Προς το περιεχόμενο

Bootmgr is missing κατά την εγκατάσταση Windows 7

lefteris82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Το bootmgr is missing είναι ένα κλασικό θεμα/πρόβλημα. Ενώ όμως ο υπολογιστής μου ξεκινάει κανονικά χωρίς πρόβλημα, όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω τα Windows 7 τότε μου εμφανίζει το συγκεκριμένο μήνυμα. Έχω δοκιμάσει διαφορετικα usb Sticks, έχω επίσης δοκιμάσει και διαφορετικά αρχεία ISO. Πρώτου προσπαθήσω να αφαιρέσω τον σκληρό από το laptop και κάνω την εγκατάσταση μέσω αλλού υπολογιστή, υπάρχει κάποια πιο εύκολη λύση? 

ΥΓ. Τα περισσότερα από τα θέματα που διάβασα σχετικά με το bootmgr is missing, αναφέρονται σε προβλήματα κατά την εκκίνηση και όχι κατά την εγκατάσταση, γι' αυτό και άνοιξα νέο θέμα. 

Επεξ/σία από lefteris82
Διόρθωση λεξης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ποιο εργαλειο φτιαχνεις το φλασακι και με ποιες επιλογες; Το BIOS σου ειναι ρυθμισμενο για UEFI ή Legacy BIOS; Θα σε ενδιεφερε να δοκιμασεις να εγκαταστησεις Windows 10 στο μηχανημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, asmilon είπε

Με ποιο εργαλειο φτιαχνεις το φλασακι και με ποιες επιλογες; Το BIOS σου ειναι ρυθμισμενο για UEFI ή Legacy BIOS; Θα σε ενδιεφερε να δοκιμασεις να εγκαταστησεις Windows 10 στο μηχανημα;

Με το rufus το έκανα.Επιλογές έβαλα mbr γιατι έτσι έγραφε στην διαχείριση δισκων(σε κάποιο βίντεο το είδα) και αυτόματα μου έβαλε bios κατι(δεν είμαι μπροστά στον υπολογιστή για να δω αλλά μάλλον κατάλαβες).

Legacy BIOS ήταν αλλά δοκίμασα και το UEFI και δεν μου έβγαζε επιλογές από που να κάνει boot αν θυμάμαι καλά, σίγουρα όμως δεν μου έβγαζε το usb. Για Windows 10 δεν ξέρω, ακούω πολλούς που γυρίζουν στα 7.

Επεξ/σία από lefteris82
  • Like 1

19 ώρες πριν, lefteris82 είπε

Για Windows 10 δεν ξέρω, ακούω πολλούς που γυρίζουν στα 7.

Κι επειδή γκρινιάζουν; Εσύ δε θέλεις να έχεις άποψη;

Τι σύστημα έχεις; CPU, Motherboard; Το στικακι το δοκίμασες σε usb2 θύρα ή μόνο 3 έχει;

Τέλος οι νέες γενιές επεξεργαστών Intel και AMD θέλουν "χακεριες" για να βάλεις 7αρια.

17 λεπτά πριν, micos000 είπε

Κι επειδή γκρινιάζουν; Εσύ δε θέλεις να έχεις άποψη;

Είναι κάτι που δεν το χρησιμοποιώ πολύ ώστε με ένα καινούριο σύστημα και με κάποιο χρόνο εξοικείωσης να γίνεται πιο εύκολα η δουλειά μου, γι'αυτό πάω στα "σίγουρα". Μέχρι τώρα έβαζα τα 7αρια και μου ήταν πολύ ευκολο(μέχρι σήμερα) 

Τι σύστημα έχεις; CPU, Motherboard; Το στικακι το δοκίμασες σε usb2 θύρα ή μόνο 3 έχει;

Windows 7.Είναι το λαπτοπ lenovo B50-70. 4xIntel i3-4030U και κάρτα γραφικών AMD R5 M230. Έχει και usb 2 και usb 3. Και στα δύο το δοκίμασα (δεν είμαι σίγουρος αν δοκίμασα και τα δύο usb stick και στις δύο θύρες) 

Τέλος οι νέες γενιές επεξεργαστών Intel και AMD θέλουν "χακεριες" για να βάλεις 7αρια.

Είχε έρθει χωρίς λειτουργικό σύστημα και του είχα περάσει τα Windows 7. 

Ωραία. Ο δίσκος είναι ο ίδιος που είχε τα 7αρια ή έβαλες άλλον; Μηπως έχει κάποιο πρόβλημα;

Αν είναι ο ίδιος, κατά την εγκατάσταση διαγράφεις τον δίσκο πατώντας επιλογές δίσκων για προχωρημένους ή το αφήνεις στα default; Καλά είναι να διαγράψεις το partition των Windows και το πρώτο των 100MB;

Αν σε βγάλεις άκρη δοκίμασε και τα 10αρια..

17 ώρες πριν, micos000 είπε

Ωραία. Ο δίσκος είναι ο ίδιος που είχε τα 7αρια ή έβαλες άλλον; Μηπως έχει κάποιο πρόβλημα; 

Ο δίσκος είναι ο ίδιος. Λογικά δεν έχει πρόβλημα μιας και το pc λειτουργεί κανονικά. 

Αν είναι ο ίδιος, κατά την εγκατάσταση διαγράφεις τον δίσκο πατώντας επιλογές δίσκων για προχωρημένους ή το αφήνεις στα default; Καλά είναι να διαγράψεις το partition των Windows και το πρώτο των 100MB;

Δεν με αφήνει να μπω καν στην εγκατάσταση. Με το που κάνει boot από το usb μου βγάζει το μήνυμα. 

Αν δεν βγάλεις άκρη δοκίμασε και τα 10αρια..

Προς τα εκεί την κόβω τη δουλειά... 

5 ώρες πριν, lefteris82 είπε

Δεν με αφήνει να μπω καν στην εγκατάσταση. Με το που κάνει boot από το usb μου βγάζει το μήνυμα

Τότε δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να διαβάσει το usb και προσπαθεί να μπουταρει από άλλο μέσο. Έλεγξε στο bios το boot order και αν 3ιναι 3νεργο το secure boot απενεργοποιησε το. Αν δουλεύει το dvd δοκίμασε και από δισκάκι. 

23 ώρες πριν, micos000 είπε

Πέρασα τελικά τα 10ρια.

Το πρόβλημα ήταν ότι όταν τα έβαζα στο usb με το rufus, δεν περνούσε τα δύο αρχεία bootmgr που υπάρχουν και επίσης δεν περνούσε και τον φάκελο "boot". Τα έκανα ένα copy-paste μέσα στο usb και έγινε η εγκατάσταση. Δεν δοκίμασα κάτι ανάλογο με τα 7αρια. Επίσης κάτι άλλο που μου φάνηκε περίεργο, ήταν ότι σε όλα τα βίντεο στο YouTube στο πεδίο "επέλεξε" του rufus έβαζαν ένα αρχείο με εικονίδιο ένα CD ενώ σε μένα το αρχείο που κατέβαζα ήταν ένας συμπιεσμένος φάκελος iso. Δεν ξέρω αν έχει σημασία και αυτό. 

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και ελπίζω να βοηθηθεί και κάποιος άλλος. 

Στις 7/8/2020 στις 7:50 ΜΜ, lefteris82 είπε

κάτι άλλο που μου φάνηκε περίεργο, ήταν ότι σε όλα τα βίντεο στο YouTube στο πεδίο "επέλεξε" του rufus έβαζαν ένα αρχείο με εικονίδιο ένα CD ενώ σε μένα το αρχείο που κατέβαζα ήταν ένας συμπιεσμένος φάκελος iso

Δεν είναι συμπιεσμένος φάκελος αλλά αρχείο εικόνας iso. Απλά εσύ μάλλον το έβαλες να ανοίγει με το winrar ή το 7zip και βγαίνει έτσι. Αν το συσχετίσεις με κάποιο πρόγραμμα iso manager όπως το ultraiso/poweriso ή κάποιο σαν το daemon tools lite ή το virtual clone drive θα αλλάξει το εικονίδιο. Στα 10άρια αυτά τα αρχεία έχουν ήδη συσχετιστεί με την εξερεύνηση των αρχείων με επιλογή για μοντάρισμα σε εικονικό drive οπότε θα το βλέπεις με το σωστό εικονίδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...