Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Ευχαριστημένος από το μηχάνημα?

Τι να σου πω ειναι ολοκαινουργια και δεν τα εχω δοκιμασει ακομα σε ψυξη...Εχω 3 και εχω δοκιμασει μονο το ενα στην θερμανση στο ενα δωματιο...οκ μου φανηκε αλλα τριζουν πολυ τα πλαστικα ρε γαμωτο.Δεν ξερω αν απλα πρεπει να στρωσει, αν ειναι κακη τοποθετηση η αν ετσι κανει λογω λειτουργιας θερμανσης...Δεν εχω και μετρητη να δω καταναλωσεις κτλ....Θα δειξει απο Ιουνιο και μετα φανταζομαι, προς το παρον απλα καθονται και τα κοιταω

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, spocky είπε

Ρε παιδια ειναι κανεις κατοχος του Inventor Corona Plus και να εχει δοκιμασει να καθαρισει την εσωτερικη μοναδα? Δεν μπορω να καταλαβω πως ανοιγει το μπροστινο καπακι και φοβαμαι μηπως του κανω ζημια...Πηρα και την Inventor αλλα δεν μου ειπαν.Λενε μονο το συρομενο φιλτρο απο πανω μπορω να καθαρισω.

Στις οδηγίες εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας έχει λεπτομέρειες για το πως ανοίγει το μπροστινό καπάκι... 

2 ώρες πριν, plasTOST είπε

Ευχαριστημένος από το μηχάνημα?

Στη σελίδα 870 έχω βάλει λεπτομέρειες λειτουργίας και απόδοσης του inventor corona plus 9αρι.

αν ξερει κανεις αν μπορώ να δοκιμάσω κάτι;

τα στοιχεια που εχω ειναι τα εξης:

ο ανεμιστηρας στη κεντρική μονάδα δεν γυρνάει.

στο cool βγάζει αέρα λειτουργει, αλλά παλι ο ανεμιστηρας δεν...

στο ζεστό δεν κάνει τίποτα ειναι νεκρό..

λιγο που το κουνησα περα δωθε πηρε 2 φορές για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά νέκρα.

αν βλέπω καλά αν αυτο το στρογγυλό πραγμα ειναι πυκνωτης δεν εχει σκάσει...

καμιά ιδέα;

δεν εχω αλλαξει τη σειρά των καλωδιών αλλα τα εβαλα και τα ξαναστουμπωσα μέσα μπας και εχει φυγει κανένα.

286057238_Screenshot2022-05-09at8_15_39PM.jpg.f0e44bcbad60da32f009c7ce568c928e.jpg116240248_Screenshot2022-05-09at8_15_31PM.jpg.5ce816ffc825de04c679667ee81382a1.jpg1060134264_Screenshot2022-05-09at8_15_45PM.jpg.6506f9194b3dbd7a285cacfd1af87413.jpg

Στις 8/5/2022 στις 3:40 ΜΜ, 1ceman είπε

Χτύπα!

9 ώρες πριν, plasTOST είπε

Είναι ανάμεσα σε  ATXC25C (550€) & INVENTOR CRPVI32-09WFI CRPVO32-09 CORONA PLUS MINI SPLIT (511 €)

Τα έχω βρει με 50€ σχεδόν διαφορά με ακριβότερο το πρώτο. Το Daikin όχι από blue dealer άρα μικρότερη εγγύηση.

Χρήση σε υπνοδωμάτειο κυρίως ψύξη. Αντίστοιχα υπάρχει σε άλλο δωμάτιο ένα Carrier Crystall ION III. 

Είμαι σε δείλημα τι να διαλέξω: Όνομα - αξιοπιστία Daikin ή εγγύηση Inventor?

Είναι τραγικά υψηλή τιμή. Προσωπικά θα περίμενα για κάτω από 500€ για το atxc25c μαζί με εγκατάσταση στην τιμή.

• Like 1

2 ώρες πριν, lasithi12 είπε

στο cool βγάζει αέρα λειτουργει, αλλά παλι ο ανεμιστηρας δεν..

Αυτά τα δυο που λες δε πάνε μαζί , δεν μπορεί να λειτουργεί αλλά ο ανεμιστήρας έξω να μην δουλεύει …….

Κάνε reset η κατέβασε την ασφάλεια από τον πίνακα που είναι η γραμμή του κλιματιστικού 

48 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτά τα δυο που λες δε πάνε μαζί , δεν μπορεί να λειτουργεί αλλά ο ανεμιστήρας έξω να μην δουλεύει …….

Κάνε reset η κατέβασε την ασφάλεια από τον πίνακα που είναι η γραμμή του κλιματιστικού 

αερα βγάζει αλλα ο ανεμιστηρας δεν κουνιεται.

εκανε ενα κλικ και σταματησε.

πως παιρνει αερα;

5 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

αερα βγάζει αλλα ο ανεμιστηρας δεν κουνιεται.

εκανε ενα κλικ και σταματησε.

πως παιρνει αερα;

Ο ανεμιστήρας στην εσωτερική μονάδα θα δουλεύει ως απλός ανεμιστηρας εάν δε δουλεύει ο έξω δεν πρόκειται να βγάλει ζεστό η κρύο αέρα ,κλείσε τον διακόπτη από τον πίνακα σε πρώτη φάση ,ίσως και να.εχει κολλήσει καμία τριωδη βαλβίδα και δεν κάνει καθόλου εκκίνηση 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ο ανεμιστήρας στην εσωτερική μονάδα θα δουλεύει ως απλός ανεμιστηρας εάν δε δουλεύει ο έξω δεν πρόκειται να βγάλει ζεστό η κρύο αέρα ,κλείσε τον διακόπτη από τον πίνακα σε πρώτη φάση ,ίσως και να.εχει κολλήσει καμία τριωδη βαλβίδα και δεν κάνει καθόλου εκκίνηση 

το εκλεισα δεν εσιαξε ;(

38 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

δεν ξερω αυτο πως το βλέπω; κανω τπτ απο το κοντρολ;

Πρέπει να δεις το εγχειρίδιο τι λέει και αν υποστηρίζει τέτοια λειτουργία , ανάλογα ποιο μοντέλο έχεις πάντα 

Στις 7/5/2022 στις 12:58 ΠΜ, g10rg0s είπε

Προσφατα εγινε η αγορα κλιματιστικου (Fujitsu) και στο κιβωτιο της συσκευασιας υπηρχε η σημανση EAN CODE 497XXXXXXX.

Γνωριζει καποιος εαν το 497ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ σημαινει χωρα κατασκευης ή χωρα προελευσης (με πιθανη χωρα συναρμολογησης Κινα π.χ) ?

Θεωρω οτι τα τελευταια χρονια ειναι λιγακι απιθανο να υπαρχουν στο εμποριο (ειδικα στην χωρα μας) κλιματιστικα κατασκευασμενα αποκλειστικα στην Ιαπωνια.

Τελικα ειναι made in China οπως το περιμενα δηλαδη και οπως ειναι τα περισσοτερα κλιματιστικα ... το αναφερω μηπως και υπαρχει καποιος με την ιδια απορια.

• Like 1

19 ώρες πριν, dazed είπε

Τα εχει φερει ετσι η ζωη που θα αναγκαστω να τρυπησω τη θερμοπροσοψη για να γινει η εγκατάσταση, και να εχω την εξωτερικη μοναδα στη βεραντα. 

Η ερωτηση είναι αν εχει συνεργαστει καποιος με συνεργειο που να εκανε σωστη δουλεια (αντλια κενου, ξεχωριστες μονωσεις κλπ) και να μπορει να κανει τρυπα στη μονωση χωρις να κλαιμε μετα.

Το να τρυπήσεις την θερμομόνωση δεν είναι απαγορευτικό αρκεί να ξανακλείσουν σωστά τις τρυπες που θα γινουν με τα καταλληλα υλικά.  Ψαξτο πριν τους φερεις ή αγόρασε εσυ τα υλικά για να μην τσιγκουνευτούν εκείνοι! Να θυμάσε ότι ετσι και αλλιως θα την τραυματισεις αναπόφευκτα στο μελλον ειδικα σε μπαλκόνια και κοινόχρηστους ότι eps και να εχεις επιλέξει. 

Φιλική συμβουλή από κάποιον που έχει νέο σπίτι: Τα σπίτια τα ζούμε, δεν ζουμε για αυτά. Ζημιές θα γίνουν έτσι και αλλιως!

• Like 1

12 ώρες πριν, liakjim είπε

Χτύπα!

Είναι τραγικά υψηλή τιμή. Προσωπικά θα περίμενα για κάτω από 500€ για το atxc25c μαζί με εγκατάσταση στην τιμή.

Καλημερα και παλι,χθες που πηγα να το παραγγειλω μου το εβγαλε εκτος αποθεματος,γνωμη για αυτο(πανω-κατω ιδια τιμη λογο δωρεαν εγκαταστασης) https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-toshiba-seiya-16000btu-126300

1 ώρα πριν, 1ceman είπε

Καλημερα και παλι,χθες που πηγα να το παραγγειλω μου το εβγαλε εκτος αποθεματος,γνωμη για αυτο(πανω-κατω ιδια τιμη λογο δωρεαν εγκαταστασης) https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-toshiba-seiya-16000btu-126300

Είναι ακριβώς το ίδιο μηχάνημα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...