Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.
Είμαι φοιτήτρια 3ου έτους, και τον Σεπτέμβριο θα κάνω χειρουργείο, ωστόσο είμαι ανασφάλιστη. Μέχρι τα 18 μου με ασφάλιζε ο πατέρας μου στο ΙΚΑ αλλά μετά τα 18 λόγω του ότι έχει διαφορετική ιθαγένεια από εμένα, το ΙΚΑ δεν συνεχίζει την ασφάλιση μου, μέσω του πατερά μου. Κανονικά θα έπρεπε να ήμουν ασφαλισμένη, αφού είμαι φοιτήτρια, αλλά δεν ξέρω πως και που να το ψάξω ώστε να ανακτήσω αυτό το δικαίωμα. Όποιος γνωρίζει κάτι, θα με βοηθούσε. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από katerinakitsou
Δημοσ.

Καλησπέρα. Σύμφωνα με αυτό δικαιούσαι κανονικά. Τώρα αν ισχύει κάτι άλλο δεν γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ιθαγένεια εφόσον είσαι παιδί του.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, katerinakitsou είπε

Καλησπέρα.
Είμαι φοιτήτρια 3ου έτους, και τον Σεπτέμβριο θα κάνω χειρουργείο, ωστόσο είμαι ανασφάλιστη. Μέχρι τα 18 μου με ασφάλιζε ο πατέρας μου στο ΙΚΑ αλλά μετά τα 18 λόγω του ότι έχει διαφορετική ιθαγένεια από εμένα, το ΙΚΑ δεν συνεχίζει την ασφάλιση μου, μέσω του πατερά μου. Κανονικά θα έπρεπε να ήμουν ασφαλισμένη, αφού είμαι φοιτήτρια, αλλά δεν ξέρω πως και που να το ψάξω ώστε να ανακτήσω αυτό το δικαίωμα. Όποιος γνωρίζει κάτι, θα με βοηθούσε. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το χειρουργείο πού θα γίνει και πώς προέκυψε? Η διάγνωση και απόφαση για χειρουργείο έγινε από ιδιώτη γιατρό ή γιατρό του ΕΣΥ?

Το χειρουργείο θα γίνει σε ιδιωτική κλινική ή σε δημόσιο νοσοκομείο?

Γιατί και ασφαλισμένος να είσαι αν πας σε ιδιωτικό γιατρό ή ιδιωτική κλινική πληρώνεις. Μόνο σε γιατρούς και νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι δωρεάν ή πληρώνεις μειωμένη συμμετοχή.

Δημοσ.

Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Το χειρουργείο πού θα γίνει και πώς προέκυψε? Η διάγνωση και απόφαση για χειρουργείο έγινε από ιδιώτη γιατρό ή γιατρό του ΕΣΥ?

Το χειρουργείο θα γίνει σε ιδιωτική κλινική ή σε δημόσιο νοσοκομείο?

Γιατί και ασφαλισμένος να είσαι αν πας σε ιδιωτικό γιατρό ή ιδιωτική κλινική πληρώνεις. Μόνο σε γιατρούς και νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι δωρεάν ή πληρώνεις μειωμένη συμμετοχή.

Το χειρουργείο θα γίνει στην μύτη μου γιατί έχω βγάλει κάτι και πρέπει να γίνει βιοψία και λόγω του ότι έχω στραβό διάφραγμα θα διορθώσουμε και αυτό. Θα γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο, γι' αυτό προσπαθώ να βγάλω άκρη με την ασφάλεια. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, katerinakitsou είπε

Το χειρουργείο θα γίνει στην μύτη μου γιατί έχω βγάλει κάτι και πρέπει να γίνει βιοψία και λόγω του ότι έχω στραβό διάφραγμα θα διορθώσουμε και αυτό. Θα γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο, γι' αυτό προσπαθώ να βγάλω άκρη με την ασφάλεια. 

Και στο δημόσιο νοσοκομείο σου είπαν ότι πρέπει να πληρώσεις επειδή είσαι ανασφάλιστη, ενώ αν ήσουν ασφαλισμένη δεν θα πλήρωνες?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Και στο δημόσιο νοσοκομείο σου είπαν ότι πρέπει να πληρώσεις επειδή είσαι ανασφάλιστη, ενώ αν ήσουν ασφαλισμένη δεν θα πλήρωνες?

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να είμαι ανασφάλιστη αφού είμαι φοιτήτρια και να το ψάξω. Συγκεκριμένα για το στραβό διάφραγμα θα πληρώσω ένα μικρό ποσό αν καταφέρω να ασφαλιστώ. Οπότε αν δεν βγάλω άκρη θα πληρώσω τα πάντα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, katerinakitsou είπε

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να είμαι ανασφάλιστη αφού είμαι φοιτήτρια και να το ψάξω. Συγκεκριμένα για το στραβό διάφραγμα θα πληρώσω ένα μικρό ποσό αν καταφέρω να ασφαλιστώ. Οπότε αν δεν βγάλω άκρη θα πληρώσω τα πάντα.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας δεν πληρώνεις τίποτε https://www.moh.gov.gr/articles/health/anaptyksh-monadwn-ygeias/3999-prosbash-twn-anasfalistwn-sto-dhmosio-systhma-ygeias

Όμως μήπως η διόρθωση του διαφράγματος δεν είναι απαραίτητη, αλλά γίνεται με αφορμή την βιοψία?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας δεν πληρώνεις τίποτε https://www.moh.gov.gr/articles/health/anaptyksh-monadwn-ygeias/3999-prosbash-twn-anasfalistwn-sto-dhmosio-systhma-ygeias

Όμως μήπως η διόρθωση του διαφράγματος δεν είναι απαραίτητη, αλλά γίνεται με αφορμή την βιοψία?

Είναι αρκετά στραβό και για να μην μπω σε δυο χειρουργεία θα γίνει τώρα. Απλά όταν είχα πάει στο ΙΚΑ με το χαρτί ότι σπουδάζω που είπαν ότι δεν μπορώ να ασφαλιστώ και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, katerinakitsou είπε

Είναι αρκετά στραβό και για να μην μπω σε δυο χειρουργεία θα γίνει τώρα. Απλά όταν είχα πάει στο ΙΚΑ με το χαρτί ότι σπουδάζω που είπαν ότι δεν μπορώ να ασφαλιστώ και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. 

Μακάρι να βγάλεις άκρη και να μπορέσεις να ασφαλιστείς με κάποιο τρόπο. Ίσως μέσω του πανεπιστημίου.

Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σου εύχομαι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Μακάρι να βγάλεις άκρη και να μπορέσεις να ασφαλιστείς με κάποιο τρόπο. Ίσως μέσω του πανεπιστημίου.

Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σου εύχομαι.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Καλή συνέχεια. :)

Δημοσ.

Όταν φοιτούσα στο ΤΕΙ Αθήνας είχαμε ασφάλιση μέσω της σχολής, ελάχιστοι το ήξεραν τότε, αυτό που έκανες ήταν να απευθυνθείς σε ένα γραφείο με μια ακτινογραφία και βεβαίωση από την γραμματεία της σχολής για να σε εγγράψουν σε ένα μητρώο. Θυμάμαι ένας φίλος μου είχε αγοράσει γυαλιά και είχε δώσει κάποιο ποσοστό, αλλά αυτά πριν 11 χρόνια, τώρα ενδέχεται να εχουν αλλάξει. 

Δημοσ.

Δικαιούσαι ασφάλιση μέσω της Σχολής σου. Ρώτησε στο Πανεπιστήμιο για τα διαδικαστικά. Αν δεν βρεις κανέναν στα τηλέφωνα που σου έδωσαν παραπάνω (ίσως λόγω καλοκαιριού), επικοινώνησε και με τη Γραμματεία σου.

Πάντως δικαιούσαι σίγουρα. Όλοι οι ενεργοί φοιτητές  δικαιούνται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...