agnostos13 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Η γουρούνα όπως είπαν και άλλοι παραπάνω απαιτεί ιδιαίτερο στυλ οδήγησης που συνδυάζει και δεξιότητες οδήγησης δίτροχου (παρότι απαιτεί δίπλωμα αυτοκινήτου). Το κακό είναι οτι οι νοικιάρικες καταλήγουν συχνά σε οδηγούς αυτοκινήτων που δεν έχουν ιδέα από δίτροχα και καταλήγουν συχνά σε ατυχήματα (και μάλιστα ορισμένες φορές και σε δυστυχήματα). Πάντως εφόσον υπάρχει ζήτημα ψυχολογίας καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό να σε καθοδηγήσει και εφόσον έχεις λάβει την απαραίτητη καθοδήγηση θα μπορέσεις να κρίνεις πλέον αντικειμενικά τι καλύπτει τις ανάγκες σου.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ενα θα σου πω μονο. Οι γουρούνες θα έπρεπε να απογοητεύουν απο τους δρόμους να μην παίρνουν ούτε πινακίδες. Απαγορευθεί φαντάζομαι θες να πεις και ναι απο ότι ξέρω έχουν απαγορευθεί. Αιζασαμα έχεις δίπλωμα για αυτά; 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Απαγορευθεί φαντάζομαι θες να πεις και ναι απο ότι ξέρω έχουν απαγορευθεί. Αιζασαμα έχεις δίπλωμα για αυτά; Το ηλεκτρικό ποδήλατο και το πατίνι δε χρειάζονται δίπλωμα. Για τα υπόλοιπα θα βγάλω προφανώς αν αγοράσω. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Το απλό ποδήλατο γιατί το αποκλείεις;Θα σου κάνει γενικοτερο καλό.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Το απλό ποδήλατο γιατί το αποκλείεις;Θα σου κάνει γενικοτερο καλό. Έκανα παλιά αλλά βαριέμαι να κάνω πετάλι και θέλει κάποια φυσική κατάσταση. Έχω μία αίσθηση ότι το ηλεκτρικό θα ήταν πιο ασφαλές και άνετο πάνω σε δρόμο. Επίσης καλύτερο σε ανηφόρες.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, aizensama24 είπε Έκανα παλιά αλλά βαριέμαι να κάνω πετάλι και θέλει κάποια φυσική κατάσταση. Έχω μία αίσθηση ότι το ηλεκτρικό θα ήταν πιο ασφαλές και άνετο πάνω σε δρόμο. Επίσης καλύτερο σε ανηφόρες. Μα για να φτιάξεις και λίγο φυσική κατάσταση στο λέω.
giorgos04 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε είμαι αγχώδης και άμα με πιάσει καμία κρίση πανικού πάνω στο δρόμο πολλά κακά μπορεί να συμβούν, τιποτα να μην παρεις φιλε μου. και να πας σε εναν ειδικο να το συζητησεις.
korakios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Το ηλεκτρικό σκουτεράκι είναι πολύ πιο άνετο από ηλεκτρικό ποδήλατο . Τώρα που παίζουν οι επιδοτήσεις ψαξτο Πατινι μακρυά , θέλει δρόμους και όχι καρόδρομους που έχουμε 1 ώρα πριν, djcat είπε Μια εποχή δεν τις είχανε απαγορεύσει; Τις ξαναβγάλανε πάλι στο δρόμο; Έλα ντε ... Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από korakios
bc00l Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 21 ώρες πριν, aizensama24 είπε Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω κάποιο όχημα αλλά δε θέλω αυτοκίνητο γιατί είμαι αγχώδης και άμα με πιάσει καμία κρίση πανικού πάνω στο δρόμο πολλά κακά μπορεί να συμβούν, επίσης ζω σε μικρή πόλη, δε με ενδιαφέρει να κάνω μεγάλες αποστάσεις, μόνο μικρές μέσα σε αυτή ή άντε το πολύ εώς κανά κοντινό χωριό. Οι επιλογές μου είναι ηλεκτρικό ποδήλατο / ηλεκτρικό πατίνι / γουρούνα και ίσωωωως μηχανάκι (κανά scooter) Η πρώτη μου επιλογή ήταν γουρούνα γιατί από τη δική μου οπτική γωνεία (άσχετος με μηχανές) θα είναι πιο ασφαλής επειδή έχει 4 ρόδες. Ωστόσο διάβασα σε κάποιες σελίδες πολύ αρνητικά σχόλια για αυτές του στυλ "είναι σκοτώστρες" "ο άλλος πήγε να πάρει τη στροφή και έφυγε από γέφυρα". Κάτι τέτοια παράξενα διαβάζω και οι περισσότεροι προτιμούν μηχανάκι και το κάνουν να φαίνεται πολύ ανώτερο. Ισχύει κάτι τέτοιο γενικά ή ισχύει μόνο για αυτούς που τρέχουν πολύ γρήγορα? Δε σκοπεύω να τρέχω όπως ο σουμάχερ, θα πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ στα πλαίσια της λογικής. μια χαρα ειναι η γουρουνα αν οδηγας προσεκτικα, τον χειμωνα ειναι ενα ζητημα ιδιως με κακο καιρο. Καλυτερα παρε αυτοκίνητο, πχ ενα μικρο αυτοματο αν εισαι αγχωδης σαν νεος οδηγος. Aν σε πιασει ''κριση πανικου'' κανεις στην ακρη με αλαρμ δεν αλλαζει κατι. Παρε οτι οχημα νομιζεις και ξεπερασε την οποια φοβια σου, αλλιως θα πέσει και αλλο η αυτοπεποιθηση σου και θα σε πιανουν ''κρισεις πανικου'' ακομα και για να πας με λεωφορειο που λεει ο λογος. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 17 ώρες πριν, bc00l είπε μια χαρα ειναι η γουρουνα αν οδηγας προσεκτικα, τον χειμωνα ειναι ενα ζητημα ιδιως με κακο καιρο. Καλυτερα παρε αυτοκίνητο, πχ ενα μικρο αυτοματο αν εισαι αγχωδης σαν νεος οδηγος. Aν σε πιασει ''κριση πανικου'' κανεις στην ακρη με αλαρμ δεν αλλαζει κατι. Παρε οτι οχημα νομιζεις και ξεπερασε την οποια φοβια σου, αλλιως θα πέσει και αλλο η αυτοπεποιθηση σου και θα σε πιανουν ''κρισεις πανικου'' ακομα και για να πας με λεωφορειο που λεει ο λογος. Με λεωφορίο μπορεί να είναι χειρότερα. Όταν με απασχολεί κάτι ξεχνιέμαι συνήθως και δε με πιάνει.
infested Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, aizensama24 είπε Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω κάποιο όχημα αλλά δε θέλω αυτοκίνητο γιατί είμαι αγχώδης και άμα με πιάσει καμία κρίση πανικού πάνω στο δρόμο πολλά κακά μπορεί να συμβούν, επίσης ζω σε μικρή πόλη, δε με ενδιαφέρει να κάνω μεγάλες αποστάσεις, μόνο μικρές μέσα σε αυτή ή άντε το πολύ εώς κανά κοντινό χωριό. Οι επιλογές μου είναι ηλεκτρικό ποδήλατο / ηλεκτρικό πατίνι / γουρούνα και ίσωωωως μηχανάκι (κανά scooter) Η πρώτη μου επιλογή ήταν γουρούνα γιατί από τη δική μου οπτική γωνεία (άσχετος με μηχανές) θα είναι πιο ασφαλής επειδή έχει 4 ρόδες. Ωστόσο διάβασα σε κάποιες σελίδες πολύ αρνητικά σχόλια για αυτές του στυλ "είναι σκοτώστρες" "ο άλλος πήγε να πάρει τη στροφή και έφυγε από γέφυρα". Κάτι τέτοια παράξενα διαβάζω και οι περισσότεροι προτιμούν μηχανάκι και το κάνουν να φαίνεται πολύ ανώτερο. Ισχύει κάτι τέτοιο γενικά ή ισχύει μόνο για αυτούς που τρέχουν πολύ γρήγορα? Δε σκοπεύω να τρέχω όπως ο σουμάχερ, θα πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ στα πλαίσια της λογικής. Οι γουρούνες είναι η ποιο επικίνδυνη επιλογή από αυτά που αναφέρεις. Άλλωστε είχαν απαγορευτεί παλιότερα για τα εκατοντάδες ατυχήματα που προκαλούσαν την τουριστική περίοδο. Στην περίπτωση σου η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν μηχανή με τρεις τροχούς (οι δυο μπροστά) που δεν πέφτεις εύκολα κάτω (όπως στις κανονικές) και είναι και ευέλικτη αντίθετα με τις γουρούνες που στην πρώτη κακή στροφή θα βρεθείς ανάσκελα. Κάτι σαν αυτό: Στο car gr βλέπω έχει μεταχειρισμένα που ξεκινάνε από 1500-2000 ευρώ. Π.χ.: https://www.car.gr/30217386-quadro-350d Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από infested 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, infested είπε Οι γουρούνες είναι οι ποιο επικίνδυνη επιλογή από αυτά που αναφέρεις. Άλλωστε είχαν απαγορευτεί παλιότερα για τα εκατοντάδες ατυχήματα που προκαλούσαν την τουριστική περίοδο. Στην περίπτωση σου η καλύτερη και ασφαλεστερη επιλογή θα ήταν μηχανή με τρεις τροχούς (οι δυο μπροστά) που δεν πέφτεις εύκολα κάτω (όπως στις κανονικές) και είναι και ευέλικτη αντίθετα με τις γουρούνες που στην πρώτη κακή στροφή θα βρεθείς ανάσκελα. Κατι σαν αυτο: Στο car gr βλέπω έχει μεταχειρισμένα που ξεκινάνε από 1500-2000 ευρώ. Π.χ.: https://www.car.gr/30217386-quadro-350d Κάτι είχα διαβάσει ότι τα τρίτροχα είναι χειρότερα και από γουρούνες και ότι οι εταιρίες δε τα βγάζουν πια ή κάτι τέτοιο. Εκτός αν ενοούσαν κάτι άλλο.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Κάτι είχα διαβάσει ότι τα τρίτροχα είναι χειρότερα και από γουρούνες και ότι οι εταιρίες δε τα βγάζουν πια ή κάτι τέτοιο. Εκτός αν ενοούσαν κάτι άλλο. Αποκλείεται να διάβασες κάτι τέτοιο.
argitt Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Έχω γουρούνα από το 2015 και σκούτερ από το 2016...Ένα θα σου πω...Άσε την γουρούνα για καμιά επαρχία η χωράφι όπου εκεί ξεδιπλώνει τις χαρές της...Στην άσφαλτο ζοριζεται...Για πόλη πάρε δίτροχο είτε είναι παπι-σκουτερ-μηχανη-ποδηλατο...Η σκρόφα οδηγείται εύκολα αλλά τουμπαρει και εύκολα...Και για να καταλάβεις την πήρα καινούργια και έχω κάνει 25000 χιλιόμετρα...Και έχω κινδυνέψει καμία 10 φορές να με πλακώσει... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αποκλείεται να διάβασες κάτι τέτοιο. Εδώ το διάβασα https://www.mybike.gr/topic/23643-ποιο-θεωρείτε-ασφαλέστερο-όχημα-από-τα-τρία/ (ελπίζω να μη θεωρείται διαφήμιση) Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις