Προς το περιεχόμενο

Windows 10 fix permition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω σε κάποιος pc δίπλα windows σε διαφορετικούς δικούς. Παλιότερα 7 κ 10 τώρα μόνο δεκαριά τα οποία εναλλασω για διαφορετικές χρήσεις. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές να κάνει check disk και να αλλάζουν 5α δικαιώματα σε ένα από τους δύο δίσκους , συχνά να καταστρέφεται ο κάδος ανακύκλωσης. Δοκίμασα από τις ιδιότητες/ ασφάλεια να επαναφέρω το user και authenticated user αλλά πάλι δεν ξεκινάει. Καμμιά ιδέα μήπως και το γλυτώσω αυτή τη φορά μιας και είναι partition εργασίας?

Δημοσ.

Από μόνα τους τα δικαιώματα δεν αλλάζουν. Αλλάζουν όμως αν προσπαθήσεις να μπεις σε προφίλ χρήστη από άλλο λειτουργικό και ε ρωτήσει αν θέλει να γίνεις κάτοχος και πεις ναι. Επίσης σε σενάριο με λειτουργικό σε  διαφορετικους δίσκους έχω δει ναγιεται συχνά  check disk μετά από αλλαγή δίσκου εκκίνησης. 

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπαναφερω το θεμα γιατι την πατησα ξανα. Μετα απο update στον δευτερο δικο (dual boot windows 10 απο διαφορετικους δισκους) παλι δε bootαρει και βγαζει επιδιορθωση συστηματος. Δεν επιδιορθωνεται με τιπποτα και νομιζω πως εντοπισα τι γινεται. Κατι παθαινει ο λογαρισμος και αν τον δεις απο αλλο partition γινεται αγνωστος λογαριασμος. Το θεμα ειναι αν μπορεις να ξαναπροσθεσεις προσβαση στο λογαριασμο σου απο αλλο partition μπας και γλιτωσω και παλι το format.  

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-03-20 174341.jpg

Επεξ/σία από giokspy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεωρώ λογικό να δείχνει σαν "Άγνωστος λογαριασμός" από την στιγμή που βλέπεις τα δικαιώματα από διαφορετικό λειτουργικό. Επίσης, στο είπα και πριν ότι αν μπαίνεις στο προφίλ χρήστη του άλλου δίσκου καταστρέφεις τα δικαιώματα. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις με ασφάλεια είναι να είσαι συνδεμένος σαν Administrator (ο χρήστης administrator, όχι χρήστης με δικαιώματα administrator).

Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις έχω το qdir το οποίο το τρέχω με δικαιώματα διαχειριστή και έτσι μπορώ να μπαίνω στα προφίλ χρηστών χωρίς να καταστρέφω τα δικαιώματα.

Επίσης, αφού δουλεύεις από δύο λειτουργικά (χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα την ανάγκη) και αν το Pc σου είναι σχετικά γερό και με αρκετούς πυρήνες και ram, ίσως να σκεφτόσουν την λύση του virtual box ή vmware player και να στήσεις ένα εικονικό σύστημα και να μην μπλέκεις με επανεκκινήσεις.

Αν δεν αντέχει το pc ή δεν έχει αρκετούς πόρους ή οι ανάγκες σου δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο (π.χ. χρήση περιφερειακών που δεν μπορούν να δουλέψουν σε virtual) θα πρέπει να αρχίσεις να οργανώνεις καλύτερα τα αρχεία σου και να μην αποθηκεύεις στο προφίλ του χρήστη αλλά σε κάποιον άλλο φάκελο π.χ. c:\SHARES\ στον οποίο θα δώσεις πλήρη δικαιώματα σε χρήστη everyone. Θα κάνεις μια συντόμευση στις επιφάνειες των χρηστών και θα αποθηκεύεις εκεί ότι θέλεις προκειμένου να μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία και από τα δύο λειτουργικά.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Μπα δεν μπηκα στα αρχεια χρηστη απο αλλο δισκο απλα εκανα update στα windows και στο δευτερο δισκο και μετα δεν εμπαινε. Μου το εχει κανει και μετα απο διαδοχικά BSOD. Tεσπα, μαλλον δεν υποαρχει λυση οποτε τα ξαναφορτωσα τα windows απο ενα εφεδρικο δισκο που εχω μεσω data migration. Αντε παλι update και ρυθμιση παραμετρων. Στο βασικο pc βεβαια που δουλευω δεν κανω τετοια με dual boot  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...