Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

28 λεπτά πριν, chbazios είπε

Γιατι εχει 0.18 η kWh;

Ήμουν σε σταθερό στην WV αλλά μου το άλλαξαν μονομερώς με 0.40 και προφανώς πήγα σε σταθερή σε 0.18 στη ΔΕΗ που παίζει μέχρι τις 31/03

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Dask92 είπε

Ήμουν σε σταθερό στην WV αλλά μου το άλλαξαν μονομερώς με 0.40 και προφανώς πήγα σε σταθερή σε 0.18 στη ΔΕΗ που παίζει μέχρι τις 31/03

Και 0.18 ειναι η ονομαστικη τιμη του ρευματος;

Έπαθα πλάκα για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα καθαρά φίλτρα στη σωστή λειτουργία του κλιματιστικου. Την τελευταία εβδομάδα δεν δούλευε  σωστά στο σαλόνι το 18αρι inventor life pro που έχω. Δεν ζεστενε σωστά το χώρο. Το Θερμόμετρο έλεγε 19 βαθμούς ενώ το είχα ρυθμισμένο στο 25. Παλαιότερα στο 22-23 μου έδινε 20-21 στο Θερμόμετρο. Οπότε λέω κάτι δε πάει καλά. Βγάζω τα φίλτρα και ήταν κατάμαυρα. Με το που έβγαλα τα φίλτρα αμέσως δούλεψε καλύτερα το κλιματιστικό. Πιο άνετα. Ζέστανε ο χώρος αμέσως... Και δε μιλάμε για μικρό χώρο, το σαλόνι είναι 60 τμ. Απίστευτο απλά. Δείτε τα φίλτρα σας παιδιά, καθαρίστε τα.. 

• Like 3

23 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

Καποιες προτασεις για 12αρι και 16/18αρι value4money υπαρχουν?

Εξηγω το value4money με τη δικη μου εννοια. Θελω κατι πχ 80%+ ποιοτητας που να κοστιζει περιπου/λιγο πανω απο το μεσο ορο. Δηλαδη δε μπορω να πληρωσω για ακριβα toshiba/mitsubishi πχ και δε περιμενω να παρω την ιδια ποιοτητα (εστω οτι αυτα ειναι στο 90-100% της κλιμακας) αλλα θα ηθελα κατι 1-2 σκαλια κατω απο αυτα που ομως να εχει τιμη που να δικαιολογειται και με το παραπανω.

Πχ βαζω ενδεικτικα γυρω στα 450-500ε για το 12αρι και 700-750ε για το 18αρι.

Πριν 2 χρονια που ειχα ψαξει ξανα, υπηρχαν κατι Haier Tundra με συμπιεστη mitsu σε δελεαστικες τιμες....αυτα ή κατι αντιστοιχο παιζουν σημερα?

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

14 ώρες πριν, Dask92 είπε

Λοιπόν παιδιά ήρθε η ώρα ξηλωματος του toyotomi izuru 18btu (πιάσαμε 20 ((Βέροια))) οπότε με οοσαα έχουμε πει εδώ και με κριτήριο πάντα την κατανάλωση στη θερμανση με την kwh πλέον από 0.078 στα 0.18 ( να τα ξαναπώ,μόνη πηγή θέρμανσης) μιας και το izuru καλό χρυσό αλλά μέχρι 900w κατώτερο, πάμε να δούμε τι θα επιλέξουμε για το καινούργιο χειμώνα. 

Υπόψιν το 18αρι θα αντικατασταθεί πάλι με 18αρι(δεν θέλω να μπλέκω με σωλήνες και τα συναφη) και θα μπει και ένα 12αρι επίσης χώρο σαλονιού. Έχω καταλήξει σε αυτά μετά από συζητήσεις για τις απώλειες μου. Το 12αρι δεν αλλάζει μιας και είναι <<δωρο>> οικογένειας από εξοικονομώ σε αλλο σπίτι. 

Οπότε έχουμε και λέμε με όσα έχουμε πει εδώ μέσα: 

18αρι. 

1. https://www.skroutz.gr/s/23492702/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-18J2KVSG-E-RAS-18J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html 1061€

2. https://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html 1000€

3. https://www.skroutz.gr/s/15038380/Fujitsu-ASYG18KLCA-AOYG18KLTA-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html 910€

4. Κάποιο Daikin

12αρι (με την προϋπόθεση τι παίζει με το εξοικονομώ σε επιλογές) 

Τα ίδια παραπάνω συν οποίες προτάσεις...

Τέλος και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ μ έχουν πει όλοι καλές γνώμες  για haier.  Θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να γλυτώσω κάποια λεφτά για να πάρω εκεινα? Δεν κοιτάζω τόσο το budget (μην ξεφύγουμε) μιας και θεωρώ θα γίνουν απόσβεση σε σχεση με το izuru..

Το edge. Δες αν φτάνει, αλλιώς το 22άρι.

22 λεπτά πριν, DjTony είπε

Έπαθα πλάκα για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα καθαρά φίλτρα στη σωστή λειτουργία του κλιματιστικου. Την τελευταία εβδομάδα δεν δούλευε  σωστά στο σαλόνι το 18αρι inventor life pro που έχω. Δεν ζεστενε σωστά το χώρο. Το Θερμόμετρο έλεγε 19 βαθμούς ενώ το είχα ρυθμισμένο στο 25. Παλαιότερα στο 22-23 μου έδινε 20-21 στο Θερμόμετρο. Οπότε λέω κάτι δε πάει καλά. Βγάζω τα φίλτρα και ήταν κατάμαυρα. Με το που έβγαλα τα φίλτρα αμέσως δούλεψε καλύτερα το κλιματιστικό. Πιο άνετα. Ζέστανε ο χώρος αμέσως... Και δε μιλάμε για μικρό χώρο, το σαλόνι είναι 60 τμ. Απίστευτο απλά. Δείτε τα φίλτρα σας παιδιά, καθαρίστε τα.. 

Κάθε 15 μέρες με ηλεκτρική σκούπα ή πλύσιμο με νερό και τα μηχανήματα θα δουλεύουν σωστά και χωρίς να δυσκολεύονται. Προσωπικά χρησιμοποιώ την ηλεκτρικη σκούπα σε 3 λεπτα το φίλτρο έχει γίνει σαν καινούργιο. 

Έχει να κάνει και με την σκόνη στην εκάστοτε περιοχή...τα δικά μου δεν είχαν καθαριστεί ποτέ στους λίγους μήνες κατοχής και το έκανα σχολαστικά πριν από ένα μήνα. Περίμενα να δω μέσα την Άρτα και τα Γιάννενα αλλά ήταν σχετικά καθαρά και τα έπλυνα εύκολα με την μπαταρία της ντουζιέρας και τα στέγνωσα στην ταρατσα. Έκτοτε τα ελέγχω κάθε 15 μέρες αν και πάλι έχουν ελάχιστη σκόνη!

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Υπάρχει άλλο θέμα παιδιά για προγράμματα ρευματος 

Δε μπαινω σε κουβεντα για προγραμματα ρευματος ειναι επιλογη του καθενος.

Αλλα επειδη η τιμη της kWh ειναι αμεσα συνδεδεμενη με το κοστος χρησης του κλιματιστικου καλο θα ηταν να γνωριζει καποιος τη πραγματικη τιμη που πληρωνει και οχι την ονομαστικη για να κανει του υπολογισμους. Και στη τιμη υπαρχουν και οι ρυθμιζομενες χρεωσεις-παγιο-φπα (δε τα πληρωνει ο γειτονας αυτα...)  που ανεβαζουν τη τιμη της kWh αρκετα παραπανω απο τα 0.18.

29 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Κάθε 15 μέρες με ηλεκτρική σκούπα ή πλύσιμο με νερό και τα μηχανήματα θα δουλεύουν σωστά και χωρίς να δυσκολεύονται. Προσωπικά χρησιμοποιώ την ηλεκτρικη σκούπα σε 3 λεπτα το φίλτρο έχει γίνει σαν καινούργιο. 

Τα έκανα με νερο τώρα αλλά και η σκούπα είναι καλή λύση διότι δε περιμένεις να στεγνώσει. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ 

21 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Έχει να κάνει και με την σκόνη στην εκάστοτε περιοχή...τα δικά μου δεν είχαν καθαριστεί ποτέ στους λίγους μήνες κατοχής και το έκανα σχολαστικά πριν από ένα μήνα. Περίμενα να δω μέσα την Άρτα και τα Γιάννενα αλλά ήταν σχετικά καθαρά και τα έπλυνα εύκολα με την μπαταρία της ντουζιέρας και τα στέγνωσα στην ταρατσα. Έκτοτε τα ελέγχω κάθε 15 μέρες αν και πάλι έχουν ελάχιστη σκόνη!

Αυτό έλεγα και εγώ, τελικά όμως νομίζω ότι έχει να κάνει με την ένταση του αέρα. Τους πρώτους μήνες τα καθάριζα 1 φορά τον μήνα το πολύ και ήταν πάντα σχετικά καθαρά. Το τελευταίο διάστημα που έχω την ένταση του αέρα στο 4-5 τα φίλτρα ήταν κατάμαυρα όταν τα άνοιξα να τα καθαρίσω. Τώρα έχω βάλει υπενθύμιση κάθε 15 ημέρες..

• Like 2

32 λεπτά πριν, Dask92 είπε

Θα έχει διαφορά με τις σωληνώσεις καλωδιώσεις?

Μάλλον θα πρέπει να δεις το manual και να ρωτήσεις κάποιον επαγγελματία.

Παιδια ειναι φυσιολογικο το κληματιστικο να κανει εναν θορυβο στην εσωτερικη μοναδα??ωρες ωρες κανει ενα βουητο για ενα λεπτο μαξ κ μετα χανετε..

Inventor 24αρι εχω..

Και το εβαλα στο ecopilot με μαξ σχεδον ανεμιστηρα

Παιδια ειναι φυσιολογικο το κληματιστικο να κανει εναν θορυβο στην εσωτερικη μοναδα??ωρες ωρες κανει ενα βουητο για ενα λεπτο μαξ κ μετα χανετε..

Inventor 24αρι εχω..

Και το εβαλα στο ecopilot με μαξ σχεδον ανεμιστηρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...