Marialia Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Καλησπερα σας. Ελαβα πανομοιοτυπη επιστολη απο τη ΔΕΔΔΗΕ για ενα κλειστο- εδω και χρονια-ακινητο στο οποιο ειχαμε κανει οικειοθελη διακοπη φυσικα για λογους οικονομιας. Το λεγομενο ΤΑΠ το πληρωνουμε κανονικα πηγαινοντας στο Δημο. Η απορια μου ειναι τριπλη: 1) Η αποξηλωση πρακτικα αφορα τον μετρητη; Γιατι διαβασα και κατι για καλωδιο και τη λεγομενη χελωνα επισης 2) Τι αμυνα (προσφυγη/ενσταση/καταγγελια) προβλεπεται για εμας που διαφωνουμε με αυτη την πρακτικη; Διοτι επανασυνδεση δεν προκειται να κανουμε αφου το ακινητο παραμενει κλειστο. 3) ΑΝ τελικα προβουν σε αποξηλωση με ο,τι κι αν σημαινει αυτο σε περιπτωση στο μελλον που θελησουμε επανασυνδεση θα ξαναπληρωσουμε τι ακριβως; Νεα εγγυηση; Νεα χελωνα; Τελη επανασυνδεσης; Νεα συνδεση απο την αρχη; Για τι οικονομικα μεγεθη μιλαμε; Σκοπευω να απευθυνθω και στη ΔΕΔΔΗΕ της περιοχης μου αλλα θα ηθελα να εχω μια εικονα ωστε να παω οσο το δυνατον πιο "οπλισμενη" μπορω και μεχρι να μπορεσω να παρω αδεια απο τη δουλεια μου🤨. Ποσο νομιμος ειναι τελικα ενας τετοιος εκβιασμος πανω στην ιδιοκτησια ενος πολιτη; Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
korakios Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 14 λεπτά πριν, Marialia είπε Διοτι επανασυνδεση δεν προκειται να κανουμε αφου το ακινητο παραμενει κλειστο. τότε το αφήνετε και ξαναρωτάτε όταν θέλετε να ηλεκτροδοτηθεί ξανά 1
Marialia Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, korakios είπε τότε το αφήνετε και ξαναρωτάτε όταν θέλετε να ηλεκτροδοτηθεί ξανά Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση απλως θα ηθελα να αποφυγω την μελλοντικη ταλαιπωρια κ τα εξοδα μιας τυχον αποξηλωσης ολου του συστηματος αν μπορω να δρασω τωρα
korakios Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, Marialia είπε Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση απλως θα ηθελα να αποφυγω την μελλοντικη ταλαιπωρια κ τα εξοδα μιας τυχον αποξηλωσης ολου του συστηματος αν μπορω να δρασω τωρα δεν μπορείτε να δράσετε εκτός αν δεν έχει περάσει 5ετία όμως το 5ετία μόνο απο αναφορές στο ίντερνετ το έχω βρει , άρα κάντε αρχικά ερώτημα στο ΔΕΔΔΗΕ απο ποιο σημείο προκύπτει https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html εκτός αν μπορεί να μας ενημερώσει κάποιο άλλο μέλος 1
takoulou Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Marialia είπε Καλησπερα σας. Ελαβα πανομοιοτυπη επιστολη απο τη ΔΕΔΔΗΕ για ενα κλειστο- εδω και χρονια-ακινητο στο οποιο ειχαμε κανει οικειοθελη διακοπη φυσικα για λογους οικονομιας. Το λεγομενο ΤΑΠ το πληρωνουμε κανονικα πηγαινοντας στο Δημο. Η απορια μου ειναι τριπλη: 1) Η αποξηλωση πρακτικα αφορα τον μετρητη; Γιατι διαβασα και κατι για καλωδιο και τη λεγομενη χελωνα επισης 2) Τι αμυνα (προσφυγη/ενσταση/καταγγελια) προβλεπεται για εμας που διαφωνουμε με αυτη την πρακτικη; Διοτι επανασυνδεση δεν προκειται να κανουμε αφου το ακινητο παραμενει κλειστο. 3) ΑΝ τελικα προβουν σε αποξηλωση με ο,τι κι αν σημαινει αυτο σε περιπτωση στο μελλον που θελησουμε επανασυνδεση θα ξαναπληρωσουμε τι ακριβως; Νεα εγγυηση; Νεα χελωνα; Τελη επανασυνδεσης; Νεα συνδεση απο την αρχη; Για τι οικονομικα μεγεθη μιλαμε; Σκοπευω να απευθυνθω και στη ΔΕΔΔΗΕ της περιοχης μου αλλα θα ηθελα να εχω μια εικονα ωστε να παω οσο το δυνατον πιο "οπλισμενη" μπορω και μεχρι να μπορεσω να παρω αδεια απο τη δουλεια μου🤨. Ποσο νομιμος ειναι τελικα ενας τετοιος εκβιασμος πανω στην ιδιοκτησια ενος πολιτη; Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Καλησπερα... Θα αφαιρεσουν σιγουρα τον μετρητη... Αλλα ισως και το καλλωδιο.. Δεν ειναι εκβιασμος.. Απλα ο Δεδδηε εχει αυτο το διακαιωμα εφοσον η παροχη δεν λειτουργει για αρκετα χρονια.. Τωρα στο μελλον θα δεις τι ποσο χρειαζεται για την επανασυνδεση... Ειναι νωρις να σου πει καποιος τωρα οι τιμες μπορει να αλλαξουν.. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από takoulou 1
filipprin Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Κανε μια επανασυνδεση.Πληρωστε 5-6 μήνες παγια και μετα ξανακοψτετο.Σιγουρα θα σας ερθει φθηνοτερα απο το να παρουν την παροχη και να την ξανασυνδεσετε μετα 2
takoulou Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, filipprin είπε Κανε μια επανασυνδεση.Πληρωστε 5-6 μήνες παγια και μετα ξανακοψτετο.Σιγουρα θα σας ερθει φθηνοτερα απο το να παρουν την παροχη και να την ξανασυνδεσετε μετα Απλα θα χρειαστει νεα ΥΔΕ κτλπ.. 4
korakios Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, takoulou είπε Απλα ο Δεδδηε εχει αυτο το διακαιωμα εφοσον η παροχη δεν λειτουργει για αρκετα χρονια.. αυτό απο που προκύπτει ? λινκ δηλαδή ΦΕΚ , τυποποιημένου εγγράφου απο ΔΕΔΔΗΕ κτλ
filipprin Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, takoulou είπε Απλα θα χρειαστει νεα ΥΔΕ κτλπ.. Κανα 50 για 15 χρονια δηλαδη.Αμα παρουν την παροχη θελει ηλεκτροδοτηση απο την αρχη σαν νεο ακινητο, συμβολαια αδειες κτλ Βραστα δηλαδη Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από filipprin
Marialia Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, korakios είπε αυτό απο που προκύπτει ? λινκ δηλαδή ΦΕΚ , τυποποιημένου εγγράφου απο ΔΕΔΔΗΕ κτλ Στην επιστολη αναφερουν 1)τον Ν.4483/1965 και 2) τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες ΦΕΚ Β' 832/09-04-2013. Το 2ο το διαβασα και δεν βρηκα πουθενα κατι για την 5ετια 1
mariosnik_ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 51 λεπτά πριν, Marialia είπε Καλησπερα σας. Ελαβα πανομοιοτυπη επιστολη απο τη ΔΕΔΔΗΕ για ενα κλειστο- εδω και χρονια-ακινητο στο οποιο ειχαμε κανει οικειοθελη διακοπη φυσικα για λογους οικονομιας. Το λεγομενο ΤΑΠ το πληρωνουμε κανονικα πηγαινοντας στο Δημο. Η απορια μου ειναι τριπλη: 1) Η αποξηλωση πρακτικα αφορα τον μετρητη; Γιατι διαβασα και κατι για καλωδιο και τη λεγομενη χελωνα επισης 2) Τι αμυνα (προσφυγη/ενσταση/καταγγελια) προβλεπεται για εμας που διαφωνουμε με αυτη την πρακτικη; Διοτι επανασυνδεση δεν προκειται να κανουμε αφου το ακινητο παραμενει κλειστο. 3) ΑΝ τελικα προβουν σε αποξηλωση με ο,τι κι αν σημαινει αυτο σε περιπτωση στο μελλον που θελησουμε επανασυνδεση θα ξαναπληρωσουμε τι ακριβως; Νεα εγγυηση; Νεα χελωνα; Τελη επανασυνδεσης; Νεα συνδεση απο την αρχη; Για τι οικονομικα μεγεθη μιλαμε; Σκοπευω να απευθυνθω και στη ΔΕΔΔΗΕ της περιοχης μου αλλα θα ηθελα να εχω μια εικονα ωστε να παω οσο το δυνατον πιο "οπλισμενη" μπορω και μεχρι να μπορεσω να παρω αδεια απο τη δουλεια μου🤨. Ποσο νομιμος ειναι τελικα ενας τετοιος εκβιασμος πανω στην ιδιοκτησια ενος πολιτη; Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δικαίωμα να αποξηλωσει τον μετρητή, ίσως και την χελώνα. Όσο και να μην θέλεις να γίνει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε νομικά, πέραν από κάποιους πλάγιους η παρατυπους τρόπους. Ο μετρητής δεν είναι ιδιοκτησία του κατόχου του ακινήτου αλλά του ΔΕΔΔΗΕ. Πρώτος τρόπος. Κανεις αίτηση επανασύνδεσης του ακινήτου, θα χρειαστεις σχεδόν σίγουρα ΥΔΕ που σημαίνει και κόστη διορθώσεων η αλλαγών. Ξεμπερδεύεις άμεσα νομιμα και όλα κομπλέ. Δεύτερος τρόπος παρατυπος. Αν ο μετρητής είναι εντός της οικίας όπως σε κάποια παλιά σπίτια, απλά δεν ανοίγεις την πόρτα, δεν θα σου κάνουν τίποτα εφόσον το ρεύμα είναι κομμένο, αποκλείεται να ερθουν με εισαγγελέα αστυνομία και ένταλμα που θα πρέπει να ανοίξεις υποχρεωτικά μόνο και μόνο για να αφαιρέσουν τον μετρητή επειδή η παροχή είναι κομμένη για χρόνια. 2
filipprin Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 7 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δεύτερος τρόπος παρατυπος. Αν ο μετρητής είναι εντός της οικίας όπως σε κάποια παλιά σπίτια, απλά δεν ανοίγεις την πόρτα, δεν θα σου κάνουν τίποτα εφόσον το ρεύμα είναι κομμένο, αποκλείεται να ερθουν με εισαγγελέα αστυνομία και ένταλμα που θα πρέπει να ανοίξεις υποχρεωτικά μόνο και μόνο για να αφαιρέσουν τον μετρητή επειδή η παροχή είναι κομμένη για χρόνια. Εδω θα βγαλουν το καλωδιο απο την κολωνα και τελος.Ηλεκτροδοτηση μετα σαν νεο ακινητο. 8 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Πρώτος τρόπος. Κανεις αίτηση επανασύνδεσης του ακινήτου, θα χρειαστεις σχεδόν σίγουρα ΥΔΕ που σημαίνει και κόστη διορθώσεων η αλλαγών. Ξεμπερδεύεις άμεσα νομιμα και όλα κομπλέ. Αυτο ειναι και φτηνοτερο και με λιγοτερη γραφειοκρατεια.
korakios Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, Marialia είπε Στην επιστολη αναφερουν 1)τον Ν.4483/1965 και 2) τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες ΦΕΚ Β' 832/09-04-2013. Το 2ο το διαβασα και δεν βρηκα πουθενα κατι για την 5ετια ναι , ο κώδικας δε λέει κάτι για το νόμο όμως , καλή επιτυχία , με το που είδα καθαρεύουσα και φωτό αντί για κείμενο χαιρέτισα https://www.elinyae.gr/sites/default/files/2021-06/118a_1965.pdf αν δεν αναφέρεται κάτι και εκεί , κάνε ερώτημα στο ΔΕΔΔΗΕ απο που ακριβώς προκύπτει και αν δεν απαντήσουν με σαφήνεια κάνε αίτημα μέσω Συνήγορου του Πολίτη 1
takoulou Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 12 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δικαίωμα να αποξηλωσει τον μετρητή, ίσως και την χελώνα. Όσο και να μην θέλεις να γίνει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε νομικά, πέραν από κάποιους πλάγιους η παρατυπους τρόπους. Ο μετρητής δεν είναι ιδιοκτησία του κατόχου του ακινήτου αλλά του ΔΕΔΔΗΕ. Πρώτος τρόπος. Κανεις αίτηση επανασύνδεσης του ακινήτου, θα χρειαστεις σχεδόν σίγουρα ΥΔΕ που σημαίνει και κόστη διορθώσεων η αλλαγών. Ξεμπερδεύεις άμεσα νομιμα και όλα κομπλέ. Δεύτερος τρόπος παρατυπος. Αν ο μετρητής είναι εντός της οικίας όπως σε κάποια παλιά σπίτια, απλά δεν ανοίγεις την πόρτα, δεν θα σου κάνουν τίποτα εφόσον το ρεύμα είναι κομμένο, αποκλείεται να ερθουν με εισαγγελέα αστυνομία και ένταλμα που θα πρέπει να ανοίξεις υποχρεωτικά μόνο και μόνο για να αφαιρέσουν τον μετρητή επειδή η παροχή είναι κομμένη για χρόνια. Μπορεί να κόψει το ρεύμα εξωτερικά ο Δεδδηε.. Και όταν χρειάζεται να μπει το ρεύμα να ζητήσουν τα ίδια χαρτιά.. Στέλνουν επιστολή και δίνουν ένα περιθώριο 10-15 μέρες να επικοινωνήσουν με τον Δεδδηε και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση κόβεται εξωτερικά η παροχή.. Αυτό γίνεται και σε σπίτια όπου δεν γίνεται η καταμέτρηση για έναν χρόνο και παραπάνω.. Γιατί δεν ανοίγουν κτλπ.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα