Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους ψάχνω ένα κλιματιστικό για το πατρικό μου για την κουζίνα για να ζεσταινει και τον διάδρομο. Το σπίτι είναι του 2000 με δίπλα αλουμίνια με 7+5 εκατοστά μόνωση δλδ τσιμέντο Τούβλο 7 εκατοστά μόνωση τουβλο 5 εκατοστά μόνωση τσιμέντο. Πόσο που διατίθεται 500-600 ευρώ. 

F80C52A7-78BC-4345-B65A-477D00A491AA.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, apostolisep3 είπε

Καλημέρα σε όλους ψάχνω ένα κλιματιστικό για το πατρικό μου για την κουζίνα για να ζεσταινει και τον διάδρομο. Το σπίτι είναι του 2000 με δίπλα αλουμίνια με 7+5 εκατοστά μόνωση δλδ τσιμέντο Τούβλο 7 εκατοστά μόνωση τουβλο 5 εκατοστά μόνωση τσιμέντο. Πόσο που διατίθεται 500-600 ευρώ. 

F80C52A7-78BC-4345-B65A-477D00A491AA.png

https://www.skroutz.gr/s/27758085/Daikin-Sensira-FTXC35C-RXC35C-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html

Συνιστάται αγορά από κατάστημα blue dealer.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Και πανω που ημουν ετοιμος να παραγγειλω τα κλιματιστικα, ειδα πως οι προ-εγκατεστημενες σωληνωσεις ειναι   1/4 - 1/2

και απ οτι μου ειπαν πρεπει να βρω AC που να απαιτει ακρβως τετοιες σωληνωσεις, δηλαδη 3/8 και 5/8 δυστυχως αποκλειονται.

Σωστα?

Είμαι σχεδόν σίγουρος (99,99%) ότι πολύ απλά μπορούν να μπουν αντάπτορες (μούφες) και να γίνει πάντρεμα. Μίλα με έναν ψυκτικό για σίγουρα. 

9 ώρες πριν, userAnon είπε

Να κάνω μια ερώτηση, χαζή ίσως για όποιον γνωρίζει. Όταν φυσάει δυνατός αέρας εξωτερικά >20-25 Km/h υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται η απόδοση του κλιματιστικού? Φαντάζομαι ότι αυξάνονται οι απώλειες του κάθε σπιτιού (από παράθυρα πόρτες κλπ) αλλα μπορεί ο αέρας να επηρεάζει και την απόδοση του κλιματιστικού?

Εννοείται ότι αυξάνει τις απώλειες του χώρου. Και αντίστοιχα επηρεάζει το κλιματιστικό, αναλόγως τη διεύθυνση του ανέμου. Αν πηγαίνει κόντρα στον ανεμιστήρα θα το ζορίζει, αν πηγαίνει πλάγια από την πλευρά του εναλλακτη, θα το βοηθάει. 

Επεξ/σία από dimitris_st13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Εννοείται ότι αυξάνει τις απώλειες του χώρου. Και αντίστοιχα επηρεάζει το κλιματιστικό, αναλόγως τη διεύθυνση του ανέμου. Αν πηγαίνει κόντρα στον ανεμιστήρα θα το ζορίζει, αν πηγαίνει πλάγια από την πλευρά του εναλλακτη, θα το βοηθάει. 

Αυτό παρατηρώ από χθες. Ενώ την περασμένη εβδομάδα χωρίς άνεμο με 0 βαθμούς εξωτερική και ζήτηση 20 ήταν μια χαρά, βλέπω ότι χρειάζεται να ανεβάσω στους 21-22 για να έχω την ίδια θερμική άνεση με εξωτερική 3-4 και και βορεινό άνεμο 20-25 Km/h

Εντωμεταξύ φέτος ο Μάρτιος θα είναι από τους πιο κρύους των τελευταίων ετών (στην Αθήνα τουλάχιστον) τα τελευταία χρόνια η μέση θερμοκρασία είναι 12,7 βαθμούς και μέχρι σήμερα είμαστε στους 6,8! Βελτίωση περιμένουμε μετά τις 22-23 Μαρτίου

Ο Ιανουάριος φέτος έκλεισε με μέση θερμοκρασια 8,8. 

2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022   Average
Μαρ   12,4 13 14,3 12,8 12,5 11,1     12,7
Επεξ/σία από userAnon
  • Like 1

Στις 18/3/2022 στις 4:39 ΜΜ, liakjim είπε

Όπως είπα και πίσω , δεν είμαι σίγουρος. Έχει αναφερθεί από πολλά μέλη ότι τα gree και midea (και ίσως και άλλα , δεν ξέρω), ρίχνουν κατανάλωση με αυτόν τον τρόπο. Ίσως έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη δυνατότητα αφαίρεσης θερμότητα από τεναλλάκτη άρα και απόδοσης , οπότε πέφτει η θερμοκρασία του αέρα στο στοιχείο πιο γρήγορα και δεν χρειάζεται να δουλέψει τόσο έντονα ο συμπιεστής = λιγότερα watts. Υποθέσεις είναι αυτά, λογικοφανή είναι από άποψη φυσικής, αλλά δεν ξέρω τον μηχανισμό από πίσω.

Δοκιμάστηκε. Έχει διαφορά περί 2khw την ημέρα.(τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση) αλλά... 20 auto στο ψωρο 20.7β.  20 high 19.6 β. Ο λόγος... η διαφορά θερμοκρασίας αέρα στην έξοδο λόγω ταχύτητας ανεμιστήρα.λογικο! Τώρα το τι συμφέρει προσωπικά το γύρισα ξανά auto γιατί η διαφορά ναι μεν μακροπροθεσμα είναι μεγάλη άλλα νιώσαμε κρύο οπότε και το ξανά γυρίσαμε.

11 ώρες πριν, Dask92 είπε

Δοκιμάστηκε. Έχει διαφορά περί 2khw την ημέρα.(τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση) αλλά... 20 auto στο ψωρο 20.7β.  20 high 19.6 β. Ο λόγος... η διαφορά θερμοκρασίας αέρα στην έξοδο λόγω ταχύτητας ανεμιστήρα.λογικο! Τώρα το τι συμφέρει προσωπικά το γύρισα ξανά auto γιατί η διαφορά ναι μεν μακροπροθεσμα είναι μεγάλη άλλα νιώσαμε κρύο οπότε και το ξανά γυρίσαμε.

Η λογική του ότι αν ανεβάσω ταχύτητα ανεμιστήρα πχ στο high θα πέσει η καταναλωση δεν έχει καμία λογική σε μηχανήματα inverter γιατί κάνοντάς το αυτό αλλάζουν όλα τα δεδομένα που παίρνει το μηχάνημα όταν δουλεύει εκείνη τη στιγμή. Αυτό θα μπορούσε να ελεγχθεί μόνο σε on off μηχάνημα που παραμένει σταθερή η ισχύς του μηχανήματος. 

Σε κάποια μηχανήματα ίσως συμβεί αυτό για λίγο αλλά μετά θα ανεβάσουν πάλι κατανάλωση. 

Αυτό έχει να κάνει με πάρα πολλές παραμέτρους... Θερμοκρασία χώρου,  εξωτερική θερμοκρασία,  αν το μηχάνημα είναι αρκετό για το χώρο, πόσο αέρα βγάζει,  κλπ κλπ. 

Διαφορετική ταχύτητα ανεμιστήρα σημαίνει και ότι το μηχανημα θα ισορροπήσει στο χώρο και σε άλλη θερμοκρασία οπότε θα έχει και άλλη κατανάλωση... 

Αυτό συμβαίνει γιατι άλλη θερμοκρασία θα δεχεται ως επιστροφή επάνω το μηχάνημα επειδή και άλλη θερμοκρασία θα διώχνει στις περσίδες, επειδή πάντα ένα μέρος της θερμοκρασίας εξόδου επηρεάζει την θερμοκρασία εισόδου.

καλημερα,αν τα χρηματα δεν αποτελουν προβλημα ..Αναμεσα σε περφερα ftmx 25m/r και mitsubishi ln25vg..Αξιζει τα παραπανω το 2ο?Ποιο θα προτεινατε απο αποψη θορυβου σε swing,αποδοσης καταναλωσης 9(κυριως σε ψυξη)  ποιοτητα πλαστικων αναφορικα με ηχους διαστολης συστολης τακ τακ και φιλτρανσης αερα?Αν καποιος εχει και τα δυο δοκιμασει και μπορουσε να εκφρασει μια αποψη,ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα = καλυτερη απόδοση/οικονομία. Και εμπειρικά αυτό μου βγαίνει. Η λογική είναι ίδια με το τι γίνεται με την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας. Μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα (με ίδιο φορτίο) σημαίνει χαμηλότερη θερμοκρασία cpu. Η θερμότητα αυτή που λείπει δεν χάνεται απλά μεταφέρεται στον αέρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε με το κλιματιστικό στο φούλ, ζητήστε 30 με κρύο τον χώρο με ταχύτητα quiet και με φουλ ταχύτητα. Και στις δυο περιπτώσεις θα δουλεύει στο φουλ αλλά στην πρώτη  θα "μένει" περισσότερη ποσότητα θερμότητας στο στοιχείο, στην δεύτερη θα απάγεται περισσότερη και θα μεταφέρεται στον χώρο.

Επεξ/σία από nixi

Πως γινεται το ln25vg να εχει μεγαλυτερο scop 6,6 και 5,2 εναντι 6,2 και 5,1 daikin perfera αλλα καταναλωση ετησια να εχει μεγαλυτερη 358 και 794 εναντι 294 και 659 του daikin?ευχαριστω

5 λεπτά πριν, peacelove7 είπε

Πως γινεται το ln25vg να εχει μεγαλυτερο scop 6,6 και 5,2 εναντι 6,2 και 5,1 daikin perfera αλλα καταναλωση ετησια να εχει μεγαλυτερη 358 και 794 εναντι 294 και 659 του daikin?ευχαριστω

Άλλα τα φορτία σχεδιασμού 

Αμα δεν έχεις θα χρημάτων πάρε ένα daisekai 

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Άλλα τα φορτία σχεδιασμού 

Αμα δεν έχεις θα χρημάτων πάρε ένα daisekai 

Ανωτερο απο ln το daisekai ως προς τι?πανω κατω βλεπω ιδιες καταναλωσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, peacelove7 είπε

Ανωτερο απο ln το daisekai ως προς τι?πανω κατω βλεπω ιδιες καταναλωσεις

Έχει διπλό συμπιεστή 7 χρόνια εγγύηση και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις κανένα θόρυβο 

Οι καταναλώσεις εξαρτώνται από το χώρο που θα το βάλεις 

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, peacelove7 είπε

καλημερα,αν τα χρηματα δεν αποτελουν προβλημα ..Αναμεσα σε περφερα ftmx 25m/r και mitsubishi ln25vg..Αξιζει τα παραπανω το 2ο?Ποιο θα προτεινατε απο αποψη θορυβου σε swing,αποδοσης καταναλωσης 9(κυριως σε ψυξη)  ποιοτητα πλαστικων αναφορικα με ηχους διαστολης συστολης τακ τακ και φιλτρανσης αερα?Αν καποιος εχει και τα δυο δοκιμασει και μπορουσε να εκφρασει μια αποψη,ευχαριστω

Τη χρήση θέλεις για τι χώρο; Για να μη ρωτάμε και άλλα πράγματα, αν μπορείς απάντα το παρακάτω :

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τη χρήση θέλεις για τι χώρο; Για να μη ρωτάμε και άλλα πράγματα, αν μπορείς απάντα το παρακάτω :

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Καλησπέρα, για υπνοδωματιο  9 αρακι, ειμαι αναμεσα στα δυο μοντέλα αυτά, χρηση κυριως καλοκαιρι οποτε 80-20 υπερ ψυξης, χειμώνα δουλευει καλοριφέρ, αλλα μιας και το αγοραζω να εχει καλη αποδοση και κατα την θέρμανση κ ειδικά στα χρηματα αυτα, ισχυει οσα ακούγονται ότι το ln εχει τον καλύτερο συμπιεστη της αγορας? Αλλα απ την αλλη οπως ειπε και ο φιλος παραπανω το daisekai έχει twin rotary compressor. Θεωρητικα ολα αυτα, περισσοτερο με ενδιαφερει αθορυβο ποιότητα αερα και αποδοση κατανάλωση, διαβαζω τα scop  seer, τωρα ελάχιστα watt ανα φορτιο και τετοια δν τα εχω ψαξει τοσο,  flash streamer η quad plasma plus, ποια τεχνολογία προσφέρει καλύτερο αερα

Το περφερα το εχω ήδη και σε αλλο δωμάτιο, δν ξερω αν θα μου προσφέρει κατι παραπανω το ln, τα εχουμε ξαναπει κ παλαιότερα οταν το ειχα πρωτοβαλει απ το αλλο μου ac που ειχα το παλιo daisekai  12 ετιας ν πισω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, nikos1980 είπε

Καλησπέρα, για υπνοδωματιο  9 αρακι, ειμαι αναμεσα στα δυο μοντέλα αυτά, χρηση κυριως καλοκαιρι οποτε 80-20 υπερ ψυξης, χειμώνα δουλευει καλοριφέρ, αλλα μιας και το αγοραζω να εχει καλη αποδοση και κατα την θέρμανση κ ειδικά στα χρηματα αυτα, ισχυει οσα ακούγονται ότι το ln εχει τον καλύτερο συμπιεστη της αγορας? Αλλα απ την αλλη οπως ειπε και ο φιλος παραπανω το daisekai έχει twin rotary compressor. Θεωρητικα ολα αυτα, περισσοτερο με ενδιαφερει αθορυβο ποιότητα αερα και αποδοση κατανάλωση, διαβαζω τα scop  seer, τωρα ελάχιστα watt ανα φορτιο και τετοια δν τα εχω ψαξει τοσο,  flash streamer η quad plasma plus, ποια τεχνολογία προσφέρει καλύτερο αερα

Δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τι τύπος είναι ο συμπιεστής, αν είναι twin rotary , ή swing rotary (τεχνολογία της daikin ) ή τι άλλο. Αυτό που έχει σημασία είναι ο προγραμματισμός από το εργοστάσιο, τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες κτλ . Μπορεί σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο ένα πολύ αποδοτικό στα χαρτιά κλιματιστικό να ξεσκίζεται στα On-off , ενώ ένα άλλο λιγότερα αποδοτικό να πηγαίνει περίφημα.

Προσωπικά από αυτά που έχουμε δει από εδώ στο forum από άλλα μέλη, για καλό 9άρι θα πήγαινα σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/27963558/Daikin-FTXM25R-RXM25R-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-με-WiFi.html

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...