ampalaea4 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Καλησπερα! Με προβληματιζει η αναβαθμιση του υπολογιστη μου αν μπορω απλα να παρω μια καλη καρτα γραφικων και ισως μια καλυτερη οθονη η καλυτερα να αλλαξω επισης και Motherboard, cpu, ram.. ασχολουμε με gaming και τα νεα παιχνιδια εχουν αρχισει να ζοριζουν το pc ακομα και σε medium προς high settings.. και απο δω και περα θα γινεται ολο και χειροτερα με τα νεα παιχνιδια. το συστημα που εχω τωρα ειναι το εξης: [Mobo] MSI Z170A GAMING M5 [CPU] Intel Core i5 6600k @ 3.50GHz [GPU] MSI NVIDIA GeForce GTX 970 Tiger OC [RAM] Crucial Ballistix Sport 16GB @ 2400MHz DDR4 [SSD] Samsung SSD 860 EVO 1TB τι μου προτεινεται? Μια πολυ καλη καρτα γραφικων? Η μια μετρια καρτα γραφικων αλλα καλυτερη απο αυτη που εχω και καινουρια mobo + cpu? (βασικα σκεφτομαι τους νεους ryzen της AMD που λενε ολοι οτι ειναι τρομερα καλυτεροι απο τους τωρινους)
Nik1239 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, ampalaea4 είπε Καλησπερα! Με προβληματιζει η αναβαθμιση του υπολογιστη μου αν μπορω απλα να παρω μια καλη καρτα γραφικων και ισως μια καλυτερη οθονη η καλυτερα να αλλαξω επισης και Motherboard, cpu, ram.. ασχολουμε με gaming και τα νεα παιχνιδια εχουν αρχισει να ζοριζουν το pc ακομα και σε medium προς high settings.. και απο δω και περα θα γινεται ολο και χειροτερα με τα νεα παιχνιδια. το συστημα που εχω τωρα ειναι το εξης: [Mobo] MSI Z170A GAMING M5 [CPU] Intel Core i5 6600k @ 3.50GHz [GPU] MSI NVIDIA GeForce GTX 970 Tiger OC [RAM] Crucial Ballistix Sport 16GB @ 2400MHz DDR4 [SSD] Samsung SSD 860 EVO 1TB τι μου προτεινεται? Μια πολυ καλη καρτα γραφικων? Η μια μετρια καρτα γραφικων αλλα καλυτερη απο αυτη που εχω και καινουρια mobo + cpu? (βασικα σκεφτομαι τους νεους ryzen της AMD που λενε ολοι οτι ειναι τρομερα καλυτεροι απο τους τωρινους) Αν δεν τα θες άμεσα περίμενε για νέους ryzen και κάρτες 1
ampalaea4 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Αν δεν τα θες άμεσα περίμενε για νέους ryzen και κάρτες αμεσα οχι. Βασικα εγω γνωριζω για τους ryzen, θα βγει και νεα γενια καρτες γραφικων?
elpenor Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Νέοι Ryzen 4000 series: a. Αυτή τη στιγμή η AMD τους δίνει μόνο σε OEM. Η ημερομηνία που θα διατεθούν retail είναι άγνωστη. b. Έχουν μικρότερο latency λόγω νέας αρχιτεκτονικής όμως πολύ μικρότερη cache, σαν αποτέλεσμα για να έχουν ισάξιες επιδόσεις με τους 3000 series θέλουν ακριβές μνήμες, και για να έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια θέλουν μνήμες αξίας 400 ευρώ. c. Έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και μεγαλύτερη τιμή ανά core σαν καινούργιο μοντέλο. Είναι άγνωστό αν θα βγουν χωρίς ενσωματωμένη κάρτα όπως και το πότε η τιμή τους θα πέσει. Οι Ryzen 5000 series με DDR5 θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις αλλά τους περιμένουμε του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που παίζει 1080p με 240fps (240hz οθόνη + 2080ti) θα έχει μεγάλο όφελος από τα νέα μοντέλα όπως και από τους αντίστοιχους Intel. Κάποιος που παίζει στα 60fps με γραφικά στο high με μία 5700XT/2070S είναι 95%++ GPU bound στα περισσότερα παιχνίδια και δεν θα δει μεγάλες διαφορές από νέους/ακριβούς επεξεργαστές σε σχέση με ένα φτηνό 3600. EDIT: Μου είχε διαφύγει αλλά θα βγουν Ryzen 4000 series χωρίς iGPU και με νέα αρχιτεκτονική (Zen 3) μέσα στο 2020. Ίσως αξίζει να περιμένει κάποιος. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από elpenor 3
XristosSp Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, ampalaea4 είπε αμεσα οχι. Βασικα εγω γνωριζω για τους ryzen, θα βγει και νεα γενια καρτες γραφικων? Ναι Βγαίνουν καινούργιες RTX σε λίγους μήνες. Ε ναι αφού δεν βιάζεσαι και μένα γνώμη μου είναι περίμενε για ryzen 4000 (να δεις τι και πως από αυτά που λέει ο Elpenor και αποφασίζεις) και RTX 3000. Έτσι και αλλιώς και ο 6600k και η 970 κρατάνε ακόμα για 1080p. 1
