Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.

Λαμβάνω από την εφαρμογή το συγκεκριμένο σφάλμα:

Ουσιαστικά συμβαίνει μετά από  10λ λειτουργίας.

Είναι το Inventor Passion Eco P9MVI32

Που μπορεί να οφείλεται;

Screenshot_2022-05-28-17-21-21-582_com.inventor.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 λεπτά πριν, gamsgr είπε

Καλησπέρα σας.

Λαμβάνω από την εφαρμογή το συγκεκριμένο σφάλμα:

Ουσιαστικά συμβαίνει μετά από  10λ λειτουργίας.

Είναι το Inventor Passion Eco P9MVI32

Που μπορεί να οφείλεται;

Screenshot_2022-05-28-17-21-21-582_com.inventor.jpg

Το βάζεις σε ψύξη έτσι; Έλεγξε το μία.

• Like 1

4 λεπτά πριν, gamsgr είπε

Ναι σωστά στους 25-26

Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=midea+the+evaporator+temperature+limit+frequency

Θα καθάριζα τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας και αν πάλι τα ίδια, μάλλον πας για τηλέφωνο στην Inventor από Δευτέρα.

• Like 1

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα έβαζα το tcl.

Ευχαριστώ @liakjim κι εγώ αυτό σκεφτόμουν μονο και μόνο απο την εγγύηση. Πήρα να κλείσω και τον εγκαταστάτη που μου πρότεινες απο το προηγούμενο καλοκαίρι και μου είπε κι αυτός το ίδιο. Οπότε βουρ και ελπίζω για το καλύτερο

• Like 1

καλησπέρα σας,

θα ήθελα και εγώ τη βοήθεια σας.

1. Ποσό που διαθέτουμε : 1.500 €
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: αντικατάσταση παλιού ανεπαρκές Panasonic CS-G125KE / CU-G125KE
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Θα βόλευε η ανακύκλωση(μια έκπτωση βοηθάει πάντα αρκεί να αξίζει). Οι δόσεις είναι επιθυμητές
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 50 % 50%
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : σαλονοκουζίνα 36 m2
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Αθήνα δυτικά προάστεια
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: επιθυμητά μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): κακή μονωση διαμπερές Β/Ν ρετιρέ
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

Θερμικές Απώλειες

7757.72Watt

6671.64KCal/h

215.49Watt/m2

185.32KCal/h/m2

για 20οC

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Επανέλαβε λίγο τον υπολογισμό απωλειών και βλέπουμε. Στο ύψος βάζουμε πάτωμα ως ταβάνι σε μέτρα πχ 2.8μ Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις πόλη/περιοχή καθώς και υψόμετρο. Αν έχεις αμφιβολία ότι κάτι δεν έχεις κάνει σωστά, ανέβασε μας screenshots από τις επιλογές που έχεις βάλει στις ερωτήσεις μήπως κάτι σου έχει ξεφύγει.

Γεια σου και παλι,
Εκανα ξανα τον υπολογισμο 
11760.34 Watt
10113.89 KCal/h
196.01 Watt/m2
168.56 KCal/h/m2
για θερμοκρασια 24 

ειναι πυλαια θεσσαλονικης, πες κανα 80 μετρα υψομετρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nomikosas είπε

Γεια σου και παλι,
Εκανα ξανα τον υπολογισμο 
11760.34 Watt
10113.89 KCal/h
196.01 Watt/m2
168.56 KCal/h/m2
για θερμοκρασια 24 

ειναι πυλαια θεσσαλονικης, πες κανα 80 μετρα υψομετρο.

Άρα 100% 24αρι και μάλλον δεν θα σε φτάσει κιόλας. Ίσως να χρειαστεί να μπει και δεύτερο μηχάνημα. Αν είναι ενιαίος μπορείς να βάλεις το ένα φέτος και βλέπεις. Αν δεν είναι ενιαίος απόλυτα, θα πρέπει μάλλον να βάλεις από φέτος δύο μηχανήματα. Δες και το 80αρι heavy της Mitsubishi . 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1414941/mitsubishi-heavy-industries-srk-src-80-zr-w-klimatistiko.html

Αλλά φαντάσου ακόμα και αυτό το κτηνακι δίνει σχεδόν το μισό capacity από τις ανάγκες του χώρου σου και αυτό χωρίς να βάλουμε μέσα το defrost στους μηδέν.

IMG_20220528_213518.jpg.b8322fef805ccee9b3e3e3a946c529b4.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ένα Mitsubishi 18 10ετιας και έβαλα χθες ένα inventor comfort 24 αλλά βλέπω ότι δεν κάνει την ίδια ψύξη με το προηγούμενο στους ίδιους βαθμούς στον χώρο μήπως έτσι είναι τα inverter γιατί ενώ το παλιό το είχα στους 27 και κρύωνε όλο το σπίτι το καινούριο το βάζω στους 25 λαοί δεν φτάνει στα δωμάτια .παρεπιπτόντως είναι στην ίδια θέση με το παλιό 

Επεξ/σία από panosopc

6 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Δεν ξέρω άμα είναι το σωστό μέρος να κάνω την ερώτηση (μιας και είναι AC related), αλλά έχω πάλι ένα θέμα με το πορτάκι του AC που δεν κλείνει τελείως όταν το κλείνω. Δυστυχώς, έπρεπε να το κατεβάσω/ανοίξω λίγο για να μπορέσω να βγάλω και να καθαρίσω τα φίλτρα και τώρα δε μπορώ να το κλείσω.. Έψαξα και στο manual αλλά δεν βρήκα κάτι. Θυμάμαι πέρσι είχε γίνει κάτι παρόμοιο και κάπως το έφτιαξα, αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά αυτή την πληροφορία.. Καμία ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τι μάρκα είναι ?

22 ώρες πριν, liakjim είπε

Ερώτηση, άγνωστη για εμένα μάρκα,  μου το προτεινεις λόγω τιμής;

13 λεπτά πριν, GeG είπε

Ερώτηση, άγνωστη για εμένα μάρκα,  μου το προτεινεις λόγω τιμής;

Ως ένα φθηνό που έχουμε δει ότι συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς σε θέρμανση.

• Like 1

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Άρα 100% 24αρι και μάλλον δεν θα σε φτάσει κιόλας. Ίσως να χρειαστεί να μπει και δεύτερο μηχάνημα. Αν είναι ενιαίος μπορείς να βάλεις το ένα φέτος και βλέπεις. Αν δεν είναι ενιαίος απόλυτα, θα πρέπει μάλλον να βάλεις από φέτος δύο μηχανήματα. Δες και το 80αρι heavy της Mitsubishi . 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1414941/mitsubishi-heavy-industries-srk-src-80-zr-w-klimatistiko.html

Αλλά φαντάσου ακόμα και αυτό το κτηνακι δίνει σχεδόν το μισό capacity από τις ανάγκες του χώρου σου και αυτό χωρίς να βάλουμε μέσα το defrost στους μηδέν.

IMG_20220528_213518.jpg.b8322fef805ccee9b3e3e3a946c529b4.jpg

Ευχαριστω πολυ, δηλαδη εσυ αυτο θα αγοραζες;
Δες την καταναλωση που εχει, πιστευεις μπορουμε να βρουμε και κατι καλυτερο απο τα 2259 Kw? 
Ειχα δει μερικα 18000Btu ειχαν καπου πχ 1300kw / ετος

Ετήσια Κατανάλωση (Θέρμανση)
2.259 Kw/έτος
Ετήσια Κατανάλωση (Ψύξη)
401 Kw/έτος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...