένων να δουλεύει από το σπίτι πλέον, αν αυξηθούν οι καταχρήσεις του ωραρίου, θα γίνουν κάποιες ενέργειες για την καταπολέμηση αυτού, θέλω να πιστεύω. 

Δεν νομίζω να κάτσουν όλοι να σκύψουν το κεφάλι και να είναι 24/7 διαθέσιμοι. Κάποιοι θα το κάνουν βέβαια υπό τον φόβο απόλυσης, αλλά όχι η πλειονότητα.

28 λεπτά πριν, georgepppo είπε

Δηλαδη για 200 ευρω εκατσε και δουλευε 12ωρα ? Πρεπει να ειναι πολυ ....... Χμχμχ για να το εκανε 

Ναι έπαιρνε τον βασικό από την καραντίνα και του έδωσε αλλά 200. Αν ήθελε ας μην δούλευε.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...