savoukos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε όλους. Θα ήθελα τα φώτα σας για την επιλογή ενός powerline. Στο σπίτι μόλις μπήκε οπτική ίνα και εγκαταστάθηκε στο σαλόνι. Απλά τώρα θέλω να καλυψω και τα αλλά δωμάτια χωρίς να υπάρχουν καλώδια.. Για Το ένα το δωμάτιο που θα βρίσκεται το pc μέσολαβουν 2 τοίχοι.. Το ρευμα στο σπίτι είναι Τριφασικο κ όσον αφορα την καλωδιωση έχουν γίνει αλλαγές σε πολλα μέρη(το σπίτι είναι 40ετιας).Υπαρχει μια κεραία wifi που μπορεί να συνδεθεί αλλά δν ξέρω το κατά ποσο θα είναι καλό το σήμα.. Και εδώ θέλω την βοήθεια σας.. Να παρω κάποιο power line? (Και αν ναι πιο) ή να περιμενω να συνδεθώ (θέλει μια βδομάδα ακόμα ) και να δοκιμασω την κεραία και αν ειμαι καλα να παραμείνω έτσι? Αλλιώς τότε να αγοράσω? (Το pc χρησιμοποιείται για δουλειά για αυτό θέλω να είμαι προετοιμασμενος) Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από savoukos
kallonos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Θα σου πω την δικιά μου εμπειρια. Εβαλα 200 ρα ftth αγορασα powerline tp link που λενε 600mbps και το pc επιανε 50 με μονοφασικο ρεύμα. Επίσης μετά διάβασα ότι τα powerline είναι για 600mbps Αλλά η θύρα εξόδου του powerline υποστηρίζει μόνο 100 mbps (δηλαδή πόσο κοροϊδία). Αυτό που έκανα είναι να αγοράσω μια pci Express wifi κάρτα. Και συνδεω το pc με wifi, στο 5ghz δίκτυο και πιάνει και τα 200. Edit: το σπίτι είναι 15ετιας, οπότε οι καλωδιωσεις παιζει να ειναι καπως καλυτερες. Επισης δοκιμασα σε 3 πριζες στο σπιτι και ηταν το ιδιο. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από kallonos
savoukos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 12 ώρες πριν, kallonos είπε Θα σου πω την δικιά μου εμπειρια. Εβαλα 200 ρα ftth αγορασα powerline tp link που λενε 600mbps και το pc επιανε 50 με μονοφασικο ρεύμα. Επίσης μετά διάβασα ότι τα powerline είναι για 600mbps Αλλά η θύρα εξόδου του powerline υποστηρίζει μόνο 100 mbps (δηλαδή πόσο κοροϊδία). Αυτό που έκανα είναι να αγοράσω μια pci Express wifi κάρτα. Και συνδεω το pc με wifi, στο 5ghz δίκτυο και πιάνει και τα 200. Edit: το σπίτι είναι 15ετιας, οπότε οι καλωδιωσεις παιζει να ειναι καπως καλυτερες. Επισης δοκιμασα σε 3 πριζες στο σπιτι και ηταν το ιδιο. Ευχαριστώ για την απάντηση.. Κάτι τέτοιο φοβάμαι να σου πω... Μην τα πετάξω τσάμπα... Επίσης από κάρτα έχω αυτήν https://www.skroutz.gr/s/15931544/Gigabyte-WB1733D-I-rev-1-0.html.. Λες να με καλυψει?
kallonos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, savoukos είπε Ευχαριστώ για την απάντηση.. Κάτι τέτοιο φοβάμαι να σου πω... Μην τα πετάξω τσάμπα... Επίσης από κάρτα έχω αυτήν https://www.skroutz.gr/s/15931544/Gigabyte-WB1733D-I-rev-1-0.html.. Λες να με καλυψει? Και εγώ αυτή έχω, μεσολαβούν 2 τοίχοι και εμένα. Αλλα σε ευθεία η απόσταση από το ρούτερ είναι περίπου 9 μέτρα.
savoukos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, kallonos είπε Και εγώ αυτή έχω, μεσολαβούν 2 τοίχοι και εμένα. Αλλα σε ευθεία η απόσταση από το ρούτερ είναι περίπου 9 μέτρα. Καλα η απόσταση σε μένα ειναι λιγότερη.. Γυρω στα 4 μέτρα Μαξ.. Ελπίζω να με καλυψει κύμα επανέλθω.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
jimmyl Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Αν θες powerline πας κατευθειαν σε Devolo , ειτε σκετα μονο με lan η και με wifi , επισης δεν εχουν κανενα θεμα με το τριφασικο ρευμα
kostasbm Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 δικο σου σπιτι και με τοσα υλικα που εχουμε σημερα και με τετοια συνδεση θα εσκαβα το μισο σπιτι για να περασω καλωδια εγω ειμαι σε πετρινο παλιο του 1900 και καταφερα να περασω καλωδια παντου...εσυ τι υλικα εχεις ???? 1
blitzNikos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή είχα παρόμοιο πρβλ, έχω καταλήξει ότι σίγουρη απάντηση δεν υπάρχει. Κάθε σπίτι/περίπτωση έχει ιδιαίτερα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά διαρρύθμισης, καλωδίωσης κλπ. Επίσης μπορεί να είναι άλλος ο πάροχος, οπότε άλλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του modem/router, άλλες οι ρυθμίσεις τους, διαφορετική η τυχόν κάρτα ασύρματου δικτύου και πάει λέγοντας... Άρα, αφού δυστυχώς αποκλείεται το μαγικό καλώδιο, αναγκαστικά θα πειραματιστείς... Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στο θέμα αλλά εμπειρικά θα πω ότι, αν πρόκειται για ενιαίο χώρο ή χώρο χωρίς πολλά εμπόδια και τοίχους, μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο ασύρματο αναμεταδότη (wifi repeater). Διαφορετικά, αν παρεμβάλονται πολλοί τοίχοι, καλύτερα να δοκιμάσεις κάποιο powerline. Εγώ είχα πολλούς διάδρομους/τοίχους σε παλαιό διαμέρισμα και τριφασική εγκατάσταση στην οποία όμως έγινε ολική αναβάθμιση με αλλαγή του 90% της καλωδίωσης πριν μια δεκαετία, οπότε εγκαταστάθηκε και σύγχρονος πίνακας υψηλών προδιαγραφών hager. Αν και κατάφερα να έχω ασύρματη σύνδεση με ένα συνδιασμό TP-LINK TL-WA860RE/TP-LINK TL-WN822N, δεν είχα ταχύτητα και παρουσιαζόντουσαν θέματα σταθερότητας της σύνδεσης. Δεν είδα προκοπή και με κάποιους καλύτερους αναμεταδότες. Συμπέρασμα: Το πολύ ντουβάρι είναι ανίκητο! Έτσι δοκίμασα powerlines. Πήγα κατευθείας στα καλά μοντέλα, εγκατέστησα δύο σετάκια TP-LINK, πρώτα ένα TL-PA8010PKIT, μετά ένα TP-LINK TL-PA8030PKIT και ... ξέχασα ότι δεν έχω καλώδιο! Έχω κρατήσει και ένα TP-LINK TL-WA860RE για ενίσχυση του wifi για κινητά αλλά ψήνομαι, κάποια στιγμή, να βάλω ένα σετάκιTP-Link TL-WPA8630P γιαυτή τη δουλειά. Εδώ και ένα χρόνο περίπου είχα μόνο δύο (2) αποσυνδέσεις, τη μια φορά μετά από γενική παρατεταμένη διακοπή ρεύματος όλης της περιοχής και την άλλη, νομίζω, ότι κάτι είχα κάνει με τα ηλεκτρολογικά! Μην κάνεις το λάθος και τσιγκουνευτείς κάποια ευρώ όταν έχεις 200άρα σύνδεση! Ειδικά σε powerlines θα πάρεις κάποιο μοντέλο με 1000άρες θύρες και πρίζα (passthrough). Όλα αυτά τα νέα μοντέλα tp link/devolo λειτουργούν κανονικά και σε τριφασικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε διαφορετικές φάσεις. Καλές δοκιμές και καλή τύχη! Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2020 από blitzNikos 1
hunter2000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Είχα 500ρια tplink και αργότερα πήρα 1200ρια, μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα. Αλλά αφού πας σε οπτική 200ρα πρέπει να πάρεις κάποιο powerline με χιλιάρες θύρες. Άν ψάξεις στο σκρουτζ έχει και μοντέλα με μεγαλύτερη ταχύτητα 2000, 2400 και χιλιάρες ethernet.
savoukos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 16 ώρες πριν, kostasbm είπε δικο σου σπιτι και με τοσα υλικα που εχουμε σημερα και με τετοια συνδεση θα εσκαβα το μισο σπιτι για να περασω καλωδια εγω ειμαι σε πετρινο παλιο του 1900 και καταφερα να περασω καλωδια παντου...εσυ τι υλικα εχεις ???? Λόγο του ότι η γυναίκα δν ήθελε πλεον το ρουτερ στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξω θέση. 2 ώρες πριν, blitzNikos είπε Επειδή είχα παρόμοιο πρβλ, έχω καταλήξει ότι σίγουρη απάντηση δεν υπάρχει. Κάθε σπίτι/περίπτωση έχει ιδιαίτερα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά διαρρύθμισης, καλωδίωσης κλπ. Επίσης μπορεί να είναι άλλος ο πάροχος, οπότε άλλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του modem/router, άλλες οι ρυθμίσεις τους, διαφορετική η τυχόν κάρτα ασύρματου δικτύου και πάει λέγοντας... Άρα, αφού δυστυχώς αποκλείεται το μαγικό καλώδιο, αναγκαστικά θα πειραματιστείς... Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στο θέμα αλλά εμπειρικά θα πω ότι, αν πρόκειται για ενιαίο χώρο ή χώρο χωρίς πολλά εμπόδια και τοίχους, μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο ασύρματο αναμεταδότη (wifi repeater). Διαφορετικά, αν παρεμβάλονται πολλοί τοίχοι, καλύτερα να δοκιμάσεις κάποιο powerline. Εγώ είχα πολλούς διάδρομους/τοίχους σε παλαιό διαμέρισμα και τριφασική εγκατάσταση στην οποία όμως έγινε ολική αναβάθμιση με αλλαγή του 90% της καλωδίωσης πριν μια δεκαετία, οπότε εγκαταστάθηκε και σύγχρονος πίνακας υψηλών προδιαγραφών hager. Αν και κατάφερα να έχω ασύρματη σύνδεση με ένα συνδιασμό TP-LINK TL-WA860RE/TP-LINK TL-WN822N, δεν είχα ταχύτητα και παρουσιαζόντουσαν θέματα σταθερότητας της σύνδεσης. Δεν είδα προκοπή και με κάποιους καλύτερους αναμεταδότες. Συμπέρασμα: Το πολύ ντουβάρι είναι ανίκητο! Έτσι δοκίμασα powerlines. Πήγα κατευθείας στα καλά μοντέλα, εγκατέστησα δύο σετάκια TP-LINK, πρώτα ένα TL-PA8010PKIT, μετά ένα TP-LINK TL-PA8030PKIT και ... ξέχασα ότι δεν έχω καλώδιο! Έχω κρατήσει και ένα TP-LINK TL-WA860RE για ενίσχυση του wifi για κινητά αλλά ψήνομαι, κάποια στιγμή, να βάλω ένα σετάκιTP-Link TL-WPA8630P γιαυτή τη δουλειά. Εδώ και ένα χρόνο περίπου είχα μόνο δύο (2) αποσυνδέσεις, τη μια φορά μετά από γενική παρατεταμένη διακοπή ρεύματος όλης της περιοχής και την άλλη, νομίζω, ότι κάτι είχα κάνει με τα ηλεκτρολογικά! Μην κάνεις το λάθος και τσιγκουνευτείς κάποια ευρώ όταν έχεις 200άρα σύνδεση! Ειδικά σε powerlines θα πάρεις κάποιο μοντέλο με 1000άρες θύρες και μπρίζα (passthrough). Όλα αυτά τα νέα μοντέλα tp link/devolo λειτουργούν κανονικά και σε τριφασικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε διαφορετικές φάσεις. Καλές δοκιμές και καλή τύχη! Σκεφτόμουν σίγουρα pass με 1200 θυρες.. Αλλά με κολλάει ότι διαβαχω παντου για θέμα με Τριφασικο... Θα το δοκιμάσω στην αρχή με την κάρτα wifi και αν δω ότι χάνει πολυ θα επένδυσω σε Powerline.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα