Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα , έχω το κινητό xiaomi redmi note 8 pro , πώς γίνονται οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού ;;;;
zx1234r Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Κατεβάζεις το app κάποιας τραπεζ;ς που το υποστηρίζει. Εγώ το κάνω με google pay και συνδεδεμένη revolut ή dipocket.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, zx1234r είπε Κατεβάζεις το app κάποιας τραπεζ;ς που το υποστηρίζει. Εγώ το κάνω με google pay και συνδεδεμένη revolut ή dipocket. Top up πως είναι καλύτερο dipocket?τα λεφτά σε πόσο φαίνονται από bank transfer ?
zx1234r Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δεν ξέρω εγώ και στο revolut και στο dipocket κάνω top up με χρέωση κάρτας και εμφανίζονται αμέσως.
Green Dragon Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Συγγνώμη βρε παιδιά. Έχω ενεργοποιήσει το NFC στο Mi 9 Lite. Έχω κατεβάσει και το winbank της τράπεζας Πειραιώς, που φαίνονται οι λογαριασμοί αλλά και οι κάρτες μου. Από εκεί και πέρα πως προχωράμε; Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από Green Dragon
mphxths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Green Dragon είπε Από εκεί και πέρα πως προχωράμε; Βρισκεις λεφτα τωρα ... 1
Green Dragon Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Βρισκεις λεφτα τωρα ... Εντάξει...κάτι υπάρχει η ανέπαφη συναλλαγή πως προχωράει;
koutsis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Εντάξει...κάτι υπάρχει η ανέπαφη συναλλαγή πως προχωράει; Φίλε μου δεν νομίζω η εφαρμογή της Πειραιώς να υποστηρίζει ανεπαφες πληρωμές. Ούτε της Πειραιώς ούτε της εθνικής που έχω. Μάλλον εσύ θα εννοείς κάτι σαν το Google pay αλλά δεν υποστηρίζει καμία ελληνική τράπεζα. Μόνο το Apple pay υποστηρίζει ελληνική τράπεζα άρα πρέπει να έχεις iphone... Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από koutsis 3
Green Dragon Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, koutsis είπε Φίλε μου δεν νομίζω η εφαρμογή της Πειραιώς να υποστηρίζει ανεπαφες πληρωμές. Ούτε της Πειραιώς ούτε της εθνικής που έχω. Μάλλον έχεις δίκιο. Το περίεργο με την Πειραιώς είναι ότι πριν λίγα χρόνια ( 3-4 ) έκανα ανέπαφες συναλλαγές. Στα super markets με κοιτούσαν περίεργα. Ήταν αρκετά καινούργια δυνατότητα στις συναλλαγές. Μετά μάλλον το σταμάτησαν, με τη δικαιολογία ότι θα φτιάξουν μια καλύτερη εφαρμογή. Αυτό δεν έγινε ποτέ! Απλά τραγικοί! Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από Green Dragon
mphxths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Απο ο,τι διαβαζω το καταργησε το app η Πειραιως. Η Πειραιως ειναι γενικως τραγικη. Εδω και κατι μηνες παλευω να κανω επικαιροποιηση στοιχειων αλλα δεν γινεται ποτε γιατι πρεπει να περασω απο καταστημα , μαλλον για να ταυτοποιησουν την ταυτοτητα μου ή κατι τετοιο. Δεν εχω καμμια προθεση να μπω σε τετοια διαδικασια. Τους εστειλα εμαιλ και τους ειπα να τους στειλω σκαναρισμενη ταυτοτητα ή ο,τι αλλο εγγραφο θελουν. Οχι , στα @@ τους. Δηλαδη αν στην θεση μου ηταν κανας αναπηρος ή κανας γερος με κινητικα προβληματα θα επρεπε να συρθει μεχρι το καταστημα ? Εν ετει 2020 ? Ακυρο θα φανε απο μενα . Θα κρατησω τον λογαριασμο μου μη επικαιροποιημενο οσο παει , ετσι και αλλιως δεν τον πολυχρησιμοποιω. Και τωρα που εψαχνα κατηργησε το app για τις ανεπαφες. Aπο την αλλη , η Εθνικη εκανε ενα πρωτο βημα. Που θα παει , σιγα σιγα θα ανακαλυψει και το nfc και θα το ενσωματωσει στο app της Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από mphxths 3 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Και το NFC πως λειτουργεί ;;; Συγνώμη είμαι λιγο πίσω με αυτά και δεν το έχω πολύ καταλάβει;
mphxths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, anastasia_15 είπε Και το NFC πως λειτουργεί ;;; Συγνώμη είμαι λιγο πίσω με αυτά και δεν το έχω πολύ καταλάβει; To nfc ειναι ενα τσιπακι που βρισκεται καπου στο κινητο ... πισω καπακι? μπαταρια? καπου. Εφοσον λοιπον υπαρχει αυτο το τσιπακι , ενεργοποιεις την αντιστοιχη λειτουργια και οποιαδηποτε εφαρμογη θελει να χρησιμοποιησει το τσιπακι αυτο..απλα το χρησιμοποιει , τοποθετονται το κινητο στο σημειο που πρεπει να τοποθετηθει ωστε το chip αυτο να ερθει σε επαφη (το κινητο στην ουσια ερχεται σε επαφη ) με την εξωτερικη συσκευη , ειτε αυτη ειναι καποιο POS σε περιπτωση τραπεζικης συναλλαγης ή οτιδηποτε αλλο τελοσπαντων. Οι ανεπαφες συναλλαγες χρειαζονται nfc για να λειτουργησουν. Τουλαχιστον των σοβαρων τραπεζων στο εξωτερικο. Θεωρητικα και οι καρτες που δουλευουν και ανεπαφα εχουν καποιο αντιστοιχο τσιπακι. Εδω οπως ειπαμε η Πειραιως δεν εχει καν εφαρμογη , και η Εθνικη εχει μια εφαρμογη που δεν κανει χρηση του nfc chip αλλα ενος πρωτοκολλου ( IRIS ) που χρησιμοποιειται απο επιλεγμενα POS. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από mphxths 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δηλ ενεργοποιούμε το nfc το περνάω ανεπαφα στο pos και πως ξέρω ότι θα πληρωθεί;;; Σόρρυ δεν είμαι γνώστης
mphxths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, anastasia_15 είπε Δηλ ενεργοποιούμε το nfc το περνάω ανεπαφα στο pos και πως ξέρω ότι θα πληρωθεί;;; Σόρρυ δεν είμαι γνώστης Υποτιθεται οτι εχεις εγκαταστησει το αντιστοιχο app της Τραπεζας σου . Υποθετω μεσα απο το app γινεται καποια συνδεση της καρτας/καρτων που θα χρησιμοποιηθουν στις ανεπαφες συναλλαγες. Και υποτιθεται οτι ανοιγεις το nfc ( ενεργοποιεις την λειτουργια τελοσπαντων ) , ανοιγεις και το app της τραπεζας και κανεις την συναλλαγη. Περισσοτερες τεχνικες λεπτομερειες δεν ξερω , δεν εχω χρησιμοποιησει κατι αναλογο. Αλλα υποθετω οτι στο app θα υπαρχουν οδηγιες. Και φυσικα υποθετουμε οτι το app κανει χρηση του nfc. Σαν κονσεπτ ειναι καλο. Δεν κουβαλας μαζι σου ουτε λεφτα , ουτε καρτες και πληρωνεις με το κινητο σου που στην τελικη με τα δαχτυλα , ματια , κωδικους , pins , patterns , αντε να στο χακεψει ο αλλος αν στο κλεψει. Αλλα , το samsung pay τελευταια φορα που τσεκαρα δεν υποστηριζει ελληνικες τραπεζες/καρτες , το apple pay δεν εχω ιδεα σε τι κατασταση βρισκεται και οι ελληνικες τραπεζες σε αυτο το θεμα δεν λες οτι διαπρεπουν. 1
Green Dragon Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 10 λεπτά πριν, anastasia_15 είπε Δηλ ενεργοποιούμε το nfc το περνάω ανεπαφα στο pos και πως ξέρω ότι θα πληρωθεί;;; Σόρρυ δεν είμαι γνώστης Επειδή το έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα που η τράπεζα Πειραιώς είχε την αντίστοιχη εφαρμογή. Η διαδικασία έχει ως εξής: Κατεβάζεις από το play store την εφαρμογή της τράπεζας σου - εφόσον αυτή υποστηρίζει ανέπαφη συναλλαγή. Στην εφαρμογή εμφανίζεται η κάρτα σου και ζητάς από την τράπεζα να σου ενεργοποιήσει τις ανέπαφες συναλλαγές. Στη συσκευή σου, όταν θέλεις να πληρώσεις ανέπαφα, ενεργοποιείς το NFC, ανοίγεις την εφαρμογή, επιλέγεις την κάρτα σου και περνάς τη συσκευή πάνω από το pos. Αν όλα είναι οκ, το pos δέχεται την πληρωμή και εκδίδει την ανάλογη απόδειξη. Κάπως έτσι. Νομίζω όμως ότι και το pos πρέπει να υποστηρίζει ανέπαφες συναλλαγές, Και δεν έχουν όλοι τέτοια pos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα