Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/11/2023 στις 9:26 ΜΜ, giannisnt1982 είπε

Και εγώ κάπου εκεί τα έβγαλα και τα δυο μαζί. Είναι κάποιες εταιρίες σχόλες οδηγών δίνουν λιγότερα λεφτά άλλα μπορείς να μάθεις και δεν σε πιέζουν έτσι έκανα και εγώ με τα χωματουργικά

Στα χωματουργικά, θεωρείς ότι είναι μια καλή αρχή ας πούμε για έναν νέο οδηγό;

Μιλάμε για τα επικαθήμενα που βλέπω, να μπαινοβγαίνουν στα νταμάρια, να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν.

Στις 24/11/2023 στις 10:49 ΜΜ, mak3don είπε

Δούλεψε σε φορτηγό Γ πρώτα αν μπορείς και μετά κοίτα για Ε γιατί θα σου φανεί δύσκολο

Εγώ το Γ το έχω από το 21 και χθες πήρα το Ε και κόπηκα και μια φορά από βλακεία δικιά μου γιατί πήγα πολύ χαλαρά να δώσω και έστριψα εντός κατοικημένης περιοχής δεξιά με 20 χιλιόμετρα και με έκοψαν αμέσως ( γερμανικός κ.ο.κ στροφή δεξιά εντός κατοικημένης περιοχής με ταχύτητα βαδίσματος για οχήματα πάνω από 7.5 τόνους λόγο τυφλής γωνίας)

Συγχαρητήρια φίλε μου. 

Φαντάζομαι το άγχος στην εξέταση θα ήταν και το κοτσάρισμα-ξεκοτσάρισμα έτσι;

Ξέρεις τι εννοώ;

Ότι πρέπει να γίνει "by the book" κτλ.... 

Που εννοείται είναι και το σωστό. 

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Autolykos είπε

Συγχαρητήρια φίλε μου. 

Φαντάζομαι το άγχος στην εξέταση θα ήταν και το κοτσάρισμα-ξεκοτσάρισμα έτσι;

Ξέρεις τι εννοώ;

Ότι πρέπει να γίνει "by the book" κτλ.... 

Που εννοείται είναι και το σωστό. 

Ναι ήταν λίγο ανχος όμως είχα ζητήσει από τον δάσκαλο να μου πει την σειρά ενεργειών και να την γράψω και τελικά τα είχε έτοιμα γραπτώς και μου τα έδωσε και τα διάβαζα σπίτι για να θυμάμαι τι πρέπει να κάνω ακριβώς 

Όταν κόπηκα την πρώτη φορά μου είπε ο εξεταστής πως η εξέταση αποτελείτε από δύο μέρη την οδήγηση καί τό κοτσαρισμα η ξεκοτσαρισμα και πως θα συνεχίσουμε την εξέταση με το δεύτερο μέρος και αν το κάνω σωστά την επόμενη φορά θα εξεταστω μόνο στην οδήγηση όπως και έγινε

Επίσης ο δάσκαλος μου είπε πώς μία μέρα πριν θα ξέρει αν πρέπει να κοτσαρω η να ξεκοτσαρω και τελικά μου είπε ότι θα κάνουμε ξεκοτσαρισμα που είναι πιο εύκολο..

επίσης στο δίπλωμα μου έδωσαν και την κατηγορία BE που είναι αυτοκίνητο με τρέιλερ πάνω από 750kg 

Εδώ στην Γερμανία έμαθα επίσης πώς όλοι οι κάτοχοι B κατηγορίας έχουν το δικαίωμα να τραβήξουν τρέιλερ με το αυτοκίνητο τους αρκεί το τρέιλερ να είναι ως 750 κιλά κάτι που δεν στο λένε οι σχολές στην Ελλάδα 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mak3don είπε

Ναι ήταν λίγο ανχος όμως είχα ζητήσει από τον δάσκαλο να μου πει την σειρά ενεργειών και να την γράψω και τελικά τα είχε έτοιμα γραπτώς και μου τα έδωσε και τα διάβαζα σπίτι για να θυμάμαι τι πρέπει να κάνω ακριβώς 

Όταν κόπηκα την πρώτη φορά μου είπε ο εξεταστής πως η εξέταση αποτελείτε από δύο μέρη την οδήγηση καί τό κοτσαρισμα η ξεκοτσαρισμα και πως θα συνεχίσουμε την εξέταση με το δεύτερο μέρος και αν το κάνω σωστά την επόμενη φορά θα εξεταστω μόνο στην οδήγηση όπως και έγινε

Επίσης ο δάσκαλος μου είπε πώς μία μέρα πριν θα ξέρει αν πρέπει να κοτσαρω η να ξεκοτσαρω και τελικά μου είπε ότι θα κάνουμε ξεκοτσαρισμα που είναι πιο εύκολο..

επίσης στο δίπλωμα μου έδωσαν και την κατηγορία BE που είναι αυτοκίνητο με τρέιλερ πάνω από 750kg 

Εδώ στην Γερμανία έμαθα επίσης πώς όλοι οι κάτοχοι B κατηγορίας έχουν το δικαίωμα να τραβήξουν τρέιλερ με το αυτοκίνητο τους αρκεί το τρέιλερ να είναι ως 750 κιλά κάτι που δεν στο λένε οι σχολές στην Ελλάδα 

Εννοείς ότι με το που βγήκε το CE, Τότε αυτόματα και το Β', το απλό του αυτοκινήτου δηλαδή, μετατρέπεται σε ΒΕ σωστά;

Δηλαδή, μπορείς πλέον και με το ΙΧ σου, να κοτσάρεις π.χ, τροχόσπιτο, βάρκα κτλ;

Έτσι δεν είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Autolykos είπε

Εννοείς ότι με το που βγήκε το CE, Τότε αυτόματα και το Β', το απλό του αυτοκινήτου δηλαδή, μετατρέπεται σε ΒΕ σωστά;

Δηλαδή, μπορείς πλέον και με το ΙΧ σου, να κοτσάρεις π.χ, τροχόσπιτο, βάρκα κτλ;

Έτσι δεν είναι;

Ναι όταν βγάζεις CE παίρνεις αυτόματα το BE

και όταν έχεις μόνο το Β επιτρέπεται να τραβήξεις τρέιλερ αρκεί να μήν είναι βαρύτερο από 750kg και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου μαζί με το τρέιλερ να μήν ξεπεράσει τα 4250kg δηλαδή 3500+750kg επίσης το τρέιλερ δεν πρέπει να έχει δικά του φρένα αν κατάλαβα σωστά

Με το BE οδηγάς ότι τρέιλερ θέλεις με δικά του φρένα και επιτρέπεται η συνολική μάζα να ξεπεράσει τα 4250kg όπως είπες τροχόσπιτο βάρκα κτλ

Επεξ/σία από mak3don
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mak3don είπε

Ναι όταν βγάζεις CE παίρνεις αυτόματα το BE

και όταν έχεις μόνο το Β επιτρέπεται να τραβήξεις τρέιλερ αρκεί να μήν είναι βαρύτερο από 750kg και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου μαζί με το τρέιλερ να μήν ξεπεράσει τα 4250kg δηλαδή 3500+750kg επίσης το τρέιλερ δεν πρέπει να έχει δικά του φρένα αν κατάλαβα σωστά

Με το BE οδηγάς ότι τρέιλερ θέλεις με δικά του φρένα και επιτρέπεται η συνολική μάζα να ξεπεράσει τα 4250kg όπως είπες τροχόσπιτο βάρκα κτλ

Σωστά. 

Επίσης, αυτό που γνωρίζω (αν δεν κάνω λάθος), είναι ότι με το CE, στην περιπτωση που έχεις  και το Δ', επεκτείνεται αυτόματα κι εκείνο σε ΔΕ'. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...