Προς το περιεχόμενο

Επιλογη σπουδων και που να τις κανω

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το προβλημα εδω ειναι οτι μολις λιγες μερες εκανα μια συνεδρια επαγγελματικου προσανατολισμου αφου εκανα ενα (τεστ)  συζητώντας τα αποτελεσματα (ariston psycometris) βεβαια εγω κανει και ονλαιν αρκετες φορες για την περιέργεια και τα αποτελεσματα ειναι ας πουμε ιδια και ικανοποιητικα ως προς το οτι θα ηθελα να κανω σαν επαγγελμα που θα ειχα διαθεση θελω να δω που μπορω να σπουδασω αυτα τα επαγγελματα και που συμφερει. Δεν γνωριζω αν αυτα τα παραδείγματα που με ενδιαφερουν ειναι δυνατο να γινουν αει/τει η μονο σε ξενα ιδιωτικα κολλεγια η αν θα μπορούσα να κανω ενα online degree αποψη εξοδων θα πρεπει να πανε μισα μισα εξοδα σε ιδιωτικο. 

Να παω σε ιδιωτικό κολλεγιο πχ deree nyc college bca κλπ.

Να παω να σπουδασω εξωτερικο αγγλια εχω κοιταξει 

Να παω να ξεκινησω φροντ και να δωσω πανελλήνιες 

Γενικα σαν ατομο ειμαι

enterprising

realistic ( https://www.careerkey.org/fit/personality/realistic-career ) 

creative 

Αυτες οι δρομοι με ενδιαφερουν αρκετα σαν καριερα γενικα design creative jobs 

Καριερα σε video game level editor /designer 

Graphic design

Ux design 

Ισως και interior designer

Tl;dr δεν μπορω να αποφασισω που να σπουδασω επαγγελματα design κυριως. Αει/τει ιδιωτικα εξωτερικο  online ειμαι 22 χωρις καμια εμπειρια σε αυτα τα κομματια αλλα μονο με γενικες γνωσεις και  και σιγουρα πολλα κενα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσένα αυτά τα επαγγέλματα σου αρέσουν? η προοπτική να φύγεις εξωτερικό για εργασία μετά πως σου φαίνεται? οικονομικά μπορείς να υποστηρίξεις σπουδές στο εξωτερικό? Πέρα από τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να ληφθουν υπόψιν και οι συνθήκες που υπάρχουν στη ζωή σου καθώς και οι στοχοι σου για το μέλλον

Για να λες ότι έχεις τέτοιες επιλογές (εξωτερικό-deree κτλπ) προφανώς έχει χρήμα η οικογένεια σου. Γι'αυτο φύγε έξω καλύτερα και μείνε εκεί μετά που η αγορά εργασίας σε αυτά τα αντικείμενα που ενδιαφέρεσαι είναι κλάσεις ανώτερη από Ελλάδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Εσένα αυτά τα επαγγέλματα σου αρέσουν? η προοπτική να φύγεις εξωτερικό για εργασία μετά πως σου φαίνεται? οικονομικά μπορείς να υποστηρίξεις σπουδές στο εξωτερικό? Πέρα από τα αποτελέσματα των τεστ πρέπει να ληφθουν υπόψιν και οι συνθήκες που υπάρχουν στη ζωή σου καθώς και οι στοχοι σου για το μέλλον

Ναι ειναι επαγγελματα που οπως ειπα ταιριαζουν σε μενα σαν χαρακτηρας να φυγω εξωτερικο σιγουρα ειναι κατι που θελω αλλα δεν ξερω πως και που οικονομικη δυνατοτητα δεν ειναι και πολυ μεγαλη πχ δια deree θα πρεπει να δουλευω και να σπουδαζω εκει παραλληλα μισα μισα με οικογενεια δλδ και για εξωτερικο μαλλον καπως ετσι θα ειναι το σεναριο εξόδων 

Εγω απλα δεν ξερω αν αυτα μπορω να τα σπουδασω απο σχολες αει/τει η θα ηταν καλυτερο να παω σε καποιο ιδιωτικο κολλεγιο 

1 ώρα πριν, Backpacker είπε

Για να λες ότι έχεις τέτοιες επιλογές (εξωτερικό-deree κτλπ) προφανώς έχει χρήμα η οικογένεια σου. Γι'αυτο φύγε έξω καλύτερα και μείνε εκεί μετά που η αγορά εργασίας σε αυτά τα αντικείμενα που ενδιαφέρεσαι είναι κλάσεις ανώτερη από Ελλάδα. 

Συγνωμη δεν ανεφερα το οικονομικο αλλα δεν ειμαι και πλουσιως οποτε εξωδα ιδιωτικου θα ειναι μισα μισα σιγουρα ειναι οπως απαντησα και πιο πανω να φυγω εξω θα ηταν το καλυτερο μου αλλα δεν εχω ιδεα που μπορω να παω να σπουδασω εξωτερικο(αγγλια) θα ηταν καλύτερο ας πουμε απο ιδιωτικα κολλεγια εδω;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

εκτός από τα τεστ εσύ τι επάγγελμα θα γούσταρες πολύ να κάνεις? υπάρχουν δρόμοι που σε βγαζουν απευθείας και δρομοι που σε βγάζουν πλάγια

3 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

εκτός από τα τεστ εσύ τι επάγγελμα θα γούσταρες πολύ να κάνεις? υπάρχουν δρόμοι που σε βγαζουν απευθείας και δρομοι που σε βγάζουν πλάγια

Αυτα που αναφερα ειναι πολυ ενδιαφερον για μενα μπορεις να εμβαθυνεις σχετικα που δρομους που ανεφερες;

Μόλις τώρα, Don_kavlon είπε

Αυτα που αναφερα ειναι πολυ ενδιαφερον για μενα μπορεις να εμβαθυνεις σχετικα που δρομους που ανεφερες;

μπορεις δηλαδή να ψαξεις να βρεις μια σχολή να σε μαθαίνει ακριβώς αυτά ή να πας σε μια παραπλήσια, να πάρεις σχετικά μαθήματα κατευθυσης και μετά νακάνεις μια εξειδίκευση. παράδειγμα θες να ασχοληθείς με game design, μπορείς να βρεις μια σχολή να προσφέρει ακριβώς αυτό αλλά θα πρέπει να διαθέσεις χρήμα μιας και επειδή ειναι πολύ εξειδικευμένα δε βρίσκεις δωρεάν ή ακόμα και να πας στο εξωτερικό ή να πας σε μια σχολή πληροφορικής ΄και να ειδικευτείς μετά 

25 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

μπορεις δηλαδή να ψαξεις να βρεις μια σχολή να σε μαθαίνει ακριβώς αυτά ή να πας σε μια παραπλήσια, να πάρεις σχετικά μαθήματα κατευθυσης και μετά νακάνεις μια εξειδίκευση. παράδειγμα θες να ασχοληθείς με game design, μπορείς να βρεις μια σχολή να προσφέρει ακριβώς αυτό αλλά θα πρέπει να διαθέσεις χρήμα μιας και επειδή ειναι πολύ εξειδικευμένα δε βρίσκεις δωρεάν ή ακόμα και να πας στο εξωτερικό ή να πας σε μια σχολή πληροφορικής ΄και να ειδικευτείς μετά 

Ναι καταλαβαινω τι λες, αλλα που μπορω να κοιταξω για αυτες τις σχολες πχ ελλαδα εχει νοημα να δω η μονο εξωτερικο η online η ισως να περασω απο πανελληνιες προγραμματισμό και υστερα υπαρχει εξιδεικευση σε game design? Graphic design κλπ συγνωμη κιολας αλλα δεν εχω ιδεα που να τα κοιταξω αυτα η αν υπαρχουν 

Αν δεν δώσεις λίγα χειροπιαστά στοιχεία του τύπου πόσο χρονών είσαι...τι έχεις κάνει εως τώρα και πόσο διατεθιμένος είσαι να διαβάσεις για να φτάσεις κάπου νομίζω απλώς φιλοσοφούμε

58 λεπτά πριν, masteripper είπε

Αν δεν δώσεις λίγα χειροπιαστά στοιχεία του τύπου πόσο χρονών είσαι...τι έχεις κάνει εως τώρα και πόσο διατεθιμένος είσαι να διαβάσεις για να φτάσεις κάπου νομίζω απλώς φιλοσοφούμε

Εχεις δικιο πανω σε μια προηγούμενη επεξεργασια ξεχασα να το αναφερω ξανα ριξε μια ματια παλι αν θελεις 😁

• Μέσω πανελληνίων σε μια σχολή πληροφορικής
  • Ανοιχτο πανεπιστήμιο Πληροφορική ή το σύντομο πρόγραμμα για παιχνίδια -τύπου σεμινάριο
  • διάφορα σεμινάρια/ bootcamps 
  • online μαθήματα 
  • προσωπική ενασχόληση

@velociraptoras

Ευχαριστώ πολυ, καλο θα ηταν να κανω παλι ερευνα σχετικα με το τι με συμφερει αλλα επισης πχ ιδιωτικες που ανεφερα εχω δει οτι δεν εχουν ανανγωριση σε δημοσιο οκ αδιαφορο αλλα σε εταιριες εξωτερικου αναγνωρίζονται; 

Υπάρχουν μαλλον κ αλλα ποστ εδω παρομοια θα ριξω μια ματια για το τι συμφερει γτ δεν μπορω να καταληξω ακομα 

Ως πτυχιούχος τμήματος που έχω δει και πέντε πράγματα σου λέω το εξής απλούστατο:

Προφανώς μην εμπιστεύεσαι τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και μην τα λαμβάνεις σοβαρά υπ'όψιν.

Μόνο εσύ ξέρεις τι θέλεις, όχι ένας στατιστικός αλγόριθμος μιας εταιρείας που θέλει τα λεφτά σου.

Φιλικά.

@JohnGTA ναι εννοειται οτι δεν ειναι κατι το οποιο με καθοριζει αλλα με βοηθησε να ξεκαθαρισω λιγο σε ποια κατεύθυνση θελω να παω και σε αυτη τη κατεύθυνση θα ειμουν χαρουμενος να ειμαι οποτε το τελευταιο που με αγχωνει ειναι το αν μου αρεσουν αυτα τα επαγγελματα τα οποια εχω ερευνησει κλπ 

Αλλα επειδη μαλλον απο οτι εχω καταλαβει αν παω σε τει πληροφορικής/προγραμματισμου απο εκει θα μπορεσω να συνεχισω για graphic design video game design κλπ 

Ευχαριστω παρολα ταυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...