hp8 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) προσπαθώ να περάσω linux dual boot (mint -xubuntu 32+64 bit) στο pc με τα χαρακτηριστικά της φωτο 2 Το πρόβλημα στη φωτο 1 κολλάει εκεί βγάζει αυτά που φαίνονται στην φωτο 1 και δεν πάει παρακάτω Το μέσον εγκατάστασης είναι σωστό Καμιά ιδέα ? γιατί από όσο έψαξα δεν έβγαλα άκρη Spoiler Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2020 από hp8
mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δεν δινεις επαρκεις πληροφοριες. Κολαει η εγκατασταση ποιανης διανομης απο τις δυο ? Και οι δυο ? Και γιατι 32 bit ? Τι κολλημα εχει ολος ο κοσμος με το 32bit... Tα σκρινσοτς/φωτος ειναι επικειως απαραδεκτα.
snowflake99 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Όταν ψάχνω το όνομα της μητρικής που βλέπω στη screenshot, σαν αποτέλεσμα βγαίνει αυτή. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Φαίνεται αρκετά παλιά οπότε η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει σε BIOS (Legacy) mode. Άρα πρέπει να bootάρεις το μέσο εγκατάστασης σε Legacy (όχι UEFI) mode. Επίσης, πες μας αν μπορείς με ποιο εργαλείο έκανες το μέσο εγκατάστασης, και σε ποιο από τα δύο distro εμφανίζεται το πρόβλημα, ή αν εμφανίζεται και στα δύο.
hp8 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mphxths είπε Κολαει η εγκατασταση ποιανης διανομης απο τις δυο ? Και οι δυο ? το γραφω προσπαθώ να περάσω linux dual boot (mint -xubuntu 32+64 bit) δοκίμασα 4 διαφορετικές μπας και κατι δεν 1 ώρα πριν, mphxths είπε Τι κολλημα εχει ολος ο κοσμος με το 32bit... υπαρχουν για να δοκιαζονται - εγκαθιστανται για οποιον τον βολευουν 1 ώρα πριν, mphxths είπε Tα σκρινσοτς/φωτος ειναι επικειως απαραδεκτα. η πρώτη με το πρόβλημα είναι μόλις περάσει το mint εκεί που κάνεις και ταεστ μνήμης και βγήκε με κινητο είναι στο boot του μέσου εγκατάστασης Η άλληη μικρινε για να αναιβει Οπότε η μου κάνεις δωρο ένα καλο κινητο η μην μου βάλεις καλο βαθμο 19 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Spoiler Όταν ψάχνω το όνομα της μητρικής που βλέπω στη screenshot, σαν αποτέλεσμα βγαίνει αυτή. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Φαίνεται αρκετά παλιά οπότε η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει σε BIOS (Legacy) mode. Άρα πρέπει να bootάρεις το μέσο εγκατάστασης σε Legacy (όχι UEFI) mode. Επίσης, πες μας αν μπορείς με ποιο εργαλείο έκανες το μέσο εγκατάστασης, και σε ποιο από τα δύο distro εμφανίζεται το πρόβλημα, ή αν εμφανίζεται και στα δύο. η μητρική δεν είναι αυτή Είναι σε legasy Αλωστε εχω και αλλα pc με dual boot και 478 και 775 socket Το μεσον γραφτηκε απο mint 20 με brasero και σε άλλο pc που δοκιμαστκε εφτασε κανομικα στην επιφανεια εργασίας Θα δοκιμασω με αλλη καρτα γραφικων απο περιεργεια και προχωρησει θα επανελθω Αυτό είναι ενός φίλου και θέλω να τον εξυπηρετήσω Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2020 από hp8
snowflake99 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Αν ξέρεις ότι είναι Legacy mode, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει αρχικά, όχι ακριβώς το μοντέλο της μητρικής. Συγγνώμη αλλά από τον τρόπο που γράφεις αδυνατώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Προσπαθείς να κάνεις dual boot τα Linux Mint και τα Xubuntu μεταξύ τους; Ή έχεις Windows και θέλεις να βάλεις δίπλα Linux; Δε χρειάζεται να δοκιμάζεις διαφορετικά distro για να καταφέρεις να κάνεις εγκατάσταση, απλά διάλεξε αυτό που θέλεις και θα προσπαθήσουμε να βρούμε το πρόβλημα. Ειδικά αν είναι στο boot mode, λογικά θα λυθεί πολύ εύκολα. Επίσης προς το παρόν (απ' όσο ξέρω) δεν έχουμε κάποιο σημάδι ότι φταίει η κάρτα γραφικών, οπότε δε νομίζω να χρειαστεί να την αλλάξεις.
hp8 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Αν ξέρεις ότι είναι Legacy mode, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει αρχικά, όχι ακριβώς το μοντέλο της μητρικής. Συγγνώμη αλλά από τον τρόπο που γράφεις αδυνατώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Προσπαθείς να κάνεις dual boot τα Linux Mint και τα Xubuntu μεταξύ τους; Ή έχεις Windows και θέλεις να βάλεις δίπλα Linux; Δε χρειάζεται να δοκιμάζεις διαφορετικά distro για να καταφέρεις να κάνεις εγκατάσταση, απλά διάλεξε αυτό που θέλεις και θα προσπαθήσουμε να βρούμε το πρόβλημα. Ειδικά αν είναι στο boot mode, λογικά θα λυθεί πολύ εύκολα. Spoiler Επίσης προς το παρόν (απ' όσο ξέρω) δεν έχουμε κάποιο σημάδι ότι φταίει η κάρτα γραφικών, οπότε δε νομίζω να χρειαστεί να την αλλάξεις. Οκ Αυτη την στιγμή έχουν περαστεί 10ρια χ 64 (φωτο 2) αρχική ανάρτηση Τώρα προσπαθώ να περάσω dual boot κατά προτίμηση mint 20 x 64 με αυτή τη διανομή άρχισα και λόγο του οτι προεκυψε το θέμα άρχισα να δοκιμάζω διάφορες διανομές άλλωστε τις έχω δεν ειναι αυτό το θέμα Να περασω μια 64 ρα θέλω είτε mint είτε xubuntu όποια κατσι H μητρική είναι αυτή ms 7258+ver+2.1& pt890 εχει γραφτεί ένα νούμερο λάθος στο αρχικό Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2020 από hp8
snowflake99 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Άρα κάνε ένα Live USB με Mint 20, και δοκίμασε να δεις αν υπάρχουν 2 τρόποι να bootάρεις το USB (αυτό πριν εμφανιστεί ο GRUB με τις επιπλέον επιλογές των Mint). Λογικά θέλει να επιλέξεις BIOS/Legacy mode.
dancer_69 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δε νομίζω ότι είναι θέμα του μέσου εγκατάστασης. Από την εικόνα που έχει παραθέσει ο TS φαίνεται το παρακάτω σφάλμα: 0000:01:00.0: bios: OOB 1 d7500086 d7500086 το οποίο φαίνεται ότι έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών. Εδώ υπάρχει μια αναφορά για video failure: https://lists.archlinux.org/pipermail/arch-general/2017-April/043579.html και εμφανίζεται το παραπάνω στον οδηγο nouveau της nvidia. Ίσως η κάρτα είναι πολύ παλιά και δεν υποστηρίζεται ούτε από τον nouveau.
mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, hp8 είπε το γραφω προσπαθώ να περάσω linux dual boot (mint -xubuntu 32+64 bit) δοκίμασα 4 διαφορετικές μπας και κατι δεν Αδελφε απο το παραπανω καταλαβαινω οτι θες να κανεις dual boot μεταξυ 2 διανομων. Ενω αυτο που ισχυει τελικα απο ο,τι διαβαζω ειναι οτι εχει 10αρια το μηχανημα και θες να βαλεις συν μια διανομη λινουξ σε dual boot. Καλο ειναι να ειμαστε σαφεις σε αυτα που γραφουμε. 1 ώρα πριν, hp8 είπε υπαρχουν για να δοκιαζονται - εγκαθιστανται για οποιον τον βολευουν Κανεναν δεν βολευουν οι 32αρες διανομες. Διοτι αν καποιος αναγκαστει να βαλει τετοια διανομη , παει να πει οτι παει να αναστησει χρεπι απο τα λιγα. Αρα εξ'ορισμου δεν προκειται να γινει δουλεια. 1 ώρα πριν, hp8 είπε η πρώτη με το πρόβλημα είναι μόλις περάσει το mint εκεί που κάνεις και ταεστ μνήμης και βγήκε με κινητο είναι στο boot του μέσου εγκατάστασης Η άλληη μικρινε για να αναιβει Οπότε η μου κάνεις δωρο ένα καλο κινητο η μην μου βάλεις καλο βαθμο Ασχολιαστο . Η μια ειναι στραβη , η αλλη θολη αλλα ειναι στραβο το λιμανι..δεν στραβα αρμενιζαμε... 6 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Δε νομίζω ότι είναι θέμα του μέσου εγκατάστασης. Από την εικόνα που έχει παραθέσει ο TS φαίνεται το παρακάτω σφάλμα: 0000:01:00.0: bios: OOB 1 d7500086 d7500086 Θα ειχες δικιο αλλα ειναι 000:02:00.0 ... μπορει να ειναι καρτα γραφικων , μπορει κατι αλλο. Πρεπει να μπει με καποιο live cd να τραβηξει κανα lspci να δει επ'ακριβως ποια συσκευη ειναι αυτη.
dancer_69 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Μπορεί, αλλά το κομμάτι που αναφέρεται στο bios είναι το ίδιο και πρόκειται πιθανότατα για το bios της κάρτας γραφικών και όχι του υπολογιστή. Βέβαια δεν υπάρχουν και άλλες σχετικές αναφορές, αλλά και στην εικόνα δεν φαίνονται άλλα μηνύματα(που ενδεχομένως υπήρχαν στην οθόνη) οπότε τα στοιχεία δεν είναι πολλά. Επίσης απ' ότι φαίνεται τα παραπάνω γίνονται στην αρχή του boot. Αν φτάνει στο μενού επιλογών του grub, ίσως βοηθήσει η επιλογή boot in compability mode. https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/en/latest/boot_options.html Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2020 από dancer_69 1 1
hp8 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 10 ώρες πριν, mphxths είπε Ασχολιαστο . Η μια ειναι στραβη , η αλλη θολη αλλα ειναι στραβο το λιμανι..δεν στραβα αρμενιζαμε... μπορεί και να έχεις δίκιο Αλλα αυτο θα έπρεπε να το σχολιάσεις και σου ζητώ να το κάνεις και αναφέρομαι στο κινητό και στα χρεπια Γιατί όταν σου έχουν κόψει με το έτσι γουστάρουμε (βέβαια δεν το έκανες εσύ) το 1/3 της σύνταξης για την οποία έχεις δουλέψει - πληρώσεις ασφαλιστικές εισφορές (39 ετών και 10 μηνών) σου κρατούν με το έτσι θέλω εισφορά αλληλεγγύης για να παίρνουν επιδόματα οι κατ επάγγελμα τεμπέληδες αυτού του τόπου και πρέπει να φροντίσεις και την εικογενεια σου δεν σου περισσεύουν για να πάρεις ένα καλό κινητό για να βγάζεις φωτο μου να αρέσουν στο mphxths αφενός και αφετέρου πρέπει να αναστησεις τα χρεπια όπως τα αποκαλείς για να κάνεις την δουλειά σου Αυτά ήθελα να σου πω καλοπροαιρετα πάντα και χωρίς καμιά μπηχτή 1
mphxths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) @hp8 και κάποιοι άλλοι (μπήχτης) δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, καλοπροαιρετα στο λέω χωρίς καμία μπηχτή Σωστές φωτός βοηθάνε να παίρνουμε γρήγορα πληροφορίες και όχι να ζουμάρω 20 φορές και να μετράω πιξελς. Δεν είναι αν μου αρέσουν ή όχι Πρακτικοι λόγοι. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από mphxths
hp8 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 14 ώρες πριν, dancer_69 είπε Μπορεί, αλλά το κομμάτι που αναφέρεται στο bios είναι το ίδιο και πρόκειται πιθανότατα για το bios της κάρτας γραφικών και όχι του υπολογιστή. μαλλον εχεις δικιο Πηγα στο συνδεσμο που εδωσες και εκανα αυτα της φωτο (spoiler) ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ σε ευχαριστω Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα