Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος ενός Toyota Yaris 1.3 (Βενζίνη) του 2006. Το αμαξάκι το έχω στην πένα. Είμαι συνεπής με τα service του και γενικά, σαν μεταχειρισμένο (14ετιας), το προσέχω πολύ. Εδώ και ένα μήνα περίπου, αντιμετωπίζω ένα εκνευριστικό αλλά και παράλληλα σοβαρό θέμα. Το ξεκινάω κανονικά και στην πορεία ο κινητήρας κάνει σκορτσαρίσματα ανεξαρτήτου σχέσης στο κιβώτιο, στροφών αλλά και χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα όταν σταματάω στο φανάρι, έχοντας ρελαντί, οι στροφές τρελαίνονται και σβήνει. Κάποιες φορές παίρνει αμέσως, κάποιες ξανασβήνει και κάποιες κάνει και 10 δευτερόλεπτα. Επίσης κάθε φορά που το  παρκάρω μετά από αυτόν τον Γολγοθά στάζει βενζίνη. Eξου και οι τεράστιες στάμπες που βρίσκω. Αποφάσισα να επισκεφτώ κάποια αντιπροσωπία αφού είναι ειδικοί σε τέτοια πράγματα. Το μπουγιουρντί ήταν εφιαλτικό μιας και μου ζήτησαν 1000€. Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι στο "κάνιστρο" και ότι αυτό πάει σετ με την τάπα της βενζίνης, όλη την σωλήνα που καταλήγει στο ντεπόζιτο, το ντεπόζιτο και την τρόμπα βενζίνης. Ουσιαστικά δεν είχαν σκοπό να το ψάξουν περαιτέρω , για αυτό και μου είπαν να αλλάξω όλο το σύστημα. Εγώ φυσικά δεν δέχθηκα και έφυγα κακήν κακώς. Στη συνέχεια αποφάσισα να πάω σε κάποιο συνοικιακό συνεργείο που έχω ακούσει τα καλύτερα. Ο μάστορας το σήκωσε και είδε ότι υπάρχει διαρροή από το την σωλήνα του ρεζερβουάρ ψηλά στην τάπα. Την κάνουμε παραγγελία, έρχεται από Ιαπωνία και την αλλάζουμε. Το αμάξι το παίρνω από τα χέρια του και για καμιά 10ρια μέρες πάει μπάλα. Να επισημάνω ότι μέσα σε αυτές τις 10 μέρες είχα επικοινωνία με τον μάστορα για να μαθαίνει ότι όλα είναι κομπλέ. Την 11η μέρα ξανά τα ίδια. Τα ίδια σκορτσαρίσματα και η ίδια διαρροή. Του το ξαναπάω και με μεγάλη επιφύλαξη μου λέει κάτι για το φίλτρο άνθρακα (δοχείο αναθυμιάσεων) ότι πρέπει να έχει χαλάσει  γιατί αντί για αναθυμιάσεις γεμίζει με βενζίνη και με την υποπίεση την επιστρέφει πίσω στην τάπα και στάζει. Εν τέλει έχω παραγγείλει και αυτό το φίλτρο ( ξανά από Ιαπωνία) και το περιμένω για να το αλλάξω. Τσάμπα το 150ρι που έδωσα για την σωλήνα τελικά. Υπάρχει κάποιος με αντίστοιχο πρόβλημα???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιπροσωπείες,άσχετοι και πανάκριβοι....Τώρα στο συνοικιακό μυρωδιάς ακούγεται ο μαστορας..Αν είσαι Αθήνα και δεν βγάλεις τελικά ακρη,στείλε πμ να σε στείλω σε έναν να ξεμπερδεύεις...Αλλιώς πειραματισου μέχρι να σου αλλάξει το μισό αμάξι...

Ανταλλακτικά δεν έχει εδω;;; Από Ιαπωνία τα φέρνει...χαχαχαχα

Μυρωδιάς και κλέφτης ο τύπος ...

Επεξ/σία από stefan123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αθήνα μένω stefan123 . Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, καινούργια δεν υπήρχαν πουθενά. Μόνο με παραγγελία από τον Γιαννίτσα στην Πειραιώς. Μεταχειρισμένα υπάρχουν αλλά δεν ξέρω την κατάστασή τους. Είπα να βάλω καινούργια για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τώρα θα σε γελάσω αν τα φέρνουν από Ιαπωνία ή Γαλλία πού είναι τα εργοστάσια των Yaris.

Το έχω κάνει αρκετές φορές thanasisxask . Ανοίγω την τάπα, βγαίνει αρκετός αέρας και όταν την κλείνω σταματάει η διαρροή και το σκορτσαρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα. Συνήθως το κάνει πάλι μετά από 15 λεπτά. Και τώρα που είναι καλοκαίρι με την ζέστη το κάνει και πιο γρήγορα. Κάτι στο σύστημά της υποπίεσης πρέπει να  φταίει. Παίρνει αέρα από κάπου, μπαίνει και βενζίνη στο δοχείο των αναθυμιάσεων και δημιουργούνται όλα αυτά. Τι να πω δεν ξέρω... 

Επεξ/σία από madatagascar
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 6/8/2020 στις 12:23 ΠΜ, thanasisxask είπε

Όταν στο ξανακάνει άνοιξε γρήγορα την τάπα βενζίνης, και δες αν θα αλλάξει κάτι. 

Καλημερα φιλε!Αυτο συμβαινει στο δικο μου αυτοκινητο που εχει ακριβως τα ιδια συμπτωματα....γνωριζεις τι ειναι?

Στις 6/8/2020 στις 12:25 ΠΜ, madatagascar είπε

Αθήνα μένω stefan123 . Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, καινούργια δεν υπήρχαν πουθενά. Μόνο με παραγγελία από τον Γιαννίτσα στην Πειραιώς. Μεταχειρισμένα υπάρχουν αλλά δεν ξέρω την κατάστασή τους. Είπα να βάλω καινούργια για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τώρα θα σε γελάσω αν τα φέρνουν από Ιαπωνία ή Γαλλία πού είναι τα εργοστάσια των Yaris.

Το έχω κάνει αρκετές φορές thanasisxask . Ανοίγω την τάπα, βγαίνει αρκετός αέρας και όταν την κλείνω σταματάει η διαρροή και το σκορτσαρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα. Συνήθως το κάνει πάλι μετά από 15 λεπτά. Και τώρα που είναι καλοκαίρι με την ζέστη το κάνει και πιο γρήγορα. Κάτι στο σύστημά της υποπίεσης πρέπει να  φταίει. Παίρνει αέρα από κάπου, μπαίνει και βενζίνη στο δοχείο των αναθυμιάσεων και δημιουργούνται όλα αυτά. Τι να πω δεν ξέρω... 

Καλησπερα φΊλε ,Έχω ακριβως τα ιδια συμπτώματα,βρηκες λυσή μηπως ?

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη για την αργοπορία. Ήμουν στρατό! Τελικά μετά από ψάξιμο βρέθηκε χαλασμένη η αντλία βενζίνης! Την άλλαξα σε συνοικιακό μάστορα με κόστος περίπου 150ευρω. Στην αντιπροσωπία δεν άλλαζε μόνο η αντλία, αλλά έπρεπε να αλλαχθεί όλο το σύστημα από την τάπα βενζίνης μέχρι το ρεζερβουάρ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...