Προς το περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό advanced software engineering ή business


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, επειδή δεν κατάφερα να ξεθάψω παρόμοιο θέμα. Πρόσφατα τελείωσα το προπτυχιακό μου στην πληροφορική και μου αρέσει ο προγραμματισμός και να γράφω κώδικα. Μιας και δεν έχω εργασιακή εμπειρία δεν ξέρω αν θα μου αρέσει το ίδιο σε εργασιακό περιβάλλον.

 Έχοντας κατά νου αυτά θα ήταν καλύτερο ένα μεταπτυχιακό σε advanced software engineering ή businness( innovation & technology) όπου το δεύτερο πιθανόν θα με βοηθήσει στην μετέπειτα εξέλιξή μου μέσα σε εταιρεία.

Υ.Γ: Το πρόβλημά  μου δεν έχει να κάνει αν θέλω ή όχι μεταπτυχιακό και επίσης όχι αν είναι καλύτερο ένα κολέγιο ή δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να εργαστώ στο κομμάτι του software development αλλά φαντάζομαι με τα χρόνια και από ότι βλέπω και εδώ πολλοί κοιτάνε προς managment θέσης. Η ερώτηση μου είναι αν είναι καλύτερο να εμβαθύνω τις γνώσεις μου με ένα master software engineering ή καλύτερα να κάνω ένα business oriented μεταπτυχιακό το οποίο παράλληλα με πιστοποιήσεις / σεμινάρια (technical skills, frameworks). Απώτερος σκοπός προφανώς, μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω καλύτερα θα ήταν πρώτα να ξεκινησεις εργασία στο αντικείμενο ώστε να δεις αν όντως σου αρέσει και στη συνέχεια αποφασίζεις πιο μεταπτυχιακό να επιλέξεις ανάλογα το που έχεις κλίση και τι σε τραβάει περισσότερο. αν επιλέξεις τελικά εργασία και θες μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό φροντισε να το κάνεις εντός 2-5 χρόνια μετά τη λήψη πτυχίου, αν επιλέξεις business μπορείς να περιμένεις και περισσότερο. Με τη μία πάντως δε σε κάνει κανένας team leader/ project manager όσα πτυχία κι αν έχεις

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Αν σε ενδιαφέρει ο κλάδος ξεκίνα να δουλεύεις, απόκτησε κάποια χρόνια εμπειρία και μετά θα ξέρεις μόνος σου αν και ποιο μεταπτυχιακό θα σου είναι χρήσιμο. Δε γίνεται να είσαι προϊστάμενος αν δεν έχεις υπάρξει υφιστάμενος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@velociraptoras @Kercyn συμμερίζομαι τις απόψεις σας ότι πρέπει πρώτα να δουλέψω και μετά μεταπτυχιακό απλά είναι οι τρέχουσες συνθήκες με τον κοροναιο που φαντάζομαι έχουν επηρεάσει την αγορά και πιστεύω ότι ένα μεταπτυχιακό θα μου δώσει παραπάνω "αξία" όταν έχει εξομαλύνει πια αυτή η κατάσταση!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από μια αποψη είναι και πιο δύσκολες οι συνθήκες τώρα για να βρεις εργασία οπότε αφού θες να ργαστεις στον τομέα του προγραμματισμού κάνε software

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το software development δεν χρειαζεται μεταπτυχιακο. Πιο δυνατός υποψήφιος γινεσαι με γνώσεις σε περισσότερες γλώσσες, εργαλεία και framework. 

Παρόλα αυτά, μου φαίνεται ότι δεν εισαι πολυ σίγουρος για αυτη την κατεύθυνση. Μια προϋπηρεσία 1-2 ετών ίσως ξεκαθαρίσει λιγο το τοπίο και σε αφήσει να αποφασίσεις πιο εμπεριστατωμενα αν θες να συνεχίσεις ως developer ή να κυνηγησεις κάποια ειδίκευση (ενδεχομενως μέσω master) ειτε στο computer science ειτε σε κατι πιο business. 

Το timing μπορει να μην είναι καλο, αλλα και ενα master (ειδικά αν ειναι για εξωτερικο) νομιζω ειναι κρίμα να το κυνηγήσει χωρίς να εχεις πρώτα ολα τα δεδομενα για μια "σωστη" αποφαση

Επεξ/σία από Theo1903
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ @Theo1903 . Δεν είχα βλέψεις για μεταπτυχιακό αυτή την στιγμή αλλά για εργασία για να δω τι μου αρέσει όπως είπες και εσύ. Αλλά είναι αυτές οι συγκυρίες όπου έρχονται κάποιες ευκαιρίες που αναρωτιέσαι αν θα ξαναέρθει τέτοια ευκαιρία ή αν στο μέλλον θα λες έπρεπε να το είχα κάνει...Βρίσκομαι σε αυτό το περίεργο σημείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...