Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νερο εξ οσων θυμαμαι προκυπτει απο την υγρασια που δημιουργειται στο στοιχειο. Αν δεν δημιουργειται αρκετη υγρασια κατα την ψυξη (γιατι πρακτικα μεταφερει θερμοτητα εξω, και παγωνει τις σωληνωσεις του στοιχειου μεσα ωστε να παγωσει τον αερα και απο αυτη τη διαφορα δημιουργειται υγρασια στο στοιχειο η οποια φευγει απο το σκαφακι και το σωληνα σιγα σιγα με τη μορφη νερου) δεν θα εχεις ποταμια νερου.

Εξ ου και γιατι πολλα συγχρονα κλιματιστικα λχ Toshiba οταν τα κλεισεις για καποια λεπτα συνεχιζουν και δουλευουν μονο ανεμιστηρα για να στεγνωσουν το στοιχειο απο την υγρασια για να μην μαζεψει μουχλα και να μην μυριζει ασχημα. Παλια που δεν ειχαν τετοιες λειτουργιες το εβαζες μονος σου στον ανεμιστηρα κανα 20 λεπτο.

Οτι σου λενε τωρα και στα αυτοκινητα οτι σβησε το κλιματιστικο 5-10 λεπτα πριν φτασεις στον προορισμο σου και δουλεψε μονο αερα για να στεγνωσει το στοιχειο και να φυγουν τυχον νερα που εχουν μαζευτει στο σωληνακι. Πολλοι δεν το κανουν και αναδυονται ασχημες μυρωδιες απο τους αεραγωγους σαν κλουβια αυγα, να εχει ψοφησει κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, aks είπε

Οκ για το συνέχεια το καταλαβαίνω.Αλλα οχι πχ στις 3 ωρες να μην βγαλει ουτε σταγονα?

Το asyg24klca , ζήτημα να το δω να βγάλει 1-2 φορές όλο το καλοκαίρι 😅

Αν θέλεις να σιγουρευτείς, σήκωσε καπάκι, ψάξε το λεκανάκι απορροής, βάλε έξω στο σωληνάκι ένα μπουκάλι νερού του μισού λίτρου και ρίξε μέσα μισό λίτρο. Θα πρέπει να στο γεμίσει όλο.

Διάβασε και αυτό που λέει πολύ σωστά ο @Sebu.

Επειδή τα δικά μου δεν έχουν τέτοιο σύστημα, το έχω κάνει με ir remote wifi (πχ rm mini).

• Like 1

17 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε ευχαριστω πολυ! Αρα παω για 18αρι σωστα;

Πόσο στοιχίζει ένα καλό σερβις καθαρισμού στα κλιματιστικά, μιάς και μπαίνουμε στο καλοκαίρι;

Έχει να γίνει 2,5 χρόνια.

1 hour ago, liakjim said:

Το asyg24klca , ζήτημα να το δω να βγάλει 1-2 φορές όλο το καλοκαίρι 😅

Αν θέλεις να σιγουρευτείς, σήκωσε καπάκι, ψάξε το λεκανάκι απορροής, βάλε έξω στο σωληνάκι ένα μπουκάλι νερού του μισού λίτρου και ρίξε μέσα μισό λίτρο. Θα πρέπει να στο γεμίσει όλο.

Διάβασε και αυτό που λέει πολύ σωστά ο @Sebu.

Επειδή τα δικά μου δεν έχουν τέτοιο σύστημα, το έχω κάνει με ir remote wifi (πχ rm mini).

Ποσα περίπου ml γεμίζουν ολο το καλοκαιρι?Έχω βάλει ενα παγουρι απέξω αλλα με την κλίση που έχει δωσει χλωμό το βλέπω

Όποιος ψάχνει σήμερα για ποιοτικό 18άρι, πιστεύω ότι φέτος με τις τιμές που βλέπουμε , το 18άρι  edge με 983€ εγκατεστημένο , είναι ως τώρα από τις πιο αξιόλογες προσφορές. Αμφιβάλω αν θα το δούμε πιο κάτω.

f5734b3ebe4022ce926c4edcd3a4e6eb.png

2 ώρες πριν, aks είπε

@liakjim Πολυ φοβαμαι οτι μου εκανε μαλακια με την αποχετευση εξω και δεν της εδωσε καλη κλιση.Σε ποση ωρα αφου λειτουργησουν αρχιζουν να βγαζουν νερο?Το εβαλα τωρα στους 25 να δουλεψει

Bαλτο να δουλέψει στην αφυγρανση 'dry' κι αστο 3 ώρες. Βάλε θερμοκρασία μικρότερη από αυτή του δωματίου για να δουλέψει.

Καλησπέρα, για μια φίλη που θέλει να βάλει κλιματιστικό στο δωμάτιο (γιατί μου είπε κάτι για Nuvelle και λέω κάτσε περίμενε 😁 ), έκανα το ερωτηματολόγιο με βάση αυτά που μου είπε και βγαίνει 9άρι. Το θέλει για ψύξη γιατί υπάρχει φυσικό αέριο για θέρμανση. Μπάτζετ μαξ κοντά στα 600€ με εγκατάσταση. Καμία πρόταση?

29 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Καλησπέρα, για μια φίλη που θέλει να βάλει κλιματιστικό στο δωμάτιο (γιατί μου είπε κάτι για Nuvelle και λέω κάτσε περίμενε 😁 ), έκανα το ερωτηματολόγιο με βάση αυτά που μου είπε και βγαίνει 9άρι. Το θέλει για ψύξη γιατί υπάρχει φυσικό αέριο για θέρμανση. Μπάτζετ μαξ κοντά στα 600€ με εγκατάσταση. Καμία πρόταση?

Με παζάρι 415€ https://www.kotsovolos.gr/ProductBazaar?catalogId=10551&productId=4938004&langId=-24&storeId=10151

επίσης https://www.kotsovolos.gr/ProductBazaar?catalogId=10551&productId=47215&langId=-24&storeId=10151

478€ https://www.kotsovolos.gr/ProductBazaar?catalogId=10551&productId=139003&langId=-24&storeId=10151

560€ https://www.kotsovolos.gr/ProductBazaar?catalogId=10551&productId=46978&langId=-24&storeId=10151

Έχετε άποψη για τα Hisense? Είναι καλή η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα?

Αυτό για 12άρι για ψύξη φαίνεται καλό,

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/hisense-energy-se-ka35xr0eg-ka35xr0ew-klimatistiko-12-000-btu-h_3934985

αλλά δεν βρίσκω πολλά πράγματα για τα Hisense🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε ψύξη βλέπω το καλύτερο είναι το carrier έτσι?

Ξέχασα να αναφέρω ότι πρέπει να είναι σχετικά αθόρυβο επειδή θα μπει σε υ/δ,  σε περίπτωση που απορρίπτεται κάποιο από τα παραπάνω

Επεξ/σία από Dimitris156

23 ώρες πριν, atsoum είπε

Τα γνωρίζω όλα αυτά το πρόβλημα είναι πως δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις στην περιγραφή. Ακόμα και τα manual έχουν * στο συγκεκριμένο θέμα και γράφουν διατίθεται σε συγκεκριμένα μοντέλα. Ρώτησα περισσότερο μήπως σε κάποια μάρκα αυτό δίνεται 'στανταρτ' ή τέλος πάντων είναι πιο πιθανό να υπάρχει στα πιο premium μοντέλα

Έχω δύο sendo που έχουν κίνηση δεξιά αριστερά από το τηλεκοντρόλ. Είναι η σειρά Αίολος, δεν έχουν όλες οι σειρες αυτή την επιλογή.

• Like 2

Καλημέρα,

Είμαι σε αναζήτηση για αγορά κλιματιστικού και μετά από έρευνα έχω καταλήξει σε ένα Inventor και ένα Gree. Γύρω στα 1000 βγαίνουν και τα δύο (24000 Btu). Έχει κανείς άποψη για αυτές τις μάρκες και το ποια θα ήταν καλύτερο να επιλέξω; Στα χαρακτηριστικά τους είναι και τα δύο πολύ κοντά, γεγονός που δε με βοηθάει να αποφασίσω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, NoobSailor είπε

Καλημέρα,

Είμαι σε αναζήτηση για αγορά κλιματιστικού και μετά από έρευνα έχω καταλήξει σε ένα Inventor και ένα Gree. Γύρω στα 1000 βγαίνουν και τα δύο (24000 Btu). Έχει κανείς άποψη για αυτές τις μάρκες και το ποια θα ήταν καλύτερο να επιλέξω; Στα χαρακτηριστικά τους είναι και τα δύο πολύ κοντά, γεγονός που δε με βοηθάει να αποφασίσω.

Ευχαριστώ.

Προσωπικά θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός για αγορά ενός gree κλιματιστικού σήμερα, μιας και το θέμα της αντιπροσωπείας είναι το λιγότερο σκιώδης.

Θα βοηθούσε να πεις σε ποια μοντέλα αναφέρεσαι πάντως, και ακόμη περισσότερο να μας συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου, μπας καλά σε πάμε και σε τυχόν έτερη επιλογή.

Επεξ/σία από liakjim

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...