ManolisKappa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 καλησπέρα είμαι σχετικά νέος οδηγός και ενδιαφέρομαι για κράνος μέχρι 600 ευρώ κρανος το οποιο θα μου κρατησει. Έχω καταλήξει σε δυο μοντέλα το Arai QV-Pro και Bell Race Star Flex. Ποια η γνώμη και γίνεται να μου προτείνεται και εσείς κάτι.
greekfragma Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δεν είναι όλα τα κράνη για όλες τις χρήσεις. Άλλη θέση οδήγησης έχει ένα superbike και supersport και άλλη ένα on off ή ένα scooter ή παπί. Και έτσι άλλα κράνη είναι για duck position και άλλα για straight position. έχει να κάνει με αεροδυναμική στροβιλισμούς και στάση σώματος και λαιμού. Να κοιτάξεις αρχικά να σου κάθεται σωστά στο σχήμα του κεφαλιού σου. Θα πας σε ένα μοτομάγαζο να σου μετρήσουν περίμετρο μεταξύ μέτωπου και φρυδιών έως τον κρόταφο. Μετά ανάλογα το σχήμα κεφαλιού ωοειδές, σφαιρικό κλπ δοκιμάζεις διάφορα κράνη από διάφορες εταιρίες ώστε να εφαρμόζει σωστά ΧΩΡΙΣ να σου προκαλεί δυσφορία ή μεγάλη πίεση. Πρέπει να είναι σφιχτό αλλά να μην σε πονάει. Τα μαξιλάρια με το καιρό μαλακώνουν και προσαρμόζονται στο κεφάλι σου. Ένα ακριβό κράνος που δεν εφαρμόζει σωστά είναι λιγότερο ασφαλές από ένα φθηνότερο με σωστότερη εφαρμογή. Τα κράνη των 600ευρώ που έχουν εξωτικά υλικά τύπου kevlar carbon fiber είναι για χρήση πίστας και 1 πτώση έστω και στατική και πέταμα. Για μέσο οδηγό ένα κράνος μεταξύ 200-400ευρώ είναι μια χαρά. Σου παραθέτω μερικά να δοκιμάσεις AGV K6, K5 SV HJC RPHA70 SHOEI NXR NOLAN N90 BELL Eliminator Full Face είναι το μόνο είδος κράνους που προστατεύει απόλυτα. Τα flip up ειδικά για πόλη είναι απαράδεκτα. Δε συζητώ να το έχεις ανεβασμένο για να αερίζεσαι κιόλας....Το 70% των συγκρούσεων σε κράνη σε περιπτώσεις εντός πόλης την τρως στο σαγόνι. Με το flip up λοιπόν....σαν να μη φοράς. νομίζω δε ξέχασα κάτι...καλές αγορές και εκτός από κράνος πάρε καλό μπουφάν γάντια μπότες. 3
StamTheMan Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Στις 5/8/2020 στις 1:46 ΠΜ, ManolisKappa είπε καλησπέρα είμαι σχετικά νέος οδηγός και ενδιαφέρομαι για κράνος μέχρι 600 ευρώ κρανος το οποιο θα μου κρατησει. Έχω καταλήξει σε δυο μοντέλα το Arai QV-Pro και Bell Race Star Flex. Ποια η γνώμη και γίνεται να μου προτείνεται και εσείς κάτι. Τι οδηγας,αρχικα;
raflas Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Εγώ ψηφίζω δαγκωτό shoei!! Αλλιώς μετά Arai Έχω χαλάσει δυστυχώς σε τούμπες και πεσίματα τρακαρισματα 4-5 και έχουν πιάσει τα λεφτά μου τόπο!! Όσον αφορά το τι οδηγείς οτιδήποτε πιάνει τα 100 χλμ θέλει το καλύτερο για το κεφάλι σου.. Και όπως είπε και ο φίλος μόνο full face!! Μπουφάν γάντια μπότες μην ξεχάσεις!!! 1
ManolisKappa Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 καλησπέρα οδηγάω ένα μηχανάκι naked το Kawasaki er6n και έχω διαβάσει για shoei nxr τα καλύτερα άλλα και γενικά έχω ακούσει ότι η shoei είναι πάρα πόλη αξιόπιστη 1
Greenleaf Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Shoei NXR έχω και εγώ σε γυμνό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ειδικά αν το πετύχεις και σε κάτι προσφορές <400€ τότε είναι Must αγορά. Το post του greekfragma είναι αναλυτικότατο. Πήγαινε να δοκιμάσεις πρώτα και μετά δες πως ταιριάζουν στο κεφάλι σου. Και το QV-Pro που λες φαίνεται πολύ καλό αλλά πρέπει να δεις αν σου ταιριάζει, για πιο στρογγυλά κεφάλια είναι η Arai. 1
denthnpalevw Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) συγνωμη αλλα shoei ενα κλικ κατω απο αραι. βεβαια δες ποιο καθεται καλα στο κεφαλι σου. δεν σου ταιριαζουν ολα. πηγαινε φορεσε και προς θεου μην το παρεις "ανετο". σε λιγο καιρο θα ναι κατσαρολα. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2020 από denthnpalevw 3
mp123 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Shoei nxr και Εγω . Κραναρα. Με γυαλί ηλίου rayban μέσα που έχει λεπτό σκελετό αντί για sun visor.
ManolisKappa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 δοκίμασα το nxr και κατέληξα τελικά σε αυτό μέχρι στιγμής είναι πολύ άνετο και δεν ζεσταίνει σχεδόν καθόλου 1
mp123 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 22 λεπτά πριν, ManolisKappa είπε δοκίμασα το nxr και κατέληξα τελικά σε αυτό μέχρι στιγμής είναι πολύ άνετο και δεν ζεσταίνει σχεδόν καθόλου Μπραβο .Μην ψάχνεις αλλου.
GeorgeHellas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Στις 11/8/2020 στις 2:52 ΜΜ, mp123 είπε Shoei nxr και Εγω . Κραναρα. Με γυαλί ηλίου rayban μέσα που έχει λεπτό σκελετό αντί για sun visor. Ακριβώς τον ιδιο συνδιασμο εχω και εγω χαχαχα 1
mp123 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 50 λεπτά πριν, GeorgeHellas είπε Ακριβώς τον ιδιο συνδιασμο εχω και εγω χαχαχα Καλά κραναρα το nxr. Φιλε μου εσυ δεν είσαι που πήρες το cbr650r. Αν ναι πες πως είναι αν βολεύει μέσα στην πόλη. Εγω σε κάνα μήνα θα κλείσω το cb500f ( περιμένω να φέρουν από αρχή Οκτώβρη νέα παραλαβη ) η’ να περιμένω το καινούριο cbr500 από Νοέμβρη ( το βγάζει και σε μαύρο ματ ακριβως στα χρώματα του cbr650r.) Naked είχα δεν θέλω να ξαναπάω. Τρως πολυ αέρα με αυτά.
GeorgeHellas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 6 λεπτά πριν, mp123 είπε Καλά κραναρα το nxr. Φιλε μου εσυ δεν είσαι που πήρες το cbr650r. Αν ναι πες πως είναι αν βολεύει μέσα στην πόλη. Εγω σε κάνα μήνα θα κλείσω το cb500f ( περιμένω να φέρουν από αρχή Οκτώβρη νέα παραλαβη ) η’ να περιμένω το καινούριο cbr500 από Νοέμβρη ( το βγάζει και σε μαύρο ματ ακριβως στα χρώματα του cbr650r.) Naked είχα δεν θέλω να ξαναπάω. Τρως πολυ αέρα με αυτά. Offtopic :θα γραψω στο τοπικ μην χαλαμε του παιδιού. Πολυ καλη επιλογη το κράνος φίλε. 1
mp123 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, GeorgeHellas είπε Offtopic :θα γραψω στο τοπικ μην χαλαμε του παιδιού. Πολυ καλη επιλογη το κράνος φίλε. Ναι αν μπορεις. Γράψε μας εντυπώσεις..να σε ρωτήσουμε δυο τρία πράγματα. 1
Pa0ki Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Έτσι για τη στατιστική και μόνο, είμαι και γω απόλυτα ευχαριστημένος κάτοχος SHOEI NXR 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα