Blacklab Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα σας παιδια. Τελικα στειρώσαμε την Τετάρτη τον σκυλακο μου, ειναι 23 μηνών. Χθες, την πρωτη μέρα δηλαδή μολις ήρθαμε σπίτι μετα απο κάποιες ωρες του δώσαμε να φάει. Σημερα έφαγε κανονικά και παιρνει τα χάπια που μας έδωσε η κτηνιατρος. Όταν βγαίνουμε έξω δεν δυσκολευται στο περπάτημα και δείχνει μια χαρα. Στο σπίτι φοράμε ολη μέρα και ολη νύχτα το κολάρο ελισαβετ και το θεμα ειναι οτι ολη μέρα κοιμάται. Απο χθες. Ξυπνάει μονο για να βγουμε έξω και να φάει. Του δίνω κάθε 3 ωρες νεράκι. Αν εχει κάποιος την ανάλογη εμπειρία ας μου γράψει γιατι με ανησυχεί μονο οτι κοιμάται τόσες πολλές ωρες. Τα ραματα τα ελέγχουμε κάθε μέρα ειναι λιγο κόκκινα και πρσιμενα άλλα μας είπαν οτι ειναι φυσιολογικό.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Θεωρώ ότι είναι μέχρι να φύγει απο τον οργανισμό του η νάρκωση αλλά θα παίζει ρόλο και η αντιβίωση που παίρνει.Τον κτηνίατρο τον ρωτησες;
Blacklab Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Θεωρώ ότι είναι μέχρι να φύγει απο τον οργανισμό του η νάρκωση αλλά θα παίζει ρόλο και η αντιβίωση που παίρνει.Τον κτηνίατρο τον ρωτησες; Ειχα ρωτησει την Τετάρτη όταν τον πήραμε και είπε οτι 2-3 μέρες ετσι θα ειναι. Απλά επειδή έφαγε κανονικά και περπατάει μου φάνηκε περίεργο. Ισως ειναι και απο το κολάρο. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από Blacklab
meletis_m Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 48 λεπτά πριν, Blacklab είπε Καλησπέρα σας παιδια. Τελικα στειρώσαμε την Τετάρτη τον σκυλακο μου, ειναι 23 μηνών. Χθες, την πρωτη μέρα δηλαδή μολις ήρθαμε σπίτι μετα απο κάποιες ωρες του δώσαμε να φάει. Σημερα έφαγε κανονικά και παιρνει τα χάπια που μας έδωσε η κτηνιατρος. Όταν βγαίνουμε έξω δεν δυσκολευται στο περπάτημα και δείχνει μια χαρα. Στο σπίτι φοράμε ολη μέρα και ολη νύχτα το κολάρο ελισαβετ και το θεμα ειναι οτι ολη μέρα κοιμάται. Απο χθες. Ξυπνάει μονο για να βγουμε έξω και να φάει. Του δίνω κάθε 3 ωρες νεράκι. Αν εχει κάποιος την ανάλογη εμπειρία ας μου γράψει γιατι με ανησυχεί μονο οτι κοιμάται τόσες πολλές ωρες. Τα ραματα τα ελέγχουμε κάθε μέρα ειναι λιγο κόκκινα και πρσιμενα άλλα μας είπαν οτι ειναι φυσιολογικό. Να ακολουθήσεις τις οδηγίες , εμένα που είχε γίνει στείρωση πρίν 10 χρόνια ήταν ζαβλακωμένο για 3 ημέρες . Το είχα στο υπόγειο προστατευμένο . Μετα του είχα δέσει καλά το κολλάρο ελισάβετ και το κράτησε για 25 ημέρες γιατί άργησε να κλείσουν τα ράμματα . Μόλις έδωσε το οκ ο γιατρός ,έκανε απίστευτη χαρά που έβγαλε το κολλάρο και τήν αφήσαμε ελεύθερη . 1
Blacklab Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 9 λεπτά πριν, meletis_m είπε Να ακολουθήσεις τις οδηγίες , εμένα που είχε γίνει στείρωση πρίν 10 χρόνια ήταν ζαβλακωμένο για 3 ημέρες . Το είχα στο υπόγειο προστατευμένο . Μετα του είχα δέσει καλά το κολλάρο ελισάβετ και το κράτησε για 25 ημέρες γιατί άργησε να κλείσουν τα ράμματα . Μόλις έδωσε το οκ ο γιατρός ,έκανε απίστευτη χαρά που έβγαλε το κολλάρο και τήν αφήσαμε ελεύθερη . Ναι και εμάς είπε να το φοράμε συνέχεια μεχρι την αλλη Παρασκευή που θα παμε για τα ραματα. Όταν παμε έξω ομως το βγάζουμε γιατι δεν κατουράει. Και μολις γυρνάμε κατευθείαν το φοράμε ξανα
meletis_m Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Blacklab είπε Ναι και εμάς είπε να το φοράμε συνέχεια μεχρι την αλλη Παρασκευή που θα παμε για τα ραματα. Όταν παμε έξω ομως το βγάζουμε γιατι δεν κατουράει. Και μολις γυρνάμε κατευθείαν το φοράμε ξανα Εγώ δεν το αφαιρούσαν καθόλου , καθώς πήγαινε κατευθείαν στα ράμματα . Ήταν μεγάλη η τομη 1
Maiya Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Τα σκυλιά και οι γάτες και γενικά τα θηλαστικά όταν νιώθουν αδιάθετα για τον οποιοδήποτε λόγο κοιμούνται, είναι πολύ φυσιολογικό και να μην σε ανησυχεί. Είναι μηχανισμός αυτοάμυνας του ζώου επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά. Να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού και το σκυλάκι σου θα είναι μια χαρά πολύ σύντομα, μην ανησυχείς καθόλου. Σου μιλάω εκ πείρας έχω περάσει 5 στειρώσεις σκύλων και 2 γατιών. Υπομονή και χαδάκια θέλει 😉 6 2
StamTheMan Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 9 ώρες πριν, Blacklab είπε Τελικα στειρώσαμε την Τετάρτη τον σκυλακο μου, ειναι 23 μηνών. 2 χρονων δλδ 9 ώρες πριν, Blacklab είπε το θεμα ειναι οτι ολη μέρα κοιμάται Φυσιολογικο ειναι,εαν τρωει κανονικα ειναι κομπλε.
G.bar Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Στη δική μας πάντως δεν φορέσαμε καθόλου κολάρο "χωνί", η γιατρός είπε ότι δεν χρειάζεται αν δεν τα γλείφει, και είχε ράμματα που δεν χρειάζονταν κόψιμο από γιατρό. Την επόμενη μέρα από την στείρωση, ήταν σαν να μην είχε κάνει χειρουργείο και χοροπήδαγε σαν τρελή. 1
Blacklab Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε 2 χρονων δλδ Φυσιολογικο ειναι,εαν τρωει κανονικα ειναι κομπλε. Ναι σχεδόν 2 χρόνων. Απο όρεξη και νερό είμαστε μια χαρα. Σημερα ειναι καλυτερα αλλα στο σπίτι με το κολάρο δεν μπορείς να κανεις και πολλα αλλα δεν το βγάζω γιατι σίγουρα θα πειράζει τα ραματα. 15 ώρες πριν, Maiya είπε Τα σκυλιά και οι γάτες και γενικά τα θηλαστικά όταν νιώθουν αδιάθετα για τον οποιοδήποτε λόγο κοιμούνται, είναι πολύ φυσιολογικό και να μην σε ανησυχεί. Είναι μηχανισμός αυτοάμυνας του ζώου επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά. Να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού και το σκυλάκι σου θα είναι μια χαρά πολύ σύντομα, μην ανησυχείς καθόλου. Σου μιλάω εκ πείρας έχω περάσει 5 στειρώσεις σκύλων και 2 γατιών. Υπομονή και χαδάκια θέλει 😉 Επίσης τα ραματα ειναι πολλα και λιγο κόκκινα σε κάποια σημεία αλλα δεν εχει αιμορραγία και πύον. Ισως επειδή ακόμα θέλουν χρόνο. Προσέχω πολυ να μην κανει απότομες κινήσεις και ανοίξουν αλλα θέλει να χοροπηδάει σαν τρελός 🙄
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μην φοβάσαι ,δεν παθαίνει κάτι αν δεν τα τραβήξει. 1
Blacklab Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Σας ευχαριστώ πολυ όλους για τις ευγενικές απαντήσεις. Για μένα ήταν μια πολυ δύσκολη στιγμη. Μεχρι και σημερα νιώθω τύψεις που το έκανε αυτο στο σκύλο μου και τον έβαλα σε αυτη την διαδικασία η αληθεια ειναι 🙄
Maiya Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να νιώθεις τύψεις, σαν άνθρωποι έχουμε την τάση να προσδίδουμε ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά στα υπόλοιπα ζωάκια γύρω μας με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι τα ζωάκια νιώθουν ότι κι εμείς από συναισθηματική άποψη. Να θυμάσαι πως μόνο καλό κάνεις στο ζώο σου με την στείρωση, προλαμβάνονται ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και αρρώστιες μοιραίες για τα ζώα όπως καρκίνος των όρχεων και της μήτρας. Και να θυμάσαι πως πολλοί γυναικολόγοι πλέον συμβουλεύουν γυναίκες που δεν σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν άλλο ή και καθόλου να προχωρήσουν σε αντίστοιχη επέμβαση για την πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών, της μήτρας κλπ. Τα ζώα δεν αντιλαμβάνονται "σεξουαλική ταυτότητα" παρά μόνο ότι τους υπαγορεύουν οι ορμόνες τους κατά τη διάρκεια του οίστρου τους. Όταν λοιπόν στειρώνεις το ζώο σου το γλιτώνεις και από αυτόν τον πονοκέφαλο: το πώς να διοχετεύσουν όλες αυτές τις ορμές οι οποίες αν δεν ικανοποιηθούν το ζώο μπορεί να αρχίσει άσχημες συμπεριφορές όπως επιθετικότητα, τάσεις φυγής κλπ. Οπότε μη νιώθεις άσχημα και να μην έχεις τύψεις. Επίσης από τη στιγμή που τα ράμματα δεν έχουν πύον ή αίμα μην ανησυχείς, κάποια ζωάκια έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα και ερεθίζεται περισσότερο. 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα