Numerobis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Έχοντας σπάσει το ρόδι πριν ~4 χρόνια με ένα ατμομάγειρα της ΙΖΖΥ καιρός είναι αφού έχει φάει τα ψωμιά της να αντικατασταθεί από κάτι καλύτερο και ίσως υγιεινότερο ενδεχομένως (ως πλαστικούρα) , Και το βασικό ερώτημα είναι : Για υγιεινότερο ψήσιμο/μαγείρεμα είναι τα φουρνάκια ρομπότ εξίσου καλά ή και καλύτερα πρακτικότερα με βάση την εμπειρία σας ? Έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμμένο π.χ. με λάμπα αλογόνου ή αντίσταση και αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους μέγεθος/διαθέσιμα προγράμματα ψησίματος γιατί στα μάτια κάποιου που δεν γνωρίζει έμενα στην προκειμένη περίπτωση όλα φαίνονται πάνω κάτω σχεδόν ίδια ? Αν θεωρήτε πάλι ότι κάποιοι ατμομάγειρες πλεονεκτούν θα χαρώ να ακούσω και προτάσεις και για ατμομάγειρες αρκεί ο/οι κάδος/οι ψησίματος να μην είναι από πλαστικό δηλαδή να να είναι μεταλικοί e.t.c. (Σχετικά με την επιθυμητή χρήση όσο και την ποσότητα μαγειρέματος τον ατμομάγειρα εώς τώρα τον χρησιμοποιούμε 1-2 την εβδομάδα και σχεδόν πάντα τους 2 από τους 3 συνολικά ορόφους του ατμομάγειρα ). Ευχαριστώ για τις συμβουλές / προτάσεις προκαταβολικά. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από Numerobis
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 9 ώρες πριν, Numerobis είπε Έχοντας σπάσει το ρόδι πριν ~4 χρόνια με ένα ατμομάγειρα της ΙΖΖΥ καιρός είναι αφού έχει φάει τα ψωμιά της να αντικατασταθεί από κάτι καλύτερο και ίσως υγιεινότερο ενδεχομένως (ως πλαστικούρα) , Και το βασικό ερώτημα είναι : Για υγιεινότερο ψήσιμο/μαγείρεμα είναι τα φουρνάκια ρομπότ εξίσου καλά ή και καλύτερα πρακτικότερα με βάση την εμπειρία σας ? Έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμμένο π.χ. με λάμπα αλογόνου ή αντίσταση και αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους μέγεθος/διαθέσιμα προγράμματα ψησίματος γιατί στα μάτια κάποιου που δεν γνωρίζει έμενα στην προκειμένη περίπτωση όλα φαίνονται πάνω κάτω σχεδόν ίδια ? Αν θεωρήτε πάλι ότι κάποιοι ατμομάγειρες πλεονεκτούν θα χαρώ να ακούσω και προτάσεις και για ατμομάγειρες αρκεί ο/οι κάδος/οι ψησίματος να μην είναι από πλαστικό δηλαδή να να είναι μεταλικοί e.t.c. (Σχετικά με την επιθυμητή χρήση όσο και την ποσότητα μαγειρέματος τον ατμομάγειρα εώς τώρα τον χρησιμοποιούμε 1-2 την εβδομάδα και σχεδόν πάντα τους 2 από τους 3 συνολικά ορόφους του ατμομάγειρα ). Ευχαριστώ για τις συμβουλές / προτάσεις προκαταβολικά. Με αντισταση! Οχι λαμπα θα το μετανιωσεις...!!!
kalmik Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Το φουρνάκι ρομπότ είναι όλα τα λεφτά. Πολύ καλύτερο από φουρνο μικροκυμάτων για ζέσταμα και μαγειρευει ένα σωρό πράγματα
Salvation81 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Εχω 2 φουρνακια ρομποτ και ειμαι ευχαριστημενος, το ενα κιολας το ελεγχω και μεσω κινητου (πολυ γελιο). Και τα 2 που εχω ειναι με αντισταση παντως, με λαμπα δεν ηξερα καν πως υπαρχουν.
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, kalmik είπε Το φουρνάκι ρομπότ είναι όλα τα λεφτά. Πολύ καλύτερο από φουρνο μικροκυμάτων για ζέσταμα και μαγειρευει ένα σωρό πράγματα Ειναι αδυναμο.. γι αυτο θελει το φαγητο σε στρογγυλο ταψι στη ψηλη σχαρα!
Numerobis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας . Δηλαδή στο ερώτημα "Ατμομάγειρας VS Φουρνάκια Ρομπότ" η απάντηση είναι παμψηφεί Φουρνάκια Ρομπότ και μάλιστα με αντίσταση αντί για λάμπα αλογόνου. Ούτε ένας δεν πρότεινε Ατμομάγειρα! Σχετικά με το ποιο μάρκα μοντέλο Φουρνάκι Ρομπότ υπάρχει κάποια πρόταση ? ή μήπως θα πρέπει να απευθυνθώ στο σχετικό τόπικ Ψάχνω για ... / Προσφορές
seventh_son Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Φίλε εγώ έχω αλλάξει 3. Το πρώτο το είχα πληρώσει πανάκριβα μιας και ήταν αμερικάνικο και ήταν το πρώτο που είχε βγεί. Το είχα πληρώσει 120000 δραχμές τότε. Με έβγαλε κανά τεσσάρι χρόνια. Το δεύτερο ήταν μάρκας Crown. Έβγαλε καμιά εξαετία. Και το τρίτο είναι ένα United το οποίο παραδόξως έχει βγάλει εξαετία χωρίς πρόβλημα και συνεχίζει ακάθεκτο. Το σημαντικότερο τους πρόβλημα είναι ότι λόγω υψηλής θερμοκρασίας γίνεται κώλος ο μηχανισμός. Υπολόγισε ότι πάρα πολλές φορές το έχω ανοίξει και μόνος μου για να το καθαρίσω από τα λίπη. Μετά την εμπειρία που είχα με το αμερικάνικο που είχα πληρώσει ένα κάρο λεφτά, εγώ συνήθως επιλέγω απο τα πιο οικονομικά. Τότε που το έψαχνα και εγώ είχα διαπιστώσει ότι πχ αυτό που ήταν πιο ακριβό έδινε περισσότερα παρελκόμενα (πχ ταψιά, σκάρες κτλ). Δεν είναι ότι είχε σημαντικές διαφορές όσον αφορά την ποιότητα του. Πάντως είναι πάρα πολύ βολικό και το εξυπηρετούμε σίγουρα 2-3 φορές τη βδομάδα για ψήσιμο κρεάτων κυρίως.
Numerobis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Σχετικά με τα Φουρνάκια Ρομπότ,μια δυο τελευταίες ερωτήσεις προβληματισμοί-προσκόμματα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ( τα οποία επιμένουν-προτιμούν την λύση ατμομάγειρα και δεν μπόρεσα να τους "τουμπάρω" ακόμα ). Οι σχάρες καθαρίζουν το ίδιο δύσκολα(και μαυρίζουν το ίδιο γρήγορα) όσο μιας τυπικής ψηστιέρας παρόλο το διαφορετικό ψήσιμο με θερμό αέρα (και οπότε ο έυκολος καθαρισμός που διαφημίζουν αφορά μόνο το εξωτερικό γυάλινο πυρίμαχο μπολ )? Όλα τα φουρνάκια ρομπότ βγαίνουν στο ίδιο μέγεθος ? (Γιατί από ότι βλέπω για αποθήκευση όταν δεν το χρησιμοποιείς χρειάζεται σχεδόν μισό ντουλάπι μόνο του ) Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από Numerobis
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Πάνω κατω ιδιο μέγεθος είναι ολα. Καποια εχουν εναν δακτύλιο που δινει έξτρα υψος, αρα μεγαλύτερο ογκο, αλλα ουτε που θα το χρησιμοποιήσεις ποτε και δεν αλλάζει κατι στην αποθήκευση. Οι σχαρες καθαρίζουν σχετικά εύκολα ναι. Εγώ το εχω μονιμα στον παγκο γιατι το χρησιμοποιώ συνεχως, δεν εχω και μικροκυμάτων οποτε βολευει για ξεπαγωμα/ζεσταμα και εχω αποθηκευμένο τον ατμομαγειρα που χρησιμοποιείται εκ των πραγμάτων λιγοτερο.
PLACEBO_89 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Στις 12/8/2020 στις 8:27 ΜΜ, seventh_son είπε Φίλε εγώ έχω αλλάξει 3. Το πρώτο το είχα πληρώσει πανάκριβα μιας και ήταν αμερικάνικο και ήταν το πρώτο που είχε βγεί. Το είχα πληρώσει 120000 δραχμές τότε. Με έβγαλε κανά τεσσάρι χρόνια. Το δεύτερο ήταν μάρκας Crown. Έβγαλε καμιά εξαετία. Και το τρίτο είναι ένα United το οποίο παραδόξως έχει βγάλει εξαετία χωρίς πρόβλημα και συνεχίζει ακάθεκτο. Το σημαντικότερο τους πρόβλημα είναι ότι λόγω υψηλής θερμοκρασίας γίνεται κώλος ο μηχανισμός. Υπολόγισε ότι πάρα πολλές φορές το έχω ανοίξει και μόνος μου για να το καθαρίσω από τα λίπη. Μετά την εμπειρία που είχα με το αμερικάνικο που είχα πληρώσει ένα κάρο λεφτά, εγώ συνήθως επιλέγω απο τα πιο οικονομικά. Τότε που το έψαχνα και εγώ είχα διαπιστώσει ότι πχ αυτό που ήταν πιο ακριβό έδινε περισσότερα παρελκόμενα (πχ ταψιά, σκάρες κτλ). Δεν είναι ότι είχε σημαντικές διαφορές όσον αφορά την ποιότητα του. Πάντως είναι πάρα πολύ βολικό και το εξυπηρετούμε σίγουρα 2-3 φορές τη βδομάδα για ψήσιμο κρεάτων κυρίως. Οταν τελειωνεις το ψησιμο μισο ανοιγεις τον μηχανισμο να φευγει η υγρασια γιατι σκουριαζει το προστατευτικο μεταλλικο καλυμμα της αντιστασης! θελει προσοχη στο καθαρισμα μην μπουν νερα στον μηχανισμο και βραχυκυκλωση! Επισης θελουν με το μαλακο οι διακοπτες του γιατι μπορει να χαλασουν! Τα περισσοτερα πλεον ειναι φασον! Στις 12/8/2020 στις 8:15 ΜΜ, Numerobis είπε Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας . Δηλαδή στο ερώτημα "Ατμομάγειρας VS Φουρνάκια Ρομπότ" η απάντηση είναι παμψηφεί Φουρνάκια Ρομπότ και μάλιστα με αντίσταση αντί για λάμπα αλογόνου. Ούτε ένας δεν πρότεινε Ατμομάγειρα! Σχετικά με το ποιο μάρκα μοντέλο Φουρνάκι Ρομπότ υπάρχει κάποια πρόταση ? ή μήπως θα πρέπει να απευθυνθώ στο σχετικό τόπικ Ψάχνω για ... / Προσφορές https://www.skroutz.gr/s/5839266/Hobby-TS-460.html
nkoumo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Γεια και από μένα "Ψήνομαι" και εγώ για ρομποτικό φουρνάκι. Αλλά επειδή δεν έχω καμιά εμπειρία, ποια η διαφορά από την λαμπα αλογόνου που έχουν κάποιες και το διαφημίζουν κι όλας από την αντίσταση? Παραπάνω προτείνετε η αντισταση αντι λάμπας, γιατι? Χωρις να ειμαι ειδικός αλλά πως μαγειρεύει μια λαμπα? Απο την θερμότητα που παραγει? Δηλαδή η λαμπα θα φτάσει στους 200 βαθμους?