Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Οποιαδήποτε βοήθεια στο παρακάτω ευπρόσδεκτη μιας και από δίκτυα και κάμερες δεν ξέρω τίποτα.

Θέλω να δημιουργήσω ένα επαγγελματικό σχέδιο το οποίο θα βασίζεται στην εξής ιδέα.

Θέλω να βιντεοσκοπώ ένα χώρο και σε real time να έχει πρόσβαση ο πελάτης στο κινητό του και να βλέπει.Μετά τη λήξη όμως της σχέσης μας ο πελάτης-ξένος-τρίτος δεν θα έχει πρόσβαση.

Δηλαδή να αλλάζω τον κωδικό - (ή οτιδήποτε άλλο) , και να δίνω πρόσβαση σε άλλο πελάτη κλπ κλπ.

Υπάρχει κάτι τέτοιο ? Μπορεί να υλοποιηθεί ?

Και εάν ναι τι θα χρειαστώ ?

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να γίνει αυτό που θέλεις, πρώτα όμως πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν σε καλύπτει ο πιο απλός τρόπος, δηλαδή να πάρεις τον πελάτη ένα skype call και να του δείχνεις αυτό που θέλεις με την κάμερα.

Αν η απάντηση είναι ότι δεν θα είσαι στον ίδιο χώρο και όχι ότι υπάρχουν άλλες απαιτήσεις τότε μπορείς να συνδέσεις στο skype μία IP camera και ας είναι σε άλλο χώρο. Μπορείς να δεις παραδείγματα στην εφαρμογή του DroidCamX.

droidcamx.jpg.8368f0adf209f79b500dd63e7ebca5af.jpg

Φυσικά στο router που είναι συνδεδεμένη η IP camera θα πρέπει να γίνει port forward το port στο local IP της camera.

Μία άλλη λύση είναι να προβάλεις την camera σε ένα website που θα φτιάξεις και να αλλάζεις τον κωδικό στο website. Το αρνητικό είναι ότι αν και είναι πολύ εύκολο είναι να προβάλεις το stream στο website είναι πολύ δύσκολο να κρύψεις το ip της camera από τον κώδικα. Θα μπορούσες όμως να χρησιμοποιήσεις μία υπηρεσία όπως το https://www.ipcamlive.com/.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

Καλησπέρα σε όλους.Οποιαδήποτε βοήθεια στο παρακάτω ευπρόσδεκτη μιας και από δίκτυα και κάμερες δεν ξέρω τίποτα.

Θέλω να δημιουργήσω ένα επαγγελματικό σχέδιο το οποίο θα βασίζεται στην εξής ιδέα.

Θέλω να βιντεοσκοπώ ένα χώρο και σε real time να έχει πρόσβαση ο πελάτης στο κινητό του και να βλέπει.Μετά τη λήξη όμως της σχέσης μας ο πελάτης-ξένος-τρίτος δεν θα έχει πρόσβαση.

Δηλαδή να αλλάζω τον κωδικό - (ή οτιδήποτε άλλο) , και να δίνω πρόσβαση σε άλλο πελάτη κλπ κλπ.

Υπάρχει κάτι τέτοιο ? Μπορεί να υλοποιηθεί ?

Και εάν ναι τι θα χρειαστώ ?

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων

Παίρνεις μια camera όπως την ακόλουθη https://www.skroutz.gr/s/16770759/Hikvision-DS-2CD2141G1-IDW1-2-8mm-Λευκό.html, δημιουργείς χρήστες με δικαίωμα μόνο προβολής και μόλις δεν χρειάζεσαι κάποιο χρήστη, τον διαγράφεις και φτιάχνεις νέο χρήστη. 

Φυσικά η παρακολούθηση γίνεται απομακρυσμένα, απο κινητό κλπ.

Αν δίνεις περισσότερα λεφτά, υπάρχουν και ρομποτικές (ptz) που μπορείς να βλέπεις όπου εσύ θες.

Ερώτηση Είναι εύκολο?

Απάντηση: Εύκολο είναι, αλλά επειδή δεν έχει γνώση, την πρώτη φορά θα φας κάμποσες ώρες ψάχνοντας. Αν δεν έχεις χρόνο και γνώσεις , πληρώνεις 20-30€ και στη φτιάχνουν.

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/8/2020 στις 11:30 ΜΜ, elpenor είπε

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να γίνει αυτό που θέλεις, πρώτα όμως πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν σε καλύπτει ο πιο απλός τρόπος, δηλαδή να πάρεις τον πελάτη ένα skype call και να του δείχνεις αυτό που θέλεις με την κάμερα.

Αν η απάντηση είναι ότι δεν θα είσαι στον ίδιο χώρο και όχι ότι υπάρχουν άλλες απαιτήσεις τότε μπορείς να συνδέσεις στο skype μία IP camera και ας είναι σε άλλο χώρο. Μπορείς να δεις παραδείγματα στην εφαρμογή του DroidCamX.

Εγώ μπορεί να μην είμαι στον ίδιο χώρο.Θέλω ο πελάτης να έχει τη δυνατότητα να μπαίνει και να κοιτάζει.Δεν θα υπάρχει αναγκαστικά interaction δηλαδή.

Κάτι σαν security cameras θα είναι.

Το skype δε το χρησιμοποιούν και πολλοί πλέον και ειδικά στα κινητά.Απαιτεί να έχουν λογαριασμό στο skype κλπ.

Στις 3/8/2020 στις 11:30 ΜΜ, elpenor είπε

Μία άλλη λύση είναι να προβάλεις την camera σε ένα website που θα φτιάξεις και να αλλάζεις τον κωδικό στο website. Το αρνητικό είναι ότι αν και είναι πολύ εύκολο είναι να προβάλεις το stream στο website είναι πολύ δύσκολο να κρύψεις το ip της camera από τον κώδικα. Θα μπορούσες όμως να χρησιμοποιήσεις μία υπηρεσία όπως το https://www.ipcamlive.com/.

Αυτό είναι επίσης στα σχέδια.Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πιο ασφαλής από ότι καταλαβαίνω σε σύγκριση με το να βάλω σε δικό μου site embedded την κάμερα απλά είναι επί πληρωμή. Σωστά ? Αξίζει όμως τα 10 ευρώ το μήνα (120 ευρώ το χρόνο) ?

Επίσης είτε με την μία λύση είτε με την άλλη θα μπορώ να βάλω κωδικό ?

Για να σας δώσω να καταλάβετε φανταστείτε ένα ιδιωτικό παιδότοπο - γραφείο - χώρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Όταν έρχεται το παιδί στο χώρο θέλω να δίνω έναν μοναδικό κωδικό στον γονέα όπου θα μπαίνει με αυτόν και θα βλέπει real time το παιδί του - συνεδρία - παιχνίδι κλπ.

Στο τέλος της μέρας λοιπόν ο κωδικός θα γίνεται άχρηστος και την επόμενη μέρα που θα έρθει άλλο παιδί στο γραφείο θα δίνω άλλο κωδικό στους γονείς που θα είναι ενεργός.

Αυτό θέλω να κάνω.

Στις 4/8/2020 στις 9:34 ΠΜ, sphinxgr είπε

Παίρνεις μια camera όπως την ακόλουθη https://www.skroutz.gr/s/16770759/Hikvision-DS-2CD2141G1-IDW1-2-8mm-Λευκό.html, δημιουργείς χρήστες με δικαίωμα μόνο προβολής και μόλις δεν χρειάζεσαι κάποιο χρήστη, τον διαγράφεις και φτιάχνεις νέο χρήστη. 

Φυσικά η παρακολούθηση γίνεται απομακρυσμένα, απο κινητό κλπ.

Αν δίνεις περισσότερα λεφτά, υπάρχουν και ρομποτικές (ptz) που μπορείς να βλέπεις όπου εσύ θες.

Ερώτηση Είναι εύκολο?

Απάντηση: Εύκολο είναι, αλλά επειδή δεν έχει γνώση, την πρώτη φορά θα φας κάμποσες ώρες ψάχνοντας. Αν δεν έχεις χρόνο και γνώσεις , πληρώνεις 20-30€ και στη φτιάχνουν.

Ωραία τους χρήστες που τους δημιουργείς ? Στην εφαρμογή της κάμερας στο κινητό ? Που σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεβάζουν την εφαρμογή σωστά ?

Επεξ/σία από ryu_hadouken
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ryu_hadouken είπε

Αυτό είναι επίσης στα σχέδια.Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πιο ασφαλής από ότι καταλαβαίνω σε σύγκριση με το να βάλω σε δικό μου site embedded την κάμερα απλά είναι επί πληρωμή. Σωστά ? Αξίζει όμως τα 10 ευρώ το μήνα (120 ευρώ το χρόνο) ?

Επίσης είτε με την μία λύση είτε με την άλλη θα μπορώ να βάλω κωδικό ?

Το να φτιάξεις μία ιστοσελίδα και να βάλεις ένα κωδικό που θα τον αλλάζεις κάθε μέρα είναι πολύ εύκολο. Αν όμως έχεις κάνει απλά embed την κάμερα στο site είναι πολύ εύκολο για κάποιον να δει τον κώδικα που έχεις χρησιμοποιήσει για να την κάνεις embed και να τον χρησιμοποιήσει μετά ανεξάρτητα από την ιστοσελίδα σου (οπότε και να παρακάμψει τον κωδικό).

Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να σε απασχολήσει είναι η ταχύτητα upload της σύνδεσης internet στον χώρο που θα είναι η κάμερα. Αν δηλαδή κάνεις απλά embed την κάμερα και μετά μπουν 10 άνθρωποι να την δουν θα πρέπει η ταχύτητα του upload της σύνδεσης που χρησιμοποιεί η κάμερα να είναι 10 φορες + μεγαλύτερη από το bitrate του stream, πράγμα δύσκολο.

Το site που σου έστειλα (το οποίο το βρήκα με ένα απλό google search, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) θα πάρει το stream της κάμερας σου και μετά θα φροντίσει αυτό να αναπαράγει και να δείξει το stream σε όλους τους επισκέπτες σου. Έτσι και δεν θα έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα του internet και δεν θα μπορεί κανένας να παρακάμψει τον κωδικό.

Αν το κόστος σου φαίνεται μεγάλο τότε μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις το youtube, να φτιάχνεις κάθε μέρα ένα κανάλι όπου θα προβάλετε η κάμερα και να στέλνεις το (διαφορετικό κάθε μέρα) url στους επισκέπτες.

To Vimeo έχει μία υπηρεσία (με μικρό κόστος αν θυμάμαι καλά) που επιτρέπει σε ένα video να προβληθεί μόνο σε μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα (δεν ξέρω αν υποστηρίζει live streams αλλά υποθέτω ότι θα το κάνει), το έχω χρησιμοποιήσει για ένα πελάτη που πουλάει εκπαιδευτικά video, αν αποφασίσεις να πας σε κάποια τέτοια λύση μπορώ να σου στείλω τον κώδικα που έχω φτιάξει ο οποίος κάνει wordpress integration και δίνει access μόνο σε user που ανήκουν σε κάποιο group ώστε να μειώσεις λίγο το κόστος του dev.

Η λύση του να παίρνεις το stream από την κάμερα σε ένα server και να το αναπαράγεις εσύ μετά δεν είναι τεχνικά εύκολη (οι streaming server δεν είναι κάτι φτηνό ούτε εύκολο να σεταριστεί) για αυτό προτείνω youtube ή άλλες υπηρεσίες.

Spoiler

Εγκυκλοπαιδικά το παράδειγμα που σου έδωσα με το skype μπορεί να λειτουργήσει και με τις άλλες αντίστοιχες εφαρμογές (πχ whatsapp κλπ). Καταλαβαίνω τώρα που περιέγραψες τι θέλεις να κάνεις ότι δεν βολεύει, στην αρχή σκέφτηκα ότι είσαι μεσίτης και θέλεις να δείχνεις διάφορα ακίνητα χωρίς να έρχεσαι σε επαφή λόγο covid 19....

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
22 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

Ωραία τους χρήστες που τους δημιουργείς ? Στην εφαρμογή της κάμερας στο κινητό ? Που σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεβάζουν την εφαρμογή σωστά ?

Στις HikVision σαφως και πρέπει να κατεβάσεις εφαρμογή. Η κάμερα συνδέεται σε server της εταιρίας για να μετατρέπει τη δυναμική IP σε σταθερό όνομα και να μπορείς με αυτό το όνομα να την βλέπεις.

Οπότε εσυ ως administrator δινεις δικαιώματα (share) να βλέπουν παράλληλα και άλλοι την κάμερα - που πρέπει να έχουν λογαριασμό στην Hikvision για να κανουν login. 

*Για παιδότοπο και καθημερινές αλλαγές, είναι δύσκολο. Δεν σου κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...