Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω κάποιο όχημα αλλά δε θέλω αυτοκίνητο γιατί είμαι αγχώδης και άμα με πιάσει καμία κρίση πανικού πάνω στο δρόμο πολλά κακά μπορεί να συμβούν, επίσης ζω σε μικρή πόλη, δε με ενδιαφέρει να κάνω μεγάλες αποστάσεις, μόνο μικρές μέσα σε αυτή ή άντε το πολύ εώς κανά κοντινό χωριό. Οι επιλογές μου είναι ηλεκτρικό ποδήλατο / ηλεκτρικό πατίνι / γουρούνα και ίσωωωως μηχανάκι (κανά scooter) Η πρώτη μου επιλογή ήταν γουρούνα γιατί από τη δική μου οπτική γωνεία (άσχετος με μηχανές) θα είναι πιο ασφαλής επειδή έχει 4 ρόδες. Ωστόσο διάβασα σε κάποιες σελίδες πολύ αρνητικά σχόλια για αυτές του στυλ "είναι σκοτώστρες" "ο άλλος πήγε να πάρει τη στροφή και έφυγε από γέφυρα". Κάτι τέτοια παράξενα διαβάζω και οι περισσότεροι προτιμούν μηχανάκι και το κάνουν να φαίνεται πολύ ανώτερο. Ισχύει κάτι τέτοιο γενικά ή ισχύει μόνο για αυτούς που τρέχουν πολύ γρήγορα? Δε σκοπεύω να τρέχω όπως ο σουμάχερ, θα πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ στα πλαίσια της λογικής.
verylife78 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 βρες καπου να νοικιασεις γουρουνα, πατινι και μετα μηχανακι...και αποφασισε μονος σου συμφωνα με τον τροπο που οδηγεις. Για εμενα που οδηγω μηχανη 10 χρονια, μια φορα ανεβηκα σε γουρουνα πηρα την πρωτη στροφη και του την γυρισα πισω. αλλος τροπος οδηγησης που δεν μπορουσα εγω.... εσυ μπορει να εισαι οκ. 3
gianniz_k Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δεν οδηγώ ούτε δίκυκλο ούτε έχω οδηγήσει γουρούνα,αλλά αν βοηθάει την συζήτηση,συγγενικό μου πρόσωπο,χρόνια οδηγός δικύκλου,νομίζοντας πως η γουρούνα θα είναι εύκολη ή παρόμοια συμπεριφορά με το μηχανάκι του,την πρώτη φορά που την καβάλησε παραλίγο να σακατευτεί. Έχει ιδιαίτερη οδήγηση και θέλει καλή εξάσκηση για να της πάρεις τον αέρα. Όπως είπε κι ο φίλος παραπάνω,βρες να νοικιάσεις για να δεις μόνος σου,με πολύ προσοχή πάντα
Fotis13 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Σκοτωστρα period ! Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από Fotis13 6
james9tito Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Είχα νοικιάσει πριν χρονια στην Σαντορινη. Μετα από 30 μέτρα, μεταβολή και πηρα σκουτερακι. Ο Χαρος ο ίδιος εκτός αν την πάρεις και πας σε κλειστή πιστα για εξασκηση κανενα χρονο και μετα βγεις στον δρομο. 1
dtzgr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 50 λεπτά πριν, aizensama24 είπε αλλά δε θέλω αυτοκίνητο γιατί είμαι αγχώδης και άμα με πιάσει καμία κρίση πανικού πάνω στο δρόμο πολλά κακά μπορεί να συμβούν Με ποιον τρόπο το μηχανάκι, το πατίνι ή η γουρούνα αποκλείουν την κρίση πανικού; 15
tzampatzis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Συνήθως οι γουρούνες δεν έχουν διαφορικό οπότε στην άσφαλτο είναι επικίνδυνες, αφού πρακτικά πάντα σπινίαρουν οι πίσω τροχοί όταν στρίβεις. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, dtzgr είπε Με ποιον τρόπο το μηχανάκι, το πατίνι ή η γουρούνα αποκλείουν την κρίση πανικού; Δεν την αποκλείουν αλλά υποθέτω είναι πιο διαχειρίσιμα και πρακτικά. Μπορώ ξέρω γω αν νιώσω κάτι να σταματήσω για λίγο στην άκρη πιο εύκολα από ότι θα έκανα με αυτοκίνητο. Δε το έχω επιβεβαίωσει στη πράξη, κάνω μία εικασία. Επίσης είναι δύσκολο να σκοτώσεις κάποιον με πατίνι ή ηλεκτρικό ποδήλατο ή ακόμη να κάνεις μεγάλη ζημιά στον εαυτό σου πέφτοντας κάπου. Υποθέτοντας πάντα ότι δε τρέχεις πολύ γρήγορα. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από aizensama24
Dinos1973 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω κάποιο όχημα αλλά δε θέλω αυτοκίνητο γιατί είμαι αγχώδης και άμα με πιάσει καμία κρίση πανικού πάνω στο δρόμο πολλά κακά μπορεί να συμβούν, επίσης ζω σε μικρή πόλη, δε με ενδιαφέρει να κάνω μεγάλες αποστάσεις, μόνο μικρές μέσα σε αυτή ή άντε το πολύ εώς κανά κοντινό χωριό. Οι επιλογές μου είναι ηλεκτρικό ποδήλατο / ηλεκτρικό πατίνι / γουρούνα και ίσωωωως μηχανάκι (κανά scooter) Η πρώτη μου επιλογή ήταν γουρούνα γιατί από τη δική μου οπτική γωνεία (άσχετος με μηχανές) θα είναι πιο ασφαλής επειδή έχει 4 ρόδες. Ωστόσο διάβασα σε κάποιες σελίδες πολύ αρνητικά σχόλια για αυτές του στυλ "είναι σκοτώστρες" "ο άλλος πήγε να πάρει τη στροφή και έφυγε από γέφυρα". Κάτι τέτοια παράξενα διαβάζω και οι περισσότεροι προτιμούν μηχανάκι και το κάνουν να φαίνεται πολύ ανώτερο. Ισχύει κάτι τέτοιο γενικά ή ισχύει μόνο για αυτούς που τρέχουν πολύ γρήγορα? Δε σκοπεύω να τρέχω όπως ο σουμάχερ, θα πηγαίνω όσο πιο αργά μπορώ στα πλαίσια της λογικής. Με τα πόδια, εφόσον παραδέχεσαι ψυχολογικά προβλήματα, οποιοδήποτε τροχοφόρα θα είναι δολοφονικό όπλο στα χέρια σου!!! 6 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Με τα πόδια, εφόσον παραδέχεσαι ψυχολογικά προβλήματα, οποιοδήποτε τροχοφόρα θα είναι δολοφονικό όπλο στα χέρια σου!!! Ε καλά, μπορώ να δολοφονήσω άνθρωπο με πατίνι ή ηλεκτρικό ποδήλατο? μου φαίνεται αδύνατον ειδικά πηγαίνοντας σιγά σιγά, άλλωστε το αισθάνομαι λίγο πριν με πιάσει ώστε να σταματήσω κάτι εύκολο με αυτά τα 2. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι για τον εαυτό μου παρά για τους άλλους. Το μηχανάκι ίσως είναι οριακό. Η γουρούνα όπως την ακούω πρέπει να είναι πολύ επικίνδυνη. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από aizensama24
Dinos1973 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Υπάρχουν και πεζοί, από μωρά σε καρότσια μέχρι ηλικιωμένοι με μαγκούρες !!!!
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Ενα θα σου πω μονο. Οι γουρούνες θα έπρεπε να απαγορευτούν απο τους δρόμους να μην παίρνουν ούτε πινακίδες. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από NikosKallithea 8 1
TechnoState Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 .... φίλε αν γνωρίζεις ότι συντρέχει λόγος κ δεν θα μπορέσεις να κρίνεις κ να διαχειριστείς σωστά μία κατάσταση καλύτερα άφησε το...μην γίνεσαι ωρολογιακή βόμβα για το σύνολο αλλά κ για τον ίδιο τον εαυτό σου κ αυτό θα είναι μία ώριμη, συνειδητή κ υπεύθυνη απόφαση απο τη μεριά σου! 4
djcat Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μια εποχή δεν τις είχανε απαγορεύσει; Τις ξαναβγάλανε πάλι στο δρόμο; 2
LongTom Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 15 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ε καλά, μπορώ να δολοφονήσω άνθρωπο με πατίνι ή ηλεκτρικό ποδήλατο? μου φαίνεται αδύνατον ειδικά πηγαίνοντας σιγά σιγά, άλλωστε το αισθάνομαι λίγο πριν με πιάσει ώστε να σταματήσω κάτι εύκολο με αυτά τα 2. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι για τον εαυτό μου παρά για τους άλλους. Το μηχανάκι ίσως είναι οριακό. Η γουρούνα όπως την ακούω πρέπει να είναι πολύ επικίνδυνη. Εάν εννοείς ηλεκτρικά, μια χαρά ζημιά κάνεις. Λόγω αυξημένου βάρους του οχήματος (μπαταρίες και μοτέρ) και (πολύ) μεγαλύτερης ταχύτητας. Τα ηλεκτρικά εύκολα πιάνουν τα 30-40χλμ/ώρα. Εφόσον έχεις τέτοιο πρόβλημα, το ασφαλέστερο για όλους είναι να πας καλύτερα με τα πόδια (ή στην χειρότερη με απλό ποδήλατο, και αυτό πάντα σιγά). 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις