Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ετοιμάζω ένα σύστημα με ryzen 7 3700x και 5700 xt

Έχω κολλήσει στο θέμα των θερμοκρασιών. Έχω πάρει απόψεις από φίλους με παρόμοια συστήματα, και μου μεταφέρουν πως οι stock ψύχτρες θα είναι εντάξει, σε συνδυασμό με ένα κουτί με καλό airflow. 

Έχετε να προτείνετε κάποιο κουτί; Πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο να μετριάσω το κόστος του κουτιού και να επενδύσω σε άλλη ψύχτρα;

Κάθε σχόλιο, πρόταση ή εμπειρία θα με βοηθήσει σημαντικά!

(Αφήστε που αμφιταλαντεύομαι ακόμα μεταξύ 2070, 2070s και 5700 xt, αλλά λέω να πάω στην 5700 :P

Δημοσ.

η ψυκτρα που εχει μεσα ο 3700χ ειναι αρκετα καλη 
τωρα δεν θα συνιστούσα OC με stock ψυκτρα

εγω θα περίμενα για Ryzen 4000 και νεες καρτες γραφικων

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

η ψυκτρα που εχει μεσα ο 3700χ ειναι αρκετα καλη 
τωρα δεν θα συνιστούσα OC με stock ψυκτρα

εγω θα περίμενα για Ryzen 4000 και νεες καρτες γραφικων

Σε πρώτη φάση δε θα μπλέξω με OC, οπότε μάλλον όντως η stock με καλύπτει.

Ιδανικά θα περίμενα για τη νέα γενιά, αλλά βλέπω να πηγαίνουν πίσω και θα χρειαστώ το μηχάνημα σε βάθος μήνα. Σε κάρτα, σίγουρα θα χτυπούσα 5700 xt αν δεν υπήρχαν αναφορές σε προβλήματα με drivers, μιας και τη θεωρώ αρκετά vfm. Μάλλον και πάλι εκεί θα πάω, αλλά μου δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις...

Δημοσ.

ε αφού το χρειαζεσε άμεσα τότε άμεσα θα το πάρεις,
εγω ειμαι με εναν FX 8320 και RX 570 και με καλυπτει για τωρα  
μαλλον θα περιμενω Ryzen 5000 και ddr5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το airflow στο κουτί είναι πολύ σημαντικό, για το δίσκο, τη μητρική και τα vrm της, την κάρτα γραφικών κλπ. Μην πάρεις κουτί χωρίς καλό airflow, αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά πάρε κάποιο χωρίς φίλτρα/κρύσταλλα και design.

H stock ψύκτρα του 3700Χ καλύπτει τους πάντες με ελάχιστες εξαιρέσεις, εγώ την άλλαξα με aftermarket μόνο γιατί ήθελα να είναι 100% αθόρυβο το pc.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι μονο η ψυκτρα του επεξεργαστη

αλλα και τα vrm.

εχει ανεμιστηρακια 12βολτ των 3 η 5 ευρω,. εχω 2 τρια κ εναν μεγαλο ανεμιστηρα δωματιου 40 βατ.

οταν τα αναβω  οι θερμοκρασιες πατωνουν. 

τα vrm συχνα εχουν 100 κελσιου θερμοκρασια λειτουργιας κ ισως παραπανω.

ειδικα οταν δινουν 90,100βατ στον επεξεργαστη.

6 ανεμιστηρες στο κουτι, σουπερ λυση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 105€ με 3 rgb ανεμιστήρες (fan controller), πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικό airflow είναι μια επιλογή που αξίζει να κοιτάξεις. 

Αναλυτικό review:

Επεξ/σία από TR-909
  • Like 4
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ένα update στο παρόν θέμα.

Τελικά κατέληξα στο Pure Base 500DX της Be Quiet!. Stock ψύχτρα επεξεργαστή, με δική μου πάστα βέβαια και λίγο πειραγμένο curve για το θόρυβο.

Δουλεύω ακατάπαυστα το σύστημα με 3700x και 2070s και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις θερμοκρασίες.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ThodorisZ είπε

Ένα update στο παρόν θέμα.

Τελικά κατέληξα στο Pure Base 500DX της Be Quiet!. Stock ψύχτρα επεξεργαστή, με δική μου πάστα βέβαια και λίγο πειραγμένο curve για το θόρυβο.

Δουλεύω ακατάπαυστα το σύστημα με 3700x και 2070s και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις θερμοκρασίες.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! 

Πως τον βλέπεις τον 3700x γιατί μάλλον εκει θα καταλήξω.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Πως τον βλέπεις τον 3700x γιατί μάλλον εκει θα καταλήξω.

Σε θέματα απόδοσης απόλυτα ικανοποιημένος. 

Στις θερμοκρασίες, να ξέρεις ότι είναι σχετικά ζεστός επεξεργαστής γενικότερα.

Θέλει προσοχή στην τοποθέτηση της stock ψύχτρας, να κουμπώσει καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, στο κομμάτι της stock ψύχτρας είναι να κουνήσεις ένα μικρό μαύρο κουμπάκι στο H. Έχε το υπόψιν σου, γιατί εγώ το είχα παραβλέψει.

Είναι το high/low για το πόσο ψηλά μπορεί να δουλέψει ο ανεμιστήρας. Σου προτείνω το high, σίγουρα πιο θορυβώδες αλλά σημαντικά καλύτερες θερμοκρασίες.

Αν το συνδυάσεις και με ένα curve που να σε ικανοποιεί, και πετύχεις τον καλύτερο συνδυασμό θερμοκρασίας-θορύβου θα είσαι άψογα. 

Δημοσ.

Phanteks P400a / P500a,  Fractal design Meshify C, Lian Li pc-o11 dynamic.

Όλα είναι κουτιά που έχουν  top airflow, δοκιμασμένα από Gamer Nexus.

Με το Lian Li  καλύτερα να πας για υδρόψυξη ή custom loop.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThodorisZ είπε

Σε θέματα απόδοσης απόλυτα ικανοποιημένος. 

Στις θερμοκρασίες, να ξέρεις ότι είναι σχετικά ζεστός επεξεργαστής γενικότερα.

Θέλει προσοχή στην τοποθέτηση της stock ψύχτρας, να κουμπώσει καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, στο κομμάτι της stock ψύχτρας είναι να κουνήσεις ένα μικρό μαύρο κουμπάκι στο H. Έχε το υπόψιν σου, γιατί εγώ το είχα παραβλέψει.

Είναι το high/low για το πόσο ψηλά μπορεί να δουλέψει ο ανεμιστήρας. Σου προτείνω το high, σίγουρα πιο θορυβώδες αλλά σημαντικά καλύτερες θερμοκρασίες.

Αν το συνδυάσεις και με ένα curve που να σε ικανοποιεί, και πετύχεις τον καλύτερο συνδυασμό θερμοκρασίας-θορύβου θα είσαι άψογα. 

Ψυκτρα έχω μια thermalright macho rev.b δεν καταγινομαι με στοκ

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...