Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εδώ και καιρό αναβαθμίσει από wind24 σε 50, αυτό που παρατήρησα τις πρώτες 8 μέρες ήταν συγχρονισμός στα 33 και μετα κάτι έπαθε και έπεσε στα 19μεχρι και 11 download γτ upload για κάποιο λόγω είναι πάντα 5-6. Μετά από 2 μήνες που προσπαθούσα με βλάβες μου λένε είναι η καλύτερη γραμμή που μπορούμε να σ δώσουμε υπήρχαν 2 μ είπαν και ότι έχει θέμα λέει το καλώδιο μέχρι την καμπίνα. Η οπτική ίνα έχει θέμα τους λέω με κοροϊδεύετε? Μετά από αυτή την επίσκεψη ΟΤΕ-Wind μου κάναν έκπτωση3 € και μ λένε ότι θα περιμένω 3 μήνες για να αποφασίσει ο ΟΤΕ ΕΆΝ θα το φτιάξει. Η θεία μ όμως που έχει Cosmote στο ισόγειο πιάνει 40+. Πιο πρόσφατα με κάτι κεραυνούς έκανε reset η γραμμή και συγχρονίστε πάλι 30 αλλά έφυγε μέσα στη μέρα. Υπάρχει περίπτωση να μπερδεύετε η γραμμή, δεν ξέρω αν γίνεται αυτό και δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις αλλά όταν συγχρονίζει διαφορετικά δείχνει και άλλη απόσταση από το καφαο το ρούτερ

Σημείωση η Καλαμάτα είναι μια από τις πόλεις που η Wind έκανε έργα με οπτικές και έβαλε δικά τις καφαο ένα απο αυτά ειναι 500 μέτρα από το σπίτι μ και μ λένε ότι από εκεί παίρνω αλλά όμως δείχνουν τα νούμερα. 

IMG_20200802_150535.jpg

IMG_20200802_151352.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Σου ανεβαίνει το attenuation 

Στο συχρονισμό 33550 έχεις attenuation 16.6 που σημαίνει περίπου 1,20 καλωδιακά  χιλιόμετρα 

Στο συχρονισμό 20380 έχεις attenuation 25 που σημαίνει περίπου 1,81 καλωδιακά  χιλιόμετρα 

Για αρχή έχεις ελέγξει εσωτερική καλωδίωση ;;

Δημοσ.

Ναι είχε έρθει τεχνικός και είχε μετρήσει μάλιστα δύο φορές 22 κάτω 20 πάνω αν δεν είχα δει αυτό επειδή είχα φέρει και ηλεκτρολόγο θα μου τράβαγε καλώδιο από την είσοδο επάνω 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, bill2015 είπε

Καλησπέρα 

Σου ανεβαίνει το attenuation 

Στο συχρονισμό 33550 έχεις attenuation 16.6 που σημαίνει περίπου 1,20 καλωδιακά  χιλιόμετρα 

Στο συχρονισμό 20380 έχεις attenuation 25 που σημαίνει περίπου 1,81 καλωδιακά  χιλιόμετρα 

Για αρχή έχεις ελέγξει εσωτερική καλωδίωση ;;

Αυτό παρατήρησα και εγώ ότι όταν δείχνει 33 είναι χαμηλό το attenuation σαν να είναι πιο κοντά δηλαδή, αλλά πως γίνεται αυτό και μετά από 10 λεπτά πχ να σβήνουν τα λαμπάκια και να πιάνει 18 και να δείχνει ότι παίρνει από πιο μακριά. Το άλλο κουλό είναι το attainable rate(μέγιστη δυνατή ταχύτητα που υποστηρίζει η γραμμή) που σχεδόν πάντα είναι λιγότερο από αυτό που πιάνω και το οποίο αλλάζει όταν δείχνει την άλλη ταχύτητα. Είναι σα να παίρνω από διαφορετικές γραμμές η φάση,εφοσον και το upload ανεβαίνει. 

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Marios60 είπε

Αυτό παρατήρησα και εγώ ότι όταν δείχνει 33 είναι χαμηλό το attenuation σαν να είναι πιο κοντά δηλαδή, αλλά πως γίνεται αυτό και μετά από 10 λεπτά πχ να σβήνουν τα λαμπάκια και να πιάνει 18 και να δείχνει ότι παίρνει από πιο μακριά. Το άλλο κουλό είναι το attainable rate(μέγιστη δυνατή ταχύτητα που υποστηρίζει η γραμμή) που σχεδόν πάντα είναι λιγότερο από αυτό που πιάνω και το οποίο αλλάζει όταν δείχνει την άλλη ταχύτητα. Είναι σα να παίρνω από διαφορετικές γραμμές η φάση,εφοσον και το upload ανεβαίνει. 

Κοιτα την εσωτερικη καλωδιοση σου , οταν σιγουρευτεις οτι δεν παιζει λαθος συνδεση η εχεις απωλειες λογο παλιων καλωδιων τοτε δηλωσε βλαβη να ερθουν να παρουν μετρησεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Κοιτα την εσωτερικη καλωδιοση σου , οταν σιγουρευτεις οτι δεν παιζει λαθος συνδεση η εχεις απωλειες λογο παλιων καλωδιων τοτε δηλωσε βλαβη να ερθουν να παρουν μετρησεις

Τα έχω κάνει αυτά 

Δημοσ.

Μήπως έχεις παράλληλη συνδεσμολογία η επιστροφή λόγω voip ?

πές μας λίγο τι διαδρομή του καλωδίου απο το κατανεμητή που πάει ;;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bill2015 είπε

Μήπως έχεις παράλληλη συνδεσμολογία η επιστροφή λόγω voip ?

πές μας λίγο τι διαδρομή του καλωδίου απο το κατανεμητή που πάει ;;

Δεν ξέρω τα καλώδια μέσα στους τοίχους είναι, δεν ξέρω και εγώ ούτε ο ηλεκτρολόγος από που ανεβαίνουν αλλά τα κοίταξε όταν ήρθε έβαλε κάτι στην είσοδο και ο συνεργάτης του κάτι στα καλώδια στην πρώτη πρίζα τηλεφώνου όπου και χρησιμοποιώ αλλά εφόσον μέτρησε η Wind 22 κάτω 20 επάνω δεν νομίζω ότι έχω το πρόβλημα εκεί. Τώρα για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου θέλω περαιτέρω γνώσεις. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill2015 είπε

Μάλλον κάτι παίζει με τη γραμμή απι καφαο  προς εσενα 

Υπάρχει περίπτωση σε 500 μέτρα να έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ που να φτάνει και 11mbps γτ συμπεριφερεται όταν κάνει reset σα να αλλάζει modes ας πούμε γρήγορο - >αργό με fast path upload το οποίο γυρίσει αυτόματα γτ αν δεις ήταν interleaved και τα δύο με το που γύρισε. Και οι δύο φώτο είναι από την ίδια μέρα και αμέσως μόλις κατάλαβα διαφορά 

• Moderators
Δημοσ.

Το Vdsl ειναι αρκετα πιο ευαισθητο σε παραλληλες συνδεσεις , οπως επισης δεν ειναι ολοι οι ηλεκτρολογοι γνωστες πως πρεπει να ειναι μια σωστη συνδεσμολογια μεσα σε ενα σπιτι για να παρεις τα μεγιστα

ανοιξε την πρωτη μπριζα στο τοιχο και πες μας ποσα καλωδια ειναι συνδεμενα η καλυτερα βγαλε μια φωτογραφια να δουμε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...