TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 51 λεπτά πριν, ALKIS0123 είπε ιδιες ειναι οτι αλλαγη και να κανω , οταν λες benhmarks δηλαδη? Δες λιγο εδω για τον i5-8250u: https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-8250U-SoC-Benchmarks-and-Specs.242172.0.html Γιατι ενω ειναι παντου ολοιδιος επεξεργαστης τα score του, για παραδειγμα στο Cinebench 15: κυμαινονται, απο...320 εως 730?! 🙄 Μια εξηγηση ειναι τα watt στα οποια εχει οριστει, μα και παλι ακομη και στα περισσοτερα W οι θερμοκρασιες του θα καθοριζουν: αν θα throttleαρει η οχι, αρα και τα score - μεγιστη αποδοση! 😎 Αυτα, ψαξε-δες τι πρεπει να κανεις σωστα. Οver and out απο εμενα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALKIS0123 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) τελικα ουτε τα -0.120mV δεν ειναι τα ιδανικα μετα απο χρηση blue screen 10 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Δες λιγο εδω για τον i5-8250u: https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-8250U-SoC-Benchmarks-and-Specs.242172.0.html Γιατι ενω ειναι παντου ολοιδιος επεξεργαστης τα score του, για παραδειγμα στο Cinebench 15: κυμαινονται, απο...320 εως 730?! 🙄 Μια εξηγηση ειναι τα watt στα οποια εχει οριστει, μα και παλι ακομη και στα περισσοτερα W οι θερμοκρασιες του θα καθοριζουν: αν θα throttleαρει η οχι, αρα και τα score - μεγιστη αποδοση! 😎 Αυτα, ψαξε-δες τι πρεπει να κανεις σωστα. Οver and out απο εμενα! thanks θα το κοιταξω Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από ALKIS0123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imvrios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Να σου πω: κάτω από ποιες συνθήκες ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες; Πόσο καιρό έχεις το φορητό; Αν τον έχεις καιρό ήταν εξαρχής έτσι; Μήπωςo φορητός σου θέλει συντήρηση; Καθάρισμα σκόνης κλπ; Έχω τον ίδιο επεξεργαστή με εσένα στο φορητό μου. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιες θερμοκρασίες. Με power profile για best performance έτρεξα το intel burn test στο maximum. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που μου έδειξε ήταν 71 βαθμοί για τους 2 πυρήνες. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από imvrios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALKIS0123 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, imvrios είπε Να σου πω: κάτω από ποιες συνθήκες ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες; Πόσο καιρό έχεις το φορητό; Αν τον έχεις καιρό ήταν εξαρχής έτσι; Μήπωςo φορητός σου θέλει συντήρηση; Καθάρισμα σκόνης κλπ; Έχω τον ίδιο επεξεργαστή με εσένα στο φορητό μου. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιες θερμοκρασίες. Με power profile για best performance έτρεξα το intel burn test στο maximum. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που μου έδειξε ήταν 71 βαθμοί για τους 2 πυρήνες. οταν παιζω καπιο game , το εχω κανα 6μηνο δεν μπορω να σου απαντησω αν ειχε παντα τετοιες θερμοκρασιες γτ δεν τις μετρουσα στην αρχη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imvrios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Το χρησιμοποιείς σαν desktop replacement; Ειδικά όταν όταν παίζεις παιχνίδια, οπότε και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Πιο απλά, παίζεις στο σπίτι; Αν ναι, μπορείς να πάρεις μια βάση, εγώ έχω μία της Belkin, έχει ανεμιστηράκι και τροφοδοσία παίρνει από μία USB. Με τη βάση συνδεδεμένη ακόμα και όταν το φορτίζω (65W) δε καταλαβαίνω αύξηση θερμοκρασίας. Δες πάντως αν οι διάφορες θύρες και οι έξοδοι του ζεστού αέρα έχουν πιάσει σκόνη και καθάρισε τες. Ή δώστο σε κάποιο τεχνικό να στο ανοίξει κιόλας και να στο καθαρίσει πλήρως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALKIS0123 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, imvrios είπε Το χρησιμοποιείς σαν desktop replacement; Ειδικά όταν όταν παίζεις παιχνίδια, οπότε και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Πιο απλά, παίζεις στο σπίτι; Αν ναι, μπορείς να πάρεις μια βάση, εγώ έχω μία της Belkin, έχει ανεμιστηράκι και τροφοδοσία παίρνει από μία USB. Με τη βάση συνδεδεμένη ακόμα και όταν το φορτίζω (65W) δε καταλαβαίνω αύξηση θερμοκρασίας. Δες πάντως αν οι διάφορες θύρες και οι έξοδοι του ζεστού αέρα έχουν πιάσει σκόνη και καθάρισε τες. Ή δώστο σε κάποιο τεχνικό να στο ανοίξει κιόλας και να στο καθαρίσει πλήρως. ανεβαινει μονο στα παιχνιδια , ναι στο σπιτι , εχω μια βαση με δυο ανεμιστηρας αλλα δεν εχει καμια διαφορα ( αυτο οφειλετε στο οτι το λαπτοπ μου απο κατω δεν ειναι ισιο με αποτελεσμα να μην ακουμπαει στηνν βαση) , μηπως φταιει για της υψηλες θερμοκρασιες οτι εχςει μονο εξοδοθς γαι ζεστο αερα (μια εκει ποθ ειναι το ανεμιστηρακι και μια στο κατω μερος) Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από ALKIS0123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Convict Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 9 ώρες πριν, ALKIS0123 είπε οσο και αν προσπαθησα δεν καταφερα τπτ με το Throttlestop η θερμοκρασια δεν παιφτει κατω απο 95 Να υποθέσουμε ότι έχεις αλλάξει παστες , σκόνες κτλ ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALKIS0123 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, Convict είπε Να υποθέσουμε ότι έχεις αλλάξει παστες , σκόνες κτλ ... μα το εχω μονο ενα 6μηνο δεν εχω αλλαξει κατι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imvrios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δε γράφεις το μοντέλο του φορητού μήπως βρούμε αναφορές για θερμοκρασίες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALKIS0123 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, imvrios είπε Δε γράφεις το μοντέλο του φορητού μήπως βρούμε αναφορές για θερμοκρασίες; https://www.public.gr/product/laptop-asus-156-i5-8250u6gb1tb-hddmx110-2gb-x543ub-dm1189t/prod10323217pp/?sn_ref=s&sn_cat=cat1831145pp&sn_id=prod10323217pp&fbclid=IwAR0FIZO21l7qCN2NcjNLIM0kHOHClK-E5Ravv5UJOzjlDzVh5-SyknIPM7c Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Convict Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ALKIS0123 είπε μα το εχω μονο ενα 6μηνο δεν εχω αλλαξει κατι Σε λάπτοπ 6μηνου και με τέτοιες θερμοκρασίες το τελευταίο που θα με απασχολούσε θα ήταν το undervolting . Ξαναδιάβασε τις απαντήσεις που σου έχουν δώσει τα παιδιά πιο πάνω . Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από Convict 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imvrios Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 "ASUS IceCool Technology is a unique internal design that addresses uncomfortable heating issues by preventing heat build-up under the palm rest. This keeps the palm rest surface between 28°C to 35°C significantly lower than body temperature. This exclusive internal layout places heat producing components away from you, and when combined with exceptional cooling from the heat pipes and vents, ensures you stay comfortable even after long hours of use." Δε νομίζω ότι στην περίπτωση μας είναι ακριβώς έτσι 😄 Δε βρήκα κάτι με ένα πρώτο ψάξιμο. Έχεις κοιτάξει τη θερμοκρασία όταν ξεκινάς τον Η/Υ; Ή όταν κάνεις κάτι λιγότερο απαιτητικό; Αυτά από εμένα. Δε νομίζω ότι έχω να συνεισφέρω κάτι άλλο. edit: επίσης, αγνόησε τη συμβουλή μου να το πας σε κάποιο τεχνικό. Είσαι εντός εγγύησης. Μόνο στο επίσημο service. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALKIS0123 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, imvrios είπε "ASUS IceCool Technology is a unique internal design that addresses uncomfortable heating issues by preventing heat build-up under the palm rest. This keeps the palm rest surface between 28°C to 35°C significantly lower than body temperature. This exclusive internal layout places heat producing components away from you, and when combined with exceptional cooling from the heat pipes and vents, ensures you stay comfortable even after long hours of use." Δε νομίζω ότι στην περίπτωση μας είναι ακριβώς έτσι 😄 Δε βρήκα κάτι με ένα πρώτο ψάξιμο. Έχεις κοιτάξει τη θερμοκρασία όταν ξεκινάς τον Η/Υ; Ή όταν κάνεις κάτι λιγότερο απαιτητικό; Αυτά από εμένα. Δε νομίζω ότι έχω να συνεισφέρω κάτι άλλο. οταν ξεκιναει και γενικα οι θερμοκρασιες φαίνεται να ειναι οκ μονο σε game ανεβαινουν Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από ALKIS0123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Περα απο το , πουλα το δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Μια αλλη περιπτωση ειναι μηπως υπερθερμαινεται η nvidia και με την σειρα της θερμαινει τον επεξεργαστη μιας και το πιο πιθανο ειναι να εχουν κοινο συστημα ψυξης. Για κατεβασε gpu-z και εχε το ανοιχτο να βλεπεις θερμοκρασια nvidia οσο παιζεις με ολα τα υπολοιπα. Ολα αυτα εφοσον ειπαμε εχουμε εξασφαλισει οτι εσωτερικα το φορητο ειναι καθαρο. Επισης καλη περιπτωση θα ηταν να το ανοιγες να εβλεπες σε τι κατασταση ειναι η θερμοαγωγιμη στον επεξεργαστη. Με τετοιες θερμοκρασιες μπορει να εχει φυγει καποιο ποσοστο της ή να εχει ξεραθει και να μην κανει πλεον σωστα την δουλεια της. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imvrios Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Παιδιά είναι εντός εγγύησης, επειδή πρώτος έδωσα αυτή τη συμβουλή, ήταν λάθος. Μόνο στο επίσημο service για έλεγχο. Και ερώτηση στο forum της Asus αν είναι φυσιολογικό να λειτουργεί έτσι: https://zentalk.asus.com/en/categories/laptop-community Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα