Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω τρόπους για το μπλοκάρισμα εξερχομένων κλήσεων σε συγκεκριμενα πενταψηφια νούμερα απο το σταθερό μου. 

Κάλεσα τον ΟΤΕ οι οποίοι μου έκαναν την φραγή που ήθελα αλλά μου μπλόκαραν και τις κλήσεις προς κινητα και άλλα, σήμερα τους κάλεσα πάλι να ρωτήσω τι γίνεται και μου λένε δεν υπάρχει τεχνολογία για επιλεκτική φραγή σε συγκεκριμενα νούμερα πάρα μόνο κατηγορίες φραγης σε ομάδες αριθμών, τους ζήτησα να ακυρώσουν την φραγή γιατί δεν μπορούσαμε να καλέσουμε σε κινητά. 

Τώρα ψάχνω αν μπορώ να κάνω κάτι μέσω καμίας συσκευής call blocker, έχω βρει διάφορες στο ebay αλλά από όσο καταλαβαίνω είναι μόνο για φραγή εισερχομένων κλήσεων. 

Δημοσ.

Οι συσκευές του ebay μπλοκάρουν μόνο τις εισερχόμενες ναι. 

VoiP δε το προτείνω γιατι οταν κόβεται το ρεύμα θα μένεις χωρίς τηλέφωνο..

Επίσης όλο το αρχείο κλήσεων σου, θα περνάει από τους σέρβερ του ΟΤΕ. Αν δε σε νοιάζει, πάω πάσο :) 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zernex201 είπε

VoiP δε το προτείνω γιατι οταν κόβεται το ρεύμα θα μένεις χωρίς τηλέφωνο..

Επίσης όλο το αρχείο κλήσεων σου, θα περνάει από τους σέρβερ του ΟΤΕ. Αν δε σε νοιάζει, πάω πάσο :)

Το τηλέφωνο εδώ και 2 χρόνια συνδέεται στο router υποχρεωτικά, οπότε όταν κοπει το ρεύμα κόβεται και το τηλέφωνο. 

Είχα ρωτήσει σε άλλο thread αν θα μπορούσα να κάνω κάτι με φραγή μέσω του router αλλά μου απάντησαν ότι δεν γίνεται. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Το τηλέφωνο εδώ και 2 χρόνια συνδέεται στο router υποχρεωτικά, οπότε όταν κοπει το ρεύμα κόβεται και το τηλέφωνο. 

Είχα ρωτήσει σε άλλο thread αν θα μπορούσα να κάνω κάτι με φραγή μέσω του router αλλά μου απάντησαν ότι δεν γίνεται. 

Για την διακοπή ρεύματος, μπορείς να αγοράσεις ενα απλό ups (έστω και turbo-x) και να έχεις συνδεδεμένο επάνω το ρούτερ και την συσκευή τηλεφώνου. Μερικές φορές θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά κάποιες άλλες όχι γιατι ο αγαπημένος μας πΟΤΕ δεν έχει φροντίσει να βάλει εφεδρικές μπαταρίες στις καμπίνες..

Λύση για να μπλοκάρεις μέσω voip υπάρχει αλλά πίστεψε με θα το μετανιώσεις αν ξεκινήσεις να παιδέυεσαι. Θέλει ώωωωρες σεταρίσματος κ.ο.κ

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ δίνει και ups για το ρούτερ του και μάλιστα αρκετά καλό για τις ανάγκες μας, αρκεί να το ζητήσεις με την αιτιολογία ότι έχεις συνδεδεμένο συναγερμό, ώστε να μην «χτυπάει» όταν κόβεται το ρεύμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zernex201 είπε

Για την διακοπή ρεύματος, μπορείς να αγοράσεις ενα απλό ups (έστω και turbo-x) και να έχεις συνδεδεμένο επάνω το ρούτερ και την συσκευή τηλεφώνου. Μερικές φορές θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά κάποιες άλλες όχι γιατι ο αγαπημένος μας πΟΤΕ δεν έχει φροντίσει να βάλει εφεδρικές μπαταρίες στις καμπίνες..

Λύση για να μπλοκάρεις μέσω voip υπάρχει αλλά πίστεψε με θα το μετανιώσεις αν ξεκινήσεις να παιδέυεσαι. Θέλει ώωωωρες σεταρίσματος κ.ο.κ

Τόσο δύσκολο είναι το σεταρισμα φραγης στο voip; Σκεφτόμουν να το ψάξω. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τόσο δύσκολο είναι το σεταρισμα φραγης στο voip; Σκεφτόμουν να το ψάξω. 

Εξαρτάται.. ο τρόπος που έχω ακούσει προσωπικά είναι με πατέντα raspberry pi. Δηλαδή φτιάχνεις έναν τοπικό ψευτο-σέρβερ και το raspberry τρέχει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό το οποίο μπορείς να το ρυθμίσεις να φιλτράρει τις κλήσεις κλπ που θες. Αλλα σε αυτές τις ιστορίες θα το ξεκινήσεις, στις 2-3 μερες θα πελαγώσεις και θα βρίζεις :D αν πεισμώσεις, καπου στην εβδομάδα θα το καταφέρεις αλλά θα έχουν χαλάσει άλλα 2-3 βασικά πράγματα , θα γκουγκλάρεις για τις επόμενες 2 μέρες να βρείς πως φτιάχνει, θα δοκιμάσεις το μισό google και στο τέλος θα αγανακτίσεις και θα το παρατήσεις.

Βέβαια μπορείς να το ξεκινήσεις και θα δεις.. αλλά συνήθως κάπως έτσι καταλήγουν τέτοιου είδους δουλειές.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, zernex201 είπε

Εξαρτάται.. ο τρόπος που έχω ακούσει προσωπικά είναι με πατέντα raspberry pi. Δηλαδή φτιάχνεις έναν τοπικό ψευτο-σέρβερ και το raspberry τρέχει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό το οποίο μπορείς να το ρυθμίσεις να φιλτράρει τις κλήσεις κλπ που θες. Αλλα σε αυτές τις ιστορίες θα το ξεκινήσεις, στις 2-3 μερες θα πελαγώσεις και θα βρίζεις :D αν πεισμώσεις, καπου στην εβδομάδα θα το καταφέρεις αλλά θα έχουν χαλάσει άλλα 2-3 βασικά πράγματα , θα γκουγκλάρεις για τις επόμενες 2 μέρες να βρείς πως φτιάχνει, θα δοκιμάσεις το μισό google και στο τέλος θα αγανακτίσεις και θα το παρατήσεις.

Βέβαια μπορείς να το ξεκινήσεις και θα δεις.. αλλά συνήθως κάπως έτσι καταλήγουν τέτοιου είδους δουλειές.

Οκ, οπότε δεν το προσπαθώ..... 

Έχω και αλλα παλιά router στο σπιτι, αλλά λογικά δεν θα γίνεται κάτι ούτε από εκεί αφού δεν γίνεται εύκολα από το συγκεκριμένο. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, zernex201 είπε

Επίσης όλο το αρχείο κλήσεων σου, θα περνάει από τους σέρβερ του ΟΤΕ.

Αυτό γινόταν και πρίν το VoIP. Οι υποδομές του ΟΤΕ είναι ψηφιακές εδώ και δεκαετίες. Μόνο στο last mile δηλαδή το καλώδιο που καταλήγει στο σπίτι μας μετατρέπεται το σήμα σε αναλογικό απο ψηφιακό.

Η μόνη διαφορά με το VOIP είναι οτι πλέον το σήμα έρχεται ψηφιακό μέχρι το σπίτι μας και τη μετατροπή σε αναλογικό την κάνει το router μας.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/8/2020 στις 10:19 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Οκ, οπότε δεν το προσπαθώ..... 

Έχω και αλλα παλιά router στο σπιτι, αλλά λογικά δεν θα γίνεται κάτι ούτε από εκεί αφού δεν γίνεται εύκολα από το συγκεκριμένο. 

Μπορεί να υπάρχει και άλλος τρόπος που να μη τον ξέρω εγώ. Αν ξέρει κάποιος άλλος από το φόρουμ ας το πει , μη ντρέπεται..

13 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Αυτό γινόταν και πρίν το VoIP. Οι υποδομές του ΟΤΕ είναι ψηφιακές εδώ και δεκαετίες. Μόνο στο last mile δηλαδή το καλώδιο που καταλήγει στο σπίτι μας μετατρέπεται το σήμα σε αναλογικό απο ψηφιακό.

Η μόνη διαφορά με το VOIP είναι οτι πλέον το σήμα έρχεται ψηφιακό μέχρι το σπίτι μας και τη μετατροπή σε αναλογικό την κάνει το router μας.

Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα αυτό.

Δημοσ.

Κάτι που σκέφτηκα είναι για τις συσκευές που κάνουν φραγή εισερχομένων και τις πουλάνε από το ebay, είναι αν μπορούν να λειτουργήσουν ως συσκευές με φραγή εξερχομένων αν αντιστρέψεις την σύνδεση των καλωδίων στις θύρες, πχ εκεί που συνδέεται υπό τις κανονικές συνθηκες το καλώδιο της γραμμής βάλεις της τηλεφωνικής συσκευής και εκεί που συνδέεται του τηλεφώνου βάλεις της γραμμής. 

Δημοσ.

Μου φαινεται περίεργο που μαζί με τους 5 ψήφιους μπλόκαραν και τα κινητά. Είναι διαφορετικές κατηγορίες.

Αναφορά σε κείμενο

διάφορες κατηγορίες κλήσεων (διεθνείς κλήσεις, υπεραστικές κλήσεις, κλήσεις προς κινητά, κλήσεις σε αριθμούς πρόσθετης χρέωσης κλπ).

Ρίξε μια ματιά εδω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...