leonidas_fs Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, Είμαι στην αναζήτηση σπιτιού και έχω δίλημμα ανάμεσα σε αυτές τις 2 περιοχές! Πιο συγκεκριμένα στο ίδιο budget που βρίσκεις μεζονέτα στο πανόραμα, βρίσκεις μέτριο διαμέρισμα στην καλαμαριά (και γύρω περιοχές). Οπότε η ερώτηση μου είναι: Δίνεις ενα Χ ποσό και παίρνεις ένα μέτριο διαμέρισμα μέσα στην πόλη (χρονολογίας κάτω του 1990 - 1995, που σίγουρα θα χρειαστεί μια ψιλο ανακαίνιση και με την πιθανότητα να μην εχεις και parking) ή με τα ίδια χρήματα αγοράζεις μια μεζονέτα του 2005+ στο πανόραμα (τουλάχιστον να λες έδωσα ενα Χ ποσό αλλα πήρα 2οροφη μεζονέτα, με parking, ανοιχτωσιά. θέα κτλ). Σίγουρα και οι 2 λύσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, η γνώμη σας ποια είναι; Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από leonidas_fs
esertas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Βουνό πεύκο καθαρός αέρας κ.λ.π. Vs θάλασσα υγρασία. Αν έχεις σκάφος Αρετσού ίσως να είναι προτιμότερο θάλασσα. 1
Baator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Καλαμαριά με κλειστά μάτια. Ωραίο το Πανόραμα, αλλά για να πηγαίνεις βόλτα. Είσαι πολύ μακριά από το κέντρο της πόλης, αν δε, δεν έχεις αυτοκίνητο, είσαι εγκλωβισμένος εκεί. Αν είναι να κάνω ολόκληρο ταξίδι κάθε μέρα για να πάω στην δουλειά μου (+ τι βενζίνες θα τρώω), απλά δεν αξίζει. Καλαμαριά επίσης, ο άλλος πετάγεται 5 λεπτά να σε δει να πάτε μια βόλτα, μια μπύρα ή να αράξετε σπίτι σου. Πανόραμα για να έρθει θα το σκεφτεί πολύ πιο δύσκολα. Επίσης έχω σοβαρές αμφιβολίες για το τι 2όροφη μεζονέτα θα είναι αυτή στο Πανόραμα με κήπο και θέα στα ίδια λεφτά που κοστίζει ένα μέτριο διαμέρισμα στην Καλαμαριά. 2
SB_1957 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Είμαι στην αναζήτηση σπιτιού και έχω δίλημμα ανάμεσα σε αυτές τις 2 περιοχές! Πιο συγκεκριμένα στο ίδιο budget που βρίσκεις μεζονέτα στο πανόραμα, βρίσκεις μέτριο διαμέρισμα στην καλαμαριά (και γύρω περιοχές). Οπότε η ερώτηση μου είναι: Δίνεις ενα Χ ποσό και παίρνεις ένα μέτριο διαμέρισμα μέσα στην πόλη (χρονολογίας κάτω του 1990 - 1995, που σίγουρα θα χρειαστεί μια ψιλο ανακαίνιση και με την πιθανότητα να μην εχεις και parking) ή με τα ίδια χρήματα αγοράζεις μια μεζονέτα του 2005+ στο πανόραμα (τουλάχιστον να λες έδωσα ενα Χ ποσό αλλα πήρα 2οροφη μεζονέτα, με parking, ανοιχτωσιά. θέα κτλ). Σίγουρα και οι 2 λύσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, η γνώμη σας ποια είναι; Ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει είσαι εσύ γιατί μόνο εσύ τα είδες. Κάνεις λίστα τα υπέρ και τα κατά του κάθε σπιτιού και έχοντας υπόψη ότι πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον, προσπάθησε να συμπεριλάβεις και κάποια πιθανά σενάρια!
esertas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Να δεις και τι ιντερνετ έχει η κάθε περιοχή. Νομίζω Καλαμαριά έχει οπτική ίνα ftth η HCN.
leonidas_fs Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Ισχύει ότι μέσα στην πόλη έχεις κάποια πλεονεκτήματα έναντι της «εξοχής» αλλά οι τιμές έχουν ξεφύγει εντελώς...160-180,000€ για ένα σπίτι νορμαλ με 3 δωμάτια και πάρκινγκ στην καλαμάρια και γύρω περιοχές....
simaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 10 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Ισχύει ότι μέσα στην πόλη έχεις κάποια πλεονεκτήματα έναντι της «εξοχής» αλλά οι τιμές έχουν ξεφύγει εντελώς...160-180,000€ για ένα σπίτι νορμαλ με 3 δωμάτια και πάρκινγκ στην καλαμάρια και γύρω περιοχές.... Aν και στη θεση σου θα προτιμουσα Πανοραμα διοτι εχω βαρεθει τη βαβουρα της πολης οφειλω να σημειωσω παραδειγμα φιλης της γυναικας μου η οποια σε αντιστοιχο διλημμα πηγε Πανοραμα με την οικογενεια της και απλά χάθηκε με όλο της τον κύκλο όπως και ο σύζυγός της αντίστοιχα.Οταν δε την επισκεφτήκαμε πρόπερσι θυμάμαι οτι μας έλεγε και για τα μειονεκτήματα της μεζονέτας -το πάνω κάτω είναι εξαιρετικά κουραστικό συν οτι παρόλο που προσέχει γενικά έχει πέσει απο τη σκάλα 2 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
ObeyWario! Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Ανατολικά νομίζω πάντα ήταν πάνω απο 1500/τμ για αξιόλογο σπίτι σε κεντρικό μέρος
iageogr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Νοικιασε για 1-2 χρονια στην μια περιοχη και μετα 1-2 χρονια στην αλλη περιοχη για να εχεις προσωπικη αποψη στην πραξη! Ταυτοχρονα "πονταρεις" σε σημαντικη πτωση τιμων τα επομενα χρονια! Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από iageogr
elise Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) δεν ξερω το μπατζετ σου, δεν ξερω τι θες ακριβως απο ενα σπιτι. αν μπορεις παντως να ακουμπησεις οικονομικα την περιοχη καραμπουρνακι, go for it. ολες οι περιοχες της καλαμαριας δεν ειναι ιδιες... και βυζαντιο διπλα στο τενις αξιζει. αν εχεις σχεσεις με το κεντρο, τοτε ειναι μονοδρομος..... Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από elise
ghostaki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Λεωνίδα συγγνώμη που κάνω ελαφρύ hijack της ερώτησής σου, αλλά θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια πολύ σχετική ερώτηση: σκεφτόμαστε την αγορά σπιτιού στην Καλαμαριά και αρχισαμε να κοιτάζουμε στον σπιτόγατο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν σε τι βαθμό είναι διαπραγματεύσιμες οι τιμές, ιδιαίτερα σε νεόδμητα (από κατασεκυαστή) ή σχετικά καινούρια διαμερίσματα. Έχει κανείς ιδέα ή εμπειρία; Γενικά θέλουμε 3 δωμάτια, παρκινγ σε κάποια σύγχρονη οικοδομή - αν έχει και οπτική ίνα από HCN ακόμα καλύτερα!
leonidas_fs Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Φιλε ghostaki μετα απο πολύ ψάξιμο, στο σπίτι που ψάχνεις και εσυ (αυτο ακριβώς ψάχνω και εγω) σε Καλαμαρια, Κρηνη, Καραμπουρνάκι θες 200Κ+. Σχετικά με το πόσο μπορεί να πέσει η τιμή, αυτο που μου έχουν πει και μεσίτες, είναι αναλόγως πως εχεις τα χρήματα. Πχ αν το σπίτι κανει 200Κ και εσυ έχεις μετρητα 150Κ, είναι πολύ διαφορετικό απο το να εχεις μετρητα 30Κ. Πάντως εαν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω ενα πολύ καλό στην Δελφων πάνω (Δελφών με μπότσαρη), ρετιρέ στα 150-160Κ (θέλει ολική ανακαίνιση). Εγω βρήκα άλλο και έκλεισα, αλλα αυτό που είδα (στην Δελφών) είναι το πιο αξιόλογο απ'οσα εχω δει μέχρι στιγμής!
mary Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Βάλε στα αρνητικά της μεζονέτας ότι θα θες πολύ περισσότερα χρήματα για να την ζεστάνεις το χειμώνα από ότι ένα διαμέρισμα. Και ειδικά πανόραμα! Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από mary 1
giwfys Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Το θεμα ειναι το ακριβως μεζονετα παιρνεις? Διοτι οι περισσοτερες μεζονετες σε πανοραμα ρετζικι ειναι ο ορισμος του αβολου σπιτιου. Σκαλωπατια πανω κατω ολη μερα, κακη διαρυθμιση, στενο σπιτι και οχι ιδιαιτερα ευηλιο.. Σε αυτο το διλημμα μονο εσυ μπορεις να απαντησεις. Και οι 2 περιοχες εχουν τα συν και τα πλην. Παντως δικη μου αγαπημενη περιοχη ειναι σοφουλη καραμπουρνακι. Τα παντα πολυ κοντα και ταυτοχρονα ηρεμα και ησυχα
leonidas_fs Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Πάνω στην Ολγας (βας.Ολγας με Σοφούλη) στα 110ΤΜ αλλά με ωραία διαρρύθμιση! 5 ώρες πριν, giwfys είπε Το θεμα ειναι το ακριβως μεζονετα παιρνεις? Διοτι οι περισσοτερες μεζονετες σε πανοραμα ρετζικι ειναι ο ορισμος του αβολου σπιτιου. Σκαλωπατια πανω κατω ολη μερα, κακη διαρυθμιση, στενο σπιτι και οχι ιδιαιτερα ευηλιο.. Σε αυτο το διλημμα μονο εσυ μπορεις να απαντησεις. Και οι 2 περιοχες εχουν τα συν και τα πλην. Παντως δικη μου αγαπημενη περιοχη ειναι σοφουλη καραμπουρνακι. Τα παντα πολυ κοντα και ταυτοχρονα ηρεμα και ησυχα Ισχύει και για μένα αυτή είναι η καλύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης! Βεβαια για αυτό τα σπίτια που πωλιούνται στην εν λόγω περιοχή είναι ελάχιστα, και η τιμή τους 200+! 5 ώρες πριν, giwfys είπε Το θεμα ειναι το ακριβως μεζονετα παιρνεις? Διοτι οι περισσοτερες μεζονετες σε πανοραμα ρετζικι ειναι ο ορισμος του αβολου σπιτιου. Σκαλωπατια πανω κατω ολη μερα, κακη διαρυθμιση, στενο σπιτι και οχι ιδιαιτερα ευηλιο.. Σε αυτο το διλημμα μονο εσυ μπορεις να απαντησεις. Και οι 2 περιοχες εχουν τα συν και τα πλην. Παντως δικη μου αγαπημενη περιοχη ειναι σοφουλη καραμπουρνακι. Τα παντα πολυ κοντα και ταυτοχρονα ηρεμα και ησυχα Ισχύει και για μένα αυτή είναι η καλύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης! Βεβαια για αυτό τα σπίτια που πωλιούνται στην εν λόγω περιοχή είναι ελάχιστα, και η τιμή τους 200+!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα