Προς το περιεχόμενο

Ανέπαφες πληρωμές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Έχει απενεργοποιηθεί ο λογαριασμό σου. Σε όλες τις τράπεζες το ίδιο συμβαίνει μετά από 6μηνο χωρίς κίνηση. Θέλει την παρουσία σου με ταυτότητα, εκκαθαριστικό, απόδειξη/βεβαίωση μισθοδοσίας ή κάρτα ανεγίας, λογαριασμό ΔΕΗ, Λογαριασμό κινητής (για το e-banking). Δε θυμάμαι κάτι άλλο.

Δεν συμβαινει αυτο και θα σου πω γιατι. Χτες μπηκα στο e-banking της Πειραιως να δω τι κανει ο λογαριασμος μου εκει. :) Βλεπω ειδοποιηση οτι θα καταστει ανενεργος γιατι ειναι 10 μηνες χωρις κινηση , και αν κλεισει 12 μηνο τοτε θα καταστει ανενεργος. Εστειλα ενα 20αρικο απο την Εθνικη , για να υπαρξει καποια κινηση , και προβλεπω να παω να το βγαζω απο ΑΤΜ , για να μην το εχω Πειραιως χωρις να μπορω να το κανω κατι. Το οτι θελει επικαιροποιηση στοιχειων δεν ειναι το θεμα . Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει να ολοκληρωσει την διαδικασια απο το Ιντερνετ και θελει φυσικη παρουσια στο καταστημα για να ταυτοποιησει την ταυτοτητα μου , πραγμα που μπορει να γινει στελνοντας σκαναρισμενα τα αναλογα εγγραφα.
Ειμαστε εκτος θεματος , αλλα ετσι για να καταλαβαινουμε οτι οι ελληνικες τραπεζες ειναι τραγικες..σε ολα τα επιπεδα.

7 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Εν τω μεταξύ οι συναλλαγές με τις κάρτες τους γίνονται καθημερινά. Εκεί δεν τους ενοχλεί που δεν είμαστε επικαιροποιημένοι.

Eλα ντε . Σκεφτηκα μια μερα να παω να βαλω λεφτα στο λογαριασμο , να τα βγαλω απο το ΑΤΜ και να παω σε καποιο καταστημα να κανω φασαρια οτι καποιος μου πηρε τα λεφτα απο τον λογαριασμο. Αν μου λεγανε "κυριε , σας εχουμε στην καμερα του ΑΤΜ οτι εσεις τα πηρατε" θα τους ελεγα , και που ξερετε εσεις οτι εγω που με βλεπετε στην καμερα ειμαι ο κατοχος του λογαριασμου ? Με εχετε ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙ? Εχετε επικαιροποιησει τα στοιχεια μου ? Και αν οχι γιατι επιτρεπετε συναλλαγες σε εναν λογαριασμο που δεν εχετε επικαιροποιησει τα στοιχεια του κατοχου? 
Αλλο σκηνικο που σκεφτηκα να κανω ειναι να δωσω ολα τα εγγραφα μου σε εναν φιλο μου και να παμε μαζι στο καταστημα για την επικαιροποιηση και να κανει ο φιλος μου οτι ειναι εγω ! Και αμα τελειωσει η ταυτοποιηση να κανω φασαρια οτι ταυτοποιησαν το λαθος ατομο !!!
Δυστυχως δεν εχω ορεξη να μαλακιστω τοσο. Απλα ειναι λιγο ζωα . Μιλαμε για εναν λογαριασμο με μηδεν υπολοιπο και εχω στειλει τα απειρα εμαιλ στο support λεγοντας τους οτι , ο,τι εγγραφο θελουν μπορω να το σκαναρω να τους το στειλω για να πειστουν οτι εγω που εχω φαει ωρες να τους στελνω εμαιλ ειμαι ο κατοχος του λογαριασμου. Λογαριασμος με μηδεν υπολοιπο. Δηλαδη πιστευουν οτι καποιος απατεωνας θα ασχολιοταν με ΜΗΔΕΝΙΚΟ λογαριασμο και να στελνει τα απειρα εμαιλς για να κανει τι ? Να κλεψει τα μηδεν ευρω ? Δεν εχει λογικη.

Καποια στιγμη να ξερεις οτι θα κοψουν λειτουργιες απο τον λογαριασμο μεχρι να γινει η επικαιροποιηση. Ετυχε σε φιλο μου με λογαριασμο στην Πειραιως. Μονο κατι πληρωμες ειχαν αφησει να λειτουργουν. Ποτε θα ερθει αυτη η στιγμη για μας , αγνωστο.

56 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Μια μέρα για αυτή την επικαιροποίηση των στοιχείων πήγα μέχρι την διευθύντρια του καταστήματος. Μου είπε ότι είναι εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ναι ειναι εντολη της Τραπεζας της Ελλαδος , δεν νομιζω να ξυπνησαν μια μερα εκει στις τραπεζες και ειπανε ας ζητησουμε επικαιροποιηση στοιχειων. Η ερωτηση μου ειναι 1ον γιατι δεν μπορουν να τα κανουν ολα με ηλεκτρονικο τροπο. Υπαρχουν πολλες κατηγοριες πολιτων που δεν μπορουν να τρεχουν στα καταστηματα. Ας κανουν βιντεοκληση ξερωγω να βαλω την φατσα μου διπλα στην ταυτοτητα μου ή να βρουν καποιον τροπο. 
2ον Γιατι η Εθνικη δεν μου εχει ζητησει επικαιροποιηση στοιχειων ? Ποτε ομως τοσα χρονια που εχω λογαριασμο , χρεωστικη και πιστωτικη καρτα σε αυτην ? Δεν την πιανει η εγκυκλιος αυτην ?

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ σου ζητάνε εκκαθαριστικό της εφορίας. Τους στέλνεις το περυσινό, του 2019, αφού δεν έχω κάνει ακόμη τη δήλωση και φυσικά δεν υπάρχει εκκαθαριστικό. 

Δεν το δέχονται...είναι παλιό λέει. Λες και το taxisnet βγάζει κάθε μήνα εκκαθαριστικά για να μη κακοκαρδίσει την τράπεζα Πειραιώς!!!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Εν τω μεταξύ σου ζητάνε εκκαθαριστικό της εφορίας. Τους στέλνεις το περυσινό, του 2019, αφού δεν έχω κάνει ακόμη τη δήλωση και φυσικά δεν υπάρχει εκκαθαριστικό. 

Δεν το δέχονται...είναι παλιό λέει. Λες και το taxisnet βγάζει κάθε μήνα εκκαθαριστικά για να μη κακοκαρδίσει την τράπεζα Πειραιώς!!!

Σκεφτηκα να κανω φασαρια εν μεσω καραντινας. Να κανω επικαιροποιηση , να αποτυχει  κλασικα , και να τους στειλω εμαιλ και να τους πω , δεν νομιζω να θελετε να ερθω στο καταστημα εν μεσω καραντινας...σοβαρευτειτε λιγο. Να δω τι θα μου ελεγαν. Αλλα δεν ηθελα να γινω τοσο καθικι. Βεβαια αν θελω να το τερματισω , σκεφτομαι καμμια μερα να τους πω οτι ειμαι παραλυτος και πληρωνω τα παντα ονλαιν οποτε επικαιροποιηστε τον λογαριασμο πριν φτασει η κατασταση στο απροχωρητο :) Τραγικοι , απλα σκεφτομαι καποια στιγμη να κλεισω τον λογαριασμο εκει , βασικα να τον παρατησω στο ελεος του συστηματος αφου ετσι και αλλιως κανω την δουλεια μου απο αλλη τραπεζα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jackess είπε

Το NFC λειτουργεί και με το κινητό κλειδωμένο αλλα για περαιτέρω ενέργειες χρειάζεται να ξεκλειδώσει (ο λόγος που ανοιγεις τη θήκη έτσι και αλλιώς).

Το google pay δεν υποστηρίζεται επίσημα στην Ελλάδα απο καμία τράπεζα απο όσο γνωρίζω. Γιαυτό η κάθε τράπεζα έχει το δικό της app.

Το apple pay έχει φάει πολύ πολύ περισσότερη υποστήριξη (ειδικά λόγο alphabank) και υποστηρίζεται επίσημα απο τις κάτωθι στην ελλάδα:

Alpha Bank, Curve, Edenred, iCard, Monese. N26, Revolut, TransferWise, Viva. Το να μην υπάρχει επίσημη υποστήριξη είναι μεγάλο πράγμα. μια στις χιλιες να μην την περάσει είναι πρόβλημα.

Και δεν ξέρω αν 18 μήνες τώρα το χρησιμοποιείς μια φορά την εβδομάδα για ανέπαφες το κινητό, αλλά εγώ χρόνια τώρα πληρώνοντας με nfc 5 φορές τη μέρα έχει τύχει πολλές φορές προσωπικά αλλά και άλλους να δω να μην τη περνάει ή να τη περνάει με τη 10η φορά παλεύοντας πάνω απο το τερματικό. Στο κάτω κάτω ρώτα ταμίες και θα σου πουν πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να μη πιάσει.

Το θέμα δεν είναι αν δουλεύει 99 στις 100 οπότε κομπλε, το θέμα είναι να μη κουβαλάς συνέχεια κάρτα μαζί σου για την 100ή που δε θα δουλέψει. Τότε καλύτερα χρησιμοποίησε τη κάρτα.

Και πάνω σε όλα αυτά να πρέπει να κάνεις και τσαλιμάκια με ψεύτικες διευθύνσεις...

Το NFC με κλειδωμένη συσκευή δεν κάνει απολύτως τίποτα, Αν δεν περνάει η πληρωμή είναι θέμα τερματικού (κυκλοφορούν ακόμη κάτι πανάρχαια ειδικά τις Εθνικής ) και όχι του Google pay ή του apple pay. Μία curve παίρνεις και ησυχάζεις μια για πάντα.

Δημοσ.

Η Curve ανακοίνωσε επίσημα ότι οι κάρτες της υποστηρίζουν Google Pay σε όλες σχεδόν τις ΕΕΑ χώρες όπως και Ελλάδα. Άρα δεν τη νοιάζει πως εγκατέστησες το app.

https://community.curve.app/t/weve-launched-google-pay/14683

Βέβαια δεν είναι η μόνη που το υποστηρίζει, στην Ελλάδα μπορείς να προσθέσεις και τις παρακάτω κάρτες στο Google Pay,

Monese, Paysend, BNC 10, Swipe, monolith, Coinbase

όλες σαν GR resident. Καμία κάρτα όμως δεν έχει GR BIN

Δημοσ.
Στις 9/8/2020 στις 2:14 ΠΜ, SkiLopSaRo είπε

Έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, υπηρεσια ανέπαφων πληρωμών μέσω NFC από κινητό προσφέρει μόνο η Eurobank, μπορώ να επιλέξω την κάρτα μέσα απο την εφαρμογή, εφόσον ενεργοποιήσεις την υπηρεσία, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη.

Όσον αφορά το Google Pay, μόνο με sideload του apk μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την ώρα στην Ελλάδα; Έψαξα και για το Samsung pay μιας και έχω αντίστοιχη συσκευή αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Γνωρίζει κανένας κάτι παραπάνω;

Έχει και η Alpha Bank το alpha wallet όπου μπορείς να κάνεις ανέπαφες με το κινητό.

Δημοσ.
Στις 10/8/2020 στις 1:31 ΜΜ, vagstef είπε

Η Curve ανακοίνωσε επίσημα ότι οι κάρτες της υποστηρίζουν Google Pay σε όλες σχεδόν τις ΕΕΑ χώρες όπως και Ελλάδα. Άρα δεν τη νοιάζει πως εγκατέστησες το app.

https://community.curve.app/t/weve-launched-google-pay/14683

Βέβαια δεν είναι η μόνη που το υποστηρίζει, στην Ελλάδα μπορείς να προσθέσεις και τις παρακάτω κάρτες στο Google Pay,

Monese, Paysend, BNC 10, Swipe, monolith, Coinbase

όλες σαν GR resident. Καμία κάρτα όμως δεν έχει GR BIN

Οπότε ο μόνος τρόπος για NFC πληρωμές σε Android, εκτός από τις τράπεζες που το υποστηρίζουν οι ίδιες όπως Eurobank ή Alpha Bank όπως αναφέρθηκε, είναι μέσω Curve;

Δηλαδή, δημιουργία λογαριασμού Curve, εισαγωγή των ελληνικών καρτών και μετά μέσω sideload του Google Pay, we're in buisness;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...