malakudi Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Στις 8/8/2020 στις 12:29 ΜΜ, elpenor είπε Νέοι Ryzen 4000 series: a. Αυτή τη στιγμή η AMD τους δίνει μόνο σε OEM. Η ημερομηνία που θα διατεθούν retail είναι άγνωστη. b. Έχουν μικρότερο latency λόγω νέας αρχιτεκτονικής όμως πολύ μικρότερη cache, σαν αποτέλεσμα για να έχουν ισάξιες επιδόσεις με τους 3000 series θέλουν ακριβές μνήμες, και για να έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια θέλουν μνήμες αξίας 400 ευρώ. c. Έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και μεγαλύτερη τιμή ανά core σαν καινούργιο μοντέλο. Είναι άγνωστό αν θα βγουν χωρίς ενσωματωμένη κάρτα όπως και το πότε η τιμή τους θα πέσει. Οι Ryzen 5000 series με DDR5 θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις αλλά τους περιμένουμε του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που παίζει 1080p με 240fps (240hz οθόνη + 2080ti) θα έχει μεγάλο όφελος από τα νέα μοντέλα όπως και από τους αντίστοιχους Intel. Κάποιος που παίζει στα 60fps με γραφικά στο high με μία 5700XT/2070S είναι 95%++ GPU bound στα περισσότερα παιχνίδια και δεν θα δει μεγάλες διαφορές από νέους/ακριβούς επεξεργαστές σε σχέση με ένα φτηνό 3600. Μπερδεύεις το φίλο με αυτό που του γράφεις, οι 4000 που έχουν βγει τώρα είναι APUs με Zen 2 arch, οι 4000 που περιμένουμε για 4ο τέταρτο του 2020 είναι Zen 3 arch και δεν είναι APUs 1
elpenor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, malakudi είπε Μπερδεύεις το φίλο με αυτό που του γράφεις, οι 4000 που έχουν βγει τώρα είναι APUs με Zen 2 arch, οι 4000 που περιμένουμε για 4ο τέταρτο του 2020 είναι Zen 3 arch και δεν είναι APUs Μάλλον έχω μπερδευτεί και εγώ... Υπάρχει όντως επίσημα ότι θα βγουν Zen 3 μέσα στο 2020 ή είναι απλά φήμες; Edit: Έχεις δίκιο τώρα το είδα: We are on track to deliver strong growth in the second half of the year, driven by our current product portfolio and initial shipments of our next-generation Zen 3 CPUs and RDNA 2 GPUs that are on track to launch in late 2020. AMD CEO - Dr. Lisa Su Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από elpenor 1
tanasen01 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Στις 8/8/2020 στις 9:50 ΠΜ, ampalaea4 είπε Καλησπερα! Με προβληματιζει η αναβαθμιση του υπολογιστη μου αν μπορω απλα να παρω μια καλη καρτα γραφικων και ισως μια καλυτερη οθονη η καλυτερα να αλλαξω επισης και Motherboard, cpu, ram.. ασχολουμε με gaming και τα νεα παιχνιδια εχουν αρχισει να ζοριζουν το pc ακομα και σε medium προς high settings.. και απο δω και περα θα γινεται ολο και χειροτερα με τα νεα παιχνιδια. το συστημα που εχω τωρα ειναι το εξης: [Mobo] MSI Z170A GAMING M5 [CPU] Intel Core i5 6600k @ 3.50GHz [GPU] MSI NVIDIA GeForce GTX 970 Tiger OC [RAM] Crucial Ballistix Sport 16GB @ 2400MHz DDR4 [SSD] Samsung SSD 860 EVO 1TB τι μου προτεινεται? Μια πολυ καλη καρτα γραφικων? Η μια μετρια καρτα γραφικων αλλα καλυτερη απο αυτη που εχω και καινουρια mobo + cpu? (βασικα σκεφτομαι τους νεους ryzen της AMD που λενε ολοι οτι ειναι τρομερα καλυτεροι απο τους τωρινους) Κάνε υπομονή μέχρι το Νοέμβριο/Δεκέμβριο. RTX 3000 σειρά (ανακοινώνεται σε περίπου ένα μήνα) και RDNA 2 στις gpu, ενώ οι Zen 3 θα είναι η must αγορά σε cpu.
peiraiask Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) ο ι5 66οοκ μπορει να τρεξει τις 1650, ρξ 570, 470,580 κλπ για πλακα, μπορει να κανεις ανταλλαγη την καρτα σου με 8αρα κ να δεις διαφορα αισθητη κλπ. αν τις βρεις πχ 120 ευρω μετα απο 1 χρονο μπορεις να τις πουλησεις 80 δηλαδη ισως να βολευτεις με κοστος 50ευρω κλπ ζωρις αλλαγη μομπο. τοτε τα ριζεν κ τα ι5 15ης γενιας θα εχουν ριξει τις τιμες της 10ης γενιας🙂🙂🙂🙂 ας μην πω το επομενο εξαμηνο η τετραμηνο Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2020 από peiraiask 1
TR-909 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Ανάλογα τι παιχνίδια έχεις κατά νου - αλλά αν ενδιαφέρεσαι για late /next gen τίτλους κοίτα κατ' ελάχιστο για 6+ πυρήνες επεξεργαστή.
ampalaea4 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις. Θα περιμενω λοιπον για τους Ryzen4 kai RTX3000.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα