greekmanael Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά ο ξάδερφος μου ζήτησε να του φτιάξω ένα deskotop με οθόνη , και με budget600 ευρώ περίπου, για ελαφρύ gaming . Το σύστημα που έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής είναι το παρακάτω : και η οθόνη Samsung S22F350FHU σύνολο 690 ευρώ (λειτουργικό θα του βάλω εγώ ) Είμαι σίγουρος ότι θα μου πείτε για την μητρική αλλά έχω την ίδια 3 χρόνια και δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα .OC σε ram δεν έχω κάνει ποτέ για αυτό επέλεξα με 2666mhz.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας . Υ.Γ. τελικά λέω να αγοράσω την Palit-GeForce-GTX-1650-4GB-StormX για πιο οικονομία . Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από greekmanael
Nik1239 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 7 ώρες πριν, greekmanael είπε Γεια σας παιδιά ο ξάδερφος μου ζήτησε να του φτιάξω ένα deskotop με οθόνη , και με budget600 ευρώ περίπου, για ελαφρύ gaming . Το σύστημα που έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής είναι το παρακάτω : και η οθόνη Samsung S22F350FHU σύνολο 690 ευρώ (λειτουργικό θα του βάλω εγώ ) Είμαι σίγουρος ότι θα μου πείτε για την μητρική αλλά έχω την ίδια 3 χρόνια και δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα .OC σε ram δεν έχω κάνει ποτέ για αυτό επέλεξα με 2666mhz.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας . Υ.Γ. τελικά λέω να αγοράσω την Palit-GeForce-GTX-1650-4GB-StormX για πιο οικονομία . Λοιπόν φίλε θα σε πρηξω λίγο αλλά είναι για το καλό σου 1ον: ξέρεις να συναρμολογήσεις ένα pc κομμάτι κομμάτι μόνος σου; 2ον: τι παιχνίδια παιζει ο ξάδερφος σου ; 3ον: αν πάρεις όλα τα κομμάτια από skroutz έχεις θέμα ή είσαι οκ; (Από έμπιστο κατάστημα) 4ον: η οθόνη τι μέγεθος , ανάλυση , hz θες να είναι ή δεν σε νοιάζει; 5ον: σκοπεύει να κάνει κάποια αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον ή θα μείνει ως έχει για χρόνια; 6ον: θες μέχρι 600€ αυστηρά ή πας μέχρι 700 ξέρω γω; 7ο: θες στα 600€ (ή όσο είναι τέλος πάντων) να είναι μόνο κουτί και οθόνη ή θες και ηχεία , πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ; Απάντησε μου σε αυτά και θα σου πω τι είναι καλύτερο να κάνεις βάσει τις ανάγκες και την τσέπη σου ώστε να είναι ένα vfm σύστημα
greekmanael Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν φίλε θα σε πρηξω λίγο αλλά είναι για το καλό σου 1ον: ξέρεις να συναρμολογήσεις ένα pc κομμάτι κομμάτι μόνος σου; 2ον: τι παιχνίδια παιζει ο ξάδερφος σου ; 3ον: αν πάρεις όλα τα κομμάτια από skroutz έχεις θέμα ή είσαι οκ; (Από έμπιστο κατάστημα) 4ον: η οθόνη τι μέγεθος , ανάλυση , hz θες να είναι ή δεν σε νοιάζει; 5ον: σκοπεύει να κάνει κάποια αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον ή θα μείνει ως έχει για χρόνια; 6ον: θες μέχρι 600€ αυστηρά ή πας μέχρι 700 ξέρω γω; 7ο: θες στα 600€ (ή όσο είναι τέλος πάντων) να είναι μόνο κουτί και οθόνη ή θες και ηχεία , πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ; Απάντησε μου σε αυτά και θα σου πω τι είναι καλύτερο να κάνεις βάσει τις ανάγκες και την τσέπη σου ώστε να είναι ένα vfm σύστημα 1 Έχω ξανακάνει συναρμολόγηση αλλά αν μου το φέρουν έτοιμο δεν με χαλάει 2 Lol , pro , farming simulator , rome total war 1 ... απλά πράγματα 3 Δεν έχω πρόβλημα αλλά θα συμφέρει στα μεταφορικά ; 4 κάτι απλό μου είπε ότι του κάνει αυτό που του πρότεινα 5,6,7 Τελικά μου έριξε το dudget στα 500 οπότε έφτιαξα άλλη σύνθεση αλλά με μάτι σε μελλοντική αναβάθμιση κάρτας γραφικών .Η νέα σύνθεση είναι η εξής : Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από greekmanael
Nik1239 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, greekmanael είπε 1 Έχω ξανακάνει συναρμολόγηση αλλά αν μου το φέρουν έτοιμο δεν με χαλάει 2 Lol , pro , farming simulator , rome total war 1 ... απλά πράγματα 3 Δεν έχω πρόβλημα αλλά θα συμφέρει στα μεταφορικά ; 4 κάτι απλό μου είπε ότι του κάνει αυτό που του πρότεινα 5,6,7 Τελικά μου έριξε το dudget στα 500 οπότε έφτιαξα άλλη σύνθεση αλλά με μάτι σε μελλοντική αναβάθμιση κάρτας γραφικών .Η νέα σύνθεση είναι η εξής : Δες αυτό από eshop αν θες και θα σου στείλω και λινκ για Σκρουτ 1ον δεν χρειάζεσαι m2 nvme δίσκο δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις επιδόσεις και δεν θα δεις διαφορά σε σχέση με ένα κανονικό ssd στο boot σου έβαλα έναν απλό ssd και εναν hdd πολύ καλό 1 τέρα για τα παιχνίδια και ότι άλλο θέλει δεν θα καταλάβει διαφορά στο άνοιγμα των παιχνιδιών άντε 5 δευτερόλεπτα να αργούν περισσότερο από έναν ssd 2ον έβαλα καλύτερα ηχεία γτ θα του μείνουν και καλό είναι να έχουν καλή ποιότητα και να αντέξουν πολλά χρόνια αυτά που είχες βαλει είναι για πέταμα Πληκτρολόγιο και ποντίκι καλά Μια οθόνη πολύ καλύτερη από αυτήν που ήθελες να πάρεις με 75hz 27ιντσες 1080π Ένα απλό τροφοδοτικό δεν αξίζει στα λεφτά που είναι αυτό που είχες βάλει Έβαλα έξτρα και ένα DVD-ROM να υπάρχει Και μια πολύ καλή μητρική που παίρνει και 4000 γενιας ryzen αντί της σάπιας που είχες βάλει Επίσης καλύτερες μνημες Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από Nik1239 2
greekmanael Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Nik1239 είπε Δες αυτό από eshop αν θες και θα σου στείλω και λινκ για Σκρουτ 1ον δεν χρειάζεσαι m2 nvme δίσκο δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις επιδόσεις και δεν θα δεις διαφορά σε σχέση με ένα κανονικό ssd στο boot σου έβαλα έναν απλό ssd και εναν hdd πολύ καλό 1 τέρα για τα παιχνίδια και ότι άλλο θέλει δεν θα καταλάβει διαφορά στο άνοιγμα των παιχνιδιών άντε 5 δευτερόλεπτα να αργούν περισσότερο από έναν ssd 2ον έβαλα καλύτερα ηχεία γτ θα του μείνουν και καλό είναι να έχουν καλή ποιότητα και να αντέξουν πολλά χρόνια αυτά που είχες βαλει είναι για πέταμα Πληκτρολόγιο και ποντίκι καλά Μια οθόνη πολύ καλύτερη από αυτήν που ήθελες να πάρεις με 75hz 27ιντσες 1080π Ένα απλό τροφοδοτικό δεν αξίζει στα λεφτά που είναι αυτό που είχες βάλει Έβαλα έξτρα και ένα DVD-ROM να υπάρχει Και μια πολύ καλή μητρική που παίρνει και 4000 γενιας ryzen αντί της σάπιας που είχες βάλει Επίσης καλύτερες μνημες Δεν έχω πρόβλημα αν θέλεις στείλε μου και από το σκρούτζ .Στο pc μου έχω την asrock 320m hdv λινκ με r3 1300x και με nvme kingston A2000 500 γgb και τον εκμεταλλεύεται μια χαρά κάνει boot σε 2-3 δευτερόλεπτα και γενικά όλα ανοίγουν αμέσως . Οι μόνες διαφορές ανάμεσα στις 2 μητρικές είναι ότι b450m υποστηρίζει crossfire και παίρνει 4 ram και τα δυο κάπως αδιάφορα, δεν παίζει να αλλάξει cpu . Τώρα όσο αφορά τις ram νομίζω ότι οι μητρικές πρέπει να τις κάνεις oc για να δουν 3000mhz , αυτόματα βλέπουν μέχρι 2666mhz .Για τα υπόλοιπα δεν έχω κάποια ένσταση . Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από greekmanael
Nik1239 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, greekmanael είπε Δεν έχω πρόβλημα αν θέλεις στείλε μου και από το σκρούτζ .Στο pc μου έχω την asrock 320m hdv λινκ με r3 1300x και με nvme kingston A2000 500 γgb και τον εκμεταλλεύεται μια χαρά κάνει boot σε 2-3 δευτερόλεπτα και γενικά όλα ανοίγουν αμέσως . Οι μόνες διαφορές ανάμεσα στις 2 μητρικές είναι ότι b450m υποστηρίζει crossfire και παίρνει 4 ram και τα δυο κάπως αδιάφορα, δεν παίζει να αλλάξει cpu . Τώρα όσο αφορά τις ram νομίζω ότι οι μητρικές πρέπει να τις κάνεις oc για να δουν 3000mhz , αυτόματα βλέπουν μέχρι 2666mhz .Για τα υπόλοιπα δεν έχω κάποια ένσταση . Τα 3000mhz δεν τα κάνεις oc απλώς μπαίνεις bios και ενεργοποιηεις το xmp profile και παίζουν οι μνήμες εκεί που πρέπει και είναι ρυθμισμένες από το εργοστάσιο 6 ώρες πριν, greekmanael είπε Δεν έχω πρόβλημα αν θέλεις στείλε μου και από το σκρούτζ .Στο pc μου έχω την asrock 320m hdv λινκ με r3 1300x και με nvme kingston A2000 500 γgb και τον εκμεταλλεύεται μια χαρά κάνει boot σε 2-3 δευτερόλεπτα και γενικά όλα ανοίγουν αμέσως . Οι μόνες διαφορές ανάμεσα στις 2 μητρικές είναι ότι b450m υποστηρίζει crossfire και παίρνει 4 ram και τα δυο κάπως αδιάφορα, δεν παίζει να αλλάξει cpu . Τώρα όσο αφορά τις ram νομίζω ότι οι μητρικές πρέπει να τις κάνεις oc για να δουν 3000mhz , αυτόματα βλέπουν μέχρι 2666mhz .Για τα υπόλοιπα δεν έχω κάποια ένσταση . Επίσης δεν κατάλαβες τι εννοώ με τον δίσκο Μια χαρά παίζει όπως πρέπει στην μητρική σου απλώς εσύ για την χρήση που κανείς δεν τον χρειάζεσαι και θα σου είναι μια χαρά ένας απλώς ssd για να γλιτώσεις λεφτά το λέω μιας και οι nvme είναι πολύ ακριβοί και πάνε στραφεί τα χρηματα 1
greekmanael Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 6 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Τα 3000mhz δεν τα κάνεις oc απλώς μπαίνεις bios και ενεργοποιηεις το xmp profile και παίζουν οι μνήμες εκεί που πρέπει και είναι ρυθμισμένες από το εργοστάσιο Επίσης δεν κατάλαβες τι εννοώ με τον δίσκο Μια χαρά παίζει όπως πρέπει στην μητρική σου απλώς εσύ για την χρήση που κανείς δεν τον χρειάζεσαι και θα σου είναι μια χαρά ένας απλώς ssd για να γλιτώσεις λεφτά το λέω μιας και οι nvme είναι πολύ ακριβοί και πάνε στραφεί τα χρηματα Εντάξει έγινε φίλε μου ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για τις συμβουλές σου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα