Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να μετατρεψω ενα εκτυπωτη σε δικτυακο στο γραφειο για να μπορουν να εκτυπωνουν ολοι (ενδεχομενως και απο κινητα). Εστω οτι εχεις μια συσκευη που τον κανει κοινοχρηστο (print server, η λειτουργια μεσα απο router που εχει usb θυρα)

Η φιλοσοφια ποια ειναι? O καθε υπολογιστης πρεπει να εχει drivers και προγραμματα της συσκευης περασμενο στο λειτουργικο και η συσκευη αυτο που κανει ειναι οτι μοιραζει τη θεση ωστε αντι πχ να τον βρει στην usb port ταδε να τον βρει στην Lan ip, ή εχει περασμενες οδηγιες η συσκευη διαμοιρασμου (router fw/print server) και εσυ απλα τον βλεπεις στο συστημα και στελνει τις εκτυπωσεις χωρις να εχεις περασμενο κανενα προγραμμα, ακομα και απο αν συνδεεσαι απο κινητο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν υπάρχουν 3 επιλογές,

1)Print server(συσκευή)

2)router που η USB του υποστηρίζει print server

3)Ένα PC που ανήκει στο δίκτυο καi θα συνδεθεί με USB πάνω του ο εκτυπωτής και θα τον μοιράζει.Το PC αυτό θα κάνει κανονικά τις δουλειές του αλλά θα πρέπει να είναι πάντα ανοικτό για να μπορούν να τυπώνουν.

Για να τον εγκαταστήσεις μετά σε κάθε pc πρέπει να περάσεις τους drivers του εκτυπωτή.και ισχύει η πρώτη περίπτωση που γράφεις.

Τώρα για κινητό είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα .Δες εάν ο εκτυπωτής σου υποστηρίζει mopria

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mopria.printplugin&hl=en&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dmopria+print+service&pcampaignid=APPU_1_cmowX4L3DMWykwW96J-4DA

https://mopria.org/certified-products?lang=en&region=US&app=mps&app_ver=2.11.8&mfr=HMD Global&page=home

Αλλιώς κατέβασε από play store την εφαρμογή της εταιρίας του και δες εάν τον βρίσκει.

Επεξ/σία από panoskir
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ετυπωτες δικτυου δουλευουν αυτονομα δεν εξαρτώνται απο καποιον υπολογιστη

Ο καθε υπολογιστη μπορει να συνδεθει σε αυτον με τους αναλογους driver και να τυπωσει

Επίσης πολλοί εκτυπωτές διαθετουν εφαρμογές στο play που μπορείς να τυπώσεις απο το κινητό σου και μάλιστα και απομακρυσμένα.

πχ εσυ διακοπές στο χωριό και ο εκτυπωτής στο γραφείο.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, panoskir είπε

Καταρχήν υπάρχουν 3 επιλογές,

1)Print server(συσκευή)

2)router που η USB του υποστηρίζει print server

3)Ένα PC που ανήκει στο δίκτυο καi θα συνδεθεί με USB πάνω του ο εκτυπωτής και θα τον μοιράζει.Το PC αυτό θα κάνει κανονικά τις δουλειές του αλλά θα πρέπει να είναι πάντα ανοικτό για να μπορούν να τυπώνουν.

Για να τον εγκαταστήσεις μετά σε κάθε pc πρέπει να περάσεις τους drivers του εκτυπωτή.και ισχύει η πρώτη περίπτωση που γράφεις.

Τώρα για κινητό είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα .Δες εάν ο εκτυπωτής σου υποστηρίζει mopria

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mopria.printplugin&hl=en&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dmopria+print+service&pcampaignid=APPU_1_cmowX4L3DMWykwW96J-4DA

https://mopria.org/certified-products?lang=en&region=US&app=mps&app_ver=2.11.8&mfr=HMD Global&page=home

Αλλιώς κατέβασε από play store την εφαρμογή της εταιρίας του και δες εάν τον βρίσκει.

Ηλπιζα πως θα ισχυε το δευτερο γιανα μπορεσω να χρησιμοποιησω και ενα παλιο μου εκτυπωτη που δεν εχει βγαλει drivers για λειτουργικα μετα τα XP. Οκ οποτε τον μετατρεπψ σε διτκυακο περναω drivers και εκτυπωνω.

Μια λεπτομερεια να ρωτησω, η συσκευη που εχει λειτουργει σαν AP, το modem router Μου δεν εχει usb. Οποτε αν το κανω ρουτερ θα δινει διευθυνση σε αλλο subnet. Θα μπορω να τον βρισκω αν δεν ειμαι συνδεδεμενος στο SSID του?

43 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οι ετυπωτες δικτυου δουλευουν αυτονομα δεν εξαρτώνται απο καποιον υπολογιστη

Ο καθε υπολογιστη μπορει να συνδεθει σε αυτον με τους αναλογους driver και να τυπωσει

Επίσης πολλοί εκτυπωτές διαθετουν εφαρμογές στο play που μπορείς να τυπώσεις απο το κινητό σου και μάλιστα και απομακρυσμένα.

πχ εσυ διακοπές στο χωριό και ο εκτυπωτής στο γραφείο.

Εννοω βεβαια να μετατρεψω ενα παλιο συμβατικο εκτυωτη με τροπους που συζηταμε παραπανω και οχι να αγορασω ενα καινουριο που εχει ενσωματωμενη τεχνολογια και σου λυνει τα χερια

Δημοσ.
8 ώρες πριν, therock είπε

Μια λεπτομερεια να ρωτησω, η συσκευη που εχει λειτουργει σαν AP, το modem router Μου δεν εχει usb. Οποτε αν το κανω ρουτερ θα δινει διευθυνση σε αλλο subnet. Θα μπορω να τον βρισκω αν δεν ειμαι συνδεδεμενος στο SSID του?

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά για να εκτυπώσει πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο.ενσύρματο 'η ασύρματο.

Δημοσ.

Οκ μη σε μπερδευω σε πρωτη φαση, αλλα δοκιμασα αυτα που λεει ο κατασκευαστης και δε τα καταφερνω

https://www.asus.com/support/FAQ/114046

Τρεχω το ez printer, μου δειχνει οτι βρισκει το Asus αλλα δε μου βγαινει καποιο windows prompt για να προστεθει ο εκτυπωτης

1663016277_2020-08-10114730.jpg.a10584fb5107770100b0d5073b16b0f3.jpg

Τον δειχνει και στις usb συσκευες, αλλα λεει ανενεργος για καποιο λογο

1172862925_2020-08-10114833.jpg.15b7f149e8b8d7fd1223db808958a787.jpg

Εγω πριν ρωταγα, (ισως και αυτο να φταει), μηπως σαν Access Point mode δεν λειτουργει και θελει να μπει σε λειτουργια Router mode

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...