Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, spyros.s είπε

Χθες εψαξα το p110 λίγο παραπάνω...τελικα και εκεινο ανανεωνει την στιγμιαια καταναλωση σε πραγματικο χρόνο  αλλα εχει το μειονεκτημα οτι πρεπει να γυρισεις στο προηγουμενο μενου και να ξαναγυρίσεις για να το δεις. Δεν σου δίνει την στιγμιαία κατανάλωση με αλλο τροπο...

το ιδιο ακριβως θεμα εχω και εγω αλλα ΜΟΝΟ με iphone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 21/3/2022 στις 12:44 ΜΜ, Ison_ είπε

Έχει κάποιος εμπειρία από επιδαπέδιο κλιματιστικό στο σπίτι; Συγκριτικά με ένα επιτοίχιο κλιματιστικό ίδιων btu. Δεν βλέπω να είναι δημοφιλή, παρ' όλο που είναι πιο κατάλληλα για θέρμανση.

Το ίδιο θα με ενδιέφερε και εμένα αν αντικαταστήσω κάποιο. Μάλιστα η Daikin έχει βγάλει κονσόλες που λειτουργούν στην θέρμανση, κατά ένα ποσοστό με ακτινοβολία δηλαδή σαν καλοριφέρ.

Γενικότερα είναι ακριβότερα χωρίς ιδιαίτερα καλές επιδόσεις.

13 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Το ίδιο θα με ενδιέφερε και εμένα αν αντικαταστήσω κάποιο. Μάλιστα η Daikin έχει βγάλει κονσόλες που λειτουργούν στην θέρμανση, κατά ένα ποσοστό με ακτινοβολία δηλαδή σαν καλοριφέρ.

Γενικότερα είναι ακριβότερα χωρίς ιδιαίτερα καλές επιδόσεις.

Αυτό με την ακτινοβολία μου κάνει για αντίσταση και όχι αντλία. Πρόσεξε το αν σε νοιάζει η κατανάλωση.

4 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Αυτό με την ακτινοβολία μου κάνει για αντίσταση και όχι αντλία. Πρόσεξε το αν σε νοιάζει η κατανάλωση.

Όχι, στέλνει το φρεον στην εξωτερική επιφάνεια της εσωτερικής μονάδας σαν καλοριφέρ

6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Όχι, στέλνει το φρεον στην εξωτερική επιφάνεια της εσωτερικής μονάδας σαν καλοριφέρ

Ενδιαφέρον. Αλλά δε θέλω ρωτήσω τιμή...

21 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Ενδιαφέρον. Αλλά δε θέλω ρωτήσω τιμή...

Πέραν της τιμής δεν έχουν και τις μέγιστες επιδόσεις. Εκτός και αν πετυχαίνεις θερμική άνεση με χαμηλότερες θερμοκρασίες οπότε έμμεσα προκύπτει περισσότερη οικονομία.

Καποιες προτασεις για 12αρι και 16/18αρι value4money υπαρχουν?

Εξηγω το value4money με τη δικη μου εννοια. Θελω κατι πχ 80%+ ποιοτητας που να κοστιζει περιπου/λιγο πανω απο το μεσο ορο. Δηλαδη δε μπορω να πληρωσω για ακριβα toshiba/mitsubishi πχ και δε περιμενω να παρω την ιδια ποιοτητα (εστω οτι αυτα ειναι στο 90-100% της κλιμακας) αλλα θα ηθελα κατι 1-2 σκαλια κατω απο αυτα που ομως να εχει τιμη που να δικαιολογειται και με το παραπανω.

Πχ βαζω ενδεικτικα γυρω στα 450-500ε για το 12αρι και 700-750ε για το 18αρι.

Πριν 2 χρονια που ειχα ψαξει ξανα, υπηρχαν κατι Haier Tundra με συμπιεστη mitsu σε δελεαστικες τιμες....αυτα ή κατι αντιστοιχο παιζουν σημερα?

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αν δεν πάει αέρας να κάνει συναλλαγή, δεν βλέπετε ζέστη.

Στο ίδιο δωμάτιο, σε σωματική και ψυχολογική ηρεμία, έχω θερμική άνεση στους 18 και άλλες μέρες στους 19,5 με τις ίδιες συναλλακτικες συνήθειες του αέρα 

Τελικά εγκαταλείπω και τη μεσημεριανή αύξηση.

Στους 21 έκαιγε 600W κατά μέσο όρο, για να πάει στα 700W στους 22 , άρα έκαψε 100W παραπάνω ή 0.2KWh στις 2 ώρες 3-5μμ παραπάνω για να κερδίσω να σβήσει στις 5μμ και να ξαναεκκινήσει μετά από λίγο και να πάει μέσα σε 15 μόλις λεπτά, στην κατανάλωση ισορροπίας των 21C δλδ πάλι 600W.

Βέβαια αυτά τα 15΄ που έκαψε λιγότερο , ήταν στις κιλοβατώρες της ημερήσιας χρεώσης, οπότε κάτι κερδίζει αλλά ακόμα και αν ήταν σταματημένο τελείως, θα γλίτωνα 0,15KWh ή 0,0255€ , οπότε αν το κάνω αυτό κάθε μέρα τον χειμώνα δλδ 120 ημέρες , μας κάνει 3 ολόκληρα ευρώ...πολύ κακό για το τίποτα...ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν έμεινε κλειστό σε αυτά τα 15 λεπτά.

7a830262fa1a7a378704d8be50104b7a.png

Οπότε πραγματικά κανένα κέρδος.

• Like 4
  • Thanks 1

Παιδια ειναι φυσιολογικο το κληματιστικο να κανει εναν θορυβο στην εσωτερικη μοναδα??ωρες ωρες κανει ενα βουητο για ενα λεπτο μαξ κ μετα χανετε..

Inventor 24αρι εχω..

Και το εβαλα στο ecopilot με μαξ σχεδον ανεμιστηρα

7 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

Καποιες προτασεις για 12αρι και 16/18αρι value4money υπαρχουν?

Πχ βαζω ενδεικτικα γυρω στα 450-500ε για το 12αρι και 700-750ε για το 18αρι.

18000btu: https://www.skroutz.gr/s/18979318/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR50VF-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html ή ακόμα καλύτερα

https://www.skroutz.gr/s/15038380/Fujitsu-ASYG18KLCA-AOYG18KLTA-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html

12000btu: https://www.skroutz.gr/s/27758085/Daikin-Sensira-FTXC35C-RXC35C-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html

Κατανοώ οτι και οι 2 επιλογές είναι πάνω απο το budget αλλά με το ρεύμα στα ύψη και την ενεργειακή κρίση να γίνεται μόνιμη, τα μόνο "value for money" είναι αυτά που έχουν υψηλά SEER/SCOP. 

Αν μπορείς να δαπανήσεις και παραπάνω, ακόμα καλύτερα. Με λιγότερα θα βρείς κλιματιστικά που δεν είναι εξίσου καλα(και οικονομικά) σε ψύξη και θέρμανση. Αν μπορείς, περίμενε καλές εκπτώσεις όπου δίνουν το ΦΠΑ δώρο και ισως την εγκατάσταση. 

Λοιπόν παιδιά ήρθε η ώρα ξηλωματος του toyotomi izuru 18btu (πιάσαμε 20 ((Βέροια))) οπότε με οοσαα έχουμε πει εδώ και με κριτήριο πάντα την κατανάλωση στη θερμανση με την kwh πλέον από 0.078 στα 0.18 ( να τα ξαναπώ,μόνη πηγή θέρμανσης) μιας και το izuru καλό χρυσό αλλά μέχρι 900w κατώτερο, πάμε να δούμε τι θα επιλέξουμε για το καινούργιο χειμώνα. 

Υπόψιν το 18αρι θα αντικατασταθεί πάλι με 18αρι(δεν θέλω να μπλέκω με σωλήνες και τα συναφη) και θα μπει και ένα 12αρι επίσης χώρο σαλονιού. Έχω καταλήξει σε αυτά μετά από συζητήσεις για τις απώλειες μου. Το 12αρι δεν αλλάζει μιας και είναι <<δωρο>> οικογένειας από εξοικονομώ σε αλλο σπίτι. 

Οπότε έχουμε και λέμε με όσα έχουμε πει εδώ μέσα: 

18αρι. 

1. https://www.skroutz.gr/s/23492702/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-18J2KVSG-E-RAS-18J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html 1061€

2. https://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html 1000€

3. https://www.skroutz.gr/s/15038380/Fujitsu-ASYG18KLCA-AOYG18KLTA-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html 910€

4. Κάποιο Daikin

12αρι (με την προϋπόθεση τι παίζει με το εξοικονομώ σε επιλογές) 

Τα ίδια παραπάνω συν οποίες προτάσεις...

Τέλος και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ μ έχουν πει όλοι καλές γνώμες  για haier.  Θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να γλυτώσω κάποια λεφτά για να πάρω εκεινα? Δεν κοιτάζω τόσο το budget (μην ξεφύγουμε) μιας και θεωρώ θα γίνουν απόσβεση σε σχεση με το izuru..

2 ώρες πριν, Corum είπε

Εχω διαβάσει πάρα πολύ να το προτεινετε στο forum χωρίς να έχω δει κάποιον να το έχει και να μας δίνει updates . Γιαυτό δεν το έβαλα καθόλου 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...