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Τίποτα από τα δύο εκτός αν δεν έχεις κανονικό φούρνο και δε μπορείς να αγοράσεις. Από την εμπειρία μου αυτές οι δύο συσκεύες είναι κατώτερες. Μη ξοδεύεις λεφτά αν δεν είναι απολύτος αναγκαίο. Κράτησε τα στην άκρη ή επένδυσε τα στη δουλειά σου. Εγώ προσωπικά έχω πάρει άπειρα πράγματα έως τώρα και μάλιστα αρκετά αναγκαία και η λίστα μου παραμένει τεράστια αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πατάς το στοπ και να πεις ότι είναι καλύτερο να τα ρίξεις σε κάτι που θα τα κάνει περισσότερα ώστε μακροπρόθεσμα να καλύψεις ακόμη περισσότερες από τις ανάγκες σου. Ναι ο ατμομάγειας κάνει κανα 50άρι αλλά σκέψου πόσα ακόμη πράγματα μπορεί να θες να αγοράσεις, κάποια στιγμή μαζέυονται όλα αυτά.
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, nkoumo είπε Γεια και από μένα "Ψήνομαι" και εγώ για ρομποτικό φουρνάκι. Αλλά επειδή δεν έχω καμιά εμπειρία, ποια η διαφορά από την λαμπα αλογόνου που έχουν κάποιες και το διαφημίζουν κι όλας από την αντίσταση? Παραπάνω προτείνετε η αντισταση αντι λάμπας, γιατι? Χωρις να ειμαι ειδικός αλλά πως μαγειρεύει μια λαμπα? Απο την θερμότητα που παραγει? Δηλαδή η λαμπα θα φτάσει στους 200 βαθμους? Η αλογονου ειναι λιγο πιο γρηγορη νομιζω σε σχεση με τις αντιστασεις. Αν και προσωπικα επειδη εχω δουλεψει και τα δυο, δεν μπορω να σου πω πως ειναι και τρομερη η διαφορα στον χρονο. 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Τίποτα από τα δύο εκτός αν δεν έχεις κανονικό φούρνο και δε μπορείς να αγοράσεις. Από την εμπειρία μου αυτές οι δύο συσκεύες είναι κατώτερες. Δεν ξερω εξαρταται τις διατροφικες σου συνηθειες και τον αριθμο των ατομων για τα οποια μαγειρευεις. Το ρομποτ ας πουμε δεν θα το αναψω για να φτιαξω παστιτσιο (που γινεται αν θελεις αλλα αλλο αυτο) αλλα για να φτιαξω δυο μπιφτεκια με πατατες ας πουμε δεν θα κατσω να αναψω ολοκληρο τον φουρνο ή να φτιαξω ολοκληρο ταψι και να τρωω μια βδομαδα. Η κατι μανιταρια που ειχα ψησει τις προαλλες δεν θα αναβα τον φουρνο για αυτα. Προσωπικα μου φαινεται πολυ πιο πρακτικο, αλλα ξαναλεω φτιαχνω φαγητα για ενα ατομο και δεν θελω να τρωω και πολλες μερες το ιδιο φαγητο (εκτος εξαιρεσεων βεβαια).
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Άμα είσαι ένα άτομο στο σπίτι δεν αξίζει η κανονική κουζίνα εκτός αν μαγειρεύεις σχεδόν καθημερινά και επιλέγεις διάφορες συνταγές και φαγητά που απαιτούν χρόνο και λειτουργίες ενός κανονικού φούρνου. 1
nkoumo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Βασικά ψάχνω ρομποτικό για αντικατάσταση του φούρνου μικροκυμάτων, δηλαδή για ζεσταμα. Θέλω όμως να είναι όσο πιο μικρό γίνεται στις διαστάσεις. Έχετε τίποτα υπόψη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα