Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα,

Ψάχνοντας να αντικαταστήσω το Huawei Mate 10 Pro μου το οποίο πάει αισίως για 3ετία, θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Αναζητώ λοιπόν κάποιο high-end κινητό (ναυαρχίδα ή πρώην ναυαρχίδα :)) με τα εξής χαρακτηριστικά:

• LTE, όχι 5G
  • >256GB μνήμη
  • AMOLED
  • κάμερα με OIS, >3x zoom, καλό video stabilization
  • μπαταρία να βγάζει τουλάχιστο 1 μέρα με μεσαία χρήση (το Mate 10 pro μου, μετά από 2.5+ χρόνια εχει >20% στο τέλος της μέρας)
  • headphone jack (εάν γίνεται)
  • Dual sim
  • Ει δυνατόν να μην ξεπερνά τα 178gr του Mate 10 pro

Είναι τα παραπάνω εφικτά;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

P30 pro , τικαρει τα παντα εκτος βαρος και 3.5mm jack. 
Βεβαια δεν ξερω τι μελλον εχει απο αναβαθμισεις.Ισως πασχει λιγο στο video.

P40 pro/ P40 pro+ το ιδιο , απλα δεν εχει google services.

Huawei mate 20 pro μια απο τα ιδια με το P30 pro.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Γιατί δεν παίρνεις με 5g για να είναι η επένδυση σου future proof? Δεν έχουν διαφορά στην τιμή.

Από https://blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/

Αναφορά σε κείμενο

The latest cellular technology, 5G, will employ millimeter waves for the first time in addition to microwaves that have been in use for older cellular technologies, 2G through 4G. Given limited reach, 5G will require cell antennas every 100 to 200 meters, exposing many people to millimeter wave radiation. 5G also employs new technologies (e.g., active antennas capable of beam-forming; phased arrays; massive multiple inputs and outputs, known as massive MIMO) which pose unique challenges for measuring exposures.

Millimeter waves are mostly absorbed within a few millimeters of human skin and in the surface layers of the cornea. Short-term exposure can have adverse physiological effects in the peripheral nervous system, the immune system and the cardiovascular system. The research suggests that long-term exposure may pose health risks to the skin (e.g., melanoma), the eyes (e.g., ocular melanoma) and the testes (e.g., sterility).

Since 5G is a new technology, there is no research on health effects, so we are “flying blind” to quote a U.S. senator. However, we have considerable evidence about the harmful effects of 2G and 3G. Little is known the effects of exposure to 4G, a 10-year-old technology, because governments have been remiss in funding this research. Meanwhile, we are seeing increases in certain types of head and neck tumors in tumor registries, which may be at least partially attributable to the proliferation of cell phone radiation. These increases are consistent with results from case-control studies of tumor risk in heavy cell phone users.

Δημοσ.

Το οτι θες περιπου 15gb data (15secs x 1gbyte/sec μεση ταχυτητα πες) για να τρεξεις ενα speedtest το εχετε σκεφτει ? :) Δεν ειναι για την Ελλαδα το 5g ακομα... αν αλλαξουν data plans οι παροχοι , το ξανασυζηταμε :)

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, The_Seeker είπε

Το να το έχεις κλειστό το 5G το έχεις σκεφτεί,λέω εγώ τώρα. 

Και θα σου πω ένα μυστικό  αλλά μην το πεις σε κανένα... Δεν έχουμε 5G. Και να είχαμε δεν παίζουν τα κινητά ακόμα.

Screenshot-20200805-183139-01.jpg

Δημοσ.

Η πρόθεσή μου δεν είναι να συζητήσω το γιατί όχι 5G, αυτό είναι θέμα αντίληψης του καθενός. Το ερώτημα είναι ποιο high end smartphone χωρίς 5G.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, The_Seeker είπε

Η πρόθεσή μου δεν είναι να συζητήσω το γιατί όχι 5G, αυτό είναι θέμα αντίληψης του καθενός. Το ερώτημα είναι ποιο high end smartphone χωρίς 5G.

Trololo

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Seeker είπε

ε, πες το και εσυ...

πες οτι <<φοβαμαι μην μου καψει τον εγκεφαλο>> ..

(χιουμορ)

στο θεμα σου >>>>>  παρε ενα iphone...οποιο σηκωνει η τσεπη σου και θα εισαι κομπλε.

Δημοσ.

Νομίζω πως οι επόμενες ναυαρχίδες θα έχουν ούτως ή άλλως 5g. Ίσως θα πρέπει να μείνεις σε αυτή τη γενιά και να βρίσκεις μόνο μεταχειρισμένα. Αλλιώς σκέψου να πάρεις κάποιο με 5g και απλά να μην το χρησιμοποιείς. Μπορείς να περιορίσεις την κάρτα να συνδέεται 4g.

Δημοσ.

Ναι σε κάτι τέτοιο προσανατολίζομαι, σ' ευχαριστώ. Κανονικά θα πήγαινα για Mate 30 Pro αλλά έχω αμφιβολίες για το τί λειτουργεί και τι σπάει με τα φορετά google services.

Δημοσ.

Βασικά δεν νομίζω ότι υπάρχει συσκευή που δεν σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις τι τύπο δικτύου θέλεις. Παλιό καλό κόλπο που βάζαμε μόνο 2G πριν κάποια χρόνια για να γλυτώσουμε κατανάλωση μπαταρίας στις τότε συσκευές..
Το ίδιο και σήμερα, σε P40 Pro που έχω στο notification bar μου έχει επιλογή για 5G, αλλά και στις ρυθμίσεις δικτύου - sim υπάρχουν οι επιλογές "Μόνο GSM", "Αυτόματο WCDMA/GSM", "Αυτόματο LTE/WCDMA/GSM", "5G/LTE/WCDMA/GSM". Με το προτελευταίο να είναι default επιλογή συστήματος.

Επίσης σκέψου ότι ήδη υπάρχουν τόσες κεραίες γύρω σου για τα πάντα, και πόσα δίκτυα Wi-Fi και πάει λέγοντας, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχεις εσύ μια συσκευή που δεν δέχεται το τάδε σήμα ή συχνότητα, ότι δεν σε επηρεάζουν όλες οι υπόλοιπες. Δεν είναι ομπρέλα προστασίας το σκεπτικό "δεν έχω 5G συσκευή". Φιλικά πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Extinction είπε

σε P40 Pro που έχω

Eισαι χωρις google services? Αν ναι , ποσο σε επηρεασε η φαση ? youtube ? skype ? viber ? ebanking ? Εχεις εικονα τι δουλευει και τι οχι ? ή τι δουλευει με ψαξιμο και δυσκολια? 
Σορρυ για το hijack του θεματος...αλλα ισως βοηθησει και τον TS στην επιλογη του μια τετοια πληροφορηση.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Extinction είπε

Βασικά δεν νομίζω ότι υπάρχει συσκευή που δεν σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις τι τύπο δικτύου θέλεις. Παλιό καλό κόλπο που βάζαμε μόνο 2G πριν κάποια χρόνια για να γλυτώσουμε κατανάλωση μπαταρίας στις τότε συσκευές..
Το ίδιο και σήμερα, σε P40 Pro που έχω στο notification bar μου έχει επιλογή για 5G, αλλά και στις ρυθμίσεις δικτύου - sim υπάρχουν οι επιλογές "Μόνο GSM", "Αυτόματο WCDMA/GSM", "Αυτόματο LTE/WCDMA/GSM", "5G/LTE/WCDMA/GSM". Με το προτελευταίο να είναι default επιλογή συστήματος.

Επίσης σκέψου ότι ήδη υπάρχουν τόσες κεραίες γύρω σου για τα πάντα, και πόσα δίκτυα Wi-Fi και πάει λέγοντας, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχεις εσύ μια συσκευή που δεν δέχεται το τάδε σήμα ή συχνότητα, ότι δεν σε επηρεάζουν όλες οι υπόλοιπες. Δεν είναι ομπρέλα προστασίας το σκεπτικό "δεν έχω 5G συσκευή". Φιλικά πάντα.

Κοίταξε, το κομμάτι των κεραιών είναι κάτι που σε ατομικό επίπεδο δε μπορώ να το επηρεάσω (πέρα από το να επιλέξω τόπο διαμονής). Το κομμάτι του κινητού που είναι όλη μέρα επάνω μας, μπορώ. Με αυτή τη λογική ψάχνω την πιο ανώδυνη λύση. Δε γνωρίζω κατά πόσο, απενεργοποιώντας το 5G όπως λες, δεν παραμένουν ανοιχτά κανάλια στις συχνότητες >3GHz. To 5G είναι narrow band & beam forming που σημαίνει ότι όταν λειτουργεί, δημιουργείται ένα "κανόνι" sub-mmW αντινοβολίας που, αναλόγως τη θέση κεραίας-τηλεφώνου, περνά διαμέσου του σώματος. Πριν βιαστείτε να με πείτε γραφικό, διαβάστε το αρθράκι παραπάνω.

Όσον αφορά το P40 Pro που ρωτά κι ο mphxths, θες να μοιραστείς την εμπειρία σου με google services? Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, The_Seeker είπε

Όσον αφορά το P40 Pro που ρωτά κι ο mphxths, θες να μοιραστείς την εμπειρία σου με google services? Ευχαριστώ πολύ

Του είχα απαντήσει μέσω PM για να μην βγούμε off-topic.

Μέσω Huawei Clone πήρα στο P40 Pro ότι είχα από την παλιά μου συσκευή, από όλα αυτά δεν λειτούργησαν και έχασα το "progress" σε 2-3 χαζά παιχνιδάκια που είχα, επειδή δεν έχω το Google Play Games, μικρό το κακό. Από λοιπές εφαρμογές, e-banking της AlphaBank κανονικά, e-mail κανονικά με ένα client που έχει προ-εγκατεστημένο. Το Facebook με έστειλε σε επίσημο site για το original .apk αρχείο εγκατάστασης, μέχρι εδώ όλα good. Ψάχνοντας να περάσω messenger και instagram, κατέληξα στο σημείο να τα βρω μέσω APKMirror, αυτό σημαίνει ότι επειδή δεν είναι από κάποιο store θα πρέπει χειροκίνητα να τα κάνω update! Δεν μου έχει λείψει το παραμικρό από Google Play Store,  χάρτες έβαλα εχθές το Sygic το οποίο σκέφτομαι να το αγοράσω (για το HUD στο παρμπρίζ και άλλα που προσφέρει). Για θέμα YouTube, δεν το χρησιμοποιώ από κινητό, αλλά από 2 φιλαράκια με Huawei - ο ένας έχει βάλει firefox και παίζει μέσω browser και μπορεί να κλειδώνει και την συσκευή χωρίς να σταματάει η αναπαραγωγή, ο άλλος έχει βάλει Youtube Vanced (www.vanced.app) το οποίο είναι app που κάνει τα πάντα, κόβει τις διαφημίσεις, κατεβάζει και ότι θέλει επιτόπου πχ. Γενικά στην χρήση που κάνω δεν με επηρέασε κάπου, πιστεύω ότι όποιος πάει σε συσκευή χωρίς GMS είναι power user και ξέρει τι θέλει, και τι μπορεί να κάνει. Αντίστοιχα υπάρχουν guides για να περάσεις GMS με έναν αντάπτορα Type-C σε USB και stickακι, αλλά δεν βλέπω τον λόγο! Εγώ τουλάχιστον δεν το χρειάζομαι. Τώρα σαν συσκευή, δεν χρειάζεται να πω κάτι, κάνει παπάδες το κινητό. Εν τέλει, σε γενικές γραμμές μια χαρά γίνεται η δουλειά και χωρίς Google Mobile Services.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...