michalis1984 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση για τους έμπειρους. Έχω μια σύνδεση ταχύτητας 50mbps. Ο υπολογιστής με σύνδεση μέσω καλωδίου LAN με το τεστ της ookla μου βγάζει 46-47mbps. Όλα καλά. Μετά έχω 2 συσκευές που συνδέονται στο ίδιο router αλλά μέσω wifi.. και τα 2 σε συχνότητα 2.5Ghz. To 1 είναι το LG G6. Στις ρυθμίσεις wifi που κινητού μου λέει "ταχύτητα σύνδεσης" 72mpbs και στα τεστ τς Ookla μου βγάζει μόνο 10-15 mbps στην καλύτερη. Μετά έχω και ένα Samsung tab 2.. το οποίο συνδέεται πάλι σε 2.5Ghz αλλά μου βγάζει "ταχύτητα σύνδεσης" 144mbps. Και αυτό στο τεστ της Ookla μου δίνει την φουλ ταχύτητα των 46-47mbps όπως και ο υπολογιστής. Τι συμβαίνει με το LG? Γιατί είναι τόσο αργές οι ταχύτητες που μου δίνει μέσω wifi? Να αναφέρω επίσης πως τώρα που το έχω παρατηρήσει αν συνδεθώ με το wifi το 72mbps είναι το "καλύτερο" που μπορεί να μου βγάλει. Κάποτε μπορεί να είναι και 52, ενώ το Samsung πάντα συνδέεται με 144. Επίσης έχω και ένα LG g2 παλιό που είπα να δω τι βγάζει και αυτό μου λέει 52. Είναι "σκάρτο" το wifi module που έχουν τα LG? Το tab s2 της samsung είναι ίδιας χρονολογίας ή και πιο παλιό από το LG g6, παρόλα αυτά που δίνει τις αναμενόμενες ταχύτητες. Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό;
mariosCS Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Κάνε ένα WiFi Scan με κάποιο application και δες σε ποιο channel είναι το access point σου (router). Δοκίμασε να το αλλάξεις στο κανάλι 6 και δες αν έχει διαφορά. Επίσης πήγαινε ακριβώς πάνω από τη συσκευή όταν κάνεις το test! p.s. Είναι 2.4GHz όχι 2.5
zx1234r Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Αυτό που γράφουν τα κινητά σαν ταχύτητα σύνδεσης wifi είναι η ταχύτητα με την οποία επικοινωνεί το κινητό σου με το wifi. Όχι με το ίντερνετ. Η πραγματική ταχύτητα που σερφάρεις στο ίντερνετ φαίνεται αν τρέξεις το speedtest. Όπως είπε και ο απο πάνω, αν το lg μόνο δείχνει μικρή ταχύτητα, τότε ίσως φταίει το κανάλι αλλά μπορεί να έχει και αδύναμη κεραία το κινητό.
jkoukos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Το σε ποια ταχύτητα θα συγχρονίσουν οι ασύρματες συσκευές, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και πρωτίστως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που έχουν. Το 72Mbps σημαίνει ότι η συσκευή έχει ένα spatial stream (ας πούμε χοντρικά μία κεραία), ενώ η άλλη 2, οπότε μεγαλύτερη ταχύτητα. Αλλά αυτό αφορά αποκλειστικά την ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης με το ΑΡ. Η πραγματική ταχύτητα είναι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και εδώ κύριο ρόλο παίζει πόσο κορεσμένη είναι η πάντα που χρησιμοποιείται, το πρωτόκολλο επικοινωνίας, πόσες ενεργές ασύρματες συσκευές είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα στο ίδιο ΑΡ και άλλα πολλά. Χοντρικά στους 2,4GHz και με 20MHz εύρος, μην περιμένεις πραγματική ταχύτητα πάνω από το 30% της ονομαστικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα