Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, chbazios είπε

Το https://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-12-nfh2-12000btu-p-HAP.004249 ως φθηνο στα 345 ειναι καλο, το εχει καποιος;

2 χρόνια εγγύηση ;  Και μέσω e-shop; Καλύτερα όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί είναι κακό η αγορά μέσω του eshop; Θυμαμαι στο παλιο σπίτι πριν 7 χρόνια  ειχα πάρει ενα mitsubishi 12αρι από εκεί. Βγήκε απροβληματιστο και θυμάμαι ότι ειχα μείνει πολύ ευχαριστημένος από την τοποθετηση! Θυμάμαι μάλιστα ότι χρειαστηκα μια λεπτομερεια από τους ψυκτικούς που το ειχαν βαλει,  ήρθαν αυθημερον και την εφτιαξαν, φυσικα διχως χρέωση!  Δεν ξερω αν αποτέλεσα την εξαιρεση του κανόνα όμως με αυτα που διαβαζω το after sales ειναι δυσκολο παντου!

Αν αναφέρεσαι βεβαια στα χρόνια της εγγυησης τότε φυσικά θα πάω πάσο! 

Επεξ/σία από spyros.s

4 ώρες πριν, oletiras είπε

Κοιταω για κλιματιστικο 18αρι, κατα κυριο λογω για ψύξη. Το ματι μου επεσε στην μαρκα του Leroy Merlin https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-l2-18000-btuh-82367427

κατι Equation οπως αυτο του link. Δινουν και ατοκες και δωρεαν εγκατασταση και 5 χρονια εγγυηση μεσα-εξω και πιστοποιηση Eurovent. Ποσο έξω μπορω να πέσω? Ποσο χαλια μπορει να ειναι? Η αμεσως επομενες λυσεις υπερβαινουν τα 900 ευρω (με την εγκατασταση).

Κάπου διάβασα ότι τα Equation είναι στην πραγματικότητα Haier.
Πιθανώς το μοντέλο αντιστοιχεί στο Haier AS50TDDHRA-CL / 1U50MEEFRA

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ψιλοsos .Ποιος κάνει την επέκταση για το καλώδιο να πάει έξω στην εξωτερική μονάδα ? Αγόρασα από κωτσόβολο κλιματιστικό 24.000 με δωρεάν εγκατάσταση.Ο ηλεκτρολόγος άφησε καλώδιο για αναμονή εκεί που θα πήγαινε η εσωτερική μονάδα.Ξεκινάει από τον πίνακα (πάνω από τη γυψοσανίδα) και καταλήγει στο τοίχο.

Ο ψυκτικός που ήρθε ενώ τα έστησε όλα και τρύπησε το πατζούρι και περασε τους σωλήνες , στο τέλος μου είπε ότι το καλώδιο πρέπει να βγαίνει έξω γιατί είναι έξω η τροφοδοσία.Και ότι είναι δουλειά του ηλεκτρολόγου.Ο ηλεκτρολόγος είπε ότι ο ψυκτικός το κάνει αυτό και δεν υπάρχει οίκημα με αναμονές έξω.(μου ακούγεται λογικό).

Στο λινκ του Κωτσόβολου στην υπηρεσία εγκατάστασης διαβάζω αυτό :

Εγκατάσταση καλωδίου παροχής ρεύματος εξωτερικής μονάδας μέχρι 3 μέτρα.

https://www.kotsovolos.gr/support360/κλιματισμός/installations-ac/990229-υπηρεσία-εγκατάστασης-κλιματιστικού-16000-έως-30000-btu

Τι ισχύει τελικά ? Ποιος το κάνει ? Εγώ δεν έχω ακούσει να φωνάζεις ηλεκτρολόγο για το aircondition.

Επεξ/σία από ryu_hadouken

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

24 λεπτά πριν, kellythr1 είπε

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΟΡΥΒΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΜΟΥ. 

ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ INVENTOR και sendo. Ποια είναι η γνώμη σας;;

Πήρα 2 x 12άρια Sendo Cronus πριν 1 μήνα (δεν είχα παραπάνω budget). Tα έχω δοκιμάσει μόνο 10 λεπτά σε ψύξη / θέρμανση οπότε δεν έχω ακόμα άποψη... αλλά οι κριτικες στο Skroutz είναι πολύ καλές. https://www.skroutz.gr/s/27855209/Sendo-Cronus-SND-12CRS-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Εκτός από τις 3 σκάλες του ανεμιστήρα, έχει και μια έξτρα (πατάς MODE --> Silent στο τηλεκοντρόλ), πραγματικά ούτε που καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί, εντελώς αθόρυβο!

Επίσης έχει άλλη μια λειτουργία για την οποία έχω διαβάσει καλές κριτικές... ELE.H (electric heating). Στη θέρμανση βοηθάει να ζεσταθεί πιο γρήγορα ο αέρας όταν έξω έχει παγωνιά, και μάλιστα κάποιος που είχε μετρητή κατανάλωσης διαπίστωσε ότι έκαψε λιγότερο ρεύμα όσο το είχε ενεργό.

Το μόνο αρνητικό για μένα είναι ότι οι θυρίδες δε μετακινούνται δεξιά - αριστερά απ'το τηλεκτρόλ, πρέπει να τις ρυθμίσεις χειροκίνητα.

Το Gree Bora που έχω στο μαγαζί το οποίο είναι ακριβότερο, επίσης δεν έχει ρύθμιση δεξιά-αριστερά απ'το τηλεκοντρόλ. Και η 1η του σκάλα είναι πιο θορυβώδης σε σχέση με το Sendo.

Επεξ/σία από ekrepali

1 ώρα πριν, ryu_hadouken είπε

Παιδιά ψιλοsos .Ποιος κάνει την επέκταση για το καλώδιο να πάει έξω στην εξωτερική μονάδα ? Αγόρασα από κωτσόβολο κλιματιστικό 24.000 με δωρεάν εγκατάσταση.Ο ηλεκτρολόγος άφησε καλώδιο για αναμονή εκεί που θα πήγαινε η εσωτερική μονάδα.Ξεκινάει από τον πίνακα (πάνω από τη γυψοσανίδα) και καταλήγει στο τοίχο.

Ο ψυκτικός που ήρθε ενώ τα έστησε όλα και τρύπησε το πατζούρι και περασε τους σωλήνες , στο τέλος μου είπε ότι το καλώδιο πρέπει να βγαίνει έξω γιατί είναι έξω η τροφοδοσία.Και ότι είναι δουλειά του ηλεκτρολόγου.Ο ηλεκτρολόγος είπε ότι ο ψυκτικός το κάνει αυτό και δεν υπάρχει οίκημα με αναμονές έξω.(μου ακούγεται λογικό).

https://www.kotsovolos.gr/support360/κλιματισμός/installations-ac/990229-υπηρεσία-εγκατάστασης-κλιματιστικού-16000-έως-30000-btu

Τι ισχύει τελικά ? Ποιος το κάνει ? Εγώ δεν έχω ακούσει να φωνάζεις ηλεκτρολόγο για το aircondition.

Αφου ο κωτσοβολος λεει οτι βαζει ρευμα 3 μετρα την επεκταση της παροχης μεχρι 3 μετρα την κανει αυτος. Στα 3.5 μετρα αρχιζει να σε χρεωνει. Γιατι δε παιρνεις τηλ τον Κωτσοβολο αντι να ρωτας εδω?

Σε γενικες γραμμες γραμμη απο τον πινακα τραβαει ο ηλεκτρολογος. Απο την αναμονη (αρχετες φορες η αναμονη ειναι πριζα σουκο διπλα στη θεση του κλιματιστικου) μεχρι την εξωτερικη μοναδα το κανει ο εγκαταστατης.

• Like 1

2 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

Μαζί με το κλιματιστικό σου έδωσαν ένα χαρτί με εκτενή αναφορά για το τι δικαιουσαι με τη δωρεάν εγκατάσταση. Εκεί μέσα κάτι λέει για τα μεγάλα κλιματιστικά ( κάτι με ξεχωριστή παροχή ή κάτι τέτοιο , δεν το θυμάμαι μιας και έχουν περάσει 3 χρόνια). Μπορείς να μας το ανεβάσεις μια φωτογραφία;

2 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

Ενημερωτικά στην πολυκατοικία που είμαι όλα τα διαμερίσματα έχουν αναμονή εξωτερικά και σίγουρα δεν θα είναι μόνο αυτή,οπότε αυτό που σε είπε ο ηλεκτρολόγος είναι μουφα η λογική λέει ότι αυτή είναι δουλειά του ηλεκτρολόγου και όχι του ψυκτικού,θα μπορούσε να το κανει αν ήθελε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και για να μην στο εκανε μπορεί και να είναι  καλυμμένος μιλα και με Κωτσοβολο να είσαι σίγουρος    

Παιδιά εννοείται πήρα τηλέφωνο την εταιρεία .Έχει τηλεφωνικό κέντρο , botakia , τμήματα διαφορετικά , κάναμε αίτημα στο άλλο τμήμα κλπ ξέρετε πως είναι.

Όπως και να έχει πήγα και στο κατάστημα κάναμε μία έκθεση , αύριο θα έρθει άλλος τεχνικός να το συνδέσει.Στο κατάστημα ήτανε ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί.

Short story long είναι δουλειά του εγκαταστάτη ψυκτικού (έχω βάλει ήδη 3 κλιματιστικά και ποτέ δεν φώναξα ηλεκτρολόγο , πήρα τηλ άλλους 10 τεχνικούς και άτομα που έχουν βάλει κλιματιστικό και το επιβεβαίωσαν - ποτέ κανείς δεν φωνάζει ηλεκτρολόγο μετά τον ψυκτικό για να του το συνδέσει ).Ο ψυκτικός το κάνει.

Απλά έπεσα στη περίπτωση από ότι φαίνεται.Καθώς δεν έκανε και πολλά από αυτά που θεωρητικά έχει συμφωνήσει να κάνει όπως πχ και η επίδειξη βασικών λειτουργιών της συσκευής κλπ .

@liakjim αυτό εδώ είναι το λινκ με τις λεπτομέρειες  εγκατάστασης:   https://www.kotsovolos.gr/support360/κλιματισμός/installations-ac/990229-υπηρεσία-εγκατάστασης-κλιματιστικού-16000-έως-30000-btu

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες εδω και καμμια βδομαδα εβαλα ενα Toshiba Shorai Edge RAS-24J2KVSG-E/RAS στο σαλονι και ενα Toshiba Shorai Edge RAS-13J2KVSG-E στο υπνοδωματιο.

Αντικατεστησαν ενα 18αρι samsung 15ετιας και ενα inventor 9αρι 5ετιας αντιστοιχως.

Βγαζουν ελαχιστο θορυβο εως τη δευτερη σκαλα ανεμιστηρα (εχει 5 σκαλες) και εχω δουλεψει μονο ψυξη ενω ειχε εξω 29 βαθμους (μενω Πατρα). 

2 θεματα εχει μονο, το κοντρολ αμα δεν εχει αμεση οπτικη επαφη με τη μοναδα δεν πιανει με την καμμια, λιγο στραβα να το εχεις δεν πιανει, οπως επισης αν πεφτει η περσιδα στη μεση παλι δεν πιανει οποτε αμα εισαι τελειως λοξα πρεπει να πας πιο «ευθεια» με το κοντρολ. Το αλλο αρνητικο ειναι οτι δεν μπορω να συνδεσω το app με το wifi σε iphone, παροτι το βρισκει αποτυγχανει παντα να ολοκληρωσει τη  συνδεση (στα 2.4Ghz), οι οδηγιες που δινει το app ειναι κουκουρουκου.

Εκπληκτικα μηχανηματα παρολαυτα.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1

Στις 17/5/2022 στις 2:02 ΜΜ, liakjim είπε

Είναι κλιματιστικά με eurovent οπότε ξέρουμε ότι το seer τους είναι αληθές.

Εκτός κι αν αλλάξει στην πορεία το seer...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...