nickvas19 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Kαλησπερα δοκιμασα δυο μεθοδους για screenshot απο βιντεο για να εκτυπωσω κατι φωτογραφιες που θελω. την πρώτη μέθοδο την έκανα οκ αλλά η εικόνα δεν ξέρω εάν συμπιεστηκε ήταν μόνο 250κβ. την δεύτερη μέθοδο νομίζω την έκανα αλλά δεν κατάλαβα που αποθηκεύτηκε. παρόλα αυτά αυτό που θέλω να καταφέρω είναι να πάρω την μέγιστη ποιότητα frame απο ενα βιντεο. το βιντεο ειναι 1080p σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2020 από nickvas19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksessalonikios Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 τρέξε το βίντεο με τον iina player (https://iina.io) και στο μενου "playback" εχει επιλογή να παρει screenshot που το εξαγει σε png, ενδεικτικά τωρα που το δοκίμασα μου το εβγαλε 4.5 mb για 1080 βίντεο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστω φιλε. Μπορεις να δοκιμασεις το ιδιο στο imovie κ να μου πεις; Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από nickvas19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 11 hours ago, nickvas19 said: Kαλησπερα δοκιμασα δυο μεθοδους για screenshot απο βιντεο για να εκτυπωσω κατι φωτογραφιες που θελω. την πρώτη μέθοδο την έκανα οκ αλλά η εικόνα δεν ξέρω εάν συμπιεστηκε ήταν μόνο 250κβ. την δεύτερη μέθοδο νομίζω την έκανα αλλά δεν κατάλαβα που αποθηκεύτηκε. παρόλα αυτά αυτό που θέλω να καταφέρω είναι να πάρω την μέγιστη ποιότητα frame απο ενα βιντεο. το βιντεο ειναι 1080p σας ευχαριστώ. Το video απ’ το οποίο θέλεις να πάρεις screenshot, τι bitrate έχει; Αν δεν ξέρεις πώς να το δεις, πες πόσο όγκο και διάρκεια έχει. 1 hour ago, ksessalonikios said: τρέξε το βίντεο με τον iina player (https://iina.io) και στο μενου "playback" εχει επιλογή να παρει screenshot που το εξαγει σε png, ενδεικτικά τωρα που το δοκίμασα μου το εβγαλε 4.5 mb για 1080 βίντεο Το έβγαλε 4.5 mb γιατί το έσωσες ως ασυμπίεστο. Δεν σημαίνει ότι έχει τέτοια ποιότητα το video εκτός αν έχει bitrate 900Mbps, που αμφιβάλλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 30mbit/s διάρκεια ένα λεπτό μέγεθος 250mb. με το Nina πηρα screenshot στα 1.9mb σε png στο iMovie παιρνω 250kb σε jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, nickvas19 said: 30mbit/s διάρκεια ένα λεπτό μέγεθος 250mb. με το Nina πηρα screenshot στα 1.9mb σε png στο iMovie παιρνω 250kb σε jpg Αν το video είναι 25fps, τότε κάθε καρέ είναι περίπου 150KB. Αυτό είναι το πραγματικό μέγεθος. 30Mbps/8=3,75MBps/25=0,150MB. Ό,τι παραπάνω βλέπεις είναι λόγω του αλγόριθμου συμπιπεσης της εικόνας. Επειδή εσύ θέλεις το maximum, τυπικά πρέπει να το πάρεις ως ασυμπίεστο, (αρκεί να μη σε νοιάζει η αύξηση του όγκου), ώστε να μην έχεις επανακωδικοποίηση. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από CheOnWeb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 κωδικοποιημένα fps λεει 50....εαν ειναι το ιδιο που λες και εσυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 9 minutes ago, nickvas19 said: κωδικοποιημένα fps λεει 50....εαν ειναι το ιδιο που λες και εσυ Αν είναι 50fps τότε το πραγματικό μέγεθος του κάθε καρέ είναι το μισό (0,075). Αυτά στα λέω πληροφοριακά, μια που αυτό που σε νοιάζει είναι να πάρεις αναλλοίωτη την ποιότητα της εικόνας. Βρες λοιπόν τις σωστές ρυθμίσεις στο iMovie ώστε να σώσεις το καρέ σε png ή tiff ή tga. Στο 2ο video που έβαλες λέει πώς θα βρεις πού το σώζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksessalonikios Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Το έβγαλε 4.5 mb γιατί το έσωσες ως ασυμπίεστο. Δεν σημαίνει ότι έχει τέτοια ποιότητα το video εκτός αν έχει bitrate 900Mbps, που αμφιβάλλω. o φίλος θελει την καλυτερη ποιοτητα στο sceenshot 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 45 minutes ago, ksessalonikios said: o φίλος θελει την καλυτερη ποιοτητα στο sceenshot Με το ασυμπίεστο δεν θα πάρει καλύτερη ποιότητα από ένα καρέ 1920χ1080 στα 75KB με H264 (υποθέτω) codec. Απλώς θα διατηρήσει αυτήν που έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Οποτε 75kb μαξ?! Και αυτο σε εκτυπωση θα φαινεται τπτ;ξερει κανεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, nickvas19 said: Οποτε 75kb μαξ?! Και αυτο σε εκτυπωση θα φαινεται τπτ;ξερει κανεις; Αφού μιλάμε για ένα καρέ και δεν μας πειράζει η σχεδόν ανούσια αύξηση του όγκου, βγάλ’ το ασυμπιέστο (png) να κρατήσεις όλη την ποιότητα (όχι ότι θα έχει διαφορά στο jpeg, πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους). Πάντως με 2 megapixel photo από Video μην περιμένεις και πολλά στην εκτύπωση. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από CheOnWeb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Να την τυπωσω σε πιο μικρο απο 4χ6 καλυτερα ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 οποίος ξέρει στο iMovie πως θα παρω καρε σε png ας μου πει. ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, nickvas19 said: οποίος ξέρει στο iMovie πως θα παρω καρε σε png ας μου πει. ευχαριστώ. Δοκίμασε τον player που λέει ο ksessalonikios. Δεν είναι ανάγκη να το βγάλεις απ’ το iMovie εκτός αν έχεις κάνει κάποια επεξεργασία οπότε θα πρέπει να το βγάλεις πρώτα σε ασυμπίεστο Video και να κάνεις από κει export με τον Player. Μπορεί να χρειάζεσαι το QuickTime γι’ αυτό, εκτός αν τρέχεις Catalina στο οποίο δεν μπαίνει το QuickTime. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχω λύση. https://support.apple.com/kb/DL923?viewlocale=en_US&locale=en_US Edit: Βασικά αν κατεβάσεις το QuickTime και το ενεργοποιήσεις με αυτά που σου έστειλα δεν χρειάζεσαι τον IINA. Κάνεις export σε ό,τι θες απ' το iMovie μέσω Quicktime. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από CheOnWeb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα