korakios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας , Εχω ένα θέμα με το τζάκι στο σαλόνι , δυστυχώς δεν τοποθετήθηκε κλαπετο με αποτέλεσμα να τραβάει πολύ αέρα και να καίει τα ξύλα γρήγορα . Ειναι υποτίθεται ενεργειακό ,αλλά με το που κλείνεις το τζαμί δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα . Επειδή έχω ήδη δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα να μονώσω τα σημεία που ακουμπά το τζάμι και να κλείσω τους αεραγωγούς ,έχει δοκιμάσει κάποιος να ελαττώσει με ιδιοκατασκευή τη διατομή από το μπουρί που ξεκινά από το τζάκι ? Το πρόβλημα είναι ότι δε γίνεται να ανεβεί κάποιος απάνω να φτιάξει κλαπετο και να οδηγήσει μηχανισμό κάτω . Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από korakios
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Eiσαι σίγουρος ότι έτσι θα καις λιγότερα ξυλα και όχι ότι θα γεμίζεις κάπνα;
fredd0 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 τα ενεργειακα τζακια δε παιρνουν αερα απο το τζαμι, εχουν παροχη αερα που κανονικα αν δεν ειναι οτιναναι ο εγκαταστατης παιρνει αερα απο εξω, οχι μεσα απο το σπιτι. Και αυτη η παροχη ρυθμιζεται. Το τζαμι σφραγιζει το τζακι ωστε να δημιουργηθει ελκυσμος. Σφραγιζοντας το καλυτερα με μονωση, απλα δημιουργεις καλυτερο ελκυσμο , το αναποδο απο αυτο που θελεις. Κλεινοντας τους αεραγωγους, παλι δε κανεις τιποτα. Ο αερας των αεραγωγων δεν ερχεται σε καμια επαφη με τη φωτια, ο αερας των αεραγωγων θεμαινεται εμμεσα. Φερε ενα τζακα να σου πει τι ειναι απλουστερο να γινει, να μειωθει η παροχη αερα η να μπει κλαπετο. Με ιδιοκατασκευες, ειδικα αν δεν καταλαβαινεις τι ακριβως κανεις, οι πιθανοτητες να κανεις μια τρυπα στο νερο μεγαλωνουν
korakios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Eiσαι σίγουρος ότι έτσι θα καις λιγότερα ξυλα και όχι ότι θα γεμίζεις κάπνα; Κάπνα σίγουρα αν ανοίγω το τζάμι. 21 λεπτά πριν, fredd0 είπε Κλεινοντας τους αεραγωγους, παλι δε κανεις τιποτα Εννοώ τις εξωτερικές τρύπες που παίρνει αέρα , αλλά λογικά δεν είναι συνδεδεμένες άμεσα . 21 λεπτά πριν, fredd0 είπε Φερε ενα τζακα να σου πει τι ειναι απλουστερο να γινει Είχα φέρει για ίδια περίπτωση σε φίλο μου αλλά παρέπεμψε σε σιδερά. Δυστυχώς δεν το προχώρησε και το δουλεύει με ανοιχτό τζάμι . Το τζάκι δεν το χρησιμοποιούσα ,σαν ντεκόρ υπήρχε . Φετος το έκαψα και μόνο χλωρά και μεγάλα ξύλα έπαιρνε .... 21 λεπτά πριν, fredd0 είπε να μειωθει η παροχη αερα Δεν μειώνεται ,εκεί είναι το πρόβλημα (θέλει λύσιμο/γκρέμισμα το ντύσιμο) και ο μόνος τρόπος είναι κλαπετο ,αλλά δεν ξέρω αν κάποιος έχει δοκιμάσει με επιτυχία να βάλει κάτω Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα