Προς το περιεχόμενο

Επιλογή αποθηκευτικού χώρου σε laptop

george1977

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και πάλι,

Θα ήθελα τα φώτα σας, έχω ένα παλιο laptop Aspire 5735z, Εδώ και χρόνια δεν έχει σκληρό δίσκο καθως έχει καει.

Από τότε είχα βάλει σε ένα στικάκι linux mint (live usb) Η χρήση του είναι για τις διακοπές, Απλά να ανοίγει το λειτουργικό και να βλέπω ταινίες από εξωτερικό που έχω. Για να μην χρησιμοποιω usb είχα την φαινή ιδέα να κάνω εγκατάστασ το linux σε μια sd κάρτα (πιθανόν ποιο αργή  απο το στικακι) με αποτέλεσμα να έχω καθυστέρηση σε full screen στις ταινίες.(εκτός άμα έφταιγε η καινούργια έκδοση του linux που έβαλα).

Το λαπτοπ εχει 2gb ραμ,

Και πάμε στην ερώτηση,

Να πάρω στικάκι? ποιο γρήγρη micro sd? κανα μεταχειρισμένο ssd δίσκο (sata 2)? Να βρω και αλλη μνήμη? παει μέχρι 4.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαλε μνημη να πας στα 4. Παρε εναν καινουργιο ssd sata3 120gb (θα δουλευει σε sata2 ταχυτητες προφανως) γυρω στα 20-30ευρω και θα εισαι αρχοντας.
Σε δευτερη φαση ψαχνεις να αλλαξεις και επεξεργαστη. Μεχρι και windows 10 θα τρεχεις .

Καταλαβαίνω ότι δεν θες να επενδύσεις αφού η χρήση είναι ελάχιστη.

Μπες στης αγγελίες , πάρε εναν 120αρι SSD και 2gb ραμ ακόμα για τα Windowsκαι ξεμπερδεψες με 25-30 ευρώ.

Καλύτερα σε συμφέρει έτσι αφού είτε πάρεις στικ είτε γρηγορότερη SD θα είσαι στα ιδια , με τον δίσκο και την ραμ λύνεις το θέμα μια και καλή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, george1977 είπε

οκ παίδες ευχαριστώ, θα παίξει ο ssd 3 e? γιατί στα τεχνικά χαρακτηριστικά λέει ssd2

Ναι , για αυτο προτεινα καινουργιο φτηνο ssd sata3. Απλα στο φορητο σου θα παιξει σε ταχυτητες sata2. Και στο μελλον το κοτσαρεις σε αλλο μηχανημα με sata3 ports και παιζει και σε αυτες τις ταχυτητες. Φτηνιαρης ssd θα ειναι ( 25-30 ευρω) αλλα θα σου μεινει.

(To εχω κανει προσωπικα , δεν υπαρχει περιπτωση τετοιο σεναριο να μην παιξει)

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...