TopicStrarter Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Λοιπόν τον τελευταίο καιρό κάνω κάτι παραγγελίες βιβλίων απο τα ευρωπαϊκά amazon το πρόβλημα είναι ότι έρχονται πάντα με καθυστέρηση και κάνα δύο παραγγελίες έχουν "χαθεί" δηλαδή μετά απο μέρες έως και βδομάδες αναμονής δεν ήρθαν και έπρεπε να ζητήσω refund και να τα ξαναπαραγγείλω (που σε μια παραγγελία με ζημίωσε σχετικά γιατί αλλάξανε οι τιμές των συγκεκριμένων βιβλίων προς τα πάνω και επειδή δεν είναι νουβέλες το κόστος του καθενός ειναι σοβαρό όχι 10,20 ευρώ... ) Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όλες οι παραγγελίες μου το τελευταίο 8μηνο με βιβλία είχαν ανοιγμένο κουτί με ταινία τελωνίου..... Και αναρωτιέμαι υπάρχει κάποιος κανονισμός για μέγιστο αριθμό ελέγχων; Γιατί πραγματικά με έχουν ταράξει στον έλεγχο ούτε ύποπτος να ήμουν.. όχι τίποτα άλλο αλλά η θεματολογία/τίτλοι των βιβλίων (που φαίνονται στο τιμολόγιο) δεν είναι ύποπτοι τύπου πως να κάνεις ατομική βόμβα ή και εγώ δεν ξέρω τι και ο πωλητής μεγάλη αλυσίδα, amazon (για να πεις ότι υπάρχει υποψία πως τα έχω κάνει πλακάκια με τον πωλητή για να εισάγω ναρκωτικά ή κάτι τέτοιο) και μόνο απο τα τα ευρωπαϊκά (που υποτίθεται έχουν "ανοιχτά" σύνορα εντός ΕΕ) Με έχουν ταράξει στους ελέγχους που καθυστερούν αισθητά κάθε παραγγελία και θέλω να παραπονεθώ αλλά δεν ξέρω που .... Μήπως είναι θέμα κούριερ το πως περνάει το τελωνείο δηλαδή αν παραπονεθώ στην κούριερ (που έχουν δικούς τους εκτελωνιστές) γίνει κάτι;
giwrgos555 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στην Ε.Ε δεν είπε ποτέ κανένας οτι καταργήθηκαν τα τελωνεία απλά δεν υπάρχουν δασμοί και φόροι. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από giwrgos555
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Ο ελεγχος δεν γίνεται απο τα κούριερ αλλά απο τις τελωνειακές αρχές.
TopicStrarter Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, giwrgos555 είπε Στην Ε.Ε δεν είπε ποτέ κανένας οτι καταργήθηκαν τα τελωνεία απλά δεν υπάρχουν δασμοί και φόροι. Ούτε εγώ φίλε μου είπα ότι καταργήθηκαν αλλά ακριβώς επειδή δεν μπαίνουν δασμοί και φόροι ένας λόγος λιγότερος για να κάνουν εντατικούς ελέγχους περιεχομένου (+ ότι ο αποστολέας είναι η amazon που δεν θα μπει σε διαδικασίες παράνομες με πελάτες ) και εμένα σου λέω με έχουν ταράξει έκανα πάνω απο μια ντουζίνα παραγγελίες το τελευταίο 8μηνο και ΟΛΕΣ ανοίχτηκαν (και εξ αυτού υποθέτω) καθυστέρησαν αρκετά για να τις παραλάβω 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ο ελεγχος δεν γίνεται απο τα κούριερ αλλά απο τις τελωνειακές αρχές. Ναι αλλά τα κούριερ έχουν δικούς τους υπαλλήλους για τον εκτελωνισμό Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από TopicStrarter
Salvation81 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 34 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Ούτε εγώ φίλε μου είπα ότι καταργήθηκαν αλλά ακριβώς επειδή δεν μπαίνουν δασμοί και φόροι ένας λόγος λιγότερος για να κάνουν εντατικούς ελέγχους περιεχομένου (+ ότι ο αποστολέας είναι η amazon που δεν θα μπει σε διαδικασίες παράνομες με πελάτες ) και εμένα σου λέω με έχουν ταράξει έκανα πάνω απο μια ντουζίνα παραγγελίες το τελευταίο 8μηνο και ΟΛΕΣ ανοίχτηκαν (και εξ αυτού υποθέτω) καθυστέρησαν αρκετά για να τις παραλάβω Ναι αλλά τα κούριερ έχουν δικούς τους υπαλλήλους για τον εκτελωνισμό Μην μπερδευεσαι, τα κουριερ εχουν δικους τους ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΣ, οι Τελωνειακοι ειναι του κρατους. Επισης τα πακετα σου ειναι βαρια, γιαυτο και τα ανοιγουν συνεχεια.
TopicStrarter Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 18 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Μην μπερδευεσαι, τα κουριερ εχουν δικους τους ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΣ, οι Τελωνειακοι ειναι του κρατους. Επισης τα πακετα σου ειναι βαρια, γιαυτο και τα ανοιγουν συνεχεια. Ναι αυτό σκέφτηκα και εγώ αλλά έλεος ας κοιτάξουν το χαρτί βιβλία είναι έχουν βάρος.... ειναι πραγματικά μεγάλη ταλαιπωρία... δεν ειναι μια και δύο ειναι συνέχεια!
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε Ναι αυτό σκέφτηκα και εγώ αλλά έλεος ας κοιτάξουν το χαρτί βιβλία είναι έχουν βάρος.... ειναι πραγματικά μεγάλη ταλαιπωρία... δεν ειναι μια και δύο ειναι συνέχεια! Τι σε πειράζει αν τα ανοίγουν;Σαλιώνουν τις σελίδες;
TopicStrarter Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δε 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Τι σε πειράζει αν τα ανοίγουν;Σαλιώνουν τις σελίδες; Δεν διάβασες το τοπικ; καθυστερούν δραματικά ... είναι πχ να φτάσει μια παραγγελία 20 Ιουνίου και την παραλαμβάνω τέλη Ιουλίου ούτε απο κίνα τέτοια καθυστέρηση Αλλά ναι έχω παρατηρήσει και μικρο φθορές στα βιβλία που και που
Salvation81 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε Δε Δεν διάβασες το τοπικ; καθυστερούν δραματικά ... είναι πχ να φτάσει μια παραγγελία 20 Ιουνίου και την παραλαμβάνω τέλη Ιουλίου ούτε απο κίνα τέτοια καθυστέρηση Αλλά ναι έχω παρατηρήσει και μικρο φθορές στα βιβλία που και που Αυτο που λες δεν εχει να κανει με το οτι τα ανοιγουν αλλα με το οτι ερχονται εκατονταδες σακοι με πραγματα καθε μερα. Βεβαια εσυ λες οτι τα φερνεις με κουριερ οποτε εκει ναι δεν βγαζει νοημα.
TopicStrarter Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Αυτο που λες δεν εχει να κανει με το οτι τα ανοιγουν αλλα με το οτι ερχονται εκατονταδες σακοι με πραγματα καθε μερα. Βεβαια εσυ λες οτι τα φερνεις με κουριερ οποτε εκει ναι δεν βγαζει νοημα. Εγώ είμαι σίγουρος ότι αργούν επειδή τα κρατάνε για έλεγχο και μάλλον περιμένουν να μαζευτούνε πακέτα γενικά και απο άλλους για να κάνουν έλεγχο μια και έξω και εκεί ειναι που την τρώω... Αλλά μια δυο τρεις φτάνει.. ΟΛΑ τα πακέτα μου τα έχουν ανοίξει έλεος ούτε ο εσκομπάρ να ήμουν....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα