Προς το περιεχόμενο

Yamaha Crypton X - Φώτα Led

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μετά από καιρό η λάμπα του X μας άφησε και το μόνο που βρήκα σε τοπικά μαγαζιά σε 35w είναι η https://prnt.sc/tv3mr6 της osram η οποία το βράδυ σκέφτεσαι να βγάλεις το κινητό και να φέγγεις με το flash.

Έχει δοκιμάσει κάποιο μέλος κάποια λάμπα τύπου LED σε παπί ή συγκεκριμένα σε crypton x? σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτήν https://bit.ly/2C7nxfC της NightEye η οποία είναι 36 watt δεν νομίζω να υπάρχει θέμα ή και αυτή https://bit.ly/3gA0XLC της NovSight 30 watt.

Επειδή ακούγονται πολλά με τα X και τα led, υπάρχει κάποιος να μας πει την εμπειρία του? 

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε, σαν κάτοχος Crypton X ο οποίος είχε τοποθετήσει λάμπα Led θα σου πω απλά μην βάλεις τέτοια λάμπα.
Το φανάρι που έχουμε όσο και να το ρυθμίσεις από θέμα ύψους θα φέγγει πάντα ψηλά και θα ενοχλείς τον μπροστινό σου.
Από την άλλη επίσης ενοχλεί απίστευτα και τον απέναντι που βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα.
Επίσης να σου αναφέρω ότι αν και λάμπα με χαμηλότερη θερμοκρασία λόγω Led και ανεμιστήρα μου δημιούργησε ένα ελάχιστο θάμπωμα στον καθρέπτη του φαναριού

Αν θέλεις την άποψη μου βρες μια καλή λάμπα αλογόνου (π.χ. Osram, Philips) για να έχεις καλό φωτισμό και να μην ενοχλείς.

Δημοσ.

@nikos_k1 να σαι καλά φίλε, ευχαριστώ για την απάντηση, ωστόσο δεν σε πρόλαβα και παράγγειλα την NightEye, θα την δοκιμάσω και αν είναι όπως τα λες θα παω για Philips.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sold13r είπε

@nikos_k1 να σαι καλά φίλε, ευχαριστώ για την απάντηση, ωστόσο δεν σε πρόλαβα και παράγγειλα την NightEye, θα την δοκιμάσω και αν είναι όπως τα λες θα παω για Philips.

Φίλε μου αυτή που πήρες είναι 36watt, έναντι 35watt που είναι η εργοστασιακή. Μάντεψε τι θα γίνει με τα πηνία σου μετά από λίγο καιρό! Ήμουν στην επίσημη ομάδα του Cx com και ήταν συχνό φαινόμενο σε όποιον έβαζε πιο δυνατή λάμπα..
@nikos_k1 δεν ισχύει αυτό που λες σχετικά με το ύψος, μπορείς να το κάνεις να δείχνει τελείως κάτω, να μην ξεπερνάει το ύψος από την μπροστινή πινακίδα, το θέμα είναι στην τοποθέτηση για να βγαίνει κάθετα και σωστά το φως. Εδώ και το δικό μου φανάρι που φαίνεται πόσο κάτω ήταν ρυθμισμένο.

DF1b5Uw.jpg
Μπορείς να δεις και εδώ το ύψος του φαναριού.

Στο δικό μου μέχρι πρόσφατα που το έδωσα, φόραγα για 2 χρόνια αυτήν εδώ, δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα! Είναι και αυτή της NightEye αλλά 25watt - 6.500k. Επειδή λοιπόν ήταν και λιγότερο φορτίο, δεν είχα ποτέ θέμα ούτε με koso, πίσω φανάρι, συναγερμό ή μίζα! Καλό θα ήταν, ότι λάμπα και να βάλεις, να βρες δεξί διακόπτη με κουμπί για τα φώτα (κόβει την γείωση βασικά). Θα γλυτώσεις αρκετές ώρες ζωής από την λάμπα σου, και το κόστος είναι περίπου 7-11 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Επεξ/σία από Extinction
Δημοσ.

@Extinction ωραίο το εργαλείο σου φίλε!

Αυτή η λάμπα που είχες φώτιζε καλά?

Με 1 watt παραπάνω λες να έχω θέμα με τα πηνία?

Να βάλω ένα διακόπτη να τα κλείνω λες ε?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/8/2020 στις 9:16 ΠΜ, Extinction είπε

Φίλε μου αυτή που πήρες είναι 36watt, έναντι 35watt που είναι η εργοστασιακή. Μάντεψε τι θα γίνει με τα πηνία σου μετά από λίγο καιρό! Ήμουν στην επίσημη ομάδα του Cx com και ήταν συχνό φαινόμενο σε όποιον έβαζε πιο δυνατή λάμπα..
@nikos_k1 δεν ισχύει αυτό που λες σχετικά με το ύψος, μπορείς να το κάνεις να δείχνει τελείως κάτω, να μην ξεπερνάει το ύψος από την μπροστινή πινακίδα, το θέμα είναι στην τοποθέτηση για να βγαίνει κάθετα και σωστά το φως. Εδώ και το δικό μου φανάρι που φαίνεται πόσο κάτω ήταν ρυθμισμένο.

DF1b5Uw.jpg
Μπορείς να δεις και εδώ το ύψος του φαναριού.

Στο δικό μου μέχρι πρόσφατα που το έδωσα, φόραγα για 2 χρόνια αυτήν εδώ, δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα! Είναι και αυτή της NightEye αλλά 25watt - 6.500k. Επειδή λοιπόν ήταν και λιγότερο φορτίο, δεν είχα ποτέ θέμα ούτε με koso, πίσω φανάρι, συναγερμό ή μίζα! Καλό θα ήταν, ότι λάμπα και να βάλεις, να βρες δεξί διακόπτη με κουμπί για τα φώτα (κόβει την γείωση βασικά). Θα γλυτώσεις αρκετές ώρες ζωής από την λάμπα σου, και το κόστος είναι περίπου 7-11 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Φίλε καλησπέρα! Έχω αυτήν με τα 36 watt και μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα, αλλα με τρόμαξες (και καλά έκανες) και την εβγαλα. Έχει τεράστια διαφορά η άλλη της nighteye με τα 25 watt? Αν οχι, να πάω να την βάλω και να ησυχάσω. Επίσης η μεγάλη σκάλα είναι καλή; γιατί στην 36αρα είναι μικρή η διαφορά απο την μεσαία σκαλα. 

Edit : φίλε, πήγα και μέτρησα την 36αρα με όργανο, και στην πραγματικότητα είναι 27, που σημαίνει ότι περισσότερο "κακό" κάνεις στο μηχανάκι με την μαμα 35αρα,παρά με την "36 (στην πραγματικότητα δηλαδή 27)" LED. Οπότε για να ελαφρύνω λίγο τα ρεύματα του, άλλαξα την λάμπα στο πίσω φανάρι και έβαλα εκεί LED, απλά δεν είναι τόσο δυνατό το STOP μου όταν πατάω φρένο όσο με την κλασσική 12/21w5

Επεξ/σία από kwstas321
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να βαλεις ταινια στο φαναρι για να μη γκαβωνεις τους απεναντι σου οπου σε μια προσπεραση σου μπορει ο απεναντι οδηγος να μην σε υπολογισει σωστα και να σε βρει.

Επεξ/σία από greed

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...