aggelikivlachou70 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Γειά σας! Έχω εκδώσει ένα τεχνικό βιβλίο και το πουλάω νόμιμα. Θέλω να το μετατρέψω σε E-book και να το πουλάω με ασφάλεια. Πώς μπορώ να το κάνω? Μόνο σε γραφίστα ή μπορώ και μόνη μου?
accipio Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Θα αναφέρω μερικές σκέψεις μου σχετικά με το θέμα που θέτεις. Η υπόθεση της μετατροπής (ή, μάλλον, ψηφιακής δημιουργίας - μετατροπή από ποια σε ποια μορφή;) ενός εντύπου/βιβλίου είναι αρκετά εύκολη: χρειάζεσαι είτε έναν επεξεργαστή κειμένου είτε μια πιο εξειδικευμένη εφαρμογή DTP (desktop publishing), όπως το Microsoft Publisher, Serif Affinity Publisher, Adobe Indesign, QuarkXPress ή το δωρεάν Scribus (όμως αυτές οι εφαρμογές απαιτούν και καλή γνώση τους για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, και είναι αρκετά δύσκολες στην εκμάθησή τους - ειδικά για κάποιον αρχάριο). Έτσι θα φτιάξεις το βιβλίο στη μορφή που υποστηρίζει η εκάστοτε εφαρμογή (π.χ. αρχείο docx για το Microsoft Word, αρχείο sla για το Scribus κ.ο.κ.) και αφού το φέρεις στην τελική του μορφή, θα το μετατρέψεις σε pdf έτοιμο για εκτύπωση. Εκτός του pdf, υπάρχει και η επιλογή/μορφή epub, αλλά εφόσον πρόκειται για τεχνικό βιβλίο νομίζω ότι το pdf είναι προτιμότερο. Από κει και πέρα, τίθεται το θέμα πόσο καλά γνωρίζεις την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις, αλλά ακολουθώντας παράλληλα κάποια standards στο χώρο των εκδόσεων/εκτυπώσεων (όπως, π.χ. μέγεθος/διαστάσεις σελίδας, χρήση χρωματικού προτύπου κτλ.). Αυτά σίγουρα τα γνωρίζει πολύ καλύτερα ένας γραφίστας ή κάποιος ειδικός του χώρου, και ίσως θα έπρεπε να απευθυνθείς σε κάποιον που τυχόν γνωρίζεις για περαιτέρω πληροφορίες. Για το θέμα της πώλησης, δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι να σου πω. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από accipio
asmilon Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Φανταζομαι εχεις καποιον εκδοτη για το βιβλιο σου, γιατι δεν τον ρωτας αν υποστηριζει πωληση e-book, ειτε απο δικια του πλατφορμα ειτε απο συνεργασια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα