Konos93 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 τα τριτροχα με τις 2 ρόδες πίσω όχι μπροστά καλούς δρόμους https://medlabgr.blogspot.com/2019/06/therizoyn-ta-trohaia-me-goyroynes-iaveris-oi-gourounes-einai-ena-ejolothreutiko-michanima.html 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε Εδώ το διάβασα https://www.mybike.gr/topic/23643-ποιο-θεωρείτε-ασφαλέστερο-όχημα-από-τα-τρία/ (ελπίζω να μη θεωρείται διαφήμιση) Για ATV 3τροχα 4τροχα μιλάνε απο τα πρώτα που διάβασα,;oχι για λύσεις τύπου MP3 Piaggio.
Tigio13 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Επειδή έχουν ειπωθεί κάποιες ανακρίβειες ας γράψω και εγώ μιας και έχω στην κατοχή μου γουρούνα από το 2008. Στα 12 χρόνια που την έχω έχουν περάσει και μηχανές από τα χέρια μου και μπορώ να πω με σιγουριά πως για μένα είναι πολύ πιο ασφαλής από τις μηχανές και θα εξηγήσω τους λόγους. 1ον μια μέση γουρούνα έχει τελική 90-95 κμ και συνήθως μια μέση ταχύτητα που κινείται είναι τα 50-60 κμ. Σε μια δύσκολη κατάσταση κοκαλωνεις τα φρένα των εμπρός και των πίσω τροχών χωρίς κάποιο πρόβλημα. 2ον λόγω όγκου είναι πολύ πιο δύσκολη η διήθηση ανάμεσα στα αμάξια οπότε θέλοντας και μη πας με την κίνηση των αυτοκινήτων. 3ον σε μια σύγκρουση με λίγα κμ (μου έχει τύχει) δεν πέφτεις κάτω με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε μια μηχανή. Όσον αφορά το δίπλωμα: Από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν οι γουρούνες στους δρόμους και μέχρι και σήμερα για να την οδηγήσεις θα πρέπει να έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου. Όσο και αν βόλεψε εμένα και τη γυναίκα μου αυτό δεν παύει να είναι λάθος. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει ειδική κατηγορία διπλώματος που να το παίρνεις οδηγώντας γουρούνα και όχι αν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου να μπορείς να την οδηγήσεις. Πάμε τώρα στην απαγόρευση: Λόγω του ότι στα νησιά τις νοίκιαζαν αβέρτα σε ανθρώπους που δεν είχαν ξανά οδηγήσει ποτέ και λόγω του οτι πολλοί τραυματιστηκαν, τραυματισαν άλλο κόσμο ή ακόμα και σκοτώθηκαν πήραν την απόφαση να τις απαγορεύσουν. Τύπου πονάει χέρι κόβει χέρι. Μετά από κάποιο διάστημα είδαν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει και πως είναι πολλοί αυτοί που έχουν αγοράσει γουρούνες και δεν μπορούν απλά να τις πετάξουν. Χωρίς να ειμαι σίγουρος θυμάμαι πως τελικά είπαν μέχρι 150 κυβικά μπορούν να κυκλοφορούν μόνο σε χωματοδρομους και μπορούν μόνο να διασχίζουν κάθετα ασφαλτοστρωμενους δρόμους. Η διαφορά μια γουρούνας με μια μηχανή στην οδήγηση είναι πως με την πρώτη πρέπει να στρίβεις το τιμόνι ενώ με τη δεύτερη να γέρνεις, γιαυτό και πολλοί που οδηγούν μηχανές τους είναι δύσκολο να οδηγήσουν γουρούνα. Υπάρχουν και άλλες διαφορές αλλά θεωρώ αυτήν την πιο σημαντική. Τέλος για όσους κατηγορούν τις γουρούνες για το πόσο σκοτωστρες είναι και γιατί δεν έχουν απαγορευτεί τελικά θα ήθελα να ρωτήσω αν οι ίδιοι είχαν αγοράσει κάποιο όχημα (οποιοδήποτε όχημα) νόμιμα πληρώνοντας φόρους και τέλη και βγάζοντας κανονικά πινακίδες πόσο άνετοι θα ήταν αν ερχόταν μια μέρα το κράτος με μία γελοία δικαιολογία και τους έλεγε πως το όχημα τους απαγορεύεται πλέον να κυκλοφορεί στους δρόμους. 2
jimmy213 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, bc00l είπε Παρε οτι οχημα νομιζεις και ξεπερασε την οποια φοβια σου, αλλιως θα πέσει και αλλο η αυτοπεποιθηση σου και θα σε πιανουν ''κρισεις πανικου'' ακομα και για να πας με λεωφορειο που λεει ο λογος. Μην μπερδεύεις την κρίση πανικού εντός εισαγωγικών με την εκτός αυτών. Η εντός εισαγωγικών φεύγει με την εμπειρία, η άλλη ίσως διαχειρίζεται (δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα). Ασχέτως αν είναι τρολόθεμα ή όχι, μην μπερδεύουμε τα πράγματα γιατί καταλήγουμε σε επικίνδυνες προτροπές.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω σκεφτεί και αυτό https://www.skroutz.gr/s/19538034/Vita-Orthopaedics-Iron-Man-VT64032-09-2-169-Mobility-Scooter-Grey.html Είναι το πιο ασφαλές όλων έτσι δεν είναι? δεν έχει σχέση με γουρούνες έτσι? Απλά αυτά είναι κάπως πιο ακριβά. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από aizensama24
Axelq Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 51 λεπτά πριν, infested είπε Οι γουρούνες είναι η ποιο επικίνδυνη επιλογή από αυτά που αναφέρεις. Άλλωστε είχαν απαγορευτεί παλιότερα για τα εκατοντάδες ατυχήματα που προκαλούσαν την τουριστική περίοδο. Στην περίπτωση σου η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν μηχανή με τρεις τροχούς (οι δυο μπροστά) που δεν πέφτεις εύκολα κάτω (όπως στις κανονικές) και είναι και ευέλικτη αντίθετα με τις γουρούνες που στην πρώτη κακή στροφή θα βρεθείς ανάσκελα. Κάτι σαν αυτό: Στο car gr βλέπω έχει μεταχειρισμένα που ξεκινάνε από 1500-2000 ευρώ. Π.χ.: https://www.car.gr/30217386-quadro-350d Η συγκεκριμένη και όσες τρίτροχες έχουν στην δεξιά μεριά τους ποδόφρενο σαν του αυτοκινήτου, μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα αυτοκινήτου. Μην μπερδευτείς όμως με την μάρκα γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο, κυκλοφορούν ίδια και με το ποδόφρενο και χωρίς.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 30 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Έχω σκεφτεί και αυτό https://www.skroutz.gr/s/19538034/Vita-Orthopaedics-Iron-Man-VT64032-09-2-169-Mobility-Scooter-Grey.html Είναι το πιο ασφαλές όλων έτσι δεν είναι? δεν έχει σχέση με γουρούνες έτσι? Απλά αυτά είναι κάπως πιο ακριβά. Αυτο κυκλοφορεί στον δρόμο;Γιατι απο πεζοδρόμια..........
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αυτο κυκλοφορεί στον δρόμο;Γιατι απο πεζοδρόμια.......... γιατί όχι?
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, aizensama24 είπε γιατί όχι? Και θες με αυτό να πηγαίνεις απο χωριό σε χωριό;Παραμάζωμα θα σε πάρουν.
1nsom-n1k Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, infested είπε Κάτι σαν αυτό: καλό αυτό δεν ήξερα ότι υπάρχουν και τρίτροχα με 2 μπροστινούς τροχούς, δεν είχε τύχει να δω κανένα, αν και στο 4:26 βλέπω σπίθες στη στροφή... για δρόμο σε χωριό με λακούβες και για καμιά κοντινή διαδρομή 10-20 χλμ μακριά καθώς και για χωματόδρομο που έχει κλίση από την μια πλευρά τι θα προτείνατε; μηχανή, γουρούνα ή το συγκεκριμένο; έχω αυτοκίνητο και τρακτέρ, γουρούνα και μηχανή δεν έχω οδηγήσει ποτέ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 54 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και θες με αυτό να πηγαίνεις απο χωριό σε χωριό;Παραμάζωμα θα σε πάρουν. Δε ξέρω από οδήγηση οπότε δε μπορώ να απαντήσω. Από ποια άποψη το λες αυτό? είναι αργό? Είναι κάτι κακό αυτό? Όπως το βλέπω είναι σχετικά μεγάλο όσο μία μηχανή οπότε σίγουρα δεν είναι για πεζοδρόμιο, τώρα αν είναι μόνο για μέσα στη πόλη και σε κοντινές αποστάσεις, αυτό δε το ξέρω.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 25 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δε ξέρω από οδήγηση οπότε δε μπορώ να απαντήσω. Από ποια άποψη το λες αυτό? είναι αργό? Είναι κάτι κακό αυτό? Όπως το βλέπω είναι σχετικά μεγάλο όσο μία μηχανή οπότε σίγουρα δεν είναι για πεζοδρόμιο, τώρα αν είναι μόνο για μέσα στη πόλη και σε κοντινές αποστάσεις, αυτό δε το ξέρω. Συγνωμη αλλά αφου δεν ξέρεις απο οδήγηση τι συζητάμε; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Συγνωμη αλλά αφου δεν ξέρεις απο οδήγηση τι συζητάμε; Για αυτό ακριβώς έκανα το θέμα, επειδή δε ξέρω. Δεν έχω εμπειρία στο δρόμο οπότε δε ξέρω τι διαφορά θα έκανε ένα τέτοιο όχημα. Προσπαθώ να πάρω μία γενική ιδέα που αξίζει να επενδύσω και να αρχίσω να μαθαίνω. Η μόνη εμπειρία μου με οδήγηση είναι ποδήλατο. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 11 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Για αυτό ακριβώς έκανα το θέμα, επειδή δε ξέρω. Δεν έχω εμπειρία στο δρόμο οπότε δε ξέρω τι διαφορά θα έκανε ένα τέτοιο όχημα. Προσπαθώ να πάρω μία γενική ιδέα που αξίζει να επενδύσω και να αρχίσω να μαθαίνω. Η μόνη εμπειρία μου με οδήγηση είναι ποδήλατο. Ή θα κάνεις μαθήματα οδήγησης ή θα κάτσεις με το ποδήλατο και το κτελ.
panoskatos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 9 ώρες πριν, aizensama24 είπε Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω κάποιο όχημα αλλά δε θέλω αυτοκίνητο γιατί είμαι αγχώδης και άμα με πιάσει καμία κρίση πανικού πάνω στο δρόμο πολλά κακά μπορεί να συμβούν, επίσης ζω σε μικρή πόλη, δε με ενδιαφέρει να κάνω μεγάλες αποστάσεις, μόνο μικρές μέσα σε αυτή ή άντε το πολύ εώς κανά κοντινό χωριό. Οι επιλογές μου είναι ηλεκτρικό ποδήλατο / ηλεκτρικό πατίνι / γουρούνα και ίσωωωως μηχανάκι (κανά scooter) Η πρώτη μου επιλογή ήταν γουρούνα γιατί από τη δική μου οπτική γωνεία (άσχετος με μηχανές) θα είναι πιο ασφαλής επειδή έχει 4 ρόδες. Ωστόσο διάβασα σε κάποιες σελίδες πολύ αρνητικά σχόλια για αυτές του στυλ "είναι σκοτώστρες" "ο άλλος πήγε να πάρει τη στροφή και έφυγε από γέφυρα". Κάτι τέτοια παράξενα διαβάζω και οι περισσότεροι προτιμούν μηχανάκι και το κάνουν να φαίνεται πολύ ανώτερο. Ισχύει κάτι τέτοιο γενικά ή ισχύει μόνο για αυτούς που τρέχουν πολύ γρήγορα? Δε σκοπεύω να τρέχω όπως ο σουμάχερ, θα πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ στα πλαίσια της λογικής. Δεν υπάρχει όχημα σκοτωστρα, ο οδηγός το μετατρέπει σε σκοτωστρα ή κάποια άτυχη στιγμή που δεν χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω. Το κάθε όχημα θέλει σεβασμό και σοβαρότητα όταν το οδηγείς. Αν έχεις σκοπό να μεταφέρεις κάποια γεωργικα προϊόντα ή γενικώς κάπως ογκώδεις αντικείμενα πάρε γουρούνα. Αν θέλεις απλά ένα μεταφορικό μέσο θα έλεγα να πάρεις καλύτερα κάποιο μηχανάκι, είναι πολύ πιο οικονομικό και ευέλικτο. Η γουρούνα σε γενικές γραμμές έχει φτιαχτεί για πολύ συγκεκριμένη χρήση. Μην παίρνεις λάθος παραδείγματα από άτομα που κάνουν λανθασμένη χρήση αυτής. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις