Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι στην αναζήτηση καινούριου UPS για το σύστημα της υπογραφής. Κοιτάζω για κάποια ποιοτική λύση προς APC μεριά. Πάνω στο UPS θα συνδεθεί το PC, 2 οθόνες και τα ηχεία, επομένως χρειάζομαι 4 suko (εκτός και αν δεν υπάρχει πρόβλημα να συνδέσω ας πούμε τις οθόνες και τα ηχεία σε ένα πολύμπριζο, και μετά αυτό πάνω στο UPS). Το router όχι ακόμα, καθώς συνδέομαι ασύρματα, αλλά θα ήθελα να υπάρχει σαν δυνατότητα αν αλλάξει κάτι στο μέλλον.

Δυσκολεύομαι ως προς τα VA που πρέπει να διαλέξω. Θα ήθελα να μπορεί να με κρατήσει σε full load για ~5 λεπτά αν αυτό είναι εφικτό. O calculator της Seasonic μου δίνει ~ 500 Watt σε load. Νόμιζα ότι είμαι σε λιγότερα, αλλά προχωράμε.

Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον της APC τα UPS συνοδεύονται και από κάποιο software που οδηγεί σε shutdown όταν τελειώσει η μπαταρία, σε περίπτωση δηλαδή που το ρεύμα πέσει και δεν είσαι εκεί. Θα ήθελα και αυτό το feature επίσης, αλλά δεν με καίει κιόλας.

Σκέφτομαι για αυτό εδώ με μια πρόχειρη ματιά. Δεν ξέρω αν με καλύπτει ή είναι υπερβολικό.

https://www.e-shop.gr/apc-bx1400u-gr-back-ups-1400va-700w-230v-avr-4-schuko-sockets-p-PER.664343

Max budget ας πούμε τα 200 ευρώ.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από kosegdit
Δημοσ.

γιατι να πεταξεις λεφτα για ups ,παρε ενα πολυμπριζο ασφαλειας της apc με 15ε να τελειωνεις.Τα ups ειναι για να μη χασουμε δουλεια που κανουμε στον υπολογιστη μεγαλης αξιας οχι για να παιζουμε και να ακουμε μουσικη.

9 στους δεκα εχουν αγορασει ups χωρις να το χρειαζονται πραγματικα λογω φοβιας...

Δημοσ.

Γιατί τα ups προστατεύουν τις συνδεδεμένες συσκευές από στιγμιαία χαμηλή τάση και υπόταση πράγματα που δεν μπορεί να κάνει το πολυπριζο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

γιατι να πεταξεις λεφτα για ups ,παρε ενα πολυμπριζο ασφαλειας της apc με 15ε να τελειωνεις.Τα ups ειναι για να μη χασουμε δουλεια που κανουμε στον υπολογιστη μεγαλης αξιας οχι για να παιζουμε και να ακουμε μουσικη.

9 στους δεκα εχουν αγορασει ups χωρις να το χρειαζονται πραγματικα λογω φοβιας...

UPS= Προστασία συσκευών

Από πολύπριζο ασφαλείας μην περιμένεις πολλά.

Ηχεία δεν βρίσκω τον λόγο που θες να μπουν πάνω. Για να ξέρεις UPS και συσκευές ήχου δεν πάνε μαζί. Πάνω θα βάλεις το tower, τις οθόνες και το modem-router. Αν όντως είσαι στα 500W δες τι καταναλώνουν και οι οθόνες και μπορείς να δεις και αυτό https://www.skroutz.gr/s/420849/APC-BR900G-GR.html 

Επεξ/σία από Vasilis 07
Δημοσ.

παιδια εχει πολυμπριζα η apc που προστατευουν ,15-25ε και καθαρισατε  για μια ζωη.

20 χρονια εχω πλεον 11 σε διαφορες συσκευες.

ειδικα οπως εχει μεινει βορεια ευβοια ξερει απο υπερτασεις ,διακοπες και αποτομες διακυμανσεις ρευματος

ups για παιχνιδια ειναι απλα αγνοια

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

παιδια εχει πολυμπριζα η apc που προστατευουν ,15-25ε και καθαρισατε  για μια ζωη.

20 χρονια εχω πλεον 11 σε διαφορες συσκευες.

ειδικα οπως εχει μεινει βορεια ευβοια ξερει απο υπερτασεις ,διακοπες και αποτομες διακυμανσεις ρευματος

ups για παιχνιδια ειναι απλα αγνοια

Άντε πάλι τα ίδια. Ψάξε το θέμα καλύτερα με το τι προφέρει το UPS. Αφού είσαι και σε δύσκολή περιοχή, έχεις σταθεί τυχερός μέχρι τώρα. Αλλά μην παίζεις άλλο με την τύχη σου. Ναι βάζουμε τα πολύπριζα αλλά σε συστήματα που έχουν και μια Α αξία βάζεις και ένα UPS για να το προστατεύσεις. Όταν γίνει διακοπή το UPS θα σου επιτρέψει ομαλό κλείσιμο του υπολογιστή χωρίς παρατράγουδα. Το πολύπριζο ασφαλείας δεν σου επιτρέπει κάτι τέτοιο και απλά προσεύχεσαι όταν επανέλθει το ρεύμα να είναι όλα καλά.

Επειδή το επαναλαμβάνεις, πως έχεις καταλάβει ότι ο TS το θέλει για να παίζει παιχνίδια ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Ηχεία δεν βρίσκω τον λόγο που θες να μπουν πάνω. Για να ξέρεις UPS και συσκευές ήχου δεν πάνε μαζί. Πάνω θα βάλεις το tower, τις οθόνες και το modem-router. Αν όντως είσαι στα 500W δες τι καταναλώνουν και οι οθόνες και μπορείς να δεις και αυτό https://www.skroutz.gr/s/420849/APC-BR900G-GR.html 

Απλά στο σημείο υπάρχει μια μοναδική μπρίζα, στην οποία σκόπευα να βάλω το UPS. Επομένως οι μόνες διαθέσιμες υποδοχές ρεύματος θα είναι αυτές του UPS μετά. Να φανταστείς τώρα, στη συγκεκριμένη μπρίζα έχω ένα πολύμπριζο που έχει πάνω του PC, 2 monitors και τα ηχεία. Από κάπου πρέπει να πάρουν ρεύμα και αυτά.

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση.

Στο καταστημα μου, έχω ενα ups και πάνω έχω pc και οθόνη.

Το ρούτερ το έχω με το ups που δίνει ο οτε.

Τώρα θα βάλω 2 ταμειακές και 2 pos όπως επίσης και εκτυπωτή laser.

Σκέφτομαι να τα βάλω πάνω σε ενα apc πολύμπριζο ώστε να έχω και μια ασφάλεια.

Όταν βρέχει κάνει αυτές τις μικρές διακοπές το ρεύμα που ίσα ισα το καταλαβαίνεις. 

Τις ταμειακές αλλά και τα pos θα πρέπει να τα βάλω σε ups ή δεν χρειάζεται?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/8/2020 στις 3:34 ΜΜ, pavloa είπε

Να κάνω μια ερώτηση.

Στο καταστημα μου, έχω ενα ups και πάνω έχω pc και οθόνη.

Το ρούτερ το έχω με το ups που δίνει ο οτε.

Τώρα θα βάλω 2 ταμειακές και 2 pos όπως επίσης και εκτυπωτή laser.

Σκέφτομαι να τα βάλω πάνω σε ενα apc πολύμπριζο ώστε να έχω και μια ασφάλεια.

Όταν βρέχει κάνει αυτές τις μικρές διακοπές το ρεύμα που ίσα ισα το καταλαβαίνεις. 

Τις ταμειακές αλλά και τα pos θα πρέπει να τα βάλω σε ups ή δεν χρειάζεται?

Μην βάλεις τον εκτυπωτή πάνω στο ups, το πιθανότερο είναι να το κάψεις.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Μην βάλεις τον εκτυπωτή πάνω στο ups, το πιθανότερο είναι να το κάψεις.

Τον εκτυπωτή λέω να τον βάλω πάνω στο apc πολυμπριζο. Όπως ολα τα άλλα που ανεφερα.

Οι ταμειακές αλλά και το pos θα ήταν καλό να μπουν σε ups ή δεν χρειάζεται?

Δημοσ.

Δεν νομίζω να χρειάζεται αλλά ίσως θα ήταν καλό να το κάνεις, τουλάχιστον σε περίπτωση που έχεις διακοπή ρεύματος να μπορείς να κόψεις αποδείξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...