DrLo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε 40 χρόνια κλειστό ακίνητο στη Μεσογαία και στέλνουν λογαριασμό με τα τέλη ... Υπάρχει περίπτωση να έχουν ξηλώσει μετρητές ; Κάποιοι δήμοι σταματάνε να χρεώνουν αυτόματα τέλη όταν δεν έχει ρευμα (έχουν πρόσβαση στο αρχείο της ΔΕΔΔΗΕ) κάποιοι θελουν δήλωση ή τέλος πάντων έχουν κάποια επιπλέον διαδικασία Μέχρι τε΄λος αυγούστου νομίζω (μαζί με τις διορθώσεις των τετραγωνικών) μπορείς να κάνεις τη διαδικασία με το δήμο ώστε αν έχεις κλειστό σπίτι χωρίς ρευμα να μη σου στείλουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη και γενικά "τακτοποιείται" το ότι το Χ ακίνητο είναι κενό. Ρώτα στο δήμο τη διαδικασία. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από DrLo 1
Mhlogiatros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Ελπίζω ηλεκτρονικά γιατί τηλέφωνα δε σηκώνουν ....
DrLo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 28 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Ελπίζω ηλεκτρονικά γιατί τηλέφωνα δε σηκώνουν .... έκανα πρόσφατα τη διαδικασία αυτη για το κλειστό ακίνητο που λέω παραπάνω με τον οικείο δήμο λόγω κορονοϊού πηγαίνεις μόνο με ραντεβού μετά από τηλέφωνο. Βέβαια στον δήμο αυτό εξυπηρετούσαν καλά θα έλεγα και γενικά ήταν αρκετά εξυπηρετικοί (και εγώ παραξενευτηκα). Τώρα παίζει από δήμο σε δήμο και το πόσο χημείο είναι ο καθένας.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Κλειστό ακίνητο χωρίς ρεύμα απαλλάσσεται από ΔΤ και ΔΦ όχι όμως από ΤΑΠ το οποίο βέβαια δεν είναι τίποτα. Κάποιοι δήμοι ακούγεται ότι στέλνουν χαρτί με τα τέλη που τρέχουν πχ ΤΑΠ αν κόψεις το ρεύμα, βέβαια απλά το έχω ακούσει πουθενά δεν το έχω δει, αν πας να μεταβιβασεις το ακίνητο σου ζητάνε τότε βεβαίωση και τα πληρώνεις όλα αναδρομικά και εις διπλούν. ΥΔΕ χρειάζεται ετσι κι αλλιώς ο ΔΕΔΔΗΕ στις οικιακές παροχές μετά από 14 χρόνια και στο ζητάνε στην επανασύνδεση η αλλαγή ονόματος. Ναι, έχουν το δικαιωμα αφαίρεσης του μετρητή λόγω έλλειψης για να το χρησιμοποιήσουν αλλού, και πάλι εγώ δεν το έχω συναντήσει βέβαια σε παροχές με κομμένο ρεύμα για δεκαετίες.
Stergios74 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Ναι, σε δικο μας ακίνητο που κόψαμε το ρεύμα, η ΔΕΗ (ή μαλλον η δεδδηε) έκανε "αποξηλωση" του μετρητή. Δεν γνωρίζω μετά από πόσα χρόνια το έκανε αλλά όταν το ξαναβαλαμε η σύνδεση έγινε απο την αρχή που σημαίνει περισσότερα λεφτά και... περισσότερη γραφειοκρατία. Ψαξτο για να δεις αν τελικά σε συμφέρει. Και για τους φορους ταπ κλπ ξεκαθάρισε το. Ρωτα στον συγκεκριμένο δημο άμεσα γιατί οπως έγραψε κι άλλος τρεχουν κάτι προθεσμίες. 1
DrLo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Κλειστό ακίνητο χωρίς ρεύμα απαλλάσσεται από ΔΤ και ΔΦ όχι όμως από ΤΑΠ το οποίο βέβαια δεν είναι τίποτα. Κάποιοι δήμοι ακούγεται ότι στέλνουν χαρτί με τα τέλη που τρέχουν πχ ΤΑΠ αν κόψεις το ρεύμα, βέβαια απλά το έχω ακούσει πουθενά δεν το έχω δει, αν πας να μεταβιβασεις το ακίνητο σου ζητάνε τότε βεβαίωση και τα πληρώνεις όλα αναδρομικά και εις διπλούν. Εμενα μου έχει στείλει ο δήμος Χαιδαρίου 2 φορές χαρτιά (2 χαρτιά, για 2 χρόνια κάθε φορά) ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΠΙΤΙ , ηλεκτροδοτούμενο κανονικά, χαρτί για κάποιο τέλος δε θυμάμαι τι, 1κάτι ευρώ ... ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Αν ο δήμος και ο δήμαρχος είναι ανίκανοι ή/και βαριούνται να σταμτήσουν το ξήσιμο θα βρουν πάντα τρόπο να σε ταλαιπωρήσουν. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από DrLo
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 21 λεπτά πριν, DrLo είπε Εμενα μου έχει στείλει ο δήμος Χαιδαρίου 2 φορές χαρτιά (2 χαρτιά, για 2 χρόνια κάθε φορά) ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΠΙΤΙ , ηλεκτροδοτούμενο κανονικά, χαρτί για κάποιο τέλος δε θυμάμαι τι, 1κάτι ευρώ ... ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Αν ο δήμος και ο δήμαρχος είναι ανίκανοι ή/και βαριούνται να σταμτήσουν το ξήσιμο θα βρουν πάντα τρόπο να σε ταλαιπωρήσουν. Αν ήταν το σπίτι ηλεκτροδοτουμενο και πλήρωνε μέσω ΔΕΗ τότε τι ήταν αυτό που εστειλαν; Εδώ στον δήμο Αθηνών γίνεται μπάχαλο δεν παίζει να βρουν τίποτα. Σε εμάς ερχόταν ένα τέλος μέχρι το 2006 που σταμάτησε να έρχεται, φαντάσου ότι ρωτούσε η μητερα μου στον δήμο τι ήταν αυτό αλλά δεν ήξεραν να απαντήσουν πέραν από το ότι πρέπει να πληρωθεί.
evkar Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 λοιπόν , πρώτα απόλα είναι ο δεδδηε και όχι η δεδδηε , αφού μιλάμε για διαχειριστή ρεύματος.( ο διαχειριστής ). τώρα , αν το σπίτι είναι κλειστό και έχει ρεύμα , πληρώνει κανονικά και δτ και δφ και ταπ. αν το σπίτι είναι κλειστό και έχει κοπεί το ρεύμα , πρέπει να ενημερωθεί ο δήμος ,πηγαίνοντας στο λογιστήριο του δήμου αντίγραφο της διακοπής του ρεύματος , αφού ο δεδδηε δεν το κάνει μόνος του .η απαλλαγή αρχίζει από την πρωτοκόλληση στον δήμο του αντιγράφου της διακοπής του ρεύματος. αν το σπίτι είναι κλειστό ,έχει κοπεί το ρεύμα αλλά χρησιμοποιείται , τότε οφείλονται κανονικά οι φόροι αναδρομικά με πρόστιμα μιας πενταετίας που μπορεί να φτάσουν και στο 100% . στην περίπτωση αυτή είναι όμως υποχρέωση του δήμου να αποδείξει ότι χρησιμοποιείται . αποκοπή μετρητή σπάνια γίνεται ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο δεδδηε δεν μπορεί να το κάνει .τον χρόνο δεν τον ξέρω. επανατοποθέτηση μετρητή (αν τον αφαιρέσουν) δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση γιατί ξαναπληρώνεις τα πάντα , μιλάμε για κόστος πάνω από 1000 ευρώ, πέρα από τα χαρτιά που πρέπει να ξαναπάς (άδειες ,πιστοποιητικά κλπ) . για κάποιο λόγο δεν έχω κεφαλαία στο πληκτρολόγιο γιαυτό όλα τα παραπάνω είναι γραμμένα με μικρά. 1
DrLo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Αν ήταν το σπίτι ηλεκτροδοτουμενο και πλήρωνε μέσω ΔΕΗ τότε τι ήταν αυτό που εστειλαν; Εδώ στον δήμο Αθηνών γίνεται μπάχαλο δεν παίζει να βρουν τίποτα. Σε εμάς ερχόταν ένα τέλος μέχρι το 2006 που σταμάτησε να έρχεται, φαντάσου ότι ρωτούσε η μητερα μου στον δήμο τι ήταν αυτό αλλά δεν ήξεραν να απαντήσουν πέραν από το ότι πρέπει να πληρωθεί. Δε θυμάμαι ακριβώς. Κάτι για το οικόπεδο ή τον "αέρα". Δε πολυκαταλαβα. Ήταν περίπου 1.2 ευρώ το χρόνο. Και γιναυυο έπρεπε να φάω χρόνο να πάω στο δημαρχειο σε υπάλληλο να κόψει παράλληλο και μετά στο ταμείο κλπ κλπ Κλασσική ΔΥλλικη μπανανία 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, evkar είπε λοιπόν , πρώτα απόλα είναι ο δεδδηε και όχι η δεδδηε , αφού μιλάμε για διαχειριστή ρεύματος.( ο διαχειριστής ). τώρα , αν το σπίτι είναι κλειστό και έχει ρεύμα , πληρώνει κανονικά και δτ και δφ και ταπ. αν το σπίτι είναι κλειστό και έχει κοπεί το ρεύμα , πρέπει να ενημερωθεί ο δήμος ,πηγαίνοντας στο λογιστήριο του δήμου αντίγραφο της διακοπής του ρεύματος , αφού ο δεδδηε δεν το κάνει μόνος του .η απαλλαγή αρχίζει από την πρωτοκόλληση στον δήμο του αντιγράφου της διακοπής του ρεύματος. αν το σπίτι είναι κλειστό ,έχει κοπεί το ρεύμα αλλά χρησιμοποιείται , τότε οφείλονται κανονικά οι φόροι αναδρομικά με πρόστιμα μιας πενταετίας που μπορεί να φτάσουν και στο 100% . στην περίπτωση αυτή είναι όμως υποχρέωση του δήμου να αποδείξει ότι χρησιμοποιείται . αποκοπή μετρητή σπάνια γίνεται ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο δεδδηε δεν μπορεί να το κάνει .τον χρόνο δεν τον ξέρω. επανατοποθέτηση μετρητή (αν τον αφαιρέσουν) δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση γιατί ξαναπληρώνεις τα πάντα , μιλάμε για κόστος πάνω από 1000 ευρώ, πέρα από τα χαρτιά που πρέπει να ξαναπάς (άδειες ,πιστοποιητικά κλπ) . για κάποιο λόγο δεν έχω κεφαλαία στο πληκτρολόγιο γιαυτό όλα τα παραπάνω είναι γραμμένα με μικρά. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι όλη αυτή την διαδικασία και το κόστος στην περίπτωση που αφαιρέσουν τον μετρητή, αυτα που λες είναι μάλλον αν πρέπει για πρώτη αρχική φορά ηλεκτροδότηση. Στην περίπτωση που μιλαμε απλά ανοίγουν την χελώνα και αφαιρούν τον μετρητή από μέσα επανασφραγιζοντας την χελωνα, αν θες επανασύνδεση πληρώνεις το κόστος της εργασίας να ξαναβάλουν τον μετρητή στην χελώνα. Τώρα αυτό που λες μπορεί να γίνει αν ξηλωσουν και την χελώνα μαζί με την παροχή από το έδαφος αλλά δεν μιλάμε για τέτοιο πράγμα.
aligato1000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 13 ώρες πριν, Bagos70 είπε Πρόσφατα κληρονόμησα ένα διαμέρισμα στην επαρχία. Ωστόσο όταν πήγα να ρωτήσω για αλλαγή ονόματος με ενημέρωσε η υπάλληλος ότι ίσως χρειαστεί και ΥΔΕ το ψάξαμε στο deddie.apps. και χρειάζεται ΥΔΕ. Έτσι αποφάσισα ότι θα κόψω το ρεύμα, γιατί είναι πολλά τα δημοτικά τέλη και όταν χρειαστώ να ηλεκτροδοτηθεί ξανά να κάνω τις κατάλληλες ενέργειες. Εκεί όταν είπα στην υπάλληλο να προχωρήσουμε σε διακοπή με ενημέρωσε πως μετά τους 6 μήνες η ΔΕΔΔΗΕ έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τον μετρητή και όταν χρειαστώ να ηλεκτροδοτηθεί ξανά να κάνω αίτηση αρχικής ηλεκτροδότησης. Όντως ισχύει; Να πας να κάνεις και διακοπή στον δήμο που ανήκει το ακίνητο για να κοπούν τα δημοτικά τέλη.
Son^Goku Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 13 ώρες πριν, Bagos70 είπε Πρόσφατα κληρονόμησα ένα διαμέρισμα στην επαρχία. Ωστόσο όταν πήγα να ρωτήσω για αλλαγή ονόματος με ενημέρωσε η υπάλληλος ότι ίσως χρειαστεί και ΥΔΕ το ψάξαμε στο deddie.apps. και χρειάζεται ΥΔΕ. Έτσι αποφάσισα ότι θα κόψω το ρεύμα, γιατί είναι πολλά τα δημοτικά τέλη και όταν χρειαστώ να ηλεκτροδοτηθεί ξανά να κάνω τις κατάλληλες ενέργειες. Εκεί όταν είπα στην υπάλληλο να προχωρήσουμε σε διακοπή με ενημέρωσε πως μετά τους 6 μήνες η ΔΕΔΔΗΕ έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τον μετρητή και όταν χρειαστώ να ηλεκτροδοτηθεί ξανά να κάνω αίτηση αρχικής ηλεκτροδότησης. Όντως ισχύει; Ναι
Stergios74 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν νομίζω να χρειάζεσαι όλη αυτή την διαδικασία και το κόστος στην περίπτωση που αφαιρέσουν τον μετρητή, αυτα που λες είναι μάλλον αν πρέπει για πρώτη αρχική φορά ηλεκτροδότηση. Στην περίπτωση που μιλαμε απλά ανοίγουν την χελώνα και αφαιρούν τον μετρητή από μέσα επανασφραγιζοντας την χελωνα, αν θες επανασύνδεση πληρώνεις το κόστος της εργασίας να ξαναβάλουν τον μετρητή στην χελώνα. Τώρα αυτό που λες μπορεί να γίνει αν ξηλωσουν και την χελώνα μαζί με την παροχή από το έδαφος αλλά δεν μιλάμε για τέτοιο πράγμα. Επειδή όπως έγραψα και πιο πανω σε μας ειχε συμβεί αυτο: 1. Μπορεί να σου βγάλουν τον μετρητή και αυτο λέγεται αποξηλωση (μπορεί και να μην το κανουν) 2. Μετά πρέπει να γίνει συνδεση στο δίκτυο διανομής σχεδον σαν να γίνεται πρωτη φορα. Στη δική μας περίπτωση πληρώσαμε 300 ευρω (γλιτωσαμε μονο το καλωδιο μέχρι τον μετρητή), και επειδή αλλαξε ο κανονισμός για τα παχη καλωδιων έπρεπε να αλλάξουμε και το καλωδιο μεχρι τον πίνακα, φυσικα ρελε και νεο σχέδιο-βεβαίωση απο ηλεκτρολογο. Συνολικα μας βγηκε αν θυμαμαι καλα καμια 600 ευρω. 3. Για φορους δείτε και εδω https://www.deddie.gr/el/upiresies/apaggali-apo-dimotika-teli-mi-ilektrodotoumenon/ 1
Axelq Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Πρώτη φορά ακούω να σου βγάζουν τον μετρητή σε περίπτωση που το ακίνητο έχει κομμένο ρεύμα, ο υπάλληλος σε ενημέρωσε πως έχουν το δικαίωμα μετά από 6 μήνες να τον βγάλουν όχι όμως ότι θα το κάνουν. Σίγουρα γίνεται αποξήλωση του μετρητή σε περίπτωση ρευματοκλοπής.
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 40 λεπτά πριν, Stergios74 είπε Επειδή όπως έγραψα και πιο πανω σε μας ειχε συμβεί αυτο: 1. Μπορεί να σου βγάλουν τον μετρητή και αυτο λέγεται αποξηλωση (μπορεί και να μην το κανουν) 2. Μετά πρέπει να γίνει συνδεση στο δίκτυο διανομής σχεδον σαν να γίνεται πρωτη φορα. Στη δική μας περίπτωση πληρώσαμε 300 ευρω (γλιτωσαμε μονο το καλωδιο μέχρι τον μετρητή), και επειδή αλλαξε ο κανονισμός για τα παχη καλωδιων έπρεπε να αλλάξουμε και το καλωδιο μεχρι τον πίνακα, φυσικα ρελε και νεο σχέδιο-βεβαίωση απο ηλεκτρολογο. Συνολικα μας βγηκε αν θυμαμαι καλα καμια 600 ευρω. 3. Για φορους δείτε και εδω https://www.deddie.gr/el/upiresies/apaggali-apo-dimotika-teli-mi-ilektrodotoumenon/ Ειναι μεγάλοι αλήτες.